Fråga:

Är det nån mer än jag som tycker att Lindsay Lohan börjar se väldigt sliten och gammal ut?

                     
                                                             23 going on 83?

Åsså lite humor

                 
                              Med en underton av sarkasm, irroni och uppgivenhet

Vouge

Fantastiskt vad man kan göra med smink, belysning och vinklar (tror inte att photoshop är inblandad). Modellen på alla bilderna är givetvis den ungerska Enikő Mihalik. Hon är född 1987, och är alltså 22år, för den som undrar. Bilderna är från Vogue Paris November 2008 och är tagna av Inez van Lamsweerde and Vinoodh Matadin.













Fredagsmys

hade jag igår, torsdag. Eftersom jag jobbar natt just nu så kom jag inte isäng förän vid 07:40. Pratade lite med älsklingen och sen somnade jag som en stock. Jag blev väldigt glad när jag vaknade och såg att jag hade sovit ända till 12:40. Det är väldigt länge för mig som i vanliga fall vaknar vid 10-11. Det enda som var lite tråkigt var att sambon redan hade börjat jobba när jag vaknade.

Eftersom jag fortfrande har varit lite halv-hängig, men mycket mycket bättre än tidigare dagar, så tog jag en innedag i stillhet. Jag satt och läste hela dagen. Något som inte är helt ovanligt när det gäller mig. Jag skyller allt på morfar ;) Vid 16-tiden gjode jag ett halvhjärtat försök att sova lite...och lyckades över förväntan. Hade jag inte ställt klockan på ringning vid 20:00 så hade jag fortsatt att sova. Det är banne mig det enda som är bra med att vara lite rasslig, det är fasen så mycket lättare att sova.

När jag kom upp var sambon hemkommen från jobbet och satt och tittade på Antikdeckana (?!?). Eftersom ingen av oss var riktigt i form att laga en massa mat kom han med det briljanta förslaget att vi skulle unna oss lite hämtmat. Sagt och gjort, vi drog ner på stan och beställde mat. Det blev Black 'n' White med strips och sallad. Jösses så mätt man blev och gott var det också. Det där ska vi ta och laga hemma nästa gång. Sen blev det en stund framför tvn innan jag var tvungen att dra iväg till jobbet. Inte världens bästa avrundning på kvällen det medges men jag får jobba på det tills imorgon idag ikväll, då det blir fredagsmys på riktigt. Fast med grönsaker och dipp om jag får som jag vill :)

Åh så skönt, nu är det "bara" fyra timmar kvar innan man får åka hem och sova. Fyra timmar till helgen. Och i helgen blir det vedkapning och klyvning. Vi får se hur man ligger till på uppdateringsfronten. Jag gissar att det inte blir många knop gjorda där.

Tidig morgon

Har inte skrivit något på ett tag nu. Dels så har det inte hänt något som är särskillt spännande och dels har jag inte mått riktigt bra. I lördags var jag risig efter badet, på söndagen ryckte man upp sig litegrann men på måndagen var det kört igen. Pulserande huvudvärk i massor hela dagen, inte kul. Sen har det varit en jämn nedåtgående trend på må-bra skalan.

Idag/igår har jag varit riktigt hängig. Lite feber, tandvärk och ont i halsen. Det är visdomständerna som spökar. Håller jag på at bli klok??? Knappast troligt...

 Vaknade vid 07:30 av att grannen hade lejt en traktor och höll på att stöka omkring med den. Sambon vill ha öppet fönster när han sover och kontentan av detta blev att jag vaknade av allt oväsen (och sambon sov vidare som en stock, typiskt) och kände hur matt i kroppen jag var. Slängde igen fönstret och drog i öronpropparna och lyckadess somna om ett tag.

Fick reda på att sambon inte kommer att vara med på byggsamrådet på måndag. Jag är besviken! Jävligt besviken faktiskt. Han har kurs på jobbet och kan därför inte komma. Jag har egentligen också kurs då men jag har lyckats planera så att jag får gå den dagen i december istället. Fan fan fan så irriterande. Men vad kan jag göra? Jag kan ju inte begära att han ska hoppa av en veckas kurs bara för några timmars möte. Suck, jag får gå dit själv. Aja, bra sås reder sig själv. Men det är så tyyypiskt :( 

                       

I ♥ Monty Pyton

Någon mer som gillar Monty Pyton?

