Trögt

Ja nu går det otroligt trögt med uppdateringarna. Men i all korthet så var midsommaraftonen bra och trevlig på alla sätt och vis. Den spenderades hos mamma och pappa. Även lillebror och hans sambo var där. Vi åt, vi drack, vi pratade. Jag hade jobbat natt och bara sovit ca 4 timmar så jag kände mig ganska mör. Någon gång efter 01-snåret var det dax att cykla hem i knappt 10-gradig "värme", burrrr.

Dagen efter fick jag ett ryck, bokstavligt talat och stack ut i elljusspåret och gick en mil med stavar. Det har aldrig hänt förut på midsommardagen kan jag lova. Men fyyyy attan vad mycket mygg det var. Jag måste ha blivit tappad på åtskilliga deciliter. Sambon fick nog lite prestationsångest när jag drog ut i spåret för när jag kom hem hade han införskaffat tvåtaktsolja och trimmat våran "gräsmatta" eller rättare sagt allt grönt som växer där gräsmattan kommer att växa. Det blev jättefint :)

På söndagen chockade jag mig själv genom att åter igen besöka spåret, denna gång utan stavar. Det kändes ganska bra men lite tungt i värmen. Efter en avverkad mil så tog jag cykeln och cyklade två mil. Motionsmässigt en helt ok dag så jag unnade mig lite glass hemma hos mamma. Vansinnigt trevligt som vanligt.

Måndagen och tisdagen har det varit så otroligt mycket att göra på jobbet (och så vansinnigt varmt) att jag har varit slut, slutare, slutast när jag kommit hem. Igår var det lite bättre eftersom jag jobbade eftermiddag. Idag har jag äntligen hunnit med lite strandhäng. Givetvis blir det aldrig riktigt som man planerar men man får bita ihop, tänka hakuna matata och glädja sig åt situationen...och det gjorde jag, BIG TIME!

Projekt garaget går i snigelfart just nu när det är så varmt. Kristoffer har insett att hans spackling måste göras om så det kommer att ta ytterligare lite längre tid än beräknat. Det är bara att konstater att Arga Snickaren har helt rätt. Det tar alltid längre tid än vad man har beräknat! Eller som min bror skulle säga:
-Det blir inte rätt, går inte snabbt men dyrt blir det! (Tätt följt av paradfrasen: Ting Tar Tid!)
Fast det blir ju inte dyrare utan tar bara lång tid. Aja, snart ska det spacklas igen...

Glad Midsommar

Nu har jag vaknat efter nattskiftet. Tack och lov har jag ledig helg, känns ganska så underbart. Jag har konsulterat alla väderlekssidor på nätet och alla lovar uppehåll så bilen får stå hemma ikväll. Det blir stålkusen som får ut och röra på sig. Hoppas bara att jag får med mig allt på cykeln. Inte så bra att lämna ett spår av jordgubbar efter sig. Det är jag som står för efterätten i år. Det blir glass, grädde och jordgubbar...åsså ost, kex och vindruvor. Är lite i valet och kvalet om jag ska åka och köpa flera ostar... Jag har tre stycken hittills. Äsch det räcker nog, fast brie är ju väldigt gott. Tiden eller rättare sagt tidsbristen får avgöra.

Nu ska jag duscha, vika undan tvätt och hänga en omgång till. Jag är grymt sugen på att sätta mig och redigera lite bilder men jag ska försöka tysta tidsoptimisten i mig som föreslår det.

Jag hoppas att ni alla får en riktigt trevlig midsommar iaf. :)


                  Trevlig Midsommar gott folk!

Sandaler

Titta vilka fina sandaler jag hittade i affären idag! Görsöta och ganska sköna med.



Men att handla dagen före midsommar var lönlöst alltså står de kvar i butiken...

Afrikansk solnedgång...i Sverige

En tämligen händelselös dag idag. Jag har spacklat och så har jag fått besök av mamma och mormor, mycket trevligt...besöket alltså. Imorgon eller idag om sisådär 10-12 timmar så ska jag börja måla garaget, äntligen! Jag får slaska färg på alla kruxiga ställen så får Sambon gå lös med rollern när han kommer hem från jobbet. Vi får se hur trött jag är, kanske blir det lite roller-action för min del med.

