Snö var det ja

Och med anledning av snön, och mitt numera dagliga tidsfördriv som husägare, så måste jag nästan lägga ut den här gamla klassikern.

En snöskottares dagbok

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.
Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet!
Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan kärringjäveln ljuger!

24:e December
15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..

25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i huvet med skyffeln...

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna... 

28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...

31:a December
Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är jag fastbunden i sängen? 


Tidtabell

Idag var vi som vanligt upp till huset och skottade snö (tar det vita helvetet aldrig slut????) så språkade jag lite med polacken som pratar engelska. Vilken trevlig lirare. Eftersom han var tvungen att panik-åka in till Stockholm igår så sprack hans tidsplan för taket lite i sömmarna. Tanken var ju att han skulle ha varit helt klar idag. När vi var upp idag hade han 2 ½ rum kvar att sätta upp tak i. Men skam den som ger sig. Han sa att han skulle hålla på till 23-tiden ikväll eller så länge som det behövdes för att få upp taket.

Imorgon ska han iväg till ett annat bygge. Han såg nog min blick för han skyndade sig att säga att det bara var ett två timmars uppdrag...för att liksom lugna mig. Sen kommer han tillbaka till vårat hus och börjar lägga in golvet. Det fina fina golvet ♥ Det ska bli så jäkla kul att se det på plats. Jag har kikat in hos Philip och Camilla (grannarna) som hade valt rökt ek till golvet och det såg jättefint ut. Jag tror att vårat kommer att bli kanon. Om någon har glömt så valde vi "vanlig" ek.

Sen berättade våran hustomte att golvet skulle gå ganska snabbt att lägga in och sen börjar det rulla på. Den 4:e januari kommer elektrikern som ska fixa med alla elprylar, kontakter och uttag i huset och den 8:e januari så kommer de hett efterlängtade målarna som ska tapetsera hela huset. Jag pratade med Elinor som har Regin huset brevid oss och hos dem hade det tagit målarna tre dagar att bli klara. Men då har de 20kvm till att tapetsera och dessutom så lade de in matta i hela huset. Eftersom vi har trägolv så fixar snickarna det innan målarna kommer. Men jag räknar ändå med att det ska ta tre dagar innan målarna är klara. Bäst att ha en liten tidsbuffert så att man inte blir besviken.

Det betyder alltså att de borde vara klara den 10-11 januari. Hurra! Då har jag/vi gott om tid på oss att städa innan slutbesiktningen den 19januari. Städa i huset och packa ihop hela lägenheten. Den 19 januari går jag dessutom ut på min sista natt för att sedan ha tre veckor ledigt. Kan det bli mera perfekt. Tänk så skönt att få flytta ifred. Inte behöva jobba och pussla med vart man ska sova under tiden. Superb!

Nu ska jag förpassa mig till köket och hjälpa till med matlagningen. Det blir en tidig nyårsmiddag. Eftersom jag jobbar natt på nyårsafton kändes det lite tungt med en brakmiddag då, så vi tar den nu istället ☺
På menyn står oxfile med hemgjorda klyftpotatisar med linfrö och salad. Till efterätt får vi Ingelas underbara cheesecake. It is to die for!!!

Fick precis

ett sms av hyresvärden. Han kan eventuellt komma och kolla på duschen imorgon. Då räknar jag lite snabbt ut att jag kanske inte kommer att ha en hel, nåja under omständigheterna, duschkabin förän 2010. Suck, nä ut och gå nu innan jag blir deppig.

Tadaaa!

Här kommer en kavalkad av uppdateringar på huset. Precis som förra gången skippar jag brödtexten och låter bilderna och bildtexten tala.Sista bilden jag laddade upp var den här nedanför. Övriga bilder när huset kom hittas här.



Här kommer de nya bilderna:


 Såhär såg det ut den 11/12. Garaget har påbörjats


Vi har kört många vändor till kommuntippen. Här körs det plast


Den 18:e december kom äntligen takpannorna på plats. Snön kom den med...

