Ge & få

Killen som gav mig svamp!


Kantareller alltså. Tusen tack Magnus!!!

Ett litet steg i rätt riktning

Jaaaa, nu har lastpallen äntligen blivit avsopad och inburen. Tre av mina fina pallkragar har blivit uppställda på den också. Nu är det bara ved och resterande tre kragar som fattas och sen kan Kung Bore försöka göra intrång i sensommaren/hösten. Jag är beredd!...snart.


Snart full med ved = blivande värme = ♥♥♥

Jag blev riktigt nöjd med de ommålade pallkragarna. De passar riktigt bra in i det vita fina garaget. Och titta bara på det übertjusiga golvet, det är kärlek det. Spegelblankt och fint. Innom en snar framtid (host host) kommer det även att dyka upp arbetsbänkar, verktygsskåp, hyllor och krokar. Och en frys, går bra att notera det inför julklapps shoppingen ;)

Suktar efter frys

Efter nattskiftet har jag tagit in på Hotell Carlsson igen. Imorgon kommer nämnligen den gode Sören Gustavsson och ska fortsätta med tomten, äntligen äntligen äntligen!!!! Nu hoppas jag och håller alla tummar och tår att det inte ska regna imorgon. Så om någon har något bra tips för att bidka vädergudarna så är det bara att hojta.

Söndag

Idag har jag haft en extremt soft förmiddag. Det enda hushållsbetonade jag gjorde var att byta sängkläder och det är ju inte såååå vansinnigt ansträngande hehehe. Nej annars jag har suttit och skrattat år säsong tre av TBBT. Äääälskar den serien, den går hem totalt hos mig ♥


The Big Bang Theory


Underbara underbara underbara!!!

Något annat som är ganska så underbart är att efter idag så har jag bara två nattskift kvar och sen är jag ledig i tre veckor. Najsigt värre om jag får säga det själv.

TGIF

Även om jag jobbar hela helgen och måndag och tisdag med för den delen så kan jag inte annat än att utbrista: TGIF! Jag har just avslutat middagsmaten. Det blev mat som en annan blogg tipsade om; grillad kyckling, mozzarella, pärltomat och oliver. Helt ok faktiskt även om jag nu sitter och suktar efter efterätt, chokladkakan som ligger i väskan. Eller tja, de rader som finns kvar av den sedan tidigare dagar.

Just ja, igår såg jag en bra film. Fick tips från Matte att den kunde vara sevärd och det var den.

Loosely based on Rödluvan liksom...

Jag gillade sättet som de berättade sagan på. Omgivningarna och kläderna var fantastiska. Nu lär jag väl ta och kika på Twighlight filmerna eftersom det är samma regisör: Catherine Hardwicke. Kan nog bli bra det där. Något att göra på ledigheten om inte annat :)

                           

Första dagen som slarvfia

Mja, den har väl gått så där. Jag sov ända till 10:50 och kände mig riktigt utvilad. Jättskönt! Sen cyklade jag ner på stan med min nygenomgådda cykel. Jag lämnade in den i förrgår och hämtade hem den igår. Nu har jag ett nytt bakdäck, ny kedja, ny sadel och tadaaaa bromsar. Det har ju varit lite oroligt att cykla i Kyrkobacken utan bromsar nu i sommar men nuså. Nu kan det komma bilar från höger och vänster, jag är beredd.

Iaf så cyklade jag ner på stan för att handla lite. Jag ljuger inte om jag säger att det gick trögt. Kvavt och jäkligt var det också. På vägen hem svängde jag in på Lime och fyndade mig ett par nya jeans. Det blev lite av ett panik köp kändes det som. Mina älskade favoritjeans gick sönder för någon dag sedan. Inte så konstigt kanske eftersom jag använt dem nästan varje dag i 2½ år men likväl tråkigt. De var ju så mjuka och sköna...och söndernötta.
                               
