Tänkte bara säga...

                                          

Hoppas att ni får en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År. Om två timmar slutar jag jobba. Då ska jag först hem och sova och sen...sen börjar långledigheten. Tack och lov för det.
Passar på att påminna Fia om foto- och vin/glögg kväll. Ha det bra gott folk. Ska försöka lägga upp lite kort på granen sen när jag kommer hem. Den blev riktigt bra om jag får säga det själv. Nä, nu får det vara nog.
God fortsättning på er gott folk.

Making Christmas, making Christmas, making Christmastime

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Efter att ha kravlat upp ur sängen och käkat lite frukost drog jag ner på stan för att inhandla gran och lite annat smått och gott. Vad jag inte riktigt räknat med var att alla andra hade precis samma idé som jag. Det brukar aldrig vara någon ute när jag handlar men idag var det knökfullt över allt.
Träffade till och med på föräldrarna, mormor och morfar nere på stan. Jag fick en julblomma av föräldrarna. Trevligt.
Efter lite handlande i div affärer så gick jag in på den tunga biten. Skaffa gran.

Hittade på en väldigt trevlig granförsäljare. Han var brottningstränare och hade whiskeyröst. Jag tror vi gick igenom alla granar han hade inan jag hittade en som jag kände mig ganska nöjd med. Han upptäckte att en av grenarna var avbruten och vägrade att sälja den till fullt pris. Jag fick den för en hundralapp. Förbaskat trevligt. Precis när jag hade betalat kom en tant och började titta och vända på min gran. Jag påpekade för tanten att jag redan hade köpt den granen och att den var min.
-Jaha, fräste hon. Då ska det faktiskt stå såld på den!!
-Eh, jaha, och god jul på dig med...

                                                         

Sen började svårigheterna. Givetvis var granen aldeles förstor för att få in i min bil. Eftersom jag har en takhöjd på 260cm så kände jag mig manad att skaffa en gran som var ganska stor. Den som jag köpte var ungefär 280cm. Eftersom jag inte har något takräcke så kunde jag inte kasta upp den på taket heller. Då återstod bara ett alternativ. Bära hem den. Är det någon som kan tänka sig hur tungt det blir att bära hem en nära på 3meters gran. Jääävligt tungt kan jag lova. Och stickigt. Kan lova att mitt julhumör var som bortblåst. Som lök på laxen så regnade det lite också. Varm och blöt kom man hem med den...och sen var det bara att vända om och traska tillbaka ner till stan där bilen stod kvar.

Väl hemma så skulle jag ställa den i julgransfoten och bära in den. Då kom nästa bakslag. Stammen var för bred för foten. Gaaaah!!!! Julstämningen låg på ett frostigt minus vid det här laget. Det var bara att sätta sig i bilen, åka ut till mor och far och låna såg och sekatör. Sen sågades det under muttrande svordommar. Men jag fick ner den i julgransfoten och in den i vardagsrumet. Den stod förvånansvärt rakt med tanke på att jag inte hade någon hjälp men efter ett tag så började den luta lite, så för att inte komma hem till en en gran som ligger i 47-tumaren så ringde jag lillebror och lejde honom som assistent. Med hans hjälp står den nu rakt och fint. Vi satte i ljusen också när vi ändå höll på. Pyntet får vänta till imorgon (idag efter att jag har vaknat). Sen tog bror sig en titt på bilradion, som inte funkat på några veckor, och lyckades få igång den. Efter det var det bara att kasta sig i säng och försöka få några timmars sömn innan man skulle iväg till jobbet och jobba natt.

                               
                                                               Granskrället är äntligen på plats

Så imorgon blir det till att pynta julgranen, ställa upp lite tomtar och slå in julklappar. Ska försöka komma ihåg att ta lite kort på hur det blev. Brukar glömma sånt. Sen ska jag plantera om hyacinterna om jag hinner. Inte så viktigt men det skulle vara fint att ha alla i en enda stor kruka. Har gjort lite ischoklad redan men tänkte göra lite mera till lillebror som var så snäll och hjälpte mig.

