Kanske kanske...


Jag väljer att dra slutsatsen att jag har väldigt högt IQ. That's my story and I'm sticking to it! 😉


Kluven...

Åh, bio eller inte bio?? Det skulle vara så kul att dra iväg och titta på film men. Jag börjar känna mig lite stressad över huset. Inflyttningsdatumet rusar närmare med blixtens hastighet. På måndag är jag bokad på annat och samma sak den 24:e oktober. Det kommer säkert att falla bort flera dagar med. Nej, hur tråkigt det än är så får jag hoppa över bion ikväll. Jag tror inte att jag skulle kunna sitta och koppla av när jag vet att det är så mycket att göra. 

Och suttit har jag redan gjort för mycket och för länge nu. Upp och hoppa! Lite fil i magen och iväg till huset. Kavla upp ärmarna och börja. 

Sol!

Några få dyrbara minuter av solsken på den annars så molnbetäckta himlen. Det utnyttjar jag till max även om det blåser nordanvind så det isar i fingrarna. 
Tänk om det skulle kunna få vara fint ett tag nu.... Om bara om inte fanns 😏

Nymålat

Nu jäklar fryser jag in i benmärgen. Jag har precis målat altandörren och sovrumsfönstret. Det är ju inte precis några värmegrader ute heller så man blev ganska kall. Men skillnad blev det och det känns bra 😊

Skillnad på vitt och vitt minst sagt

Jomen...

Visst blev bilden lite bättre va va va??? Eller är det bara hos mig det blev bättre? 
 
Måste testa lite mera från appen också....

Testar en grej...

Får se om det funkar...
 
 
 

Möblemang

Visst går det bra med en garderobsdörr som bord också 😉

Här för att stanna? 

Nej, nu är det dags att röja av "bordet" och börja måla det. 

Ahrrrrg!!!

Hade skrivit ett långt inlägg med bilder och hej och hå. Skulle lägga till kategorierna och så kraschar blogghelvetet!!! Jag blir så irriterad 😤😡 Har aldrig haft de problemen tidigare och i morse uppdaterade jag appen (kompatibel med iOS 7 och att den inte ska krascha) och nog tusan kraschar fanskapet det första den gör. Sur? You bet! 👿💀🔥👎  

Dagens look

Man kan ju bli mörkrädd för mindre...


Sista dagen

Det lät ju dramatiskt så det förslår. Men idag är sista dagen som jag kan köra på och jobba en heldag i huset. Imorgon börjar jobbet igen. Jag har inte tid!!! Nåja, vi inleder som vanlig med en halvdag så efter att vi är klara drar jag direkt till huset för att hinna med några timmar där. 

På fredag kommer jag inte att komma i närheten av huset. Då ska på begravning. Det är väldig blandade känslor där. Sen jobbar jag förmiddag på lördag och söndag. 

På lördag kväll ska jag på bio och det ser jag verkligen fram emot. Jag har inte varit på bio sen i januari. Dessutom tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av en roligt avslappnande kväll. Det är bara en enda dag under de här tre veckorna som jag inte har varit i huset alls på och då hade jag bokat tvättstugan hela dagen så jag hade fullt upp ändå. Jah har tillbringat all tid där, från det jag går upp till allt mellan 21:00-23:00 på kvällen. Och innan ledigheten så jonglerade jag jobb och husfix i bra många veckor. Mer eller mindre sedan jag köpte huset i början av augusti. Det får jag börja med igen nu. 

Om jag börjar bli trött? Ja. Om jag börjar tröttna? Nej! 
Det känns lite på två vis att börja jobba. Det ska bli kul att träffa alla och få vara lite social (det har ju inte blivit så mycket sånt av förklarliga skäl) och få lite paus från huset. Samtidigt så känns det som att varje timme jag tillbringar ifrån huset försenar slutresultatet mer och mer. Fånigt eftersom jag har kalkylerat in att jag jobbar men känslan finns där ändå. 

Nej, nu ska jag iväg och köpa mig en slipmask (äntligen) och sen är det bara att dra igång igen. 

Frisk?

Eller åtminstone lite friskare än igår. Jag har gått och burit runt på en förkylning i två tre dagar som har legat tämligen latent men igår gjorde den sig påmind. Tråkigt nog så hände det när jag hemma hos mamma och pappa och åt kräftor. Brorsan, Lukas och Janette var där också så vi hade lite familjeträff. 

