Torsdag

En ny dag och nya möjligheter. Idag jobbar jag sista förmiddagen på flera veckor så jag känner mig ganska solig till sinnes. Trots att jag har minne som en fiskpinne idag vad det verkar (glömde arb.bältet hemma, klant i massor). Igår var jag riktigt, riktigt trött. När jag kom hem lycades jag hålla mig vaken i ungefär en timme. Jag låg och läste men efter att ha fått boken i nyllet tre gånger så flöt jag in i dimman totalt. Jag vaknade inte förän efter 19-tiden. Snopet men oj så skönt och välbehövligt det var.

Jag hade tänkt att åka och köpa en bok igår men eftersom alla affärerna var stängda så får det bli dagens projekt. Snart har jag läst ut Jarastavens vandring (är på sista spännande boken nu) och behöver mera läsmatreal. Igår fick jag nämligen nys om att Jean M. Auel har fått tummen ur och skrivit klart den sista boken i serien Grottbjörnens folk. Den heter De målade grottornas land eller The Land of Painted Caves på orginalspråk. Den måste jag ha så jag har något att göra under ledigheten.

                        
                                  De olika bokomslagen

   

Men vad nu då?

Det snöar ute! Skulle det inte bli vår liksom? Aja, vi får väl vänta ett tag till då.

Jag har haft en riktigt lugn morgon. Hängt undan tvätt, dragit igång en maskin till och betalat räkningarna. Det känns alltid så skönt när det är gjort. Inte fullt så roligt att hosta upp alla sköna tusenlappar men det kostar att ligga på topp ;)

Nu ska jag svänga ihop lite lunch och sen ska sambon iväg till jobbet. Och jag, jag är ledig :) Om ett tag kommer Anna över och då ska vi ta en liten shoppingsväng in till stan. Bästa att börja med lunchen nu. 

               

Testar nåt nytt

Idag köpte jag hem Berocca Boost. Jag har ju känt mig så hängig de senaste veckorna så jag tänkte att det här kanske kunde hjälpa. Och visst gör det det. Jag är ständigt på min vakt och håller utkik efter en lite grön ninja som tänker sparka mig i röven.
                    
                                                        

Earth hour

Är du med på det ikväll? Jag skulle gärna vara det. Släcka ner alla lampor, fimpa tv:n, tända lite stearinljus och bara ha det trevligt men si det går inte alls det. I år är Earth hour mellan 20:30-21:30. Den första halvtimman, fram till 21:00 går väl bra, då ligger jag och sover. Alla lampor är garanterat släckta då.

Sen måste jag upp och äta lite och göra mig iordning inför nattskiftet. So sorry världen, i år får ni klara er utan min fulla medverkan. Som nån slags kompensation så lovar jag att inte lyssna på radio, titta på tv eller sitta framför datorn under den tiden som Earth hour varar. Eller tja, jag kan ta en timme från det att jag vaknar. Så får det bli. Bättre lycka nästa år :)

                    
                                        Earth hour - you game?

Motvind

Idag lyckades jag ta mig i kragen och gå ut och gå men det satt långt in. Vädret var lika omväxlande idag som det varit de senaste dagarna. Det blåste redigt mycket. Trots att jag hade vinterjacka så blåste det igenom när jag gick längst med vattnet. Ruggit värre. Men på de ställen där inte vinden blåste orkanstyrka var det riktigt skönt. Och vet ni vad... Jag hittade tom snödroppar. Självklart ligger bilderna i mobilen och här sitter jag utan överföringssladden. Aja, så kan det gå. Men det kändes iaf väldigt härligt att hitta ett vårtecken.

                                 
                                        Längtar till de varma vindarna

Vårkänslor

Och känslorna är trötthet! Jag har ingen lust, ingen ork och ingen vilja. Får kämpa som ett djur för att fungera normalt. Kan det vara vårtrötthet tro?? Jag hoppas på det. Idag har det varit ett riktigt aprilväder. Det har varit soligt, molningt och blåsigt.Det har kommit några droppar regn och det har till och med snöat. Det är inte konstigt att humöret åker berg-och-dalbana :)

                    
                             Snart snart snart snart....snälla?

