Tillbaka till flickrumet

Vi hade sån tur att han som ska hjälpa oss att planera ut all jorden kommer redan idag. Toppenbra! Enda följden är att jag får kampera hemma hos mor och far. De kom förbi med maskinerna redan igår. Utplaneringen börjar någon gång vid 8-9 tiden och jag brukar komma isäng någon gång vid 07:45. Det blir liiiite för lite sömn för att jag ska funka resten av dagen. Maskinen, grävaren eller vad det nu är för något, står dessutom utanför mitt sovrumsfönster. Gissa vart de kommer att börja jobba!

Men det gör nu ingenting eftersom jag har tagit min tillflykt till flickrumet (som numera är ett datarum/bibliotek/blomrum). Det ska bli spännande att se hur mycket som de har hunnit med när jag åker hem idag.

Tråkigt nog utspås sämre väder med regn och regn på de flesta sajterna. Funkar det om jag bara tittar på sidor med glada solar och kanske lite ljusa moln på? Snälla?


Snyftarvarning

Här är ett av de bästa frierierna som jag har sett på länge. Inte utan att man blir lite fuktig i ögonvrån :)


Vem skulle inte säga ja liksom

Mmmm, videon blev lite stor kanske men det gör ingenting. Då slipper man anstränga ögonen så mycket hehehe.

Omställning av inställning

Japp, nu får det bära eller brista. Jag har gett mig in på konststycket att programera om hjärnan. Det låter det va? Jag har alltså kastat mig in i det Ewerlöfska programet som kommer att vara i tio veckor med tre pass i veckan. Namnet hintar ganska bra om vad det gäller men för det som inte tog det direkt så rör det springning.

Det är ett program som Malin Ewerlöf har skrivit ihop för att man ska komma igång att springa. Man ska liksom ställa om hjärnan till att den ska gilla springning. Jag har alltid haft svårt för springning så det här ska bli spännande. Att jag dessutom har kondition som ett gammalt ök gör ju att man känner sig lite som en underdog.

MEN jag gjorde första passet igår och jag måste säga att det gick över förväntan. Jag var väl lite dum som hade varit ute på långpromenad innan men jag tänkte att det var bättre att börja när man var taggad till tusen än att vänta en dag till när entusiasmen kanske inte var fullt så hög. Vi får se hur det går imogron när det är dax för pass två... Då har jag jobbat natt och brukar vara ganska mossig i roten.

Enda orosmolnet är min fot. Problemområde nr1 liksom. Men om foten håller ska det här nog gå bra. Tänk om man kunde lyckas ställa om hjärnan så att man tänkte att jag ska ut och springa enbart för att det är kul. Det vore nåt det.


Malin Ewerlöf-Krepp på språng

Nu händer det grejer!

Igår kom ett rejält bakslag i gräsmattetillverkningen. Vår jordleverantör och till lika snubbe som planerar ut jorden har gått in i väggen. Han blir med andra ord borta på obestämd framtid. Otroligt tråkigt både för oss och givetvis för honnom med.

Känslan som följde efter det var lite katastrof och stressbetonad, det medges. Men sen tog sambon telefonen och började att ringa runt till folk.Eftersom det är högsäsong för trädgårds och tomtpyssel kändes det väl inte allt för hoppfullt men vi hade tur och fick tag i folk som skulle kunna fixa till det.

Idag när jag kom hem från gymet sådär vid niotiden så hade det kommit två skoper fyllnadsjord och nu är vi uppe i 6-7 skoper. Det var snabbt jobbat tycker jag. Med lite tur så kanske killen som ska planera ut det kan komma redan imorgon med alla maskinerna. Sen blir det till att så gräs. Jag kommer faktiskt att få en grön gräsmatta i sommar. Det känns nästan overkligt :D


Strax efter nio


Slänten breddas och planas ut lite


Mera jord


Och ännu lite till
:)


Green green grass of home

Igår premiärklippte jag gräsmattan här hemma. Satan i gatan så snyggt det blev, om jag helt opartiskt får säga det själv hehe. Nu gnälldes det visserligen här hemma om att det var för kort man va faaaan, det växer ju ut igen och det är faktiskt inte högsommarvärme än. Tror inte att det är någon större fara att gräset bräns sönder. Ge det en vecka och det är lika långt igen.