                         
                                                                 Legoversionen :)

                         
                                                                        Orginalet

Vilken version gillar du bäst???

Knatten

Nu när Karin har lagt ut ett klipp med Knatten så kan jag inte låta bli att göra detsamma. Det är givetvis mitt favoritklipp, tillika första klipp jag såg med honnom.

                    
                                   En sån liten daaaarlign. Han vet vad han tycker minsan.

Dagen hittills

Idag har det inte gått helt som jag hade tänkt mig. När jag vaknade var jag stel i axlar och rygg tack vara madrassen. Den är på tok för mjuk för min del. Sen hade jag tänkt att barnen skulle få titta på några filmer som jag kollade på när jag var lite. Jag hade varit hem till mamma och pappa tidigare i veckan och plockat ut några tecknade filmer. Evokerna, smurfarna, Andy Panda, Kalle Anka och lite annar blandat. Så jag sätter i nya batterier i videodosan och trycker på eject för att plocka ut filmen som sitter i...och så fastnar den. Jag puffar tillbaka bandet in i videon igen och tänker att på något vis så kanske det går bättre om man gör om från början. Tror ni att det gjorde det? Icke! Jag hörde hur själva filmrullen började prassla oroväckande och kasetten gick inte att rubba en milimeter. Suck.

Det blev en tur ner på stan för att få lite hjälp. Det började muntert med att killen bakom disken stod och pratade i telefon. Ok, inga problem tänkte jag. Jag knallar väl runt lite och kikar på filmer och tvaparater och sånt jox. Plötsligt började en annan telefon ringa...och då fick han bråttom att lägga på luren och svara i den andra. Hummm, men för mig lyfte han inte ens på ögonbrynet. Aja, för att göra en långa historia kort så trodde han först att han skulle kunna fixa det medans jag var där. Sen blev det lite senare idag och slutbudet hamnade på "Vi hör av oss nån gång på måndag".(Djupa andetag här) Så med lite tur kommer jag att få tillbaka bandet i någolunda helt skick. Sen sa han att han nog inte skulle rekomendera mig att använda videon mera utan köpa en ny istället. Jag vet inte om jag tycker att en video är en god investering precis. Vi får väl se på måndag.

Efter att ha ätit lunch åkte vi iväg till badhuset för att...ja just det, bada. Badet är öppet två timmar för allmänheten och det tycker jag är ganska lagom, för efter dessa två timmar hade jag fått upp mer vatten än vad som kan vara nyttigt upp i näsan samt fått en flytleksak rakt in i ögat. Jag var redo att åka hem!

Så nu sitter jag här och känner mig lite halvhängig som man gör ibland efter att ha varit och badat i klor. Jag tror att jag har några deciliter som skvalpar kvar i kraniet för jag känner mig lite sjösjuk.
Nu hör jag att sambon har kommit hem efter att ha jagat mat på affären. Bästa att gå och assistera. Idag/ ikväll blir det hembakad pizza. Mums!

Trevlig lördag på er allihopa.

Den har kommit

Eller rättare sagt den kom igår. Skylten till vårat hus :) Lite senare på eftermiddagen så ringde grundgrävaren för att synka jobbet och få lite datum och sånt. Äntligen, nu känns det som om det börjar hända lite. Och det är väl så dags för det. Nästa måndag är det byggsamråd och då hoppas jag verkligen att grundplaneringen är klar samt utstakninga av huset. Jaja, jag kan bara vänta och se. Det känns lite frustrerande att sitta på avbytabänken och gasta på spelarna: Kom igen nu rå'! Fortare fortare!!!

Samtidigt som skylten kom då fick vi även ett brev med datum. 8 december drar det igång, en tisdag. Då ska de börja montera ihop och bygga huset. Leveransen kommer att ske 1-3 dagar innan. Så någonstans runt den 5:e deceber kommer ni att kunna se mig irra omkring vid tomten och speja efter Älvsbyhus lastbilarna. Nu vill jag bara veta vilket bygglag vi kommer att få...så vi kan börja förhandla ang manskapsboden. Det känns så jääävla surt (pardon my french) att pynta 10000 för en bod som de använder max ½ dag. Eftersom jag är ledig och vi inte bor särskillt långt ifrån bygget (2-3min max) skjussar jag mer än gärna bygglaget hem till oss för att äta och använda toan. Hummm, jag är beredd på det värsta, alltså att vi måste betala 10000 för den där j***a manskapsboden...trots att ingen annan har behövt det, men vi får se hur det blir.