Träningen har blivit lidande men jag har kommit till insikt (host, ja jo det är väl något som jag alltid vetat om) att jag måste börja lyssna mera på kroppen. Så jag tar en liten träningspaus och sover och vilar. Armbågen är fortfarande inte bra men resten av kroppen känns bättre. Man får vara tacksam för det lilla.

Som tur är har jag några böcker kvar av "Jarastavens vandring" som jag klickade hem från Tradera. Jag har läst mig fram till "Mörkrets makter" och är halvvägs igenom den just nu. Läskigt bra. Om jag fick så skulle jag gosa ner mig i soffan med en filt, en kopp te och inte ha något med omvärlden att göra förän alla nio böckerna var utlästa. Alas, det går ju tyvärr inte. Men tänk så härligt det hade varit.

                      
                                    Mitt lilla tidsfördriv ♥

Klantskaft!

Har precis snurrat ihop begreppen VD, VP och Plant director och därmed gjort ett relativt enkelt telefonsamtal ganska komplicerat. Ja jävlar i min lilla låda, det är inte lätt att vara jag jämt.

                       
                           Till mitt försvar vill jag bara säga: Det var på engelska!


Måndag igen

Helgen försvann i ett nafs. Det blev inte precis som jag hade tänkt mig. Den blev banne mig ännu bättre. Fredagen var jag lite seg efter att ha jobbat natt. Det kändes som om jag hade jobbat natt hur länge som helst fast det bara var två nätter. Kroppen var inte pigg på att vända tillbaka dygnsrytmen alls, överhuvudtaget.

Därför kändes det som att jag hade gjort mig förtjänt av ett bragdguld när jag gick ut i garaget och fortsatte att röja där. Det börjar se riktigt bra ut där nu. Jag har kastat, givit bort och sorterat vansinnigt mycket grejer. Kläder, skor, leksaker, böcker...you name it. Det som tar upp mest plats just nu är min ituplockade garderob, som har legat som ett stort plockepinn mitt på golvet sedan vi flyttade in. När vi har spaklat och målat garaget ska den äntligen monteras ihop igen. Det känns lite onödigt att göra det innan vi är klara med det (den är svintung och otymplig att flytta på). Men när det väl är ihopsatt kommer jag äntligen att kunna ställa in alla julsaker i garderoben som just nu står lite planlöst efter en av väggarna, för att inte tala om mina skor. Jaaa, jag kanske ägen några fler par än vad jag använder *host host*

På lördagen så langade jag upp allt som hade blivit genomgått och godkänt för att få stanna kvar ytterligare några år på vinden. Svängrummet i garaget ökade ytterligare lite. Sen då? Sen sydde jag upp ett par gardiner och fållade och hade mig. Eftersom vi skulle få främade på söndagen så fick jag även äran att skura toaletterna eftersom sambon så påpassligt hade smitit iväg för att hämta hem en smörgåstårta.

Men det roligaste på lördagen var helt klart middag med 3/5 av familjen Sunnefors. Jag kan knappt fatta att det är 12år sedan jag och Linda sågs senast. Det fantastiska med den människan är att det inte spelar någon roll hur längesedan det var man sågs. När man väl träffas är det som att fortsätta ett samtal från igår. Jag är så tacksam att jag har några sånna guldkorn till vänner. Med på middagen var lillminstingen söt-Frida, som jag hade funderingar på att plocka med mig hem, och Lindas trevlige, soon to be make, Magnus. Tiden gick på tok för fort och vi skildes med ett löfte om att det inte skulle ta 12 år tills vi sågs nästa gång.

På söndagen så hälsade jag på hos både mamma och mormor. Mamma hade rotat lite i garderoberna där hemma och fått fram några riktigt fräsiga kläder till 80-talsfesten den 9/4. Ujujuj, jag säger bara: Bell of the ball. Hos mormor fick vi smörgåstårta som var mumma! På kvällen kom det främmande och det blev mera smörgåstårta, denna gång från ett bageri. Jag måste erkänna, även om jag inte säger det högt till sambon, att mammas och mormors smörgåstårtor är.