Jag hade tryckt i mig två Alvedon innan jag åkte dit eftersom jag kände att något var på gång i kroppen. Efter maten var det ungefär som att blåsa ut ett ljus. Jag blev så fruktansvärt trött och frusen. När allt var undanplockat från bordet kapitulerade jag och gick och lade mig och vilade. Inte ens efterrätten (hemmagjord glass med varma hallon) fick mig piggare. Jag vilade ytterligare en timme på kökssoffan lyssnandes till en Tomas Ledin-låt som det var hack i, så den fortsatte att spela hela tiden jag låg där. Jag låg ungefär en meter ifrån cd-spelaren men orkade inte ens bry mig. DÅ är jag verkligen sjuk för sånt där stör mig vansinnigt mycket. 

Jag tog mig hem och stjälpte mig i soffan och tittade på "Änglar och demoner" resten av kvällen. Sen blev det sängen. 

Nu känner jag mig mycket mycket bättre. Inte helt bra kanske men i jämförelse med igår så är jag pigg som en mört. Planen är att ta sig upp ur sängen, gå och handla, äta frukost och sen åka till huset och slipa allt jag spacklade igår. För jäklar vad jag spacklade då! Hade jag vaknat lite tidigare och känt mig lite bättre hade jag nog börjat måla spaljen idag men jag tror det får bli ett måndagsuppdrag istället. Jag har en känsla av att det kommer att ta tid, en jäkla tid...

Gårdagen skaldjur 😂

Hur många tavlor och prydnadssaker kan man ha på en vägg? Åt helvete för många!!!

Förmiddag

Gissa om jag somnade på soffan igår efter att ha bloggat färdigt. Den som gissar ja har helt rätt. Sen väcktes jag tidigt av mobilen (vid 6-tiden!!!) som menade att någon vänlig själ hade tråkigt och ville chatta med mig. Efter lite chattande somnade jag om tills den plingade igen. Jag hade glömt att gå ur en konversation men några väninnor i Australien. Typiskt. Somnade om igen och sov som en stock till strax före 11:00. 

Nu har jag gått igenom all social media så nu är det bara att häva sig ur sängen och börja dagen. Lite sent men inland behöver man en sovmorgon. Det har ju inte blivit mycket till ledighet så då får man lyxa till det med att ta sovmorgon ibland tycker jag. 

Och jag tror bestämt solen lyser idag. Hurra! Precis vad jag behöver 😄 Nä, upp och äta en tallrik fil & müsli och sen dra iväg till huset. Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska riva tapeter eller gå loss på spaljen. Båda behöver göras... Beslut, beslut, ständigt dessa beslut 😉 Nåja, jag har ju ett timme eller två att bestämma mig på. 

Sent som vanligt

Ett litet snabbinlägg innan jag går och lägger mig. 
Idag har jag slutfört saneringen (hurra hurra hurra). 12 köksskåp, 12 kökslådor, 7 garderober, hyllplan, galler och inredning till alla garderober samt dörrarna till samtliga enheter är nu grundligt rengjorda med klorin. 
Kroppen reagerade direkt på lukten av klorin idag och jag kände hur illamåendet kom som ett brev på posten. Det tog med andra ord tid lång, vääääldigt lång tid att bli  klar. Dessutom målade jag några saker i hemmet  också. 

Utöver att jag lagat mat nu på kvällskvisten och att jag i morse tog en dusch så har jag inte gjort något mera än det. Vad ska jag göra imorgon då. Borde riva tapeter men jag kanske skulle börja med spaljen istället. 

Men nu är det sängen som hägrar
God natt :-D

Efter midnatt

Det har varit en lång dag idag men oj så mycket jag har fått gjort. På förmiddagen åkte jag in till Uppsala och hämtade min nygamla spis och diskmaskin. Sen raka spåret till huset för att lasta av allt. Hem till mor & far för att äta lite "Alice-soppa" till lunch. Gott, nyttigt och värmande en grådassig ruskdag som idag. 

