Näst sista dagen

Ja nu är det snart slut på året. Jag har stått och svängt ihop lite ischoklad till imorgon kväll. Några med mintsmak och några utan. Imorgon så kommer brorsan och Janette över och firar in nyåret med oss. Så ska vi äta kantarelldoftande fläskfilé i panna (tack för receptet Anna), friterade strips, sallad och bröd. Till efterrätt blir det en version av aftereight kladdkaka. Med andra ord blir det kladdkaka med aftereight överdraget vid sidan om, eftersom sambon inte gillar mint. Det ska nog gå bra.

Mamma och pappa har precis varit här och hälsat på. Nu brinner en brasa i kaminen och jag ska ta itu med strykningen. Snar blir det lite sen lunch och sedan matinköp inför nyårsmiddagen. Jag tror jag ska göra det lätt för mig själv och baka kladdkakan redan idag och bara göra eftereight överdraget imorgon. Ska man ha glass eller grädde till tro. Hummm, tål att tänka på.

Nä nu lär jag sätta fart innan situationen går helt över styr här hemma.

Om jag inte hinner skriva något imorgon, och det gör jag nog knappast, vill jag iaf önska er alla en god fortsättning och ett riktigt Gott Nytt År!

               
                                                  Vi hörs nästa år :)

Friheten är innom räckhåll

Nu jobbar jag inte ens två timmar till i år. Snar snart snart så är det ledighet som hägrar. I natt har jag haft målsamtal. Det är ju inte som i skolan precis. Målsamtalet tog tre timmar. Klockan 04:00 var vi klara. Puh! Jag måste säga att jag är positivt överaskad, förvånad, glad och lättad. Jag är tydligen inte så dålig på mitt jobb som jag kan känna ibland. Tvärt om faktiskt.

Det var mycket känslor som kom fram under delar av samtalet, som jag kanske inte hade tänkt vara så öppen om men aja. Det var så skönt att höra att jag är bra och gör bra. Jag blev så lättad över att höra att vissa saker och vi är nu på ännumera samma nivå än tidigare, om nu det är möjligt.

Jag ska inte mala mer om det men fy satan så bra det känns. Nu ser jag verkligen fram mot att gå på ledighet.

Enade vi stå, söndrade vi falla. 

Peace out ♥

En snöskottares dagbok

Det är en klassiker men den är bra och känns väldigt aktuell just nu.
Mitt herrskap, jag bjuder er: En snöskottares dagbok.

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

 

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

 

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

 

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

 

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..

 

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

 

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

 

22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

 

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

 

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..

 

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln...

 

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna...

 

28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

 

29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

 

30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...

 

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!

 

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen? 


Hihihi, ja den är bra...tycker jag. Den här skylten hade en kille på en gata lite längre ner satt upp vid sin uppfart. Jag var tvungen att ta ett kort på den. Gissa om det har utspelat sig ett drama av proportion där.


Nån som har tröttnat på att få extrasnö skulle jag tro


Min jul i bilder

Jaaa, rubriken säger väl det mesta. En sammanfattning av dagarna före jul och en glimt av julafton.


Såhär ser det ut i våra fönster i år. Mäkta stolt över köksgardinerna ♥


Vem var det här paketet till tro?


Pakethögen växte och växte.


Årets gran står på avdroppning.


Klädd och klar. Myyycket plats för julklappar här!


Några klappar på plats.


Sådär ja, allt på plats. Ser ni min lilla julgris? ♥ Har ingen halmbock
:D



Släkten är värst bäst!


The happy bunch.


Klappöppning på g.


Undertecknad :)

Sen åkte jag till jobbet...
Stora gröna paketet var föresten till broderskapet. Två pallbockar minsan.


God Jul!