Nu är det dax att sluta och göra något vettigt.

Tisdag kväll

Åååå idag vaknade jag tidigt, åtminstånde med tanke på att jag jobbat eftermiddag. Jag vaknade ju inte heeelt frivilligt. Nej, sambon låg och snoozade i ca 20min. Jag vaknar alltid vid första ringsignalen och går upp då men det gör inte han. Så när han klev upp så låg jag och kände efter om det inte fanns nån liten chans att somna om igen. Det gjorde det inte! Så jag bäddade och fixade lite i rummet och sen gick jag upp.

Sambon så jääätte förvånad ut när jag kom in i köket.
"Är du uppe nu?"
"Ja är det inte likt så säg..." (Jag var fortfarande måttligt impad över snoozandet.)

Eftersom jag hade ganska mycket tid så tog jag mig en tur ner till gymet. Tog en tur på löpbandet medans jag tittade på tv-nyheterna. Usch så hemskt det är i Japan just nu. Jag är glad att min kusin har flyttat hem iaf så man slipper vara orolig för honnom.

Blev lite lessen på sambon när han hade gjort något på egen hand som vi hade bestämt att vi skulle göra tillsammans imorgon. Så jäkla onödigt! Nåja, han förstod att jag verkligen blev lessen och han har lovat att inte göra om det, och om han verkligen menar det så är det ju bra. Men hans logistiklösningar är fortfarande ljusår efter mina. Varför använda sitt eget garage och införa "titta-in-förbud" när man kan låna mamma & pappas garage.

Mummm, det var mycket jag tänkte skriva men allt har liksom skvalpat bort. Nåväl, skriver mera någon annan gång.

Han hon hen????

Jag har spenderat en del av dagen med att läsa bloggar (som vanligt) och har i ett av Mumaries inlägg snubblat över det här inlägget på bloggen. Läs det gärna för jag tycker det är förbaskat bra skrivet. Man kan väl lungt påstå att det bubblar i genusgrytan. Själv sällar jag mig till Lindas hörna. Vill små töser ha prinsesskläder så låt dem ha det, vill pojkarna vara brandmän så låt dem. Om flickorna vill ha kamoflagefärgade tröjor, låt dem. Vill pojkarna ha rosa tröjor....jamen va f-n låt dem! Ska det vara så svårt?

Barn har väl inte särskillt mycket värderingar ang färger. Den delen är det vi vuxna som står för. Det är ju oss det är fel på. På samhället. Och vilka är det som utgör samhället? Jo VI! Det är vi som kommenterar, viskar och tycker om allt. Våra åsikter överförs till barn, dels direkt och dels enligt "små grytor har också öron" principen. Åsså rullar det på ett varv till. Ergo är det vi som måste ändra oss om något ska ändra sig.

Tycker man inte om att barnen klär sig i vissa kläder så kan man väl knipa käft, räkna till tio och gå och diska eller något. Det är inte vad du tycker är fint som räknas. Du får klä dig själv i det som du tycker är vackert och tjusigt. Aja, nu ska jag inte snöa in på det.

Bara en liten sak till. Det här med genus. Han hon och hen. Hen Wtf!?! Min första reaktion var: Jävla bussigt att kalla någon höna.

Nä, nu ska vi vara snälla och glada för ikväll är det fest.
Och det ser jag fram emot.
Tjingeling!

Börjar om från början

Japp, in i gamla invanda hjulspår då. En ny skiftperiod har tagit sin början och entusiasmen är nästan på topp. Eller tja, jag har just ätit och är mitt inne i en paltkoma så just nu är det svårt att uppbringa någon slags entusiasm för något allt hehehe.

Resan till och från farmor och farfar gick bra. Mindre bra var att jag hade ont i njurarna eller i njurtrakten iaf både dit och hem. En sammanlagd tidsperiod på sex timmar. Kunde vara värre men det var faan inte kul. På hemvägen lyckades jag åtminstånde slumra lite. Alltid något liksom.

Dagen efter var jag otroligt trött och frös ända in i ben och märg. En ond armbåge har jag också så det är väl något skit på gång. Jag hoppas att kroppen kan självläka på något vis för sjuk har jag varken tid eller lust att bli.

