Vem är du?

Oh yeah ;)

Inget sensationellt

Det ser inte ut som om det kommer att bli någon loppis för min del idag. Regn, regn och åter regn sätter käppar i hjulet igen. Lite tråkigt eftersom det var inställt förra gången pga midsommar.

Vad ska man hitta på idag då? Tja, det finns ju massvis med små måsten som ska göras men jag känner mig inte särskillt lockad av dem just nu. Asch, något hittar man väl alltid på. Om inte annat så är det ju perfekt filmväder, eller hur :)

4 timmar

Det hade ju varit fint om man kunnat sova lite mera än så. Känner mig mera död än levande men men, det ska nog gå det här med. Djupa andetag och fixa lite frukost nu.

Så synd att solen precis håller på att gömmas bakom stora mörka moln. Regn "utlovas" tydligen så jag slipper väl vattna idag med. Always look on the bright side of life ♥

Godmorgon

 
Ibland är världen bara så otroligt vacker.
 
Snart dax att åka hem och sova bort en solig morgon. Godmorgon världen och godnatt.

Läckert

Jag måste bara visa vad jag hittade när jag var ute och letade blommor till mina urnor. Svarta penséer! Superläckert. Nu sitter jag och försöker klura ut ett blomsterarrangemang som jag bara måååste ha svarta penséer till. Tänk tänk tänk...
 

Haveri

Ja nu tycks allt ha havererat! Först kunde jag inte lägga upp bilder och nu kan jag inte redigera så att texten kommer under bilden. Jag bli galen. Och inte vet jag hur jag ska få bukt med det heller. Tusan också! Bäst att glömma det för tillfället och ta tag i det imorgon...men jag blir sååå less :(
 

Jag har fixat och donat med inläggen och de ska förhoppningsvis se ut som vanligt nu...  Tjingeling :)

Nöjd!

Idag har jag varit sjukt effektiv...med tanke på att jag har jobbat natt och bara sovit fyra timmar :) Jag har planterat i alla krukorna som jag köpte här om dagen. Så efter att ha vaknat till och ätit lite filmjölk så gav jag mig ut på blomjakt. Det här med att plantera är ju inte min starkaste gren, även om jag tycker att jag går från klarhet till klarhet, så jag gick all in på det estetiska planet.
 
Jag kom till och med ihåg att köpa jord. Stjärna i boken för mig
 
Plötsligt var det blommor överallt
 
Tur att man har världens bästa bil att packa in saker i
 
Mer och mer och mer
 
 Och så ytterligare några blommor
 
One down five more to go
 
 Färdig
 
Såhär ser det ut hos mig nu
 
Jag tycker det blev riktigt tjusigt
 
Nästa vecka ska det inhandlas utemöbler för att kompletera framsidan. Det ser fortfarande lite tomt ut även om det blev mycket bättre nu när blommorna kom på plats. Sen önskar jag mig bara en massa sol på mina lediga dagar så jag kan njuta av framsidan :)
 
 

Hemma, tack och lov

Och nu ser det ut som vanligt igen på bloggen, skönt.
 
Men vilka idioter det finns i trafiken!!! På väg hem bestämde sig en kille, modell yngre, att köra om tre bilar, i kurva utan sikt, för hummm vid den här tiden på dygnet kommer det ju ingen mötande trafik. Dumjäkel rent ut sagt! Vilken tur att jag låg lite uner hastighetsbegränsningen annars hade jag nog suttit i en skapligt tillknycklad bil just nu. Sånna där jäkla pulver har inget på vägarna att göra. Särskillt inte när jag är på väg hem för att sova.
 
Nä, nu ska jag gnida gaddarna och krypa ner under täcket några timmar. Jag förutspår med andra ord minst sex timmar av strålande solsken. Passa på och njut, jag kliver upp vid 13-tiden och då lär det bli isande nordanvindar och öststatsgråa moln för hela slanten.