Hallåj igen. Nu har jag stökat runt så mycket hemma att jag inte har hunnit skriva så mycket som en rad. Oupsi! Men ibland gäller det att prioritera. Det blev mer eller mindre som jag hade tänkt mig. Efter natthelgen så råkade jag sova till efter 15:00 så det blev lite tightare med tid än vad jag hade räknat med. Men vad gjorde det. Jag hann städa hela huset och pynta det med.

Dagen efter så begav jag och sambon ut på granjakt efter ett möte på banken. Det känds skönt att äntligen ta tag i det där mötet. En massa viktiga saker utifall någon dör och sånt styrdes upp. Känns bra. Men ja, granjakt blev det iaf. Vi hittade en finfin gran som vi köpte och tog med oss hem. Med tanke på att han redan hade sålt över 400st och bara hade ca 10st kvar så hade vi en jäkla tur måste jag säga.

Granen pyntades efter konstens alla regler. Det enda som knasade var inledningen. Jag hade just fått upp spiran i toppen och skulle till med belysningen då jag kom ihåg att man ska kolla att den funkar innan man sätter upp den. Så jag skulle just sätta i kontaten...då jag insåg...att-jag-inte-har-några-ojordade-kontaktuttag. Oh shit! Så en halvtimme innan affärerna stängde kom jag inspringandes och inhandlade ett stycke julgransbelysning... Nåja, nu har jag till nästa år och året efter det och så vidare. Klapparna slogs in och placerades under granen, ljusen tändes, godiset togs fram and it all just came together. Vajert lixsom.

Idag blev det upp och hoppa vid niotiden. Jag hade gärna sovit lite längre eftersom jag tittade på sagan om ringen igår men det var saker som skulle göras så... Efter lite julfrukost med tända ljus gick sambon ut och skottade snö. Jag packade ihop julisarna som skulle med till far och mor, plockade undan lite och packade även maten till jobbet (jag lagade fläskfilé i Dijonsås med friterade strips och sallad åt skiftlaget). Sen åkte vi till mamma och pappa.

Min snälla familj hade ordnat så att vi hade julbordet vi 12-tiden, istället för efter Kalle Anka som vi brukar ha., eftersom jag var tvungen att åka till jobbet kl 14:00. Så vi åt och åt och åt. Och sen öppnade vi julklapparna. Det var den mest komprimerade julklappsöppningen jag någonsin varit med om. 20min. Sen var det bara att byta om och åka till jobbet.

Så nu sitter jag här med min "andra familj". Maten är lagad och uppäten och vi är alla ruskigt mätta. Snart är det dags att åka hem och öppna julisarna från sambon. Kul!

Jag hoppas att alla ni har haft en underbar julafton.
God fortsättning gott folk, strax är det hemgång.

(Bilder kommer senare eftersom kameran är hemma :D)


Besviken

Igår skulle jag gå in på datorn och välja en julklapp som vi får av firman. En jättefin idé, tycker jag då alla inte uppskattar tex en bok om sill (som vi fick tidigare ett år). Jag var i valet och kvalet mellan en mp3-spelare som man bara sätter på öronen, det fanns alltså inga sladdar, eller en högtalare till mp3 & ipods. Igår gjordes valet och jag skulle in på sidan och fylla i mp3-spelaren som mitt val.

Döm om min förvåning när jag inte kan hitta den längre. Både den och högtalarna var slut :( Det enda som fanns kvar var bara en massa junk. Så besviken. Kläder som man inte får byta om de inte passar, några nummer av olkika tidsskrifter och en massa annat krafs. Så det slutade med att jag fick beställa en mortel istället. Det vill jag inte ha med man får försöka göra det bästa möjliga av situationen (jag ville ju inte ha en bok om sill heller). Hade ingen aning om att det var ett begränsat lager av prylar. Det grämmer men aja:
Don't waste krut on dead kråks!