I morgon så blir det först 8½ timmars jobb och sen på kvällen blir det 30-års fest! Wohooo vad kul det ska bli! Det är Sofia som lämnar 20-something och äntrar 30 och uppåt. Jag säger bara: Välkommen darling! Den enda lilla frågan som återstår är som vanligt: Vad ska jag ha på mig???

Jag har insett att nästan allt jag äger som är lite festbetonat är i form av linnen, kjolar och andra sommarrelaterade plagg. Känns lite sådär vid den här årstiden. Kan man dyka upp i skoteroverall tro?

En annan fest som jag redan nu börjar planera inför är världens bästa kollegas 40-års fest! Den är iof inte förän i början av april men det är en temafest. Tema: 80-tal! Ah, jag längtar redan nu. Jag tror jag satsar på all in! 80-talet är ju så nära maskerad man kan komma. Jag har suttit och läst in mig lite på det här med modet på det glada 80-talet. Jag har ju själv inte några kläder kvar från 80-talet så det blir väl till att åka hem till mamma & pappa och titta i gömmorna och kanske besöka någon secondhand butik.

Här kommer en liten trip down amnesia lane som man säger. Njut eller förfasas men framför allt minns.

         
    
                    
                                     Minns ni???

Om någon är intresserad av att läsa lite mera om mode under 80-talet så tyckte iaf jag att den här sidan var bra. Den innehåller mode under 40år. Lite skräckblandad förtjusning var det allt att läsa om vad vi har haft på oss under decenierna, helt utan att skämmas.

Grattis i förskott

Imorgon fyller min underbara farfar 90år. Då ska vi åka upp till Hälsingland och hälsa på honnom och farmor. Det ska bli härligt att träffa dem igen. Det blir av på tok för sällan. Klockan 07:00 avgår familjebilen så det blir till att gå upp tidigt på min sista lediga dag innan skiftperioden börjar igen (igår och idag har jag jobbat förmiddag med ett annat skiftlag). Jag, mamma, pappa, Micke & Janette blir det som åker upp. Hummm, hoppas verkligen att vi slipper lyssna på sportradion hela vägen dit som vi fick göra när jag var liten. Är det osocialt att ta med sig i-poden???

              
                                Ett inte helt nytaget kort på farfar <3

Nu ska jag dra mig mot sängen så jag hinner få några sköna timmars sömn innan vi ska iväg. Åh vad jag ser fram emot det :) Och på tal om att se fram emot. Jag fick ledigt på söndag så på lördag kväll blir det 30-års kalas i Uppsala. Whop-whop!!! Buskul dé lux!

Natti natti

Just wanna know...


Uppdatering :)

Ja nu har jag varit dålig på att uppdatera igen...men det är ju ett ganska välkänt fenomen host host. Jag kör ett litet sammandrag av den gångna veckan.

På Zumban börjar vi se ut som en välkoriograferad danscrew ur en Michel Jackson video. Vi körde hårt och kände oss suveräna i några minuter! Sen tog zumbainstruktören och drog vårat självförtroende i gruset genom att ha oss till att dansa sydamerikansk hipp-hopp. Ja ni hör ju själva... Plötsligt förvandlades vi till ragglande hundvalpar med förstora tassar. Ingen imponerade syn alls kan jag meddela. Instruktören stod framme vid spegeln och dansade järnet medans vi andra stod och tittade på med ett konfunderat "ööööööh" som kollektivt uttryck. Inget Lets dance för oss inte.

Resten av veckan har jag jobbat. Det har varit en salig blandning av natt, dag och eftermiddag. Har gått kanoners. Lite yr i kolan har man väl blivit och första natten sov jag så uselt att jag mådde fruktansvärt illa. Men annars så har det gått bra. Det har inte blivit så mycket mera än det.

Igår var vi iväg och hälsade på lillebror och Janette. Lite fika blev det och planering av helgen. Idag har jag bokat bord för morgondagen. Det ska bli så kul :)

Nä, nu ska jag utmana chiiifen i lite 80-tals kunskap.

RSS 2.0