Söndags slö

Mmmm, slöaste söndagen på länge. Inte mycket action här inte men det kan jag leva med.

Jag har äntligen fått upp mitt fina Hafa spegelskåp! Helt underbart. Det var iof inte jag som satte upp det. Öhlund kom förbi i tisdags och gav sig på restpunkten: spegelskåp. Det blev jätte bra. Jag har inte insett riktigt hur myket jag har saknat att ha en spegel i badrumet. Sen monterade han in en fyra (kontaktuttag) i lilla tv-rumet.

Nästa vecka så ska vi montera ihop bokhyllan som ska stå i lilla tv-rumet också. Och sen får jag äääntligen packa upp mina böcker. Gudars så jag har saknat dem ♥

I fredags var jag väldigt duktig och fixade fram två nya låskolvar till husdörrarna. När jag kom hem började jag montera i de nya kolvarna. Började med entrédörren som har krånglat. Det gick som en dans. Jösses så duktig jag kände mig. Så jag tänkte att när jag ändå var i farten så kunde jag ju lika gärna fixa den andra dörren med så att det blev samma lås. Gick-åt-helvete!

Efter lite pul fick jag av det inre vredet, bytte kolven, skruvade i de innre skruvarna, satte dit vredet...so far so good. Sen skulle jag skruva tillbaka de långa ytterskruvarna. Då började det jävlas lite. Den ena skruven ville inte gänga i. Försökte, trixade och donade...utan resultat. Tänkte då försöka på andra hålet. Det gick inte alls. Så upptäckte jag att allt satt snett innuti dörren och att jag omöjligt skulle få i någon skruv i hål två utan att bryta flera av logikens och logistikens lagar. Efter ca 20min hade jag fått i allt någotsånär. Det gick att stänga dörren och låsa den.

Perfetk, tänkte jag. Nu låter jag detta vara tills på måndag då låssmeden kommer. Då kom sambon hem. Jag visade vad jag hade åstakommit och det här med låssmeden. Och vad säger sambon?
"Jag ska bara..."
Och så skruvade han upp låset, förstörde allt som jag hade kämpat med och stod sedan och svor när han inte fick ihop det. Det tog 35-40min att få honom att begripa att den inte gick att fixa. Tillslut fick han ihop det något sånär så att det hade samma status som när han började pula med det. Jag förklarade jag att jag var trött och kall och om han rörde låset mera innan måndag kunde han lika gärna sova i garaget tills dess. Han muttrade lite men gick med på att sluta fixa. Varför är karlar så förbonkat envisa?!?!?

Imorgon ser jag iaf fram emot att hälsa låssmeden välkommen och få dörren ordnad.
Nu mat sen plommonpaj!

Regn

...igen. Man tycker ju att det kunde ta och sluta regna så här sista dagen på semestern men inte då. Lite tråkigt men det är inte mycket att göra åt saken. Jag har ungefär pluttonhundra saker att göra inne så det är ingen brist på sysselsättning här inte, tyvärr får jag väl tillägga.

Har får totalnog av våran cp-dörr (ja pardon my french, pre-teen uttryck liksom). Skiten går ju inte att låsa titt som tätt utifrån. Jag tycker det är synnerligen obehagligt att vakna upp och sedan känna att dörren är olåst. Kanske är jag lite nojig från att ha bott i andra länder men jag tycker att jag kan berättiga nojiandet med att när jag bodde i England blev en kille mördad i parken ca 100 meter från mitt hus, folk blev rånade och polisbilar var inte någon ovanlig syn där. Aaaany way, I digress.
Den rackarns låssmeden var inte i affären så jag får ringa dem imorgon mellan 07:00 & 12:00. Precis när jag är på jobbet. Aja, jag hittar nog några minuter där jag kan ringa.

Nu är det tjuriga miner här som vanligt så jag lär göra något annat.

Chipp och hej!

31+

Just ja, jag har ju fyllt år också. Så nu är man 31bast då. Ingen höjdardag. Dåligt humör redan när man vaknade som en fin present. Tack som f*n K. Dagen blev väl ganska ok överlag. Började med frukostfika hos ena grannen. Pizzabullar och te. Heeelt ok. Lite senare kom släkten. Mycket trevligt eftersom mormor &morfar följde med ♥ Efter att de hade åkt hem så kom Philip, Camilla & Teo över och tog en fika. Ungefär då trodde jag att det skulle rinna te ur öronen på mig. Sällan har jag pimplat så mycket te som jag gjorde den dagen. När de skulle hem så kom brorsan och Janette över och tog en liten kaka. 