Idag har vi röjt ut lite i garaget och varit till tippen med det. Finemang liksom. Nu blev det ännu mera plats i garaget trots sambons nya älskling, den sproilans nya gräsklipparen...som man hälst inte ska gå förnära. Vad är det med karlar och motordrivna leksaker???

Gudars så jag längtar till nästa sommar då vi ska mecka ihop altanen eller tja trädäck med tak iaf. Inglasningen får vänta till året efter det. Kostar ju inte gratis precis. Men då, nästa år alltså, så får vi äntligen ut de fina trädgårdsmöblerna ur garaget. De har stått där sedan slutet av augusti förra året. Stora, otympliga och jäkligt sköna. Det kommer att bli så tjusigt när allt kommer på plats.

I övrigt ger jag mig själv en liten eloge för visat tålamod. Jag har hållt på och pulat med det här med elpriser och bolag och tjo faderittan. Det innebär givetvis även telefonköer!!! Usch ett sånt gissel det är men nu är det gjort på ett bra tag framöver iaf. Undrar om jag har gjort mig förtjänt av en glass nu? En Magnus white kanske, va va va?!?!?!


Snart blir det även grönt nedanför berget.


Nere vid stolarna sitter jag just nu


Titta så grönt och fint ♥

Nästa vecka hoppas jag att jorden för gräsmattan runt huset kommer att komma


Vi har ju liksom förberett oss inför det


Att äntligen få börja med gräsmattan

...

Tanken är svindlande, framför mig gapar en avgrund.
Hela mitt väsen gör uppror och vill säga: NEJ!
Frågan är väckt och nu darrar min själ inför svaret.
Att du inte finns till, fast jag trodde på dig...

-B. Andersson

Natt

Oj så snabbt tiden går just nu. Igår var det stort firande i Sandviken, Sandvik 150 år, idag fortsatte murbyggandet och om några timmar drar jag iväg till Arlanda igen. Destination Göteborg. Bäst att försöka få några timmars sömn även om det är väldigt lockande att stanna uppe och titta klart på "Den siste samurajen" . Hummm, kanske bara någon minut till...

Mur!

Nu är jag hemma igen efter en underbar semestervecka i Turkiet. Jag kom hem redan igår vid 06-tiden. Gårdagen ägnades mest åt att packa upp, tvätta, organisera och komma ikapp med livet här hemma igen. När jag har gått igenom bilderna från Turkiet och har lite bättre med tid ska jag göra ett litet inlägg om själva resan.

Men nu vill jag bara säga att murbygget har påbörjats. Hurra!!! Vid 07:30 dök plötsligt Kimen upp, lastade av alla stenar och sina redskap och satte igång. Überachung liksom! Han räknar med att det kommer att ta ca fem dagar. Eftersom det är fredag idag och han inte jobbar helger så borde muren vara klar på torsdag. Det känns nästan overkligt. Så nu ska vi ringa Sören, han med jorden, så att han kan sätta igång veckan efter det. Hoppas bara att han har tid. Sen blir det gräs ♥


Grundläggande förarbete

Packad!

Nu är nästan allt packat. Åh så bra det känns. Det är bara lite småsaker kvar som jag slänger i imorgon. Nu blir det lite soffhäng, mat och sen tidigt isäng. Det blir en sjukt tidig start imorgon. Vi åker mot Arlanda redan 03:30, habba habba. Så det blir inte många timmars sömn.

Det här blir med andra ord det sista inlägget på ett tag. Kommer inte att vara i närheten av en dator på hela semestern. Oj, så jag längtar till imorgon :)

Nä, nu ska jag mecka ihop något att äta.




Om någon undrar så är det hit vi ska. Ser härligt ut ♥

RSS 2.0