            


Jul

Dygnet har slagit om till den 18: decmber och snart snart snart så är det jul. Det är en tid som många har delade meningar om. Fler och fler verkar stressa livet ur sig och ser det hela som en dyster högtid som de helst skulle slippa. Jag har röster om att det bara är skit och att man borde skippa julen, att vi bara konsumerar och lindar in oss hårdare och hårdare i köphysterin. Jag säger bara WTF!?!?

Jag gillar julen. Det har jag gjort ända sedan jag var liten, jag gör det fortfarande och har inga planer på att sluta. Det är tråkigt att höra hur negativa många av mina medmänniskor är, även om jag försöker visa förståelse för deras känslor. Många har belägg för det de säger och det finns goda skäl för hur de känner. Men många ställer verkligen till det för sig själva. Jag tror att mycket av folks negativa inställning till julen bottnar i stress. Receptet på att undvika stress heter planering. Börja i tid, samt att inse att den perfekta julen enbart finns på film :) Jag menar, stanna upp och fråga dig själv, vad händer om jag inte har sju sorters hembakade julkakor och tjofaderittan eller vad det nu kan vara. Blir det katastrof? Nej, troligtvis inte. Hakuna matata liksom.

Jag börjar alltid tidigt med mina julklappar. Jag brukar fundera lite då och då under hela året vad mina nära och kära skulle kunna behöva och uppskatta. Det är väldigt sällan jag lider av juklappsstressen med andra ord. I år hade jag listan klar innan advent. Det är bara tre saker kvar att inhandla på listan och jag vet vad allting finns. Broderskapet ska inhandla två av dem har vi kommit överens om.

Julstöket. Tja, inte mycket att säga om det. Julgardinerna sitter uppe sedan första advent. Det enda som ska göras är att byta i alla sängar och alla kuddöverdrag i sofforna. Jag fuskar lite i år och börjar pynta redan den 20:e eftersom jag jobbar den 22:a-28:e. Lite tomtar, några julblommor åsså en fin (?) julgran förståss. Städat, det är det redan :D

                        
                                       Snart snart snart :)

Förbaskat synd att jag jobbar på julafton men det gör inget. Det kommer ju inte som någon nyhet precis. Jag riktar in mig på nästa jul. Då ska det bli en riktig familjejul. Supernajs. I år blir det julbord lite tidigare, kl 12 för att jag ska kunna vara med. Tänk vilken snäll familj jag har som flyttar julmiddagen för min skull. Det här ska bli kul.

Urk

Dåligt med uppdateringar nu. Jag känner mig sjuk och blogglusten infinner sig inte riktigt :( Väntar på att husläkarmottagningen ska ringa tillbaka om en dryg timme och att jag kanske kan få en tid idag (obotlig optimist, javisst). Eller före våren iaf. Nu ska jag dricka te och tycka synd om mig själv. Morss!

Valet och kvalet

Hummm, fläskfilé i smördeg eller fläskfilé med italienskt täcke till middag? Potatisgratäng eller klyftpotatis? Det är frågan. Får klura lite på det där. Nä, nu blir det gymet. Godmorgon föresten (ja jo klockan är 12:35 men har man jobbat natt så är det morgon nu).
Tjingeling!

Åsså lite i magen

Är helt såld på wokgrönsaker. Så gott, särskillt med Santa Maria woksauce. Min favorit är "oyster & garlic" men idag blev det "lemon & ginger", det enda jag hade hemma. Lite matshopping imorgon me thinks.


                                                  Mums!

                             
                                         Favoriten, jum jum jum

Pysslar på

Hallåj där!
Efter några timmars sömn (på tok för få igen, suck) så klev jag upp och kastade mig in i dagens lilla projekt. Jag har länge gått och stört mig på handtagen eller knopparna på badrumsmöblerna. Så för länge, länge sedan köpte jag nya snygga svarta knoppar. Mums! Men de har blivit liggande sedan dess. Men idag tog jag mig i kragen och fixade till den lilla detaljen.

         
                     Jag menar, titta vilka tråkiga knoppar!