Vid 22-snåret var huset tomt och jag var helt slut. Jag hade jobbat natt kvället innan och inte kommit isäng förän kl 08:00 på morgonen och vaknat efter 3 timmar. Sen var det go go go hela dagen så man hann inte känna att man var trött. Sov bra hela natten iaf. Alltid något.

Förra veckan...

Jao, uppdateringarna är lika sporadiska som de brukar vara. Sämre än någonsin under fina dagar. Men aja, här kommer lite tjöt från mig iaf. Idag är det ju fredag den 13:e och vi kan väl lugnt konstatera att dagens händelser kommer att påverka oss eller iaf mig. Jag kan väl bara konstatera att jag inte är helt nöjd, nej inte nöjd alls. Men nu ska vi inte grotta ner oss i det.

I torsdags var vi ett glatt gäng som träffades och gick ut och åt. Jag började med att hämta upp min gamla vapendragare Fia nere i gästhamnen. Sen vandrade vi genom gränderna tills vi kom fram hos Anna. Fler och fler sällade sig till vårat glada gäng. När klockan närmade sig 18:00 och vi var fulltaliga svassade vi ner till Terrassen där jag bokat bord åt oss alla.

Allt som allt blev vi 16st så vi fick dela upp oss på två bord men vad gjorde väl det. Humöret var i topp och vädret var toppen, soligt och blå himmel. Maten...blev man mätt av. Så här i efterhand skulle jag kanske ha valt kycklingen men aja, nästa gång. Fia och jag delade på hennes efterrätt: jordgubbar & glass. Mumma!!! Sen knallade vi hem till Anna för lite samkväm. Senare på kvällskvisten hamnade vi nere i öltältet där Mikael Rickfors underhöll massorna med akustisk gitarr. Inte helt rätt val skulle det visa sig. Partyt drog igång när han klev av scenen. Tyvärr så gick min (och några andra i sällskapets) buss då så det var bara att dra sig mot busshållplatsen och sen ladda för den långa vandrigen hem. Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll men trevliga människor.
Och nu...lite bilder :)


1...2...3...Fanta och Rosé   häpp!


Fia har ett finger med överallt


Att göma sig bakom vinglas är inte det lättaste men Ingela hon kan hon.


Stefan i nästan profil


A-C med mobilen i högsta hugg, fotandes.


Bara glada miner hela kvällen ☺


Fia var som alla kan se upptagen och reserverad...


Tissel-tassel men "polisen"



Många bilder blev det. Papparazzi-Matte är i farten.


Blir det någon efterrätt på det här bygget? Oron var stor.


Ja, vad säger man? Man säger ingenting :)


Glada och lite rädda.


Mikael Rickfors uppe på scenen med guran i tassarna



En glad Brittis ☺


Åsså mot bussen då...!

Helt kort

Hoppas att jag hinner skriva mera senare, har inte tid just nu (sååå ovanligt). Men nu har polacken varit här och fixat alla restpunkter på "to do-listan". Det kändes som ytterligare en födelsedagspresent :)

Nu har vi ytterligare en avfuktare i grunden (pluss en i garaget men det berättade vi inte, naughty), nya riktiga galler för utblåset, en hängränna som inte läcker, en badrumsdörr som går att stänga och ett mycket tystare handtag till nyss nämnda dörr. Och jag kan nu öppna garageporten utan att riskera träningsvärk varje gång. Underbart! Han fixade dessutom altandörren efter bästa förmåga så att man inte behöver ta till tvåhandsfattning varje gång man ska stänga den. Varför kunde de inte ha skickat den här killen första gången??? Tänk så mycket lättare det skulle ha varit då.

Men, nu ska vi inte gnälla utan vara tacksamma för att det har löst sig så bra. Nu ska jag iväg och handla lite mat och sen blir det en dusch. Dumma luftfuktighet, ser ut som om det har varit kortslutning i elektriska filten.

Mycket fäppel för ingenting

Jupp, nu har jag ringt och pratat med boysen på Terrassen. Först fick jag en ursäkt för allt trassel (med menyer och allt sånt) och sen kom de goda nyheterna. Vi kommer att få allt som vi hade beställt eftersom vi inte blev informerade om att det var en annan meny som gällde under båtveckan. De hade bara tagit bort några av de mera "komplicerade" eller rättare sagt tidskrävande rätterna så att det inte ska bli kaos i köket. Men eftersom vi redan har bokat allt i förväg och ingen annan kommer att kunna beställa det (eftersom det inte finns på menyn) skulle det inte bli något problem. Vi får se hur det blir.

Idag är det iaf rasselväder så det blir ingen målning idag (tjohooo!).Istället ska vi gå på resturang och sedan en bio. Vi är inte helt ense än om vad vi ska se. Står och väger mellan Beck och Inception. Inte svårt att gissa vad jag vill se, hehehe.

