Är det måndag eller?

Är så in i helvete irriterad!!! Det här blir en riktigt pissig dag känner jag och morgondagen kommer att gå i samma tecken för att inte tala som dagen efter det. Fan fan fan.

Gäsp

Då var klockan mycket och det är snart dax att åka hem från jobbet. Gäller bara att stå ut til kl 07:00 :) Den här veckan har det inte blivit mycket skrivet. Sambons ungar har varit hos oss och  eftersom det har varit sportlov så har det varit hos oss bokstavligen hela tiden, ergo inget bloggande.

Tråkigt nog har det inte blivit någon träning heller men nu begynner en ny vecka och nya träningsmöjligheter. Efter att jag har sovit minst tre timmar, mera hoppas jag iof, så ska jag försöka vända dygnet rätt (eller tippa det i rätt riktining iaf) så ska jag iväg på Zumba ikväll. Det kändes mycket bättre efter att jag hade bytt till andra skor men det är fortfarande inte bra. Man kanske skulle ta och kolla upp tassarna snart. Hum hum hum.

Idag var jag väldans effektiv om jag får säga det själv. Efter att ha varit uppe halva natten och torkat spyor (yupp, hate to say I told you so...but I told you so), tvättat väggen, bytt sängkläder, försökt göra rent madrassen (tack och lov för bäddmadrasser) och tvättat så körde jag ytterligare tre maskiner tvätt (täcke, kuddar und so weiter), strök tvätt, bäddade om igen. Vilken otroligt mysig helg jag har haft va, hehehe. Dessutom hann jag sy ihop några lakan så att vi har några flera underlakan till våran stora dubbelsäng. Duktigt värre :D

Idag hoppas jag kunna hitta motivationen till att sy upp några nyinköpta gardiner, om jag hinner tvätta dem först. Sen var det visst en overall som måste lagas eftersom ingen annan har gjort det.... Aja, guld att jag har fått låna en symaskin iaf.

I övrigt så var det inte mina spyor, tänkte bara att jag skulle nämna det.
Och som en liten morgonbonus vill jag gärna tipsa er om att bikarbonat är värt sin vikt i guld. Man häller ut det på madrassen, där spyorna har gått igenom underlakan och bäddmadrasser och sånt. Ja, först så torkar man madrassen med papper så mycket det går annars går det åt så mycket bikarbonat. Sedan väntar man tills det har hunnit suga upp fukten i madrassen åsså damsuger man upp det. Violá, ingen spyastinkande madrass längre :)
Funkar även utmärkt att använda när man bara ska rengöra madrassen.

Okej, det var morgonens lilla tipshörna. Nu ska jag bege mig ett steg närmare parkeringen. För precis som på högstadiediscona gäller även här att: Utgång = hemgång!

Over and out

Puh!

Lite snabbt kan jag meddela att dagen, som förvisso startade ganska sent, har varit intensiv. Efter en sen frukost gick vi ut och skottade snö. När det var avklarat så skottade vi oss upp på berget, ända upp till vedhögen. Det var ganska jobbigt men ingenting mot nästa steg. Bära ner veden till garaget. Att fylla upp sex pallkragar med ved tar sin lilla tid kan jag lova.

Oss tog det lite drygt 3½timme men så inkluderas all skottningstid. Tungt var det också och gled det gjorde man hela tiden. Snön blev så porös att det var tur att vi inte behövde fortsätta ännu längre. Så hade det blivit mera skottning. Hur tusan jag ska orka med ett Zumba-pass ikväll vet jag inte riktigt ännu. Får försöka hitta någon slags gömd reservkraft någonstans eller nåt.

Nu är sambon på matinhandlings uppdrag och kommer även att komma hemsläpandes med galenskaperna som ska vara här hela veckan...är det tänkt iaf. Det blir hamburgare så jag gör nog bäst i att masa mig ut i köket på stubben och böra skära upp tomater och gurka och allt sånt som man behöver för att tillverka supersmarriga hamburgare. På lördag är det inplanerat äventyrsbad med besök på kinaresturang om alla sköter sig :) Det ser jag verkligen fram emot. Det var ett tag sen vi hittade på något allihopa. Aja, grönsakerna var det ja...

Samma lika?

Är det bara jag eller är de inte väääldigt lika?

