Tebaxs'

Oj, det blev en lång bloggpaus. Jag är sämst på att blogga när jag är långledig. Det är faktiskt sällan som jag ens kommer i närheten av datorn då. Utom när det gäller att betala räkningar då förstås, suck.

Vad har jag pysslat med under de här tre nästan fyra veckorna då? Jao... jag var på 40års fest med 80-tals tema (bilder kommer så fort de har genomgått någon form av censur), städat ur mormors bod, lånat ihop lite trädgårdsmöbler och skurat dem, köpt sten, grus och sand för närmare 9000:-, planterat blommor, softat på baksidan och senast igår så tog jag mig an berget igen.

Just nu sitter jag och längtar till måndag. Lite udda kanske men då kommer den eminente stensättaren Viktor hem till mig och ska lägga plattor och dona och greja . Jag kommer förhoppningsvis att få en ursnygg liten uteplats och gång till farstukvisten i mitten av nästa vecka. Han har beräknat jobbet till tre dagar och inget ont om hantverkare men ibland drar sakrer och ting ut på tiden. Men det verkar ju vara en redig "pöjk" så det blir nog bra med det.

Med lite tur ska jag nog lyckas ta mig i kragen och uppdatera lite mera och bättre. Men å andra sidan törs jag ingenting lova för nu är våren här och med det så drar en jäkla massa projekt här runt huset och på tomten igång.

Vi har lyckats gå i land med att sätta upp allt insektsnät på vinden redan (Wohooo!), tagit reda på tre gigantiska rotvältor samt beställt allt material till Viktor.

Fredag

Japp, nu rullar helgen in. Dagen har varit fullspäckad. Upp straxt före 07:00, i med lite frulle och sen iväg och besikta mamma och pappas bil. Den gick visserligen inte igenom men då har ju pappsen något att pyssla med i helgen hehe. Sen har jag varit hem till mormor och hälsat på.

Mera då? Jo jag har tom hunnit med att titta på en film idag, "The Duchess" med Kiera Nightley. Den var helt ok, en riktigt tårdrypande på sina ställen. Den fick mig att fundera överlivets orättvisor förr och nu. Men nu ska jag inte fördjupa mig i det ämnet.


          Japp, ännu ett kostymdrama :)

Matte ringde och jag försökte guida honnom till en second-hand butik för inköp av sin 80-tals outfit. Han hade hittat en kavaj redan...som han var ganska säker på att han själv hade lämnat till återvinningen för något år sedan. Lustigt om det skulle vara så. Köpa sin egna gamla kavaj hehehe.

Nå, imorgon "smäller det". Det ska bli så roligt. Nu ska vi bara införskaffa något latjo kort till jubilaren så är saken biff. Uppgifterna inför morgondagen blir att tömma kameran och se till att batteriet är fulladdat, packa ner käder och smink och vanliga skor att gå i. Jag provgick lite hemma i pumsen och insåg att mina fötter förmodligen inte skulle hålla en hel kväll i dessa dosor. Så gympadåjjor it is. Skitfräckt med lacktights och benvärmare.

Ha en bra helg. Skriver väl några rader nästa vecka :)
Peace out!

Exakt...

och precis så här är det hemma hos mig (fast tvärt om).




Nu ska jag hem och sova...länge, hoppas jag ♥

Guldkorn

Straight from the horses mouth eller i det här fallet från Lord High Pumba, Queen Of All The Faries (också känd som chiifen). Är ni beredda? Håll i hatten:

"Jag vill jobba med mina medarbetare, inte med det mina medarbetare jobbar med"

Snart kastar vi ankare och går iland för några veckor. Inget jobb inplanerat, skönt. Eller ska jag säga inget avlönat jobb iaf. Har en liten föraning om att det skulle kunna ligga lite jobb på lur på hemmafronten. Jag har några uppgifter att brottas med men det ska nog gå bra. Lite mera sol än tigare månad är dock önskvärt...
:)

80-tal

Snart är det dax för fest. Och inte bara fest, utan 80-tals fest. Det ska bli sååå kul! Anna och jag var ju in till Uppsala förra veckan och inhandlade lite moderiktiga kläder till henne. Jag har min outfit klar sedan tidigare. Det blir några otroligt läckra kläder som min mamma hade på sig då det begav sig på det glada 80-talet.
Bilder kan dyka upp...kanske.


    En sneak-peak på skorna som jag kommer att ha på mig

Shopping

På tal om muffins. Jag har införskaffat nya muffinsformar till nästa gång jag ska baka. Visst är de söta. Allt  mycket roligare om man har fina saker omkring sig :)


                     Sockersöta


                Med passande motiv :)

Och så passade jag på att köpa en liten blomsterspruta eller vattenspruta kanske det heter. Om jag kommer att använda den till blommorna eller till strykningen återstår att se. Mitt strykjärn är lite temperamentsfullt och hostar ibland upp kalkbitar, så man får tvätta om det man har börjat stryka. Vi får se hur det blir.