Och nu några bilder innifrån huset


Nu börjar innertaket komma på plats


Snart är det bara sovrummen kvar


Kökets innertak är redan klart. Det kommer att bli så fint

Nä, nu ska vi ut i kylan och ta en liten promenad. Jag tror vi ska gå förbi huset och se hur långt de har kommit med innertaket. Spännande. Ha en bra söndagkväll gott folk.

Helt kort bara

Vi var upp till huset igår efter att jag kom hem från jobbet. Polacken som pratar engelska var där och jobbade. Han höll på med taket, så numera har vi innertak i både köket och i vardagsrummet. Det blir jättefint. Han sa att han har beräknat att alla takplattor ska vara uppe på måndag eller senast tisdag. Det låter mycket bra i mina öron.

Sen är det dax för golvet och det ska tydligen inte ta lång tid att lägga in. Vidare sa han, om jag förstod honnom rätt, att det skulle ta ungefär en vecka från att de är klara tills målarna kommer och sätter upp tapeterna. Kanoners! Då hinner vi städa ur huset utan att behöva stressa.

Mjaha ja

Hyresvärden var inte sådär jättehet på att komma och laga duschkabinen trots att en av dörrarna har gått sönder och nu liksom hänger på trekvarten. Jag var jättetrevlig när jag ringde. Svor inte en enda gång, höjde inte rösten, placerade mig på en bra position i jultomtens klapplista 2010.

Han mumlade att han inte ville komma över nu i helgen  när vi var hemma. Ville? vaddå inte ville??? Karln är hyresvärd och ska fixa saker som går sönder för det betalar jag för!!! Grrrrr! Nåja, han sa att han skulle skicka ett sms imorgon och berätta om han kommer på måndag eller tisdag. Jag blir så ahrrg!

Någon som har ett duschdrapperi till övers???

Å en gång till då rå'

Jamen jajjamensan. Inte kunde året få ta slut utan missöden. Neheheej då! Duschkabinen har gjort comeback. Big time. Igår när sambon duschat klart så föll ena dörren av. Innåt. Not så jävla bra! Plasten i upphängningen hade spruckit och därmed var alla lagningsförsök dömda att misslyckas. Givetvis hände det vid 22-tiden på kvällen så jag kunde inte ringa hyresvärden. Men det ska jag idag, var så säker. Att det är annandag jul struntar jag. Undrar vad som kommer att hända den här gången? Jag gissar på: inte ett skit.

Har jag nämnt att det ska bli skönt att flytta?

God Jul i efterskott

Ja nu är ledigheten slut och man väcks av vardagens kalla verklighet. 05:00 ringde klockan i morsse och jag släpade mig motvilligt upp. Så tidigt har jag inte gått upp på tre veckor. Det hela blev inte bättre av att jag satt och tittade på "Sagan om de två tornen" till kl 00:30 på natten. Så jag får väl skylla mig själv lite grann. Inatt kommer jag att komma isäng kl 01:00 för då slutar sista delen i '"Sagan om ringen".



Men iaf. God fortsättning på er gott folk! Kanske skulle ha inlett med det... Fördelen med att vara tillbaka på jobbet är att rutinerna upprätthålls lite bättre. Och förhoppningsvis även uppdateringarna. Det kommer att komma upp bilder både från husbygget och nån lite rackare på julgranen i färdigpynad version och lite annat smått och gott.

Hoppas att alla hade en trevlig julafton. Det hade jag trots lite bilfarande. Det blev en något annorlunda jul för min del eftersom pappa var tvungen att åka till jobbet kl 14:00. Så istället för julbord så blev det jullunch för våran del. Sambon följde med hem till mina föräldrar. När sedan pappsen drog iväg till jobbet åkte sambon vidare till sin mormor där även några av hans bröder och mamma skulle infinna sig.

Efter att ha lyckats hålla sig vaken genom hela Kalle Anka (ja, jag tittar fortfarande på tecknat, sooooooo?) traskade jag, mamma, broderskapet och Janette iväg till mormor & morfar. Där hade även min ena morbror, min moster & hennes man + mina kusiner instalerat sig. Där fikades det med något tillbakahållen entusiasm. Inget fel på godsakerna som det bjussades på, oh nej, men vi var fullkommligt proppmätta!