Fuuult fult fult men det går alltid att göra något åt det :)


Så fram med verktygen, kavla upp ärmarna...


...och kör så det ryker. Tjohooo!!


Titta så tjusigt det blev


Jag känner mig väldans nöjd


Väldans nöjd indeed

Nu ska jag glo lite på tv och sen blir det väl till att försöka ta igen lite förlorad sömn. Några timmar till under bältet behöver jag för att kunna fungera inatt. Kanske blir det ett litet nattpass med Anna inatt med.

Adventsfint

Äntligen & bättre sent än aldrig men här kommer adventspyntet på bild :)


                         Ett litet kollage


              Glömde bilden från lilla tv-rummet


                En brasa sprakade muntert igår

Nu är det bara att vänta tills den 23:e när julpyntet ska upp också så att det blir sådär jättemysigt och juligt. Fast jag fuskar nog och börjar redan den 22:a eftersom jag jobbar hela julen. Jag är så nöjd med köksgardinerna som jag sydde och av tyger som blev över sydde jag en fin duk till köksbordet. Verry nöjd indeed.

Wohoo

Yes, var ner till gymmet idag igen. Varje dag är en liten seger, inte sant :) Och bara för att vara lite extra duktig så har jag nattgymmat också. En timme mellan 02:20-03:20. Riktigt duktigt måste jag säga. Imorgon tar jag nog en vilodag så kanske jag kommer igen med ett nattpass på natten.

När jag var ner första gången, på dagen alltså, så hade jag med mig min mp3-spelare där jag har pressat in bra och uppmuntrande musik. Så jag är mitt uppe i gymandet när helt plötsligt Bill Bailey bryter in. Åååkej, tänker jag. Det måste vara när han kör sin dendära sången...det var det inte. Det var en av hans stå-up föreställningar från Royal Albert Hall i London. Av någon mystisk anledning har jag inte ens hört den tidigare (varför varför varför???) så jag lyssnade och allt gick jättebra. Tills jag står med hantlarna i högsta hugg och han vräker ur sig något så vansinnigt roligt att jag börjar skratta och blir sådär svag man kan bli när man tappar focus. Den mannen borde komma med en varningstext :) Jag är hel, golvet är helt och vikterna är hela men jag får nog ta det lilla lugna med att lyssna på honnom när jag hanterar tungt metallskrot.

Tidigare har jag lyssnat på Magnus & Brasse på löpbandet och "garvat läppen av mig". Behöver jag säga att jag föredrar att gymma när det är folktomt eller näst intill, hahaha.

Hittar tillbaka

Jag har gått omkring och varit så himla besviken på mig själv de senaste veckorna. Förra året var jag jätteduktig med träning och kost. Jag tränade minst 3ggr i veckan och var ute och gick och rörde på mig (japp, minst 10 000 steg/dag). Åt inga pizzor, inget godis (jo, lite chips ibland men inget lösgodis) och ingen läsk. Jag var superduktig och gick ner 17kg. Jajjamensan, 17 jävla kilo! Men sen hände något. Huset! Man ska inte skylla ifrån sig men det blev tidkonsumerande och jag tvingades prioritera.

Under vintern var det ingen fara. Då var jag fortfarande ute i gymsvängen. Men sen kom sommaren och med den den stora tunga uppgiften att måla huset. Eftersom vi endast fick hjälp av Anna & Stefan en dag och mamma & pappa några gånger så tog det en grym tid att måla. Tre varv med färg. Jag tror aldrig att jag varit med om en mera getingrik sommar dessutom. Och vart bodde getingarna. Jooo, på vinden och i garagetaket. Och de var ilskna som satan när man skulle måla i närheten av vart de hade sina landningsställen, grymt aggressiva! Hummm, I degress.