Efter lunchen åkte jag tillbaka till Uppsala, den här gången med mamma. Först blev det en sväng till Ikea för att köpa resten av handtagen till köket, sen blev det tapetbonanza i ett par affärer. Utöver det så blev det även tapetklister och renoveringstapet inhandlad. Och det bästa av allt: jag hittade äntligen en rullgardin som är tillräckligt lång för sovrummet, woppie!!! :-D 😃

Det verkar vara helt kört att hitta en ny sits till toaletten. Den är helt enkelt för gammal och modellen är inte kompatibel med dagens toalettsitsar. Tråkigt men sant. Jag får fundera ut något. 

På vägen hem stannade vi till hos mormor och morfar och fikade. Lika trevligt som alltid så vi blev såklart kvar betydligt längre än vad vi hade tänkt oss. Men tillslut var vi tvungna att lämna det varma sköna köket (järnspis värmer verkligen bra) och ge oss ut i regnrusket igen. 

Efter att ha släppt av mamma så åkte jag till huset för att måla lite. Då hade klockan hunnit passera 18:00 med god marginal. Så jag målade och målade. Tanken var att jag sedan skulle skruva upp de nya handtagen men jag gjorde en liten omprioritering och spacklade bilhandlarfanérväggen istället. Får se om jag tar mig an att få upp renoveringstapeten imorgon. Nåja, kanske inte. Jag tror jag behöver lite hjälp att få upp den så att den sitter snyggt. 

Det får bli målning (a never ending story it seems) och uppskruvning av handtagen till att börja med. Sen finns det en hel lista att beta av, en låååång lista. 

Men nu måste det nog bli sängen om jag ska orka med morgondagen som redan har börjat. 
Gooood niiiight!

On the road

Sådär ja. Nu är spis och diskmaskin på väg hemåt. Det har gått så smidigt att jag nästan känner mig lite förvånad 😉 
Sen blir det en sväng till Ikea och Bauhaus för att införskaffa handtag till luckorna och (peppar peppar) tapeter. 




Hur tänkte jag där?

Jag har haft ganska fullt upp på sistone kan man väl säga utan att överdriva. Med renovering, farfars bortgång, inköp av vitvaror, fix och trix och meck. Igår var jag så nöjd när jag hade lyckats fixa en bil med dragkrok, en släpkärra och bärhjälp. Vi skulle åka så vi var framme vid nio. Det var klubbat och bestämt. Bra där. 
Klockan 23:00 inser jag att alla vet om det här...utom hon som säljer sakerna! Suck. Koll på läget? Njaaaa.

Aja, jag mailade henne direkt och fick svar någon gång efter två på natten att hon hade ett möte då (jamen perfekt) och sa att en timme senare skulle gå bra. Detta mail såg jag för en timme sedan. Min bärhjälp, som ska till jobbet sen, var inte nöjd alls men åker med mig ändå. Yeay!

Nu blir det frulle och sen plattan i botten. 

Saknad men aldrig glömd.

Igår fick min älskade farfar slutligen somna in. Livet känns redan lite mörkare men kanske kommer himlens stjärnor att lysa lite klarare. Det har varit ett privilegium få växa upp med dig i släkten. 

Ögon kan skratta
Munnar kan le
Men sorgen i våra hjärtan 
kan ingen se 

Älskar dig...alltid. 
(Är du på? ❤)

Ljusning

Tror bestämt att jag har blivit med både spis och diskmaskin såhär på kvällskvisten. Jag ska hämta dem på tisdag. Yeay!!! Nu kommer den stora frågan. Kan man få in en diskmaskin och en spis i en Volvo kombi??? 😳😬😁

Sovmorgon

Så underbart det är att få vakna av sig själv och inte till ett alarm som piper. Vaknade strax före nio och har redan hunnit städa och dammsuga lägenheten samt är inne på min andra maskin tvätt. Fördelen med att renovera är att det går åt väldigt lite kläder eftersom man i princip "bor" i blåstället. Underkläderna är däremot en bra indikator på att det börjar bli dags att boka tid i tvättstugan. 

Nä, nu ska jag plocka ur diskmaskinen, äta lite frukost och packa husväskan med mat och belysning innan sista maskinen är klar och ska hängas. Sen åker jag och...målar...surprise surprise. 