Utkast: Jun. 28, 2012

Födelsedagstårtan, så mumsig :) Takbyte på g

Gårdagen

Igår fyllde min pappa år. Det firades med tårta och muffins, blommor och paket...och takbyte. Mmmm just det ja, men far var mer än nöjd :) Jaha ja, nu ser jag att toolbaren har försvunnit och jag kan inte lägga in bilder. Och inte kan jag byta rad heller. Idag är jag väääldigt less på blogg.se :(

Om kommentarer och teknik

Nämen va f*n!?!?! Var min spontanreaktion precis nyss. Jag har just hittat på kommentarerna i den nya layouten på bloggsidan. Jag har alltid tyckt att det är lite tråkigt att folk inte lämnar några kommentarer efter sig när de har kikat runt på bloggen. Inte så att jag vill att alla ska kommentera men ett litet tassavtryck någon gång vore ju trevligt och motiverande.

Nu ser jag att det är många som har kommenterat men jag har inte fått dem föräns nu. Hur kan det komma sig och hur godkänner jag dem i efterskott???

Så till alla som någonsin har lämnat en kommentar på min blogg som inte har blivit publicerad (såvida den inte var genomelak), du har inte blivit cencurerad!!! Jag har bara inte fått den och möjligheten att godkänna den.

Hoppas att det ska funka bättre nu framöver...om nån fortfarande vill kommentera. Fingers crossed....

Nattinlägg

Idag och imorgon borde det bli finfina dagar. Varför? Jo, jag jobbar natt och kommer att sova bort dagarna. Som idag... Det känns lite typiskt men det är inget att göra åt. Man får väl försöka glädjas åt alla andra som får se solen.

Nåja, jag är ju ledig nästan hela kommande vecka med. Då ska jag väl få se solen hoppas jag.


Morgonbak

Ja, då ska jag ge mig på att baka hårdbröd för första gången. Vi får se vad det kan bli av det.
Snart ska de här sakerna alltså förvandlas till hårdbröd då...hoppas jag

Hemmapyssel

Idag så vaknade jag redan vid 07:00 och kände mig pigg och utvilad. Det är galet tidigt med tanke på att jag är ledig. Så jag har spenderat dagen med att byta ut alla gardinstångshållare i huset. En himla massa skruvande blev det.

Jag hann även byta gardiner, putsa några fönster, stryka och byta kuddfodral. Det känns bra att ha hunnit med så mycket. Imorgon ska jag jobba extra och då vet man aldrig hur mycket man orkar göra hemma. Ja, jag ska jobba två nattskift alltså. Då brukar det ju kunna bli som det blir :)

Tråkdag

Ja igår var det verkligen en riktig tråkdag. Regn regn och ännumera regn, usch. Så vad gör man på en riktig tråkdag? Jo man åker till och handlar... :)
 
Mörka moln kantade vägen dit
 
Nya krukor till uteplatsen och ett stycke stutsmatta med tillhörande skyddsnät
 
Innan hemresan blev det en hamburgare på Dax
 
50-tals inspirerat hamburgehak. Vi var de sista på stället så sambon fick kaffet gratis
 
 

Ny layout

Jaha, då verkar det som om blogg.se har gått och ändrat layouten på sidan över midsommaren. Hummm, jaha något nytt att vänja sig vid då. Det ska nog gå bra det med... Det här med snabbinlägg verkar ju bra. Nu kallar tvättmaskinen på mig. So long så länge!

Loppisfynd

För några veckor sedan hittade jag den här fina spegel på loppis för 20 kronor. Nu har jag äntligen hittat "tassar" till den så att metallkroken inte repar parkettgolvet. Perfekt som underlägg för ljusstaken. Nöjd.nu :)


Mycket snyggare än att ha en tidning under ljusstaken

Sist!

Men nu har jag äntligen fått tummen ur och skaffat spotify jag med. Otroligt så seg man är hahaha :D


Men glöm spotify i mobilen, min nalle är för gammal...

Tisteljakt

Idag har det varit en ganska lugn dag. Jag har inte gjort så mycket men det lilla jag har gjort har varit jäkligt bra. Jag har jagat tistlar på uteplatesen i vinkeln. Där det nästa år, med lite tur, kommer att bli en altan eller åtminstonde ett trädeck.

Eftersom tistlarna har vansinnigt långa rötter och gräsmattan är under tillverkning så känns det bättre att försöka hålla tistelbeståndet i schack så gott det går. En hink med tistlar blev det. Nöjd så. Visst är det lite grässtrån och annat ogräs men det får vara till en annan dag. Det är lite svårt att effektivt rycka ogräs i singelbädden om det inte är lite längd och mängd i det.