Så här såg det ut när vi skulle åka till jobbet. En fantastisk solnedgång. Tyvärr hann jag inte få upp kameran i tid. Men jag tänkte att det inte gjorde så mycket eftersom jag skulle få en ny chans någon kilometer bort men då hade solen hunnit gå ner. Snopet! Så snabbt ska ju inte solen gå ned på den här delen av jordklotet men det var det tydligen ingen som hade berättat för den.


Som vanligt gör kortet inte verkligheten rättvisa. Solen var så stark att vi behövde solglasögon.


Så här vackert var det när jag var ut och körde en sväng vid 01:00

Garaget

Här kommer äntligen lite bilder från garaget. Vi sliter och spacklar och slipar och flyttar runt grejer för fulla muggar. Och allt för ofta så måste vi åka och jobba också.

Nog med text, bilder nu:


Första strykningen.


Andra strykningen.


Garderoben är ihopbyggd, på plats och fullproppad.


Våga vara vit? Slipning på hög nivå.


Så här långt har vi kommit nu. Med lite tur kan jag börja måla imorgon.

Kan ha gjort dumt...

Hummm, ja jag vet inte jag. Jag kan ha gjort något dumt. Jag och Anna har lovat att vi ska springa Midnattsloppet i Stockholm. Uuuuu, springa. Inte min gren precis men nu vill det till att man tar sig i kragen. 10km ska vi ta oss runt...en mil är väldans långt ibland. Men vi har gott om tid. Redan i maj var platsena slut (förutom några platser i elitgruppen men ödmjuka som vi är känner vi inte att vi riktigt platsar där). Så vi siktar in oss på nästa års Midnattslopp. Då är det dessutom 30-års jubileum så det kanske är ännu lite mera halabaloo än vanligt.

Så nu blir det till att skärpa upp sig lite på träningsfronten. Så med en stor portion mod och lite nervosiet gav jag mig ut. Jag testade att "springa" 1mil i spåret idag (ormspåret!!!). Gick sådär kan vi väl säga. Ingen tid att briljera med men jag kom runt iaf, vilket var målet. Även om jag i ärlighetens namn bara sprang ett varv, de övriga tre fick jag växla mellan att springa och gå/pw. Jag tror absolut inte att det är omöjligt att förbättra dagens resultat.

  
         

Har tom inhandlat ordentliga strumpor från Löplabbet till det facila priset av 120riksdaler för ett par strumpor, they better be worth it. Tror fötterna kommer att användas lite flitigare nu än tidigare och risken för att de kommer att få ta lite stryk är nästan överhängande...eller också inte hehehe :)

Norsk snabbmat

Här kommer ett klipp från chefens senaste Norgeresa.


Chefen är han som filéar firren :)

Litet bakslag

Min målsättning var ju att garaget skulle vara helt färdigt till midsommar. Jag inser att sannorlikheten att kunna hålla den tidsramen är näst intill omöjlig. I förrgår spacklade och slipade vi större delen av det som är kvar i garaget. Igår skulle vi slipa och spackla omgång #2 men spacklet hade inte torkat överallt så vi lät det vara över natten.

Kristoffer knäppte tom igång elementet i garaget för att det skulle torka lite snabbare. Det har ju varit så kallt och fuktigt ute att vi tänkte hjälpa torkningsprocessen en bit på vägen. Men idag när vi skulle börja slipa så var det fortfarande inte helt torrt. Usch så besviken man blev. Jag har iaf spacklat alla spikhuvuden två gånger. Imogron ska jag slipa dem en sista gång och stryka på tapetklister så är de klara. Hela taket är färdigslipat men behöver en omgång spackel till. Kristoffer sa iof att han skulle göra det ikväll när han kommer hem från jobbet men man vet aldrig... Med tanke på att vi båda jobbar eftermiddag finns det viss risk för att kommer att vara lite småtrött när han kommer hem vid 23:00.
Aja, den som lever får se.

Gårdagen

Jag kom faktiskt iväg på bio igår, hör och häpna. Och mycket riktigt blev det "Black swan". Den var riktigt bra tycker jag men man fick hänga med i svängarna. Det gick inte att sitta och slötitta. Att veta vad som var verklighet och vad som utspelades i Ninas allt mera galna sinne och var som var fuffens och fulspel av de runt omkring henne var inte alltid så lätt att veta. Men jag gillade den. Kanske inte hamnar på topp tio listan men dock sevärd.

