Göteborg

Ah, sitter på Condeco och njuter av de sista timmarna här nere i Göteborg. Gårdagen var vansinnigt rolig och mycket lyckad. Vi åt gott, gick på Liseberg, åkte Balder och Flumeride, knallade runt i regnet, hittade en pub med live musik, dansade och ja just ja...vi var ju på studiebesök också. Det var intressant och uppskattat av hela gänget. Planet går om fyra timmar. Vi ska väl ta och leta upp någon trevlig restaurang och äta middag innan vi drar. Om vi orkar resa oss från stolarna hehe (otroligt så skönt man satt här). Bilder och mera text kommer senare :)

På G

Sådär ja. Då står vi vid gaten och väntar på att få gå ombord. Lite tråkigt är att vi har lyckats tajma in de enda två dagarna med dåligt väder i Göteborg. Aja, det finns säkert massor att hitta på som inte kräver vackert väder. Nu pratar det med rampen för fullt. Hoppla, nu börjar det röra på sig verkar det som. Väldigt väldigt långsamt...

Pitch black

Just ja, jag var ju och pimpade ögonfransar och ögonbryn idag. Det blev...annorlunda. Jag har väääldans mörka ögonbryn just nu. Käns konstigt eftersom jag har ganska ljusa ögonbryn i vanliga fall. Nåväl, det blir väl bättre efter att man har tvättat dem några gånger.

Jag funderar ändå på att klippa luggen så att de syns ännu bättre. Undrar om jag törs?
Fransarna blev jättebra. Illa vorde det annars för det sved som satan. Men vill man vara fin får man lida pin.
Nu blir det soffhäng ett tag. Glee i väntan på Grays Anatomy kanske :)

Stillsamt hoppfull

De Islänska gudarnas vrede tycks ha mattats. Flygen går som de ska just nu och det ser ut som om vi kommer att komma ner till Göteborg imorgon ändå. Jippi va kul!  Av någon anledning så tror jag att jag just lovade sambon att jag skulle gå upp och äta frukost med honom imorgon, 04:15. VARFÖR??? Nåja, jag ska nog kunna fördriva tiden till 06:15 så "Taxi Wiik" kommer och plockar upp mig.

Pom tideli pom-pom-pom :)

Hummm...

Det börjar se mörkt ut för Göteborgsresan. På radion sa de att Landvetter fortfarande är stängt. Tusan också. Men även om det skulle vara öppet så är det knappast ett varmt och soligt Göteborg vi kommer att få se. Torsdag mulet, fredag regn. Så lyder prognosen. Man får tydligen aldrig vara helt glad. Vi får se vad som händer framöver. Men nu ska jag sova! Natti natti. Det har är för övrigt första inlägget via mobilen. Måste ju kolla så att det funkar utfall att vi skulle åka iväg :-D

Me-time

Ah, när jag har slutat jobba ska jag hem och sova och sen ska jag ha en må bra dag hade jag tänkt. Ni vet, hårinpackning, fixa med naglarna, ta hand om fötterna och sånt. Kanske hinner jag med en liten promenad innan det :) På eftermiddagen har jag beställt tid på Beauty 4 both för att färga ögonfransar och ögonbryn. Härligt! Jag känner mig alltid piggare när jag har nyfärgade fransar och bryn. Har ju ganska långa ögonfransar men de är så ljusa i topparna att det inte riktigt syns hehe. Liiite fåfäng är jag allt ;P


                      
                           Lite "me-time" är aldrig fel

Ashes to ashes...

Nu är det nästan red alert. Det är med bävan och spänd förväntan som jag följer vulkanens och askans framfart över Europa. Nog för att jag brukar hänga med något sånär i nyhetsflödet men nu har intresset intensifierats med 1000% ungefär. Vaffödårå', som en kollega skulle kunna tänkas säga. Jo, för att jag och vi (skiftlaget) ska ner till Göteborg på torsdag.

Men nu är det ju lite osäkert att flygen verkligen kommer att gå mellan Arlanda och Landvetter då. Men hoppet är ju som sagt det sista som lämnar människan så jag hoppas hoppas hoppas verkligen att vi kommer iväg. Jag har sett fram emot den här resan ett bra tag. Känner att jag behöver ett brejk från vardagen och allt som finns i den. Vi ska visserligen bara vara borta en natt men jag vill verkligen iväg. Jag har ju aldrig varit i Göteborg heller :)

Aja, håll tummarna att vi kommer iväg.