Min största ovän just nu!!! Fast blommorna är ju vackra förståss

Bättre och bättre

När jag skulle åka hem från jobbet imorsse så var foten så svullen att jag knappt fick på mig skon. Jag fick hopp-linka till parkeringen med lite hjälp av en kollega. När jag kom hem var jag tvungen att sätta mig på hallgolvet för att få av skorna. Det riktigt pulserade i foten och voltarentabletten jag hade tagit tidigare hjälpte inte ett dugg.
"Hur tusan ska jag kunna sova med den här foten?" tänkte jag.

Så jag plockade fram nål och tändare, glödgade nålen och stack hål på eländet. Efter att ha tömt den på vätska tog det bara 10 innan svullnaden började gå ner. Så underbart skönt. Tio minuter till så kunde jag stå på foten. Visst kändes det fortfarande men blott en droppe i havet mot tidigare.

Idag har jag bara känt av blåsorna. Det har gått att lägga tyngden på foten som vanligt igen. Nu gör det bara lite ont i benet eftersom jag var tvungen att felbelasta foten igår. Men det tror jag kommer att ha gått över imorgon. Vilken tur att det inte var något långdraget rassel som jag trodde igår.

Mycket tacksam!


Ajajaj!

Tittade nyss på foten. Inte konstigt att jag har så ont fast än jag bara sitter ner. Foten har ju svullnat upp flera storlekar!!! :O Jag har aldrig varit med om något liknande.


Ajajajaja!!!!

Den är ju nästan rund för sjutsiken. Hur kunde det bli så här??? Och kolla blodådrorna. De ser ut som om de kommer att poppa ut ur skinnet när som helst. Satan i gatan så ont det gör. Känns som om det här kan komma att ta ett tag innan det går ner. Nåja, med lite tur är det kanske bättre om några timmar när jag vaknar igen... Fan trort. :(

Aj!

Igår var det dax för det första av tre intervallpass för den här veckan. Hittills har det gått helt ok. Det gjorde det även idag. Nu är jag uppe i nästan en halv mil per pass. Det fattas 100-200meter. Jag återhämntar mig betydligt snabbare nu vilket är riktigt possitivt med tanke på att tiden mellan löpningen har halverats från två minuter till en minut.

Så till det vansinnigt negativa. Det har gått bra med mina små fötter tills idag. Idag kom blåsorna. En på vänster fot och en jättestor på höger fot. AJ! Det gör så ont att jag inte kan gå obehindrat. Jag liksom linkar fram lite ömkligt. Åh så besviken jag är. Det har ju gått så himla bra fram tills nu :(

Imorgon blir det vila, kanske en promenad om det här onda har släppt. Just nu är jag fullt beredd att ta en nål och köra in i blåsan men jag ska försöka härda ut. Vi får se hur det går på onsdag... Suck, så man ställer till det för sig.


Tjatvarning

Men titta så det tar sig på gräsmattan...


Nu börjar det komma grönt på framsidan med


Snart kommer det ikapp med det andra gräset

Loppisfynd

De här söta vaserna hittade jag på loppisen i lördags. Helt perfekta till nästa år när vårblommorna börjar spira igen. Tänk er en fin bukett med gullvivor eller underbara liljekonvaljer. Eller kanske vårens första vitsippor :)


Små vaser, check! En sak till man kan bocka av från listan nu

Eftermiddags middag

Mätt! Vid alla gudar så mätt jag är! Varför i hela friden skulle jag äta så mycket???
Vi har precis avnjutit eftermiddagshelgens middag och det-var-sååå-gott! Vi åt vitlök och fetaostfyllda kycklingfiléer, råstekt potatis och till det en vansinnigt fräch sallad. Det är väl inte konstigt att ögonen var så pass mycket hungrigare än magen om man tänker efter.

Just nu håller de på att duka fram efterätten. Små blåbärspajer, en i var. Kan inte påstå att jag är särskillt hungrig just nu... Men det doftar ljuvligt.

Överaskning

Åh så skönt med sovmorgon i morse, men tro inte att jag var pigg när jag vaknade för det. Nej grus i ögonen som bara den. Men eftersom jag inte kunde somna om så var det lika bra att kliva upp. När jag drog upp rullgardinerna fick jag mig en överaskning.

"Vad tusan, står det en hund på mitt berg???"