Slutbesigtningen kommer att utföras den 19 januari och sen, peppar peppar, är det bara att flytta in. Så i februari kommer vi att göra en sista adressändring för många många år framöver. Längtar

              

Duschkabinen

Eller som jag skulle vilja kalla den: The Never Ending Story!
Givetvis så blev det ju inte ett skvatt bättre efter att hyresvärden varit här för att "laga" den. Ja, nu används situationstecken runt ordet laga. Det läckte lika mycket som förut. Så vad gjorde jag då? Jo jag ringde upp karln och sa som det var. DET LÄCKER FORTFARANDE!!!!!

Han mumlade lite och sa att det fick vara nog med lagningar och att vi nu har två saker att välja på.
- Antingen så kallar han in några gubbar som rustar badrummet. Alltså sliter ut den skabbiga gamla duschkabinen och gör om rubb och stubb där inne så att det blir nytt och frächt...

-Eller så fortsätter vi som vi har gjort tidigare. Dvs torkar med skrapa och trasa efter varje dusch och fortsätter att ha en toa som luktar lite konstigt. Så kan han byta ut duschkabinen när vi flyttar. Men vi skulle ju givetvis få kompensation för det, 100kr i hyresavdrag. För mer är det inte värt, sa han.

100 jävla spänn! Snålvarg! Med tanke på hur länge det har tagit att komma fram till det här så tyckte sambon att det var bäst att ta pengarna. Annars skulle det säkert bli fördröjningar och en massa sånt trams och vi skulle inte få se röken av någon ny kabin innan vi flyttade ändå. Om vi gjorde det skulle det ändå innebära att vi inte skulle ha någon toalett i ca 3 veckor och ha en massa gubbar springandes hemma hos oss. Inte helt optimalt med tanke på mina nattskift. Så pengarna blev det. Nu är det bara att stå ut tills vårat nya fina hus står klart och man kan flytta in. Jag lääängtar!

                             
                                          Ingen ny fin duschkabin för stackars lilla mig


Hua!

Ujujuj så kallt det är ute. Jag har varit ute och gått i 1½ timme och var ganska säker på att jag skulle frysa ihjäl den första halvtimmen. Burrr! Idag sa iof termometern att det var drygt 7grader varmt, alltså nästan dubblet så varmt som igår. Jag tror den ljuger den jäkeln. Blåste gjorde det också vilket inte fick promenaden att bli mysigare på minsta lilla sätt. Men nog om det. Det känns skönt att ha dagens lilla runda avklarad.

Och ikväll blir det tvtittande. 21:00 börjar Crimnal minds och när det slutar börjar en annan favorit, SVU, på en annan kanal. Toppen toppen!
Nä, nu har jag svept i mig proteindrinken. Dax att hoppa in i duschen.

Bryter sig in

Oj så svårt det var att komma in här på blogg.se ikväll. Aja, nu är jag här iaf.

Gårdagens konferans var väldigt lyckad i mina ögon. Alla dök upp på bussen, ingen ramlade över bord och vi fick vårat viltbord. Med andra ord en lyckad tillställning. Jag passade på att köpa lite julisar redan. Man kan aldrig börja köpa julklappar för tidigt. Inga bilder på dem utifall att "fel" personer tittar in på blogen hihihi.

                               
                                                                      Magnus & Mats

                               
                                                               Jag, har nästan vaknat

                               
                                                                 The one and only Anna

                               
                                          Chiiifen i finfina kepan som vi har gjort åt honom

                               
                                       Räkmacka. Någonstans under räklasset finns en brödbit :)

                               
                                     Magnus & Conny vid viltbordet, som var förvånansvärt tamt

                               
                                                    Givetvis inspekterades flytutrustningen

Nä, nu har det tagit nästan en timme att ladda upp de här få bilderna. Det segar som tusan ikväll. Nu får det vara nog. Resten av Grays Anatomy får bli utan en brummande dator i bakgrunden. Fast de har redan hunnit till "berättarrösten". Aja, det kommer ett nytt avsnitt nästa vecka.

Idag har jag varit...

...duktig! Förutom att jag sov lite längre än jag beräknade förståss. Idag var treenigheten ute i verkligheten. Pulsklockan, I-poden och jag. Eftersom vädret ute var...piss så åkte jag ner till gymmet och spenderade en timme där. Måste säga att jag kände mig riktigt duktig efteråt.