På vägen hem trodde jag att jag skulle bryta ihop. Det var så tungt att cykla, benen stumnade direkt. Jag klarade inte ens av att cykla hela vägen upp för Kyrkobacken och det brukar jag klara under alla omständigheter. Men inte idag. Förklaringen fick jag när jag kom hem. Det var inte för att jag håller på att bli sjuk, det var inte för att det var kvavt. Bakdäcket var platt! Inte undrapå att det var trögt så ända in i helvete att cykla hem. Då kändes det lite bättre. Jag drog i luft i däcket innan jag åkte till jobbet. Det ska inspekteras när jag kommer hem. Är det platt ska jag lämna in cykeln till Cykel-Kalle på måndag så får han fixa till det :)

Mitt nya liv???


                                                  Om Syster Britt får bestämma...

Syster ordinerar: slarv!

Idag har jag varit hos företagshälsovården. Inget allvarligt på minsta lilla vis, rutinkontroll. Men jag passade på att få en second opinion ang min huvudvärk som inte har varit att leka med på senare tid, särskillt igår hurga! Jag berättade att läkaren som jag träffade sa att jag inte uppfyller alla kriterierna för migrän så jag har inte det...men nästan. Jaha, det var ju också ett svar som man inte blev riktigt klok på. Jag berättade lite bakgrundsfakta om huvudvärken och sen tog hon mig helt på sängen genom att sätta fingret precis på vem jag är och hur jag är.

Hon tittade på mig och sa: Du är en väldigt skötsam tjej, ansvarstagande, tar på dig saker som andra egentligen ska göra. Du är storasyster också va?
Eh, jaa...svarade jag.
Kunde just tro det, skrattade hon. Det var bara det som fattades.
Hur kunde du veta allt det där?
Det förstod jag när jag såg dig skriva i patientformuläret, sättet du skriver på och hur bokstäverna ser ut.
Åh fan...

Läkaren hade nog inte så fel enligt henne. Migrän är det med största sannorlikhet inte men dess "kusin" spänningshuvudvärk var hon nästan 100 på att det var. Så nu måste jag lära mig att slappna av och släppa saker, att inte göra allt för alla andra. Det kommer inte bli lätt. Det är en djupt rotad del av mig att hjälpa och finnas till hands. Lite strängare på rösten lät hon när hon sa att jag bara ska ägna mig åt det som är mitt egentliga ansvar. Det andra, det får någon annan ordna.

Hon föreslog att jag skulle överväga att börja med yoga. Men det som hon poängterade över allt annat var att jag måste bli slarvigare.


Så med andra ord: Syster ordinerar slarv!


What a difference a day makes

Eller rättare sagt 4½ timmars sömn. Jag mår så otroligt mycket bättre idag. Kanske inte pigg i ordets rätta bemärkelse men pigg i kroppen och glad, tillfreds liksom. Att solen sken och små luddiga vita moln jagade över himlen när jag klev upp gjorde ju inte saken sämre. Det kändes som om jag hade jobbat färdigt hela natthelgen så det var liiite motigt att gå och lägga sig och sova några timmar till. Jag funkar inte om jag inte får sova på kvällen inför nattskiften. Jobbigt tycker vissa men det är en djupt rotad del av min livsstil so I don't mind...så himla mycket i vanliga fall iaf :)

Idag har jag inte utfört några stordåd. Jag tänkte att jag skulle röra lite på mig iaf så jag tog ryggsäcken och i-poden och gick ner för att handla mat. Underbart väder att promenera i, synd bara att batterierna i i-poden var sopslut. Lite snopet när man hade sett fram emot lite musik som sällskap. Mmmm, mer då? Jo, jag lyckades få i lite tvätt i tvättmaskinen, vek ihop sagda tvättladdning, gjorde ansiktsmask och hårinpackning och tog en varm och skön dusch. Mysigt med lite ta-hand-om-sig-själv me-time. Det tror jag gjorde mig på ännubättre humör. Man mår aldrig så bra som efter lite pampering ♥