  
          Sideshow-Bob                                                            Rhiana

Melodifestivalen

Är ju som bekant ingenting jag tittar på särskillt aktivt. När jag kom ut i vardagsrumet idag så satt däremot sambon och kollade på det. Efter ett tag hördes han entusiastiskt hojta:
"Woaah, det här är ju bra ju. Kolla killen på basen!!!"
Det visade sig vara The Playtones låt "The King" som föll min kära sambo i smaken.

Han deklarerade högt och tydligt att om de gick vidare då skulle han baske mig till Globen och kolla på dem! Jag har aldrig sett honom så intresserad av omröstningen tidigare :) Mycket riktigt så gick de vidare till Globen och sambon började genast att ångra sitt tidigare uttalande. Han slingrade sig som en orm när jag påpekade att det bara var att ge sig ut på svarta börsen för att försöka hitta biljetter till finalen. Han tyckte inte att jag var rolig. Sen knäppte han över till QX - gaygalan...

Själv drog jag till jobbet. :)

Orm!

Just nu är jag väldans irriterad. Det pyser nästan ur öronen. Jag skulle få köpa en gammal grannes trädgårdsmöbler eftersom han ska flytta till lägenhet snart. Superbra eftersom vi inte har några trädgårdsmöbler, utöver tre plaststolar... Möblerna var precis samma lika som mina föräldrar har haft sedan jag var liten så jag vet att det är bra grejer som håller. Och dynorn skulle jag också få köpa.

Han skulle komma hem kl 16:00 så jag hade åkt hem till föräldrarna i god tid. Och jag väntade och väntade. Någon gång efter 17-tiden kom han. Jag blev lite fundersam eftersom han inte ens stängde av bilen och mycket riktigt så var han påväg in i bilen efter några sekunder.

Det visade sig att han redan hade sålt trädgårdsmöblerna till någon annan trots att jag hade blivit lovad att få köpa dem. För han fick 200kr mer av den andre. Jag hade inte ens diskuterat priset utan bara tackar ja till det pris han begärde. Så här sitter jag nu, med fickan full av pengar och känner mig väldigt väldigt lurad :(

Fy så taskigt. Inte konstigt att han försökte åka därifrån så fort han bara kunde. Nej, jag säger som mamma, usch vilken orm!

                   
                                I am so pissed off right now!!!!

Dagen efter alla ♥-dag

Jupp, alla hjärtans dag har kommit och gått utan något större ståhej. Det känns lite meningslöst att slå på stort när man bara träffar varandra några timmar på morgonen. Jag hade iaf tänkt att överaska sambon på distans. Tanken var att när han kom hem vid 23-tiden skulle det stå blommor (ja, rosor) ett hemgjort kort och nybakade muffins på ett fat på bordet. Så jag satte igång att baka muffins. Det gick sådär.

Man kan ju inte påstå att mitt första försök någonsin till att baka muffins var en odelad succe. Hade tänkt att jag skulle baka philadelphiaost fyllda hallonmuffins. Jag följde receptet slaviskt och det blev...oätligt. Det var inte kul att kasta alla jättemuffinsar men det fanns inte en sportmössa att jag skulle ha mage att bjuda någon att äta dem. I receptet stod nämligen att jag skulle ha i ½dl vaniljsocker. Jag tänkte för mig själv att det lät väldigt mycket, särskillt eftersom jag gjorde dubbel sats (1dl vaniljsocker!!!) men jag gjorde som det stod och det brändes ta mig tusan på tungan när jag provsmakade en muffins sedan. BLÄ!

Så nu inatt har jag modifierat receptet och istället för ½dl vaniljsocker så har jag nu 1tsk vaniljsocker och 1msk florsocker. Vilken skillnad. Jag har använt skiftlaget som försökskaniner och de tyckte att de var fullt acceptabla och ätbara. Och tur är väl det.

Det blev med andra ord inga muffinsar på bordet åt sambon men väl ett fång rosor och ett kort, egenhändigt ihoppyssat. Han ska få muffinsar idag istället eftersom han har tagit ledigt hela dagen. Någon som också ska få muffins är min underbara mamma som ställer upp och besiktar min bil så att jag får sova ut efter det här nattskiftet. Besiktningen är kl 12 och det skulle kännas ganska surt att behöva gå upp vid 11-snåret för det när man inte kommer isäng förän efter 08:00 (ska vara taxi åt sambon som ska in till tandläkaren). Så tack bästaste mamman i hela världen ♥

                     
                                      Nästa år så...♥♥♥

Zum-zum-zumba

Tack vare Carros falkögon fick jag reda på att det faktiskt finns en Zumbakurs som går här. Och när jag säger här så menar jag verkligen här. Ungefär 200m från huset. Hur perfekt är inte det? :) När det nu bokstavligt talat är på hemmaplan så måste man ju testa och jag var iväg igår.