Sen ringde mor för att meddela att de nu är hemma och att det finns Loslimpa och korv från Delins. Wohoo! Ska dit så fort jag hinner och hämta godsakerna, förmodligen på onsdag. Det ska bli så gott :)

Och i morgon ska jag ut på det kalla vattnet med skiftlaget. Men det är inte så farligt som det låter. Vi ska ut med Ekerölinjen på konferens. Det ska bli jättekul! Förhoppningsvis kommer det att bli lite taxfree shopping också. På tillbakavägen så blir det smörgåsbord eller rättare sagt viltbord. Det har jag ätit en gång tidigare och det var kanongott. Jag kan inte tänka mig att jag blir besviken den här gången heller. Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran och knäppa lite bilder.


Eh, jaha...

Det var föresten jättetrevligt i fredas med fotografier, skolkataloger och allt sånt. Fia visade mig en videoblogg som fick mig att se ut som en fogelholk och yttra "Eeh, jaha...ööömmm?" Jag kan bara inte låta bi att dela den med er...

                  
                                                                 Fjåååårtis?!?

Tyvärr hittar jag inte den scenen där de står och säger mhum, aha, to your left, to your right, mhum, aha osv men den här får duga :D

                 
                                                  Från Toy Story 2

Sovmorgon

Åh vilken härlig morgon. Låg och drog mig jättelänge. Vaknade till av kyrkklockorna, åt frukost och borstade gaddarna. Nu ska vi ut och ta en tur med cykeln om vädret håller. Mamma och pappa åkte upp till Ljusdal i förrgår och vi har i uppdrag att vattna blommorna och se efter så att huset står kvar när de kommer hem. Men om vädret jäklas får vi väl ta bilen ut dit. Just nu ser solen ut att bryta sig igenom molnen så det verkar ju ganske hoppfullt.

Sååå mätt

Sitter i soffan med Fia och sambon och är toook mätt nu. Vi har käkt tacos och druckit vin och haft det allmänt trevligt. Fia och jag har kollat på foton från förr, från ICTS-tiden närmare bestämt. Oh my god, kan man väl sammanfatta det hela med. Många roliga minnen och några aha-upplevelser. Nu ska vi ge oss in på skolkatalogerna :)

Över och ut

En vacker morgon

Första dagen på ledigheten och jag var uppe redan 07:30. Då är väl något fel eller? Nja, det var inte riktigt av egen vilja som jag gick upp då. Min bil ska tvättas idag och jag skulle egentligen ha lämnat in den igår men tror du jag kom ihåg det? Jodå, det gjorde jag...en timme efter att de hade stängt. Suck. Så det var bara att ställa väckarklockan och masa sig upp. Eftersom jag ändå var uppe tidigt passade jag på att slänga in lite tvätt innan jag åkte för att lämna in bilen. Sen tänkte jag att eftersom jag ändå måste gå hem så kan jag lika gärna ta en långpromenad så har jag rört lite på mig idag.

Det var fantastiskt skönt ute. Tyvärr hade jag lite för mycket kläder på mig (stickad ylletröja var visst lite overkill såhär i efterhand) så man blev väldigt väldigt varm. Jag såg några rådjur som tittade på mig med viss skepcism innan de betade vidare och hörde fasanerna låta inne i skogen. Utöver några hundägare med jyckar så var det inte en själ ute. Härligt.

Kom hem lagom till att skicka in en ny omgång tvätt och hoppa in i duschen. Nu tror jag banne mig att jag ska ta och dammsuga lite. Fasen så effektiv jag är idag. Man kanske skulle gå upp så här tidigt alla lediga dagar...eller hummm, kanske inte.

Virus & gnäll

Virus, virus, virus. Jag har spenderat hela förmiddagen åt att ta bort de små uslingarna. Cybervärldens fästingar. Usch, säger jag bara.

Efter att ha jobbar sista natten så är jag äntligen ledig ett tag nu. Det ska bli jätte skönt. Mindre skönt är att grannens hund gnäller och gnyr hela tiden. Stackarn är hemma ensam om dagarna och han gillar det inte alls. Så tyvärr så sitter han och låter ända tills de kommer hem. Det spelar ingen roll hur hög musik jag har på radion, det hörs igenom allt. Inte kul. Det är som sagt synd om honnom men efter några timmar är det synd om mig med!!!