Här ska vi bo


Så här ska det enligt webbsidan se ut


Sen får vi se vad vi hittar på...

-0,8

En finfin dag igen. Jag sov länge, ända till 09:15 och det var häääärligt. Mindre härligt var vädret. Blygrå himmel och blött överallt. Jag såg en hel dagisklass bli förbivallade mitt hus, alla klädda i regnkläder och stövlar. Med detta i minnet klädde jag mig i regnkläder och drog ut på en 1½ timmes powerwalk. Jag försökte verkligen att hålla det på promenadtakts nivå men icke då. Efter ett tag så glömde jag av mig och knatade på i "vanlig" takt.

Mera då? Jo jag hämtade min kräm från Peggy Sage. Den kom iof redan i tisdags förra veckan men det har liksom inte hunnits med. Men nu står den hemma i hyllan :) En aktvit vårdande kräm med fruktsyror påstås det. Tja, den var väldigt skön att ha i ansiktet.


              Kräm i bilden...ja

Sen var jag förbi mamma och pappa och hälsade på. De satte upp gardinstänger på altanen när jag kom dit. Mamma har sytt jättefina gröna halvlånga gardiner som hänger på en sån där vajer och nu ska en vit spetskappa upp framför dem. Det kommer att bli så himla fint. Det kändes väldigt hemtrevligt redan nu med enbart de gröna gardinerna.

Suck, jag längtar så vansinnigt mycket efter en egen altan eller åtminstånde ett trädeck. Kanske nästa år eller året efter det kan det nog bli ett trädeck...hoppas jag. Den som lever får se :)


Smärta...

sägs ju vara vekhet som lämnar kroppen. Då undrar jag hur jäkla mycket vekhet som ryms i mig. Jag var ute och gick idag, en liten 1½ timmes powerwalk och attans så ont i tassarna jag fick. När jag hade en halvtimme kvar hem så gjorde det rikitgt ont att sätta ner höger fot.

Väl hemma så kunde jag konstatera att jodå, jag hade fått en riktigt smaskig blåsa nästan mitt under trampdynan. Så jäkla typiskt nu när de andra har försvunnit. Vänster hälsena var inte förskonad den heller, skavsår. Jag kanske borde ta det lite lugnare på mina power-walks, meeeen då är de ju knappast power-walks längre eller hur.

Den här låten gör mig glad när jag är ute på en pw runt omkring i omgivningen. Den får mig alltid att tänka på mina år i England. :)


                 Lite Branigans, Bar-Med eller Punchbowl möjligtvis hehehe

Premiär

Idag var det premiär för Bakluckan -loppisen från bilen. Det var en väldans massa människor där, både säljare och köpare. Det var en massa husvagnsbilar där redan igår när jag åkte hem från jobbet och idag hade de mångdubblats.

Jag fyndade mig en servetthållare i svart järnsmide (fast det vete tusan om det verkligen var järn, kändes på tok för lätt för det) minsan, för en billig penning. Jag blev väldans nöjd med den. Har ju varit på jakt efter en sån ett bra tag nu men inte hittat någon som passar. Alla "stora" servetthållare jag har hittat hittills har varit vita i shabby chic stil. Om jag har hittat någon svart så har den varit av modell liten. En som man måste vika servetterna för att de ska få plats. Tidstjyyyv!

Nä, nu ska jag glo lite på Sagan om ringen - The two towers.
Mors!

                        
                            Sån fast inte :)

Äntligen äntligen äntligen

Stensättningen blev äntligen klar den här veckan. I onsdags närmare bestämt. Nu har jag inte bara en snygg stensättning utan även ett fantastiskt fint fall som leder upp och/eller ner för plattsättningen. Det känns bra att få ett avslut på den historian. Jag gillar lyckliga slut :)

Vi har varit i valet och kvalet om vi ska skaffa en mur längs tomtgränsenför att fylla upp jordnivån. Efter diskutioner med Kimmen (murmannen) så har vi beslutat oss för att vänta tills ivår med det beslutet.