Iaf så blev det viktigare att måla hus än att träna. Och sen...sen kom jag liksom inte igång igen. Så jäkla tråkigt. Nåväl, Anna & jag har ju börjat fysa lite men med långledigheterna, eller ska jag säga ledig tid som spenderas på jobbet iaf, så blir det inte tillräckligt ofta. Jag ställde mig på vågen i morsse och insåg att jag hade gått upp 5kg sen i våras. Det är väl ingen fara, kanske någon tänker. Och visst, det kunde varit värre men jag har slitit så hårt för de där 17 kilona att jag blev riktigt ledsen på mig själv. Dumma dumma jag som tappade sugen och inte fick tillaka gnistan.

Men jag gjorde slag i saken direkt. Jag drog på mig träningskläderna och drog ner till gymmet på stuts...efter att ha skottat snö. Och herre jäklar så endorfinerna svallade. Det var så gudomligt skönt att gymma en timme.

Jag bryr mig faktiskt inte om vad alla säger, att man inte ska börja tänka på vikten innan julen. Jag menar, vad gillar jag på julbordet. Eh, prinskorv, köttbullar, potatis, bröd, ost och leverpastej. Sen tror jag det var slut på den listan. Smågodis är jag inte särskillt förtjust i och jag tror att sambon med glädje sätter i sig större delen av julgodiset (knäck, ischoklad, kolakakor osv). Nä, bäst att smida medans järnet är varmt. Imorgon ska jag dit igen, come rain or shine...banne mig.

Kram på er alla där ute, särskillt till en bloggerska som har givit mig inspiration att komma igång med allt igen...även om hon inte vet om det :)

Förmiddagshelg

09:00 Lördag morgon/förmiddag och jag har varit vaken sedan klockan 05:00. What's wrong with this picture?!? Nåja, det ska göras och det är lika bra att få det gjort. Jag har fortfarande inte kommit i närheten av att fota alla fina adventsljustakar och stjärnor och sånt men det ligger på "Att göra-listan".

I morsse var det underbart vackert ute. Det hade snöat långt över en decimeter ute och snön låg så vackert på träden och lyste upp i vintermörkret. Att jag fick ställa mig och skotta snö innan jag blev hämtad var inte fullt så vackert. Men aja, man får väl offra sig lite när man ändå är uppe. Fast det är klart, nu snöar det igen så när sambon vaknar så syns det väl inte ens att man har varit duktig och skottat.

Morgonen började inte så vidare värst bra heller. Lyckades tappa en låda med pizzasallad på golvet. Flöff sa det så hade jag dressingen över halva golvet. Jag säger bara stanken-av-vinäger!!! Så det var bara att lägga sig på nkä och börja skura. Fram med antibakteriellt medel och torka torka torka. Pizzasallad är gott men lukten av gammal pizzasalladsvinäger gör sig inte bra på mitt golv. Urk. Men jag tror jag fick bort allt, trött som jag var.

Nu räknar jag kallt (no pun intended) med att resten av dagen blir bättre, för sämre vill jag inte ha den hehehe. Tror jag ska släpa med mig Anna på en vinterpromenad så känner man sig lite hurtig. Å sånt känns ju bra. Nä, nu kör vi!
                           
                                  Le för tusan, det kan alltid bli värre

Dagen fortsätter

Tja, jag sitter kvar i soffan och fipplar med datorn. Försöker få lite rätsida på alla bilder och updatera mig om vad som händer och fötter i internetvärlden. Man ligger ju liksom lite efter, hehe.

Igår blev jag klar med de sista julgardinerna. Nu är de färdigsydda, allihopa och inte bara det. De är uppsatta också. Det blev så fint och jag är jätte nöjd. Men innan jag kunde sy de sista gardinerna fick jag mecka symaskin. Mamma hade råkat fastna med nålen på något sätt och fick inte loss den. Jag skulle just gå loss på symaskinen med vertygen när jag kom på att man kanske kunde pillra loss lite grejer för hand...och det kunde man. Enda blesyren var tummnageln som gick av på tok för långt ner (ajajaj).