Men det var det givetvis inte. Det var en räv som lite avslappnat stod och spanade på min grannar som kämpade och slet med att få ut matjorden på sin baksida. Innan jag fått fram kameran så travade räven iväg in mot skogen. Si sådär en fem meter från tomtgränsen så lade han sig till rätta, kliade sig lite och fortsatte att titta på grannarna. Eftersom man bara såg de svarta spetsarna på öronen var det ingen större mening med att plocka fram kameran. Hade jag inte vetat att han låg där skulle jag aldrig någonsin ha sett honnom. Fantastiskt så effektiv deras kamoflagefärg är.

Om det sköna gröna

Nu börjar gräset som vi sådde för två veckor sedan titta upp. Det är inte utan att man får en liten lyckokänsla av att se de sköra små stråna strävsamt ta sig upp ur jorden. På framsidan kommer det nog att ta minst en vecka till innan vi ser något resultat av våra ansträngningar. Den delen ligger lite på efterkälken pga allt regn som satte käppar i hjulen.

Just nu är det faktiskt ultimat gräsväxarväder. Det regnar nästan varje dag och det är hög luftfuktighet. Detta varvat med milda grader och lite sol är helt enkelt förträffligt. Tur att man är så insnöad på gräsmatta just nu annars så skulle man känna sig lite uppgiven inför "sommarvädret". Snart midsommar och jag har inte badat ute eller gått i shorts en enda gång.

Nåja, det blir väl kanske bättre. Fast det får gärna regna på nätterna så slipper jag springa och vattna stup i kvarten. :)

Off track

Natthelgen är slut, jag har 1½ lediga dagar och har hamnat totalt snett. Idag hjälpte det inte att sova så länge jag bara kunde. Känslan av att vara gjord av sirap. Trött i kropp och skalle. Men en softardag är inte helt fel det heller.

Idag har jag bara tagit det lugnt. Tittade på "War horse". Vilken snyftarfilm, ujujuj. Tur att man var ensam hemma hehe. Rekomenderar inte att se den med mascara på...

Vecka 2, check!

Yes, nu har jag gjort de första två veckorna i Malin Ewerlöfs löpschema. Det känns tokbra att jag har kommit igång. Hittills har foten hållit ihop ganska bra. Eller tja, den har inte blivit värre iaf. Alltid något ;) Det sägs ju att man kommer in i en rutin först efter 10-12 pass. Jag hoppas verkligen det.

Det skulle vara sjukt skönt att komma till det stadiet när man får abstinens av att inte träna på några dagar. Har varit i det stadiet tidigare när jag tränade som mest i England. Det är lite av en önskedröm att kunna nå tillbaka dit igen. Nå, två veckor och sex pass är avklarade iaf. Vi får se hur det känns efter två veckor till.

Idag träffade jag på två älgar när jag var ute och sprang i spåret. De dök upp på ca 20-25 meters avstånd. Tack och lov så blev de rädda för mig och vände och sprang in i skogen. Tur var väl det för med den hastigheten som de höll skulle jag aldrig kunna springa ifrån dem och sätta mig i säkerhet. Men vilka fantastiska djur. Stora, ståtliga och grymt smidiga. Jag har aldrig sett älgar på så nära avstånd i det vilda tidigare. Det var med andra ord lite wow-känsla över dagens tur i spåret. Lite synd att det hela gick så oerhört fort att jag inte ens kom mig för att ta upp mobilen för att försöka fota dem. Oh well :)

Framsidan

Ja såhär fint blev det på framsidan när all jord var utlagd efter konstens alla regler. Vi fick assistans av E-streets främste jordguru och "allmän expert på det mesta"; Martin. Och tur var väl det. Det här kommer att bli kanon när det gröna, hett efterlängtade, gräset kommer upp. Och nu, en bildbomb. Håll i hatten...