Så det vi har att göra nu är följande:
- Få dem att fixa dräneringen (grymt less på antreprenörerna nu) och även ordna med rören utanför garaget.
- Fylla upp svakan
- Ordna fyllningsjord
- Fixa garaget, dvs:
- Sätta upp glasfiberväv
- Spackla garaget
- Måla garaget

Sen har jag åtagit mig att fixa min mormors tvättstuga. Vilket inkluderar att laga taket, vätta väggar och tak, måla dem, omlokaliseringa av hyllor, fixa till fönstret osv osv.

Så ingen behöver oroa sig över att jag kommer att sitta syslolös i sommar. Nämnde jag att jag har en helsikes stor vedhög att ta hand om. Kapa, klyva, stapla osv.

Semesterbokning -check!

Sådär ja, då var sommarens event bokat. En fin liten stuga vid Siljan. Nu behöver jag bara hitta sidan som man bokar fint väder på... Om det är nån som har några tips är det bara att höra av sig :)


      Längtar redan dit


Utsikten verkar ok



Undrar om det ser ut så här på riktigt?

Söndag morgon

Hallå där. Du är det dåligt med uppdateringarna igen. Jag har helt tappat sugen på att uppdatera bloggen just nu. Jag är inte helt säker på att det ens är någon utom jag själv som läser den så det gör kanske inte så mycket.

På hemmafronten så har jag varit utan internet i två dagar men igår morsse hoppade det igång igen. Skönt. Meeen något som inte hoppade igång var våran ip-telefoni. Så när jag vaknade 13:45 så hoppade jag upp (nåja) kastade mig på telefonen och ringde till support. Deras telefontid slutade 14:00 så jag kände mig lätt stressad över att hamna i telefonkö.

Men fram kom jag. Den som tog emot mitt samtal borde verkligen fundera på en alternativ karriär. Support är inte hans grej. När jag väl kom fram förklarade jag mitt problem. Han suckade och sa åt mig att koppla telefonen till modemet. Självklart så räckte inte strömkabeln så jag fick snabbt som blixten rota fram en skarvsladd. Det hade jag kunnat hoppa över för det funkade inte alls.
"Nähä, prova den andra telefonen då" suckade han otåligt.

Sagt och gjort så provade jag med min rosa telefon i modemet men där passade inte sladen.
"Är du säker på att du har tagit rätt sladd då" undrade han med nedlåtande ton.
"Jaaa" svarade jag, nu något irriterad.
Det fungerade ändå inte och telefonen var helt tyst.
"Hallå? Hallå, hallå??"
"Jaaa, jag tänker" svarade han snäsigt....
och sen la han på luren i örat på mig.

Och eftersom klockan var efter 14:00 så kunde jag inte få tag på support igen.
Ingen bra start på en lördag "morgon", ingen bra start alls!!!!!


Morgonmusik

Så många minnen till en så vacker sång...♥



Nu är det bara en timme kvar innan jag får åka hem och ungefär två timmar tills huvudet gör en störtdykning mot kudden. Gäller bara att hålla sig vaken tills dess. Wish me luck...

Uteplatsen!!!

Jag trodde ju att jag skulle ha mycket tid på mig att sitta framför datorn idag. Pscy, inte då. Jag har haft fullt upp. Ovanligt va. Dagens stora uppdrag var, förutom att handla mat eftersom det var toktomt hemma, att skaffa fram vit krossad marmor. Jag åkte hit, jag åkte dit och jag åkte tillbaka igen. Jämförde priser och hade mig. I slutändan hittade jag vad jag ville ha för en rimlig (?) penning.

Viktor jobbade på medans jag var ute på mina små uppdrag. När jag kom hem skulle han börja med kantstenen som inhandlades igår. När jag gick och sussade på eftermiddagen (jobbar natt igen) så höll han som bäst på att kapa sten. Öronproppar är en gudagåva säger jag bara. Särskillt med tanke på att han skulle vibba på plattorna sen.

När jag kom upp vid 21-tiden hade jag en uteplats ♥ Jag tycker den är jättefin! Kimmen kommer förbi i eftermiddag för att fixa till fallet lite men sen är det helt färdigt. Även om vi nu funderar på att göra en liten trappa på ena sidan så man inte behöver hoppa ner på gräset om man ska gå till brunnen. Nä, nog skrivet nu blir det bilder.