Det var riktigt kul trots att lokalen är liten och antalet deltagare är väldigt högt. Det är ganska precis att vi får plats. Jag kan väl inte påstå att vi såg ut som välkoriograferade och synkade dansarna i en musikvideo precis men vi hade kul och det är ju trots allt det viktigaste. Vi körde mest Zumbafierade versioner av merengue och salsa (yeay) den här gången. Tur att grundstegen sitter för det var ett "jäkla viftande" med armarna hehe. Lite bollywood blev det också.

Det var grymt jobbigt och roligt. Men jag hävdar fortfarande att salsa är roligast som pardans, med alla svängar och snurrar och interaction och sånt. Nåja, salsa har sin tid och Zumba har sin. Och nu ska jag lära mig det här med Zumba. Det kändes lite frusterande att inte gå igenom stegen med minuitös presition som jag är van med från min salsaklass men when in Rome.

Men nästa gång kommer jag inte att just ha gått av en natthelg (gud så skönt) och jag kommer helt klart inte att gå och köra ett gympass med betoning på benen före ett Zumbapass. Det visade sig att natthelg + gympass före Zumba inte var en sådan himla bra idé som man kan tro.

Nä, nu får jag ta och göra lite nytta här hemma även om soffan känns betydligt mera lockande.

Nattkul...?

Klockan är mitt i natten och humorn når ännu ett lågvattenmärke. Den här natten har inte heller blivit som jag har tänkt mig. Nåja, skit i det... nu roligheter eller tja...sånt som jag hittade i mailen när jag gick igenom den. Lite reklam när reklam är som bäst :)













Dax att sova snart???

Betty!

Titta vilken fin väska jag har inhandlat :) En smidig liten sak som har massor av fack och bra utrymmen. Frågan är bara när jag ska använda den. Det lutar åt gymet. Just nu använder jag bilen ner till gymet och kan ta allt i handen.

 
                           Boop-oop-a-doop lixom ;)

När isen har smält från vägarna och termometern visar några flera plussgradet än i dagsläget så hade jag tänkt plocka fram hojen och cykla ner till gymet. Då kommer man ju att behöva något att lägga gymkort, i-pod och gympadojer i. Och vad passar väl bättre än en sådan här lite söt väska.

Det var två år sedan jag köpte en väska sist (det var i Thailand och jag behövde en strandväska). Jag är riktigt stolt över mig själv att jag inte har köpt en endaste lite väska sedan dess. Fast det är klart, sedan jag hittade min bruna väska så har behovet av nya väskor avtagit betydligt. Jag har väl hittat väskan som är rätt för mig just nu antar jag :)


Zumba

Är det något att ha? Någon som vet? Jag tycker det verkar skitkul! Som gammal salsaräv tror jag att det skulle passa mig bra att köra lite workout med dånande musikoch svängande höfter. Jag älskar att dansa salsa :)

                         

 De körde ett Zumbapass här idag men tyvärr var det kl 10:00 och det passar inte alls när man jobbar natt och kommer isäng först kl 08:00. Eftersom det bara var ett oneoff event så kan jag bara hoppas på att det blev så lyckat att de kommer att göra om det igen, snart.

Om inte så kanske det finns någon som har testat de där skivorna som man kan köpa från tv-shop och köra Zumba hemma (ok, verkar inte riktigt lika kul men ändå). 

                             

Tid

Vart tar den vägen. Det är det enda som jag aldrig tycks ha tillräckligt av. Men nu har jag hittat några lugna minuter som jag kan sätta mig ner framför datorn och blogga lite. Klockan är strax före två och jag har just vaknat. Det är inte så illa som det låter dock. Jag jobbar nämligen natthelg. Då blir dygnsrytmen lite sådär.

Idag hade jag tänkt att ta en promenad och få lite frisk luft men jag vet inte om jag törs. Igår var det så glashalt att jag höll på att göra en bambi flera gånger om...och det bara på garageuppfarten. Jag överväger att sanda eller salta hela baletten nu. Vi får se om jag sticker ut näsan lite senare.

Just nu håller jag på att fastna i en film på tv "The robber bride". Lagom komplicerad att följa när man är lite vimsig i bollen hehehe. En kopp varmt te till det här så blir det kalas.

RSS 2.0