Imorgon kommer jag att sova bort stora delar av måndagen hoppas jag. Sen blir det nog lite hushållssysslor. Skura handfat och toaletter tror jag. Inte glamoröst men det ska göras det med. Älskar när det doftar rent i badrumen, gärna klorin. Är jag lite skadad tro? Inte omöjligt hehehe :)

Gäsp

Imorse, rent tekniskt igår morse, blev jag väckt efter 3½ timmes sömn. Det kändes inte bra alls. Särskillt med tanke på att jag knappt sovit något inför nattskiftet igår. Den här natthelgen kommer inte att gå till historien som den lättaste. Men iaf, anledningen till att jag väcktes vara att svågern kom förbi för att hjälpa Kristoffer att sätta i myggnätsdörrarna. Och tur var väl det för det var inte alls så lätt som vi hade trott. Nej det skulle sågas och filas och donas och grejas.


Men at work


En av två dörrar klara

Tyvärr syns det inte så bra men man kan ana att det är randigt i dörrhålet. Tja, det är myggnätet. Vitt med svarta ränder i så att man inte ska knalla rakt in i det om man inte ser sig för. Om man tittar på träpallen så syns ränderna bäst.

Synd att de kom upp så sent trots att vi beställde dem i början av sommaren. Det där med 10dagars väntetid ska man tydligen ta med en redig nypa salt. Men aja, nu är de på plats och redo för nästa sommar. Vi kanske rent av får några fina dagar i augusti så vi kan använda dem redan i år, vem vet...

Lurad

Några nya justa hörlurar står högt upp på min vill ha-lista just nu. Mina lurar börjar bli ganska dåliga. Ibland försvinner sången, ibland låter det som om låten körs genom ett "pixelfilter". Låter förjäkligt! Jag testade mina vanliga in-ear lurar idag när jag var ute i spåret och sprang. Värdelösa! Eller nja, helt värdelösa var de väl inte... Ljudet gick ju fram rätt fint till en början och de satt skapligt men efter ett tag började de glida ur öronen. Efter ett varv föll de ur öronen helt, både höger och vänster hörlur. Därav betyget: värdelösa.

Ska det bli nya lurar så måste det vara in-ear och sånna som ligger bakom örat.

Ganska fräsig färg, undrar om de finns i lila?


Jag är även lite sugen på den här modellen... Nån som testat dem?

Tyvärr så verkar man inte ta in sånna här modeller på Elgiganten och Expert. Men just dessa modeller finns på Teknikmagasinet. Lucky me. Synd att det kommer att gå loss på 350 + 399kr men det kan det kanske vara värt. Får klura lite på om jag ska införskaffa båda modellerna, konsultera hushållskassan liksom.

Nyinköp :)

Tira härå va ja har tjackat!! Visst serru', värsta prylen. Min stegräknare bröt ihop i tisdags eller rättare sagt så bröts clipet av så jag fick införskaffa en ny. Visst är den fin. Man kan både ha den vid midjan och runt halsen i en rem som medföljde. Tycker den ser ut som godis. Den visar inte bara steg utan även kaloriförbrukning, hur långt man har gått och hur länge man har gått. Kan ju vara kul att veta. Och man måste gå sex steg i rad för att den ska registrera några steg så risken för "glädjeresultat" minskar betydligt.


               Think pink ;)

Duktig har jag varit med den här veckan. Jag har börjat komma igång med löpträningen så smått. Började i lördags. Då kunde jag bittert konstatera att kondition verkligen är en färskvara. Men de nya skorna är fortfarande fantastiska . Inga skavsår eller blåsor så långt ögat kan se. Sedan lördag har jag akumulerat 2,7mil, måndag och tisdag blev det ingenting eftersom jag var så trött efter jobbet. Men det är iaf en början. Nu gäller det att inte ge sig. Mindre än ett år kvar innan midnattsloppet går av stapeln. Ska nog gå bra det här...