           En liten pluttis :)

Vill ha!

Är det något som jag verkligen vill ha så är det nya köksmöbler. Eftersom vi har ett stort öppet kök/vardagsrum så vore det perfekt med ett litet större möblemang. Jag vill ha minst tre stolar i rad på var sida där man kan sitta bekvämt utan att vara ihopklämd. Sen vill jag kunna lägga i en eller helst två iläggsskivor. 8-10 pers vore fint att kunna få in runt bordet utan problem.

Så när Anna och jag var in till Uppsala svängde vi in till Chilli. Där snubblade jag över den här lilla gobiten ♥ Hur fin är inte den här matsalsgruppen? 4990:- för bord och sex stolar. Jag är ganska säker på att det är iläggsskiva i den. Det såg ut som det underifrån iaf :) 


      Stadiga tunga stolar och ett redigt bord. Kärlek lixom ;)

Måste bara övertyga sambon om att det är ett bra val av köksmöbler. Han vill inte ha vita möbler med träfärgad skiva och stolssitsar, trots att hans gamla matsalsmöbler såg ut just så fast blåa. Om någon undrar så var hans bord på tok förlitet för oss. Ergo har vi nu mitt bord och hans stolar, eftersom lillebror råkade göra åverkan på en av stolarna (läs brasved).

Såååå om någon funderar på vad de ska köpa åt mig när jag fyller år...pik pik, hint hint.

Snödroppen

Här kommer en bild på det lilla vårtecknet jag hittade när jag var ute och gick för en tid sedan. Nu rullar det äntligen igång hoppas jag. Inga flera bakslag nu tack.


   Små och spröda men likväl en viskning om det som komma skall

Muffins

Jag har tömt kameran och kom då på att jag glömde lägga upp både bilder och recept på muffinsarna jag gjorde förut så here we go:

Philadelphiaostfyllda hallonmuffins ca 10st, stora formar ca 6st.

150g smör/margarin
2dl socker
2 ägg
1tsk vaniljsocker
2msk florsocker
½dl mjölk
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Fyllning:
½ pkt Philadelphiaost
2dl färska eller frysta hallon (eller andra bär, blåbär eller liknande)
2msk vaniljsocker

1. Vispa smält smör och socker med elvisp
2. Vispa äggen
3.Tillsätt vaniljsocker, florsocker och mjölk. Rör ner med slev.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
5. Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
6. Häll ca 1cm smeten i botten av formarna.
7. Lägg ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost
8. Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
9. Toppa med några hallon.
10. Grädda i ugnen i ca 15min i 200grader


          Så här blev mina muffinsar, mumsiga

Men det här med gräddningstiden kan ni ta med en klackspark. Jag fick nästan ha dem inne dubbelt så länge. Så gräddningstid efter ugn helt enkelt. Jag gjorde en dubbelsats. Föresten, använd amerikanska muffinsformar! De ger bättre stadga och förhindrar att formen viker sig och att smeten rinner över.

Lycka till ♥
 


Tjöta då

Är det så himla märkvärdigt att jag inte är särskillt förtjust i fisk? Det verkar så. Just nu får jag höra från alla hålla och kanter, på jobbet och utanför, hur udda det är att inte gilla fisk. Kommentarer som: jamen du måste ju prova...fisk som är så gott, du har säkert inte ätit fisk sen du var liten, va vaddå gillar du inte fisk?

Suck, jo jag äter fisk, om jag måste. Jag provar och har provat alla möjliga sorter men det gör inte att jag tycker om det för den sakens skull. Jag äter för att inte såra andra, inte för att jag själv vill. Jag har aldrig varit särskillt förtjust i fisk. Räkor går väl bra numera men jag fick nästan kväljningar av bara tanken på räkor när jag var liten. Antalet gånger som jag lagar fisk hemma är ganska lätträknade. Varför skulle jag ställa mig och mat som jag inte tycker om?

Aja, det är som det är men jag tycker folk är lite lustiga ibland. Jag skulle aldrig tjata på någon som inte gillar tex kyckling eller kött att de måååste prova äta det för det är så fantastiskt gott. Har man provat mat och inte gillar det så är det väl inget märkvärdigt. Jag äter som sagt fisk men det är absolut inte något som jag skulle beställa när jag är på resturang (har gjort det en gång och var så besviken att jag inte visste vart jag skulle göra av mig själv) och jag är inte den första som föreslår det när vi ska äta mat.

Ge mig kött, kyckling, grönsaker, pasta, bär, frukt, svamp (älskar svamp), potatis, ost och andra mejeriprodukter and I'm a happy bunny. Jag provade vitlöksmarinerade musslor i Barcelona och fullkomligt älsade dem.

Och ja, det vänder sig fortfarande i magen av riktigt fisklukt.
Ibland är det ett helsike att komma från kusten :)

       
        Och sen är det ju faktiskt skillnad på fisk och fisk också

RSS 2.0