I övrigt så har någon satt upp ett "staket" mellan våran och grannens tomt. De har, om jag inte har nämnt det tidigare, en stor svart kungspudel (ok, medger att jag chansar vilt nu men den är verkligen jättestor) som brukar springa in på våran tomt och, tja ska vi kalla det göra sig hemmastadd. Jag är inte helt säker på om den använder våran tomt som toalett men pinkar in revir gör den iaf. Inte helt nöjd med det. Särskillt inte eftersom Tjabo är rädd för hundar, stora hundar. Så tanken med ett staket är ju jättefin men problemet är bara att det är lite i minsta laget. Det når hunden upp till manken, that's it. Hur svårt är det för en stor, stak pudel i sina bästa år att hoppa över ett litet staket? Inte svårt alls är svaret på den frågan. Hade det handlat om dvärgkaniner så hade det ju räckt bra förståss hehehe. Undrar vem det är som har satt upp det...

                   
                                                      Tanken är god men...

Old news hos Alma

                

Jajjamensan, nu flaggar blogg.se för "nyheten" att Alice in Wonderland kommer att visas på bio någon gång nästa år. Involverad i filmen är den underbare Tim Burton vilket bara kan betyda en sak. En fantastiskt detaljerad, halvmysko och härlig film. Men det är ju old news här hos mig eftersom jag redan har berättat om det :) för länge sedan, till och med. Men det gör ingenting alls. Huvudsaken att filmen kommer ut. I USA kommer den ut den 5 mars 2010. Jag hoppas att man inte behöver vänta i en evighet på att den ska masa sig över till Svea rike.


                  
                                    Ett litet smakprov på vad som komma skall

Och jag längtar så tills den kommer till biografen!

 


Testar väl

att lägga in en gammal klassiker såhär mitt i natten.

                      

Hoppas att det funkar. Nätet har trasslat hela kvällen. Typisk när man äntligen fått lite assistans med inläggen från Jenny. Tackar tackar föresten. Kvallitén på ljudet är för övrigt uselt men jag gillar låten.

Bloggtorka

Eller nja, halvsanning där. Har haft fullt upp så jag har inte hunnit uppdatera på ett tag. Det största som har hänt är att jag har fått virus! Eller jag och jag. Laptopen är det som har fått virus men eftersom den är en förlängning av mig så är det väl inte helt fel uttryckt. Jag måste bara säga att jag hatar alla som sitter och skriver ihop virusprogram. Piss och pest och senapsgas på er! Blä!!! Min goda kollega ska försöka hjälpa mig att få bort otäckheterna från mitt lilla tröskverk så ska vi se om den inte kan må bättre snart. Hoppas hoppas.

 

Idag har jag varit på innebandy och panikklippt luggen. Blev ganska bra om jag får säga det själv. Oj, nu blev det fullt upp i verkliga livet. Måste dra.


Föresten

Bygglovet låg i brevlådan när jag kom hem i onsdags. Hurra va skönt det känns att få hålla det i handen. Skulle ha skrivit det tidigare men det har kommit mycket annat ivägen. I går faxade jag iväg bygglovet till våran säljare på Älvsbyhus, och försökte få tag i honnom för att bekräfta att det hade kommit fram. No luck.

Idag fick jag veta varför. Han var uppe i fjällen på semester. WTF!?! Karln har jagat oss i flera veckor om bygglovet och nu har han dragit på semester utan att meddela. Jaha, hur går det nu då med husleveransen? Blir det fortfarande v50? Får vi flytta in v4? Han skulle ju fixa och dona och skicka iväg det till Älvsbyhus. Varför jag inte fick göra det själv, faxa alltså, har jag inte den blekaste om. Men det ska inte gå för lätt. Det är väl egentligen ingen fara på taket eftersom vi bor i hyreslägenhet men jag vill ju bort från duschkabinen!

 

I tisdags var vi f.ö in till Uppsala och skrev på bankpapperna. Scarry. Samtidigt kändes det väldigt bra att ta ytterligare ett steg mot ett nytt liv och ett nytt hem. Idag försökte jag mig på att få tag på tjommarna på kommunen. Jag ringde strax före 12:00. Gissa vad, de som jag sökte hade gått hem för dagen. Suck, det blir ett nytt försök på måndag.

                                         
                        Snart, snart, snart, snart...hävdar hon med en dåres envishet


Som svar...