                            
                                                         Antingen eller....

Nä nu ska jag ut till mor & far och vattna blomsterna. De har dragit på en liten mini-semester till Ljusdal så jag styr upp på hemmafronten. Sen en dusch och sedan...mot civilicationen :)

Puss å hej, som PG säger!

Nu ere' klippt

Ja, nu har jag äntligen klippt håret. Jag tror det var ett år sedan jag var och gjorde det på salong sist. Det behövdes verkligen. Jag har verkligen åsidosatt allt som har med utseende att göra till förmån för husbyggeri. Jag tror att jag ska ta och unna mig en ansiktsbehandling i födelsedgaspresent, från mig till mig. För jag lär inte få något av någon annan (som jag var tvungen att påminna igen om att jag fyller år på måndag).

Senare efter att jag kommit hem så kom brorsan och Janette över och jag agerade frissa där. Jag klippte av ca 15-20cm av hennes långa, fina, tjocka hår. Det kändes helskummt och jag var livrädd att hon skulle ångra sig när jag väl satt saxen i håret och klippt till. Det gjorde hon nu inte, tack och lov. Det blev faktiskt väldigt bra måste jag säga. Hon har ett väldigt tacksamt hår att klippa(spikrakt), inte som mitt. Självfall må vara vackert men det är värdelöst när man ska klippa sig.

Jag ringde iaf och beställde maten som vi ska äta på torsdag. Vi blir 16 glada själar som ska ut på Båtveckan i Öregrund. Med lite tur så blir det Mikael Rickfors i öltältet efter maten. Men jag glider ifrån ämnet. Efter att ha läst upp vad vi ville beställa så säger killen jag pratade med:
"Är det Terry du har pratat med??"
"Jag vet inte, han presenterade sig aldrig med det var samma kille båda gångerna jag ringde"
"Ah.."
Det visade sig att de har en speciell meny under båtveckan och att många av rätterna som vi ville ha inte fanns med. Det var det banne mig inte någon som hade berättat för mig när jag ringde och inte stod det på deras hemsida heller. F-n så besviken jag känner mig. Killen skulle iaf prata med köksmästaren och sedan ringa upp mig. Obra eftersom jag skulle sova inför natten. Han skulle istället höra av sig imorgon/idag kl 12:00. Guuud så drygt. Det blir ta mig fasen alltid något när jag ska organisera och fixa. Liiite less blir man efter ett tag.
Vi får se hur det blir med mat nu. Känns inte kul att behöva sitta i telefon och fixa in i det sista. Fnys.

Aja, om 2½ timme börjar världens bästa onsdag. Dvs att jag nu är ledig och har semester och tralalala. Skönt. Jag har iof tagit 4 extra pass men det får la gå. Färgen var dyr och degen måste in. Just ja, det måste jag berätta. När jag kom tillbaka från frissan hade sambon varit och köpt färg till garageporten. Han satt och pratade i telefon när jag kom in och jag tittade som hastigast på den. Dåååå knöt det sig i magen igen. Han hade inte alls köpt vit färg utan "sandsten" alltså samma färg som huset. Illa illa illa. När jag påpekade att jag inte alls var nöjd med hans färgval blev han minst sagt sur och fräste att jag faktiskt fick åka och köpa ny färg själv då! Jag tyckte han var orevlig och frågade varför han hade köpt den kullören utan att diskutera med mig först (eftersom vi hade bestämt att det skulle vara vita dörrar överallt).

Efter lite diskuterande fram och tillbaka började han se allt mer oförstående och osäker ut tills han plötsligt utbrister:
"Sandsten? Har jag gått och köpt sandsten?!? Det var ju lätthet jag menade att jag skulle ha!"
Jag påpekade att de i affären förmodligen inte förstod att det var "lätthet" han ville ha när han sa "sandsten". Sen bröt jag ihop och började tokskratta så att jag nästa ramlade av stolen. Sambon hade en ytterst fåraktig uppsyn. Det blev inte bättre när han suckande konstaterade att vi inte alls behövde mera färg eftersom vi har massor med "lätthet" och slutligen fick erkänna en total hjärnkollaps. Resterande del av dagen kunde man höra mig mumla "sandsten" och sedan börja skratta okontrollerat. Stackars sambon...not ;P

Ja det är roligt nästan jämt på E-street.

Not so jävla nöjd

Irriterad och lite överkänslig kanske men jag är faan inte nöjd för fem öre just nu. Skönt att man har en kväll ute med underbara, fantastiska människor från jobbet att se fram emot.                                 
                   
Kram?

RSS 2.0