Torsdags uppdatering

Det händer inte så mycket just nu. Mest jobb jobb och jobb. På tomtfronten händer det noll och det känns lite tråkigt. Jag kan känna att det är synd som satan att han inte började jobba med tomten första augusti som det var tänkt men men, det är lätt att säga med facit i hand. Då skulle vi förmodligen ha hunnit sått allt gräs uppe på berget redan och kunnat luta oss tillbaka och tycka att regnet och den höga luftfuktigheten var heeelt ok.

Just nu går jag mest och hoppas på att det ska vara fint några dagar i sträck så jorden hinner torka, så att han kan avsluta uppe på berget, så att jag kan så. Vill ha gräs, NU! Men inte går det fortare för det heller så det är bara att skaka loss tankarna och fokusera på något annat istället. Och det blir förmodligen garaget.

Japp, favorit i repris. Imorgon är det fem dagar sedan vi oljade golvet för sista gången. Nu har det härdat och imogron kan vi börja flytta alla saker till deras rätta ställen. Gudars så skönt det ska bli. Jag har bestämt att vi ska fylla vedlåren så fort som den har kommit på plats. Det ser jag fram emot. För att inte tala om alla härliga, varma, mysiga brasor vi kan tända i kaminen snart ♥

                                      

Sagan om boden

går vidare. Nu är det nattskift och då blir det inte mycket gjort. Inte fysiskt iaf. Jag har suttit och letat information om storleken på våran bod. Jag känner att jag vill komma igång med lite logostik planering. Vart tusan ska det stå? Vart kommer den att få plats? Får den plats? Frågorna är många, svaren...är skrämande få i dagsläget.
Men ett steg i taget och behåll fokus så går det bra. Även om jag bävar för att försöka jaga kommungubbar en säsong till. Suck, jag borde bli hedersjägare eller något sådant efter alla mina vedermödor.

Såhär ser våran bod ut i nyskick...


Och så här ser våran bod ut i sitt befintliga skick 
:(


Eller rättare sagt såhär eftersom vi slog in den i presenning...


...då taket såg ut såhär på insidan.

Snacka om att vi kommer att ha en jäkla massa jobb framför oss. Man önskar verkligen att någon skulle ha lagt på en presenning över den tidigare, men önska har man inget för. Det blir till att kavla upp ärmarna och hugga i. Fast det här får bli nästa års projekt. Möjligtvis året efter det beroende på hur pass illa ställt det är med tak, väggar, golv och dörrar.

Väggarna såg iof väldigt fina ut. Taket och golvet är sopslut. Dörrarna kan kanske gå att rädda om vi har tur. Jag har inte sett boden irl på över ett år så jag antar att mycket kan ha hänt med den...och inget till det bättre. *suck*

Garaget

Vi pysslade ju även lite i garaget idag. Här kommer bildbeviset:


Undanplockat och rengjort golv


Snart ser golvet ut såhär i hela garaget, fast lite renare. Kolla fotspåren

Dag 3

Ännu ett inlägg smockfullt med bilder på tomten :) Jag vet att jag är lite tjatig men det här är det viktigaste och roligaste som händer i min värld just nu. Får se hur det blir imorgon. Väderprognosen ser ganska dyster ut med varsel om regn. Då blir de jädrans kladdigt och leråker på tomten. Ogilla! Men vi kan ju ha tur, som idag. Dem som lever får te ;P Nu blir det bildlar i massor.


Första rader i våran stenmur ligger stadigt


Sambon fixade med markduken över dräneringen


Och den vid huset fixade han med bravur ♥


Uppe på berget ligger det singel i "myggodlingen"


En liten översiktsbild från berget


Vårat fina hus ♥♥♥


Nu knasar det med bilderna igen :(


Vilken yta det blev vid foten av berget, wow!