Sen blev det julklappsöppning med Miss Elli som tomte. Jag fick en jättefin lyckta som man kan hänga upp på väggen, den är likom delad i mitten så att den ska hänga eller stå mot en vägg, en fin adventsstjärna och hembakade kakaor. Sen drog vi hem för kvällens andra klassiker: Karl-Bertil Jonssons julafton. Älskar att lyssna på Tage Danielsson när han läser upp den. Det var första gången Janette såg den.



Sen blev det julklappsutdelning innom närmaste familjen förutom pappa då förståss. Ingen hade tid att vänta med julisarna tills 23:30 när han kom hem. Jag fick många fina saker. Bästa grejen är...nä det blir delad förstaplats på en Bosch skruvdragare och en extern hårddisk på 500gb. Så nu blir det besök hos lillebror och lägga in en massa filmer. Min andra externa är full med musik och fotografier så det får inte plats så mycket mera. Nu ska jag lägga över alla filmer på den nya hårddisken så jag har allt samlat på ett och samma ställe.

Vid 21-tiden var mamma det mammas tur att åka iväg till jobbet för ett 10 timmars skift. Stackare. Så bror, Janette och jag gav oss av ill våra respektive hem. Jag tog en sväng förbi huset och där lyste det och en av polackernas bilar stod parkerad utanför.

Väl hemma så packade jag undan lite grejer och väntade på att sambon skulle dyka upp. Sen öppnades årets sista julklappar för min del. Jag fick "Flickan som lekte med elden" så nu vet jag vad jag ska se när jag kommer hem...och har några timmar över.

Det där var min jul.


Tummen upp

Eller so far so good. Nytt modem och saken är biff...verkar det som. Jag är ganska försiktig med glädjeyttringarna för tillfället. Men nu kommer jag äntligen ut på nätet utan att behöva åka hem till släkt och vänner (tack för att jag har fått nöta på era tangenter).

Nu kommer bara några korta rader eftersom jag är mitt uppe i julpyntandet. Jag har tagit ner alla gardiner, tvättat dem (vilket påminner mig om att jag nog bör gå ner och kolla om nästa maskin är klar), strukit både nytvättade gardiner och julgardinerna, satt upp de nya gardinerna, tvättat mera "vanlig" tvätt, bytt sängkläder vilket givetvis genererade ytterligare en maskin tvätt, börjat ställa upp tomtar på strategiska ställen (med barn i huset bör man hälst tänka efter före när man ska ställa upp gamla saker som kan gå sönder), fixat med nya modemet och datorn, diskat ur blommkrukor och släng de tidigare innevånarna på komposten och donat i störasta allmänthet. Sambon har flytt till Uppsala och ska köpa julklappar till mig (?) eller något sådant.

Ja just ja, och så har jag varit djupt involverad i projekt Julgranen. Igår åkte jag överallt för att hitta en fin julgran. På ett ställe hade de visserligen julgranar men de var så små, så jag drog vidare på min odyssé för att finna den legendariska och mytomspunna "perfekta julgranen". Jag var så nära förra året. Efter att ha åkt runt och slagit fast att det inte är poppis att nalla en gran som redan står på någons gård så tog jag en sväng förbi ICA där de alltid säljer granar. Där var de långa och ståtliga, perfekt! Eller ja, det hade varit perfekt om det inte varit för den lilla detaljen att de nästan inte hade några grenar och antal barr/kcm understeg den lägsta accepterade nivån. Så jag fick ta min kärra och åka ut till plantskolan igen och inhandla mig en gran. Så nu står det en liten pluttis i vardagsrummet. Så pluttig är den inte, den mäter ca 190cm men när man har en takhöjd ungefär 250cm så ser den mindre ut.

Just nu väntar jag på att löftet om dess utgrening ska infrias. Tidigare idag så skulle jag, efter att ha rotat fram julgransfoten, placera granen i den och ta in den. Tji fick jag. Julgransfotens omkrets: 21cm Julgransstammens omkrets: 25cm. Mission impossible. Så beväpnad med kniv och såg tänkte jag fixa till det lite snabbt. HA! Gådde inte alls de' då rå'. En snabbtur hem till mor och far, lånade handyxan och sen gick det som en dans.