Nåväl, det var det värt för resultatet blev sååå bra. Jag är jättestolt över mig själv. Jag fick tom tillräckligt med tyg över för en bordsduk. Den knyter liksom ihop hela köket. Jag ska ta lite bilder och lägga ut så snart jag hinner.

Men nu börjar rastlösheten sätta in. Jag funderar på om jag ska åka och handla nu eller om jag ska ta och plocka fram borren och skruvmejseln och byta handtag på badrumsmöblerna. Hummm, eller så får jag ta och fixa lite lunch och matlåda till sen. Jag blev ombedd att jobba extra idag, eftermiddagsskift, så min sista lediga dag...den försvann den. Så kan det gå men det är som brorsan säger: Degen ska in! Och penger behövs ju såhär inför julen och vinterdäcken var ju inte gratis heller precis.

Äsch, mat nu.

-17,5

Ja fy attan så kallt! Men här inne är det riktigt humant. Nu var det ett tag sedan jag skrev igen. Stackars lilla jag har varit sjuk. Sjukare än en man med förkylning. Då kan ni tänka er hur illa däran jag har varit. Näst intill död liksom. Men nu är jag tillbaka på banan igen. Jag hade ingen lust med att plocka fram datorn över huvud taget när jag låg i feber så jag ligger lite efter med uppdateringarna. Men de kommer här i ett litet komprimerat sammandrag. Vi börjar med lö Firmafest.

Firmafesten var en riktigt rolig kväll! Vi började hemma hos Matte vid 16-tiden. Snittar och findricka bjöds man på. Jojjomensan fint som snus. Eftersom det var vansinnigt halt så halkade vi iväg till bussen i god tid och tur var väl det eftersom vi kom fram precis när bussen skulle rulla iväg.

Lokalen som vi höll till i var fint utsmyckad och ganska full med folk. Det negativa var maten. Den serverades väldigt sent och det tog en vansinnigt lång tid. Vi anlände före kl 18:00, 21:30 hade vi fortfarande inte fått kaffe & kaka (rättelse, en liten chokladbit). Det tycker jag är ganska dåligt med tanke på att det enbart var förrätt och varmrätt. En sallad som stod på bordet när vi kom och så den stora besvikelsen Black'n'white, som jag vanligtvis älskar. Tre små köttbitar (sätter pengar på att det var fläskfilé), kall stekt potatis, 4 haricot verts, kall beasås och "tryffelsås". Lite besviken där men annars var det kanoners :)

Mitt fantastiska skiftlag höll ihop under aftonen och intog dansgolvet med buller och bång. Gudars så vi dansade. Jag har inte haft så roligt och dansat så mycket på flera år. Det var som ett riktigt work-out pass (no pun intended). Hemresan på bussen var lugn och skön. Jag lyckades tom sova lite.

Det enda smolket i bägaren var en kommentar som fäldes tidigt på kvällen när vi hade kommit fram. Den gjorde mig mycket frustrerad och gjorde andra både arga, besvikna och ledsna. Förbannat onödigt! Den lilla respekt jag hade för den här personen är nästan helt borta nu. Fick dessutom bekräftelse för att förhållningssätt jag begagnat mig av gentemot någon var helt rätt. Skönt att få det bekräftat.

Och nu, lite bilder :)


Ingela, Ylva & Anna fuktar strupen i det Carlénska hemmet


Sofie & Magnus


Matte visar vägen


Jag var också med (det enda kortet på mig på hela kvällen)


En glad Britta och en änu gladare väninna


Underhållning, tyvärr med usel ljudanläggning


"Mamma Kia, here I go again" Kia var tydligen ett tidigt pensionssystem 


"Släng händerna i taket, såklart. Ska vi riva hela haket, såklart"


Det dansades utan pardon. Grabbarna drar en vals...pun intended :)


RSS 2.0