Så här såg det ut i måndags


Fullt med sand, grus och sten överallt


Grävaren som väckte mig 08:00 på tisdagen


Dräneringen är klar...efter 11timmar (pryon hade ett litet helsike)


Utsikt från fönstret vid 12-tiden idag. Kantstenen börjar läggas


Sten läggs till sten läggs till sten...


Violá, en stensättning utan dess like
:)


Liiite nyansskillnad ser man redan

Om någon undrar över storleksskillnaderna på bilderna så är det för att blogg.se tokvägrar att låta mig lägga upp stora bilder på en del foton. Knas. Men visst är det fint. Jag tycker att det blev jättebra, love it.

Tack Viktor!


Om foder

Jag satt just och läste en artickel i Aftonbladet och förvisso måste man ta deras jorunalistik med en nypa salt. Men jag läste kommentarerna till artickeln och det fick tankarna att börja snurra. 

I tidernas begynnelse, på 80-talet, när jag var barn så fick vi våran första katt. Eller fick och fick föresten. Hon letade sig hem till oss. En mager utsvulten sommarkatt som gömde sig under vedtraven intill husgrunden. Jag minns att pappa lockade fram henne med korv, hon bet honnom i fingret. Men nu glider jag från ämnet. Jo, hon gillade torrfoder eller rättare sagt älskade det. Hon brukade få torrfoder och kattmat på burk och det första som försvann var alltid torrfodret. 

En annan av katterna föredrog också torrfodret. Han slickade av "såsen" på köttbitarna men lät dem sedan ligga kvar på fatet. Vi provade många olika sorters kattmat på burk men icke då. Ingen av våra katter hade problem med vikten eller med glanslös päls. Jag antar att det är skillnad på olika men alla våra fem katter har varit nöjda och glada kissar. Kanske har det med att göra att de var utekatter och rände runt i skogen i tid och otid. Vad vet jag :)


Inte min lilla kissemiss men förbaskat söt ändå ♥

Massor på g

Uj ja, nu händer det mycket på en gång. I går kom Viktor och började med våran uteplats. Han slet på och jobbade stumt i fem timmar, tog en liten matrast och fortsatte igen. När jag kom hem hade han hunnit lägga ut den första raden med sten.

I morse blev jag väckt kl 08:00 av att det stod en jä**a grävmaskin utanför mitt sovrumsfönster och grävde. WTF liksom. Det visade sig vara den där firman vi anlitat som hux flux hade börjat med dräneringen utan att säga till oss som vanligt. Jag börjar bli mer än lovligt less på dem. Medans jag försökte reda ut detta så hade Viktor hunnit jobba nästan en timme på framsidan och uteplatsen hade hunnit växa sig ännu större.

Dagen har gått åt till att försöka fixa kantsten. Jag har letat på nätet, suttit i telefon och åkt runt med bilen halva dagen men tillslut så blev det bra och inte fullt så dyrt som befarat tack vara fantastiske Fredrik på Jokab. Jag får skriva mera imorgon och komma med lite bilder. Jag tog två igår på framsidan och lyckades hinna med ett på baksidan idag. I morgon så har jag lite mera tid på mig så då ska jag nog hinna med att lägga ut korten också.

So long så länge

Åh ljuva 80-tal...?

Här kommer några av de utlovade bilderna från festen.


Pimp my face, blå mascara, turkos ögonskugga och en jäkla massa rouge


Matte/Fabio med vinden i håret


Schena schnyyggingen...


Bjarne bemannar grillen


Roger i äkta 80-tals jacka samt mjukisar och pastell t-shirt


Färgglada Sofie


Trubaduren Stefan



Födelsedagsbarnet


Freddy Mercury


Innan utmaningen...



Trallvänliga låtar och hyllningssånger framfördes


Sussi


Tja, en bild säger mer än tusen ord

Det var som ni kan se en trivsam kväll med grillning, sång och dans. Bara 10 år kvar till nästa baluns i regi av herr Ostlund. Och ja, bilderna som togs har blivit hårt censurerade. Det här är de som överlevde.

Hoppas ni hade en trevlig Valborg föresten



RSS 2.0