Så nu står den som sagt i vardagsrummet och grenar ut sig eller nåt i den stilen. Det är bäst för den att den gör det. Annars får jag väl hänga lite extra tunga juldekorationer på genarna. Nä, nu får man ta och göra ett ryck igen.


                           Oh Tannenbaum...

21:a december

Hej!
Nån som har märkt att jag har varit lite frånvarande på senaste tiden? Det beror inte på att det inte finns någonting att skriva om, tvärt om husbygget är i full gång, utan på att mitt modem har kolapsat. Jag har snackat med Telia som skickar mig ett nytt. Bra där. Det enda som gör att jag lackar ur är att jag pratade med dem den 10:e december och först idag fick jag brev om att jag kan hämta ut mitt paket. Jag tycker inte att 11 dagar är helt ok.

Som snabb uppdatering ang huset kan jag berätta att vi nu har fått takpannor och värmen och vattnet är i full gång. Det är inte mycket virke kvar i högarna så det måste ju vara klart på utsidan snart. Idag har vi varit upp och skottat nästan hela tomten, puh! Med tanke på att det är 1447kvm så tog det sin lilla tid. Men det är lika bra att hålla efter. Det kanske snöar mycket mera innan de är klara.

Jösses alltså, nu är det inte ens en månad kvar innan vi får flytta in. Det känns lite overkligt. Utsidan börjar ju bli klar men insidan är lååångt ifrån färdig. Jag har massvis med bilder men kameran är hemma så det får lov att bli senare. Nä, nu lär jag väl ta och göra något konstruktivt. Hjälpa till med maten kanske. Ska bli bjuden på middag hos päronen. Toppen! Sen ska jag hem och hänga upp julgardinerna och ta in julgranen så den får räta ut grenarna innan den ska pyntas. Fast allt detta kommer givetvis att ske efter att jag har hämtat ut modemet. ☺

Föresten, var inne i Uppsala igår för att hämta brorsans nya dator (en låååång historia som inte är värd att dras här). Så ser jag en tjej som ställer sig bakom oss i support/info kön, som ser så jäkla bekant ut. Efter ett tags klurande så kom jag på vem det var och varför hon såg så bekant ut. Det var ju Mumari. Kika gärna in på hennes blogg.

Huset är här!

Hurra! Nu står huset på plats. Det känns så underbart bra. Allt har gått som smort och jag är såååå nöjd. Gick upp klockan 06:00 så att vi skulle vara på plats till kl 07:00 då det hela skulle dra igång. Givetvis var kameran med och batteriet var nyladdat. Jag hade inte tänkt att skriva så mycket i det här inlägget utan låta bilderna (och bildtexterna) tala. Det kanske blir lite tjatigt med många snarlika bilder men ha överseende med mig. Det här är något av det största som har hänt mig och lätt det dyraste jag någonsin har köpt.


Jag vet att det syns dåligt men här kommer den första modulen


Vinkeln mot baksidan är på plats...mer eller mindre


Korridoren med altandörren


Här kommer del tre


Unwraping

Här var klockan strax efter 09:00 och jag skjussade hem sambon som behövde greja lite hemma eftersom han skulle iväg till jobbet på eftermiddagen. Dessutom behövde jag värma mig. Nog för att det var +3 ute men det blir väldigt kallt när man bara står och tittar på och knäpper lite kort. Så hemmåt bar det av och jag passade på att bylta på mig lite mera kläder. Det behövdes!


Kolla va långt de har hunnit


Entrén är på plats, jag har en ytterdörr!



Ena gaveln mot grannarna


Nästa modul kommer i ett flygande fläng


Exakt och precis ska det vara


Vardagsrummet och matsalsdelen


Sista modulen är snart på plats


Sådär ja, alla modulerna på plats.


Då dök elkillen upp och fixade att jag fick el till huset. Tajming!


Grabbarna har börjat med takstolarna...och här börjar det regna! Faan!