...på alla jävl treevliga kedjebrev jag får

 

Hej mina Vänner,


Ett stort tack till alla som skickat mig cirkulerande e-mails under året...

Jag måste sända ett speciellt tack till den som skickade mailet ang urin i
klistret på kuverten, ber nu alltid någon annan slicka mina kuvert.

Jag har numera inga sparade pengar eftersom jag gav allt till en sjuk
flicka (Penny Brown) som var nära att dö på ett sjukhus för 1 387 258:e
gången.

Inte har det kommit några pengar från Nigera banken som ville dela 7
miljoner dollar med mig för att jag låtsades att vara en bortkommen
släkting till en kund som dött.

Jag behöver inte längre oroa mig för min själ eftersom jag har 363 214
änglar som ser efter mig och ett helgon som garanterat mig lycka.  

Jag har också under året lärt mig att mina böner bara får svar
om jag sänder mailet vidare till 7 av mina vänner inom 5 minuter

Jag dricker inte Coca Cola längre eftersom jag kan rengöra toaletten med
det.  

Jag kan inte längre köpa bensin utan att prata med någon som kan vakta
bilen medan jag går in på macken och betalar, så att inte någon
seriemördare kryper in i baksätet.

Jag kan inte längre gå till ett varuhus eftersom någon kan droga mig med
parfymprover och sedan råna mig.  

Jag kan inte längre svara i telefonen eftersom någon kan be mig slå ett
nummer som gör att jag få en telefonräkning för samtal från Jamaica,
Uganda, Singapore eller Uzbekistan ..

Ett speciellt Tack till dig som skickade mailet om den afrikanska
spindeln, nu kan jag inte använda någon annan toalett förutom min egen,
eftersom spindeln kan sitta under toalettringen och biter den mig i rumpan
dör jag direkt.  

Och du, tack för dina goda råd...

Jag kan inte ens plocka upp en 20:a som jag tappar på parkeringsplatsen,
eftersom att det antagligen finns en sexförbrytare i buskarna som väntar
på att jag ska böja mig framåt...

Å du...

OM du inte sänder detta e-mail till minst 144 000 personer inom de närmsta
70 minuterna kommer en skata med smittsam diarré landa på ditt huvud och
du blir aldrig frisk igen...
Jag vet att det låter otroligt men det har faktiskt hänt en grannes, före
detta grannes, ex flickväns mammas andra mans kusins frisör.

By the way... En sydamerikansk forskare har efter långa studier upptäckt
att människor med låg IQ som har oregelbundet sex alltid läser mail med
handen på musen...

Å du försök inte att skylla ifrån dig...

Puss å kram 
/A

Nu är det dags för mitt eget stora massutskick  moahahahaha
Peace & love gott folk ♥


Fniss

Roligheter såhär på blanka förmiddagen. Hittade dem "hemma" hos missycassi

Lilla Evert satt på polisstationen, han hade rymt hemifrån. Polisen frågade varför han
hade rymt och lilla Evert svarade:
 - Jo, innan jag somnade igår kväll hörde jag hur mamma och pappa var väldigt
bekymrade över hur amorteringarna på huset skulle betalas. Senare vaknade jag
av ljud från deras sovrum. Där hörde jag pappa stöna och säga "Jag drar mig
 ur!" och mamma svarade, också stönande "Vänta lite så kommer jag också!" Så då
 tänkte jag att det var ju ingen idé att stanna kvar ensam och ta hand om
 amorteringarna. Jag är ju bara 8 år!
Lilla Evert satt på polisstationen, han hade rymt hemifrån. Polisen frågade varför han
hade rymt och lilla Evert svarade:
 - Jo, innan jag somnade igår kväll hörde jag hur mamma och pappa var väldigt
bekymrade över hur amorteringarna på huset skulle betalas. Senare vaknade jag
av ljud från deras sovrum. Där hörde jag pappa stöna och säga "Jag drar mig
 ur!" och mamma svarade, också stönande "Vänta lite så kommer jag också!" Så då
 tänkte jag att det var ju ingen idé att stanna kvar ensam och ta hand om
 amorteringarna. Jag är ju bara 8 år!

             

Killsnack i baren:
- Oj, så många Ica-damer här är ikväll!
- Ica-damer? Har Ica personalfest?
- Nej, nej, nej, jag menar gammalt kött i ny förpackning

Uppdatering...