Nästa film jag vill se är givetvis den sista och avslutande filmen om Harry Potter, "Harry Potter and the Deathly Hallows: part 2" eller Harry Potter och Dödsrelikerna: del 2 som den kallas här i Svea rike. Någon gång nästa månad, 13:e har jag för mig, kommer den att visas.

    
  Kul att se hur sista delen av boken tolkas på vita duken

Gissa...

vad jag gjorde igår då. Gick jag på bio som planerat? Inte då. Jag återupptog bekantskapen med en kär gammal vän: Spackelspaden. Jepp, från det att jag kom hem från jobbet så stod jag och spacklade till 20:00. Eller tja, jag åt lite nyponsoppa först eftersom sambon inte hade lagat någon mat. När jag kom hem hittade jag honnom ätandes en av mina matlådor från frysen (behöver jag tillägga att han hade mickrat den först? Nej va?). Inte så där väldans impad över det men enligt honnom så har nöden ingen lag.

Nå, vi spacklade på i flera timmar. Jag känner att jag är inne i en liten svacka just nu och är väldans less på spackel. Det är direkt obra eftersom vi idag ska slipa och spackla lager #2. Man får väl bryta ihop och komma igen.

Jag hann bränna iväg till affären för lite införskaffning av sallad och lördagsgodis (motsägelsefullt inte sant hehe). När vi ätit upp salladen, som var helt ok för att vara köpe-sallad, bestämde sambon sig plötsligt för att åka och hälsa på en kompis. Snopet liksom. Men det innebar att jag kunde sitta och kolla på en riktigt tjejig rom-com, "Wedding daze". Men jag måste erkänna att det blev lite väl tunn ibland så jag satt och zappade mellan den och "Vem är Forrester?". Vem gillar inte en rulle med Sean Connery :)

Bion får jag försöka hinna med idag. Det är, om jag inte nämnt det tidigare, Black Swan som jag ska/vill se. Konstig nog vill sambon inte följa med på en "balett-film".

    
      Jag tror den kan bli bra :)



Tillbaka på banan igen.

Ja då var semestern över för den här gången och förhoppningsvis återgår mitt liv till det lite mera strukturerade hållet. Eller tja, semester och semester föresten... Jag har väl aldrig jobbat så mycket på en semester i hela mitt liv tidigare. Rustat mormors tvättstuga har tagit på krafterna kan jag lova. Att dessutom få för sig att samtidigt börja spackla, slipa och måla mitt eget garage kanske inte var den briljanta snilleblixten som det verkade vara när jag kom på den. Man lär så länge man lever sägs det ju.

Och Göteborg har jag ju också hunnit besöka. Bilder kommer så snart mina kära kollegor tar med sig lite bildlar till mig. Som vanligt har jag nästan inga kort på mig själv i min egen kamera.

Bilder på både garage och tvättstuga kommer det med....nån gång när jag hinner ladda ner dem.

Så nu är jag som sagt tillbaka i den något mera strukturerade verkligheten. Med lite tur och god vilja så kommer blogguppdateringarna att bli mera frekventa. Men nu är det dags för annat.
Tjo tjim skolim

Tick tack

Tiden springer iväg med mig som vanligt. Jag får ta det här med Göteborg och bildlar och sånt lite senare. Just nu är det pimpning av tvättstuga, spackling och slipning av garaget, jobb, vedtravning och lite bergborttagning som gäller. Så jag kan garantera att jag inte liger på latsidan.

Tjingeling för stunden!

Hokus pokus

Igår förvandlade jag det här:


Till det här:


Jag säger bara: Syyyyndigt gott!

Här kommer receptet på Thai red curry with chicken

Kycklingfileèr 3st
Olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Cayennepeppar
3msk röd currypasta
1 påse wokgrönsaker
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
2msk fish sauce
1msk palmsocker (kan ersättas med råsocker eller kokossocker)
Citrongräs, litet knippe
Lime
Thai-basilikablad

Bryn kycklingen i olivolja.
I med hackad lök, vitlök, salt, peppar & cayennepeppar.
Stek det tillsammans med 3msk röd currypasta.
Sänk värmen och i med wokgrönsakerna och röd paprika. Grönsakerna ska bara bli varma, inte stekas, eftersom de ska vara lite krispiga.
Häll i en burk med kokosmjölk, 2msk fish sauce & 1msk palmsocker.
Hacka i lite citrongräs och pressa över lite lime.
Låt det puttra några minuter och ha sedan i 5-6 thai-basilikablad. Klart!
Servera med ris :)

RSS 2.0