Sneak-preview av köket


Grabbarna har börjat med sidorna

Här var det dax att åka hem och laga lite mat, handla och utföra andra, lite småtriviala, sysslor. Efter att ha fått i mig lite mat och fyllt på energireserverna (man blir trött av att stå ute i regnet, särskillt när det är kallt) så tog jag en sväng upp till tomten igen för att se hur det hade gått för de outtröttliga polackerna. Det hade rullat på fint. Tyvärr blev inte bilderna så bra eftersom det var ganska mörkt ute. De som är tagna utomhus är lite suddiga men man ser ju på en höft vad de föreställer iaf. Det är ju liksom huvudsaken.


Snart är alla takstolar på plats


Grabbarna har upprättat matsal i min tvättstuga


Vardagsrummet


Fönstren där matbordet kommer att stå


Såhär såg det ut kl 16:30

Ok, det var sista bilden för den här gången. Hoppas att det inte blev förmycket för er. Imorgon kommer jag säkert att knäppa flera kort men vi får se när jag kan tänkas få möjlighet att lägga upp dem på nätet. Datorn där hemma har kolappsat totalt.

Bara en liten detalj innan jag sätter punkt för den här gången. Ser ni nån manskapsbod? Ni vet, den där som vi fick betala 8000kr för????? Nej, just det. Det är för att grabbarna inte har nån manskapsbod. De tyckte det var onödigt och installerade sig helldre direkt i huset (som de skulle ha gjort i vilket fall som hellst). Varför i helvete var vi då tvugna att hosta upp 8000kr för ingenting?!?!?!? (Ja, jag är arg) Förbaskade säljare! Jag är ju dessutom långledig och skulle lätt ha kunnat vara uppe vid huset 40timmar. Det kommer jag väl förmodligen att vara ändå. Nä, inte nöjd med säljaren alls! Det var bara det...nu ska jag lägga ned för ikväll och dra mig hemmåt.

Över & ut
/Husägarn'

Lite snabbt...

En liten snabb uppdatering innan jag lämnar internets underbara värld på obestämd framtid. För en liten stund sedan fick jag ett telefonsamtal. Det var en norrlänsk herre som svarade efter mitt "Hallå?"
"Jomen häj du, ja har ett hus åt däg ja."
Underbart, första modeulen till huset har kommit redan idag. Blev så otroligt glad när jag hörde det. Nu invänter jag bara de övriga modulerna. Huset kommer att bestå av sju moduler och jag antar att han har en eller möjligtvis två moduler med sig. Förmodligen två eftersom han sa att han behövde lite utrymme, svängmässig antar jag...tror inte att han menade att han var korpulent ;)

Nä nu ska jag ut på moduljakt och se om jag ser till några flera längs vägen hem. Ha det gött.
Över och ut
/Husletarn'

Snart snart snart

Ja, tråkigt nog så kan jag ju inte lägga upp några bilder eller göra några dagliga uppdateringar längre eftersom, tja läs föregående inlägg. Men jag kan iaf berätta att brunnen är färdiggrävd och igår (söndag) så plastade vi in hela grunden. Det tog några timmar men jag måste säga att jag tycker att vi gjorde ett bra jobb...i mörkret.

Imorgon kommer huset! Jag kan knappt fatta det. Det känns overkligt. Här han man väntat så länge och plötsligt så är det nästan dax ☺ En väldigt trevlig, om än surrealistisk, känsla. Kranbilen står redan uppe vid tomten och väntar. Så imorgon kl 07:00 så drar det väl igång, hoppas jag. Trots att vi var tvugna att köpa det där jäkla manskapsbods-paketet kommer jag att vara uppe vid huset vid sjutiden ändå. Man vill ju gärna byta några ord med bygglagsbossen och träffa alla som ska svänga ihop mitt blivande hem.

Jag får återkomma när jag har lite bilder med mig som jag kan ladda upp. Det kanske tar nån dag eftersom jag antar att det kommer att vara ganska fullt upp nu ett tag när huset kommer. Aja, hasta la vista darlings

Uuuuuselt!!!