Trevlig lördag på er ☺ 

Duger

Äntligen mätt och nu känner jag hur ruggig och trött jag är. När jag letade i kylen efter något ätbart kunde jag tänka mig en påse chips eller några chokladkakor till middag. Tack och lov har jag inget sådant hemma annars hade jag kastat mig över det som en hungrig gasell. 

Nu ska jag dra en filt över mig och titta på tv en liten stund. Imorgon är det tvättstugan men innan det så är det äntligen dags för en välförtjänt sovmorgon. Cos my god I deserve it!


Kyckling, tomat, inlagd vitlök och soltorkade tomater. Duger åt mig på en fredagkväll.

Fredag den 13:e

Trotsade fredag den 13:e och åkte till huset efter förmiddagsskiftet. Resultat: två utdömda element och en massa svarta handavtryck i taket :-/ Men å andra sidan har jag jordade uttag och nya lysknappar nu. Känns som att det gick på ett ut. Hann måla en sväng också. Och få upp kökslampan. Inte begaistrad men den är ok. Nu, hitta något som kan godkännas som middag och kura ihop mig i soffan...zombiestyle! 


Hur får man fotona mindre när man bloggar via appen????


Spår av elektrikerna... 😡😡😡

Trött

En lång dag idag som kommer att följas av en ännu längre dag imorgon. Däremellan kommer det bara att få plats lite mindre än sex timmars sömn (om jag somnar exakt NU). En heldag i huset tar på. Tretton timmar. Får se hur många det blir imorgon. Bäst att duna nu på stubben. Eldragning och målning på schemat imorgon. 
Tack och godnatt. Over and out!


Garderoberna är nu vita...eller kommer att bli. Första strykningen är klar iaf :-)

Färdig.

Wohoo, nu är jag färdigkursad för den här gången. Men vart är diplomen, fanfarerna, den röda mattan, folkets jubel och mösspåtagningen? 

Nänä, jag får väl åka och titta på tapeter istället då. Eller ångest de Lux som jag också kallar det. 

Men jag fick iaf en muffins idag 😃👍




Kursdag 2

Har lunchrast just nu och jag har inte lyckats ställa till någonting än. Vet inte om jag ska vara glad och tacksam eller rent utav besviken. Ja, för att då gör jag säkert något nu när vi börjar igen. Vi har blivit lovade att hålla på med bilder, ritande och layouter. Mera min grej. Estetik före logik!

Nu kör vi! 😄💻📱👍

Rast

Är på en tvådagars kurs. För tillfället har vi rast. Det suckas nostalgiskt om tiden då man fick en smörgås till förmiddagsfikat. Den gravida kemisten har i det närmsta tårblanka ögon just nu. En slät kopp te får det bli. Men solen skiner iaf 😊

Så är det



Mycket nu!

Wow, efter en grym PW-runda med en tid som var fantastisk så står nu en tallrik mumsig mat framför mig. Det blir lax med pesto, blomkål och vitkål. Sen ska jag vila/sova någon timme innan det är dags för nattskift nummer fyra. Man vill ju dra ut på världens bästa onsdag så länge man bara kan :-D


"Världens bästa onsdag"

Men inte för mig. Känner mig mer och mer kluven inför dessa onsdagar... Särskillt idag eftersom jag inte alls går på  långledighet som de andra utan har ytterligare två nätter kvar att jobba. Visst, de är självförvållade och jag har egentligen inte alls tid att jobba men å andra sidan kändes det inte bra att "tvinga" kollegor att jobba 12-timmarsskift när jag kan jobba. Utöver dessa två skift har jag ytterligare ett förmiddagspass och två kursdagar som gör att jag halkar längre och längre bak i tidsplanerna. Surt, men det är bara att gilla läget.
 
Annars så har jag idag tagit mig tid att gå och klippa mig. Äntligen får jag väl lov att tillägga. Har inte gjort det sen i april vill jag minnas. På tok förlänge! Efter det så tog jag mig ut och betade av 1,2 mil i rask takt. Det var så skönt. Jag kände mig galet pigg trots att jag bara sovit 3-4 timmar.
 
Men det har jag tagit igen nu vill jag lova. Jag är vansinnigt trött och längtar bara efter att få dra täcket över huvudet och sova! "Bara två nätter kvar var det ja..."
Zzzzzzz

RSS 2.0