Måste bara visa en bild på grannarnas fina trädäck. Bara liiiite avis hehehe


Kenno tippade av ännumera fyllningsjord


Det såg mörkt ut ett tag...


Sören förbereder rad två på muren


...men vi hade tur och det drog förbi
:)


Första stenen på plats


Nuuu är andra varvet klart, yes!!! Fylls väl upp imorgon

Åh vad jag ser fram emot morgondagen. Tänk om vi kanske kan så redan den här veckan... Håller tummarna men det känns lite orimligt om jag ska vara ärlig.

Ojojoj

Så mycket som händer på tomten nu. Kenno kom tidigt i morse, vid 06-tiden, och började lossa fyllnadsjorden. Jag måste ha varit trött för jag vaknade inte förän vid 08-tiden trots allt grävande och körande och lossande. Han kommer att behöva minst en dag till, kanske två för att hinna klart på tomten. Sören alltså. Men jädrar så bra det blir. Nu kan man helt plötsligt se en tomt växa fram. Det är så roligt att se hur fort det händer saker när man har gått och längtat i två år.

Bilder får komma senare eftersom jag måste göra mat nu. Sen blir det till att kasta sig i sängen för att försöka få några timmars sömn. Jag jobbar natt inatt... Eftersom Sören ska hålla på och dona med berget och stenmuren utanför vårat sovrum imorgonbitti så har jag sökt asyl hos mor och far. Han börjar jobba här på tomten samtidigt som jag slutar jobba. Så när jag kommer hem imorgon bitti så har han han fått upp ångan. Då är det bäst att sussa någon annan stans :)

Just ja, jag har pysslat lite i garaget också. Flyttat om alla saker så att vi ska kunna börja måla den sista delen av golvet. Gudars så underbart skönt det ska bli när det är klart. Inte för att det har varit fysiskt jobbigt men det är alltid härligt att kunna bocka av en sak till på "att göra-listan".

Nä som sagt, korv & pasta och sen nanna kudde.

Fyller i...

Eller fyller upp på tomten. Små babysteg framåt men vi ska nog komma i mål tillslut. Ett litet bakslag möttes vi av då jorden som skulle komma idag inte kom. Det skulle ha kommit redan förra veckan men det gick inte att ordna. Sen skulle den dyka upp i måndags... Men nu har Sören blivit lovad, med handen på hjärtat, att vi ska få jorden imorgon. Hoppas hoppas. När jag åkte till jobbet så skulle Sören & sambon sätta igång med dräneringsröret vid garaget. Jag får inspektera imorgon :)


Lägger stenbumlingarna på plats


Tetris på riktigt

Happy birthday to me

Yupp, a year older and non the wiser. Idag skriver jag 32 för första gången i mitt liv. Nu ska man försöka vänja sig vid det då :)  På facebook har gratulationerna trillat in och det värmer. Titta bara så fina blommor jag har fått av mitt skiftlag.


Doftar ljuvligt ♥


Det här supersöta glosset fick jag av Anna
:)

Dessutom fick jag en hel påse med te, skärgårdsblandning, av Anna också. Snart är det Te-testing-tajm :D Ikväll när jag kommer hem ska jag få min födelsedagspresent av sambon. Spännande, vad kan det vara??? Förra året fick jag en film.


Bild på tomten!

Fast inte den där rödklädde snubben med vitt skägg som är synlig runt juletid. De här knäppte jag innan jag drog iväg till jobbet. Det ska bli så spännande att komma hem ikväll och se hur mycket de har hunnit med. Mamma och pappa kom förbi och skulle titta på garagegolvet. Eftersom det var betydligt mycket mera action utomhus blev det bara en snabbkik men de tyckte att det såg jättefint ut. Och det tycker ju jag med i ärlighetens namn ;)


Ett misslyckat försök att dra loss en bergbit



Plockar upp stenar ur blivande gräsmattan



Gör om dräneringen vid garaget en gång för alla


Meckar loss röret



Borta


Rörande att se


Nu ska skiten ner


Doserar fallet rätt så att vattnet inte rinner mot huset

Om någon trixig människa skulle kunna förklara varför somliga bilder endast går att lägga upp som miniatyrer vore jag tacksam. Lite småsmått irriterande liksom. Nä, nu ska jag väl ta och göra något produktivt.