Jag borde nästan starta en egen kategori för duschkabinen, så många inlägg som det har blivit om den. Men iaf, såhär ligger läget (för alla er som följer detta epos) :

Söndagen kom, och jag kan ju tillägga att jag inte var allt för pigg då. Inte mitt i natthelgen. K lyckades få tag på hyresvärden ute i trädgården, vilken flax. Jag börjar nästan tro att han försöker undvika mig, och det kan jag nästan förstå efter en två års karusell med duschkabinen. Piiinsamt är väl en underdrift. Först på måndagen fick jag ett meddelande av honnom där han skrev att han skulle komma och dra åt skruvarna i kabinen och att det skulle hjälpa.

Jag är nu ingen expert på duschkabiner, men det är banne mig inte långt ifrån, men om man nu "lagar" ,och jag använder ordet i dess lösaste bemärkelse, en sådan...borde man inte se till att skruvarna är åtdragna?!?! I detta fall: Tydligen inte! Morr...

Aldeless nyss fick jag ett sms där han undrade om han kunde komma förbi och laga den dra åt skruvarna vid 14-tiden istället för tidigt på morgonen. Som om jag har något val!?! Detta innebär att vi inte kommer att kunna använda duschen förän tidigast efter 18:00. Jag antar att han kommer att dra på silicon eller något liknande. Mig veterligen så brukar skruvdragning annars inte följas av någon vänteperiod. Ja, jag vet att det är i-lands problem och att jag ska vara glad att jag ens har en dusch men som sagt, efter två är är jag PISSED OFF!
               

                                                       Mieowwww!

To be continued...no doubt...

 

 


Suck

Gissa vad... Duschjäveln läcker fortfarande!
På måndag är det jag som ringer hyresvärden...igen.

                    

                                    VILL HA! Varför kan det inte se ut såhär istället?


Never ending story

Medans jag skrev förra inlägget så har hyresvärden varit här och "fixat" ducshkabinen igen. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Jag har helt enkelt tappat räkningen nu. Men jag vet att vi börjar närma oss ett 2-års jubileum snart.

Den här gången sa han rent ut att han "inte har lust att lägga ner pengar på en ny dusch än". Inte lust?!? Ok, visst, jag ska flytta men jag vill inte behöva stå ut med en dusch som läcker som ett såll, luktar möggel & kloak och svämmar över hela tiden. Jag Vi betalar ju hyra förtusan. Jag tycker det är riktigt ojuste. Ja, jag är grinig nu.

Duschen har uppgraderats från att vara ett irritationsmoment till en anledning varför jag vill flytta asap!

              
                                              Så jäkla trött på det här

Äntligen

Nu har jag precis pratat med Mattias på Bygglovsnämnden. Fick "jaga" honnom i tre timmar men tillslut fick jag tag i honnom. Som vanligt frågade jag om bygglovet. Han var lite kort i tonen och kände nog inte igen mig först. Han snäste att "om bygglovet inte ligger i postlådan så har ni inte fått det än". Charming. Så jag påpekade att det var han som sa åt oss att höra av oss förra veckan och om det inte var klart då så skulle vi få komma ner och kasta något tungt i huvudet på honnom. Dååå kände han igen mig och blev jättetrevlig. Han skrattade och sa att för sitt huvuds skull så skulle han kolla i papperna hur det såg ut.

Och kan ni tänka er, det är granskat och klart! Hurra!!! Nu ska det bara undertecknas och sen har vi äntligen det där rackarns pappret. Jag frågade, något tveksamt, hur lång tid det skulle ta att underteckna och skicka iväg bygglovet. Man har ju lärt sig att bygglovsnämnden har en annan tidszon... Efter lite konfererande med en kollega kom de fram till att papperna ska vara i våran brevlåda någongång nästa vecka... (fan trort). Jag kan bara hoppas på att det stämmer. Jag vill verkligen tro att det ska komma då, helst på måndag.

           
                                          Äntligen ett beslut...till slut

Sen har jag även lyckats få tag i Inger Darberg på banken. Behövde bara "jaga" henne i två dagar. Rekord? Så på tisdag nästa vecka så bär det av in till Uppsala för att skriva på bankpapperna. Det känns lite läskigt att låna så mycket pengar men va tusan. Han man levt 30 år som totalt skuldfri är det väl dax att ändra på det nu. Joina de skuldtyngda massorna ;)

RSS 2.0