Dels uppdateringen men framförallt nätet...eller den som är högst upp på listan för misstänkta: DATORN! Jag kommer inte ut på nätet med den usligen. Om jag mot all förmodan lyckas tvinga datorn att ta några stapplande steg ut på internet så verkar den få någon slags panikångest när den inser vad den har gjort och lägger ner verksamheten precis när man ska publicera ett inlägg, lägga upp bilder eller bara byta sida (allt beroende på vad man pysslar med).

Snart åker skiten ut! Jag ska snart hem, självfallet så skriver jag inte på min egen dator...det vore en teknisk omöjlighet, och försöka få tag i nån telia-människa och höra om det är deras fel att det går åt skogen eller om det är datorn som ska få ta sig en liten flygtur. Sanna mina ord, nu är det krig!

2:a december

Äntligen, nu är de sista nattskiften avklarade och jag börjar inte jobba förän den 25:e december. Härligt härligt! Idag har jag varit upp till tomten, som vanligt hehe, och knäppt lite kort. Påvägen dit träffade jag på inte ett utan två rådjur. De var väl inte sådär jätteförtjusta posera för mig utan bestämde sig för att skutta iväg innan jag fick några fina närbilder. Det här var väl det jag lyckades fånga.


                          Min första modell smiter


                        De moonade mig de jäklarna!

Nåja, när jag kom dit var det full verksamhet. Grabbarna höll på att förbereda garaget för gjutningen som ska bli av den här veckan. Efter att ha pratat med dem så fick jag reda på att de ska gjuta redan imorgon. Tjohooo!

Här kommer en kavalkad av bilder som jag knäppte idag och några från igår.


                                 Brunnslocket


                    Waterworld på baksidan...igår


                      Gruset till garageuppfarten är på plats

Och nu lite bilder från idag...


                              Frigoliten placeras i garaget


                         Mina små arbetsmyror :)


                                  Det rullar på


                        Översiktsbild från berget


                          Frigoliten är nästan på plats


                   Lite logistikproblem som löses på stubben


                                   Nästan klart


                    Och kolla vem mera som var där...


                  Yeay, Älvsbyhus med några av mina grejer


                        Här kommer takstolarna :)


                 Skynda, skynda. Inte många dagar kvar nu

Bilder från brunngrävningen

Här kommer bilderna från grävningen av brunnen. Internet jäklas fortfarande så jag kanske inte kan lägga upp några kort på ett tag. Surt nu när det äntligen börjar hända saker men det kan inte hjälpas.


                             Grävning av dagvattenbrunn


                                 Första ringen är på plats


                                 The boys in action


                  Fiberoptik och lite andra kablar är på plats


Brunn

Idag har vi kommit ytterligare ett steg närmare målet. Grabbarna har fixat brunnen idag så nu har vi någonstan dit allt dagvatten kan rinna. Givetvis var jag på plats för att ta några "action bilder" på grabbarna när det gräver och lägger i cementringarna och donar. Tyvärr så är nätet inte riktigt samarbetsvilligt just nu (de senaste veckorna). Ut på nätet kom jag med motvilliga och stapplande steg men att lägga ut bilderna var helt kört. Så vi får hålla tummarna för att det är lite bättre imorgon så jag kan uppdatera med lite fina bilder.

På torsdag ska vi ha lägenhetsvisning för Emelie som ska flytta in i lägenheten efter oss. 10:00 på förmiddagen. Lika bra att man tar advent/julstädningen på onsdagen. Det är lika bra att få det överstökat. Sen på fredag ska jag och mor in till Uppsala och handla julklappar och lite annat smått och gott.

Under kategorin smått och gott kan vi räkna in plast. Ja, plast till grunden alltså. Den ska tydligen läggas ut den 7:e enligt tips från cochen, dvs ena grundgrävaren. Så det ska bli past och silvertejp i mängder. Jag tänkte inhandla ca 200kvm plast så att vi har redigt mycket över som vi kan skarva med. Grannarna hade tydligen använt silvertejp över skarvarna så att det skulle bli tätare. Låter bra tycker jag och snor idén direkt. Så blir det hos oss också.

RSS 2.0