Färdigsått och vältat


Fröken pedant har sopat inte bara framför utan även på muren


Snart blir det lika grönt och skönt runt huset som på berget


Mitt lilla hus ♥




I framtiden ska singlet ersättas av betong

Ja den sista bilden är lite av ett framtidsprojekt. Först hade jag tänkt att ha stora (ja, halvstora, som större hönsägg ungefär) fina vita stenar, lite marmor kross under och några få svarta stenar där men jag har tagit mitt förnuft till fånga. Jag kommer att få rensa skräp där tills jag kroknar (en nacktdel med att ha skogen precis inpå tomten) och dessutom så verkar det växa lite för bra där. Jag får gjuta igen skiten med något slags fall i rätt riktning. Blir nog bra det där, så småning om :)

Blommor

Idag så var jag ute och sprang i spåret igen. Jag är inne på vecka 2 av Malin Ewerlöfs schema. Det rullar på men ibland är det tungt. Idag var det en sån dag. Tuuungt pass i skogen!!! På väg hem så passade jag på att plocka en bukett liljekonvaljer. Det var vansinnigt längesedan jag plockade blommor. Hade det inte varit för myggen så hade det varit en ganska trivsam upplevelse.


Älskar liljekonvaljer ♥


Nu står de brevid min säng och doftar helt ljuvligt


Och sen tog jag in lite syrener, som börjar sjunga på sista refrängen nu


Nu fick jag äntligen tillfälle att använda min favorit vas. Den är så frän
:)

Bildlar :)

Jepp, nu har jag tömt kameran igen...nåja mobilen iaf så nu blir det bilder i bloggen igen.
Här kommer bilderna på det som har skapat så mycket oro och huvudbry, REGNET på tomten.


Det här var inte en rolig syn på lördagförmiddagen


Allt vatten från skogen rinner ner på tomten här


Det öste ner precis hela dagen...och natten med för den delen

De här bilderna var tagna ganska tidigt på dagen. Det hann regna betydligt mera innan det äntligen upphörde. Stämningen hemma var ganska tryckt så att säga. Oron ökade för varje millimeter. Tack och lov att det var uppehåll på söndagen. Då var det ju uppluckringsdax och såning av gräs.

Sköna söndag?

Hade det ju kunnat vara om det inte hade regnat så mycket... Nåja, det har ju inte varit lika illa som under lördagen förstås. I fredags så såddes det gräs här på E-street, den lagliga sorten givetvis. Igår kändes det som om allt regnade bort, suck. Idag såg det inte fullt så illa ut som det gjorde igår. Det finns hopp för gräset än.

Idag blev det en paus i regnandet så jag stack ut för att göra det tredje passes i den första Ewerlöfska veckan. När jag var halvvägs till elljusspåret så började det regna igen. Så det var bara till att fortsätta i regnet. De droppar som jag förbannade var mot slutet av rundan riktigt sköna. När jag kom hem slutade det att regna. Hur typiskt är inte det? :)

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och en ny Ewerlöfsvecka. Hittills har det gått riktigt bra måste jag säga. Foten gör inte så ont som jag hade befarat även om den inte är smärtfri. Men å andra sidan så har jag ju ont i den oavsett om jag bara sitter stilla hemma eller är ute och springer i spåret. Och då kan jag ju lika gärna vara ute och röra på mig.

Pass två, check

Måste ju bara uppdatera att efter första nattskiftet så kom jag faktiskt ut och sprang pass två. Jag hade sån tur att det blev ett kort uppehåll i regnandet precis när jag stack iväg. Det gick förvånansvärt bra att springa eller tja, lufsa är väl en benämning som ligger närmare sanningen ;) Kände mig som en marathonhjälte när jag kom hem, hahaha. Det frigör betydligt fler endorfiner att "springa" än att power walka måste jag säga.

Det enda som var lite synd med gårdagens runda var att det var galet mycket mygg ute efter regnet. Det var mindre roligt. Sen råkade jag springa lite för länge men det kan jag leva med. Men i övrigt ska jag hålla mig stenhårt till schemat. Inte en minut utöver det som står att jag ska göra. :)

Fredag

Nu har det hänt ytterligare saker på trädgårdsfronten medans jag sov. Sambon har hunnit planera ut jorden och sått gräs på 80% av tomten. Nu är det bara framsidan längst med muren kvar. Men där får vi bearbeta jorden lite mera innan vi går vidare till nästa steg.

Det finns förmycket lerkoker för att det ska kunna bli plant och snyggt just nu. Eftersom det regnar nu och i flera dagar framöver så får vi vackert bida vår tid. Så fort det har torkat upp så blir det till att gå på den sista biten med vält och kratta innan vi kan beställa hit matjorden. Med lite tur så blir det innan midsommar... ;)

RSS 2.0