Bilder från lördagen

Det blev inte många bilder från i lördags, mest för att vi pratade så mycket och hade så trevligt att jag glömde bort det.


En "grogg"


En "drink"


Matte & Anna


Ylva

Och som vanligt finns det inga bilder på mig. Men vad gör väl det när man har så trevligt som vi hade. :)

Ny kategori

Ja, nu när vi äntligen har kommit igång med tomten så tycker jag att det är dax att skapa en ny kategori för att göra det lättare att navigera sig mellan inläggen. Så här är den: Tomt och trädgård. Där kommer man att kunna följa utvecklingen av tomten och det som senare kommer att bli någon slags trädgård (hoppas jag).

Här kommer två bilder till så ni kan se hur Sören har avancerat från kl 08:00 till 11:00. Just nu är det lunch för honnom och jag åker och jobbar vid 14:00. Det ska bli väldigt spännande att komma hem ikväll och se vad som har blivit gjort.


En slät och fin framsida växer fram


Till höger syns stenarna som han har grävt upp ur marken


Här är rampen så att han ska kunna ta sig upp på berget

Nuså

Nu rör det på sig. Strax efter 08:00 kom Sören med sina maskiner och började jobba. Idag ska det grundplaneras och byggas ramp upp på berget. Imorgon kommer fyllnadsjorden och då kommer skilnaden på tomten att bli större.

Det käns toppen att det äntligen händer, att det är på g. Som jag har väntat :) Det känns väldigt bra att jag jobbar eftermiddag och kan vara med och se vad som händer nu


Nu händer det saker :)

Båtveckan i miniformat!

Jaaa, det blev en utgång igår men inte riktigt som jag trodde. Planen var ju att gå ner till öltältet och skaka rumpan till Midnight Express. Men så blev det icke. Anna ringde mig strax efter 19:00 och frågade om vi kunde mötas upp på en av krogarna. Efter ett klädbyte som tom stålmannen skulle ha varit impad av så rullade Lilla Blå ut på äventyr. Hittade varken Anna eller Ylva på krogen. Inte konstigt eftersom de satt i Ylva & Patriks båt ca 100meter därifrån.

Där bänkade även jag mig. Förbaskat trevligt. Eftersom jag skulle upp 04:50 dagen efter blev det straight edge för mig. Så i mitt vinglas blev det chai-te. Och vi pratade och skrattade och hade det allmänt trivsamt och trevligt. Matte damp ner i båten efter nån timme Han skulle iväg och se Dag Vag men eftersom vi är ett så vansinnigt trevligt sälskap kunde han inte slita sig.

Men först blev det langos. Jag har inte ätit det på flera år och det var fortfarande lika gott.
Nä nu ska jag hem från fäng...eh jobbet.
Mossa mossa!

Knackigt nu

Mmmm, nu är det knackigt med uppdateringar. Det har sina skäl men aja. Ikväll tar jag en paus från verkligheten och drar till Öregrund, Roslagens Båstad, för att dansa ut sommaren. Det är båtvecka nu med en massinvation av festliga, glada och festglada människor. Nån långdans blir det inte för min del eftersom jag ska upp 04:50 dagen efter och jobba. Men får jag bara dansa några timmar så blir jag en glad kicka.

På måndag kommer Sören och ska börja med våran trädgård. Som jag längtar! Men jag börjar även bli lite nervös. Hur kommer det att gå, hur kommer det att bli??? Blir det det minsta lilla likt hur jag har föreställt mig eller kommer det att gå käpp rätt åt helsike?

RSS 2.0