                                 
                                                                           Med julgransbelysning

Tycker att den är helt ok fast den ser lite lustig ut. Jätte tät längst ner och sen näst intill anorektisk upptill. Men what the hell, den duger fint för min del. Nu luktar det gran i vardagsrummet och det börjar kännas lite juligare. Tidigare när jag var och handlade så införskaffade jag en såndär bakgrunds dvd med en brinnande brasa. Det blev faktiskt ganska stämningsfullt. Visst, ingenting går upp emot "the real deal" men i brist på bättre så. Jag ska nog ta med den och iPoden med alla jullåtar till föräldrarna på julafton.
 

                              
                                                        En julhälsning lite i förskott :)

Hej mitt vinterland

Det har säkert smält bort i morgon men just nu ligger det minst 2cm nysnö utanför på marken. Wohooo!!!!
Idag har jag haft lite hårdkörning på julfronten. På mindre än två timmar lyckades jag stryka 5 julgardiner och hänga upp dem, hitta och placera ut juldukar, plocka upp julgransfoten och flytta på brudkistan. Utöver det så hann jag även duscha och byta om till arbetskläder. Ibland tycker jag att jag är ruskigt effektiv. Nu är det bara gardinerna i sovrummet kvar. Fyra långa jäklar men det ska nog gå bra.
Ischoklad har jag hunnit med att göra också. Dessvärre hade jag totalt misskalkylerat antal formar. Så jag plockade ur chokladen ur en Aladin ask och fyllde upp de små "formarna" där i. "Man får inte vara dum, då kan man bli som Hedlund..eller hur Hedlund!"

Morgonens uppdrag bli att slägna upp lite tomtar och hitta en gran. Det är väl inga problem. Problemet är bara att frakta hem eländet. Vet inte om jag kan klämma in en gran i min lilla bil. Nog för att jag klarade av att packa in två stycken Benno hyllor från IKEA men granar är lite yviagre av sig. Tyyyypiskt att K ska åka och handla julklappar imorgon igen och behöver Volvon. Jag kan inte tänka mig att han kommer att köpa något som inte går in i Polon men aja. Nu ligger läget så. Och nån liten gran vill jag inte ha heller. Jag vill ha en stoooor gran. Ser lite fjuttigt ut med en liten gran i vardagsrummet eftersom det är ett gammalt hus med högt till tak. Kan ju bara säga att det är ett helsike att försöka hitta gardiner. Man får köpa tyg och sy själv. Inte helt enkelt när man inte äger en symaskin. Ett jäkla tråcklande :)

Nä, nu ska jag ta och åka hem till K
Vinterkramar från lilla mig

Julmusik :)

Tänkte att jag skulle bistå er, gott folk, med en fin liten julvisa. Jag tycket den är buskul men så fanns det många chavs där jag bodde. Här är iaf något som kanske kan hjälpa er komma in i den rätta julstämningen :D

                        

Här får jag tacka Fredrik som hjälpte mig lägga in klippet. Dessvärre kommer jag säkert att glömma hur man gjorde om si sådär 5 min. Det är inte mycket som fastnar i skallen när man jobbar natt.
Låten är ganska lång men jag tycker den är värd att lyssna på. Den blir ännu roligare om man har hört orginalet.
Som sagt, mycket nöje gott folk.

3:e advent

Och vart tog Lucia vägen? I år sammanföll Lucia med min natthelg. Med andra ord så missade jag så gott som allt som har med det att göra. Lite tråkigt. Jag var bjuden hem till en kompis på lite förfest och Lucia vaka men var tvungen att bomma det i åt också. Och ännu tråkigare är väl att jag jobbar natt den 22:a och 23:e dec också. Då kan jag inte gå på Martins "uppesittarkväll" den 23:e, då vi äter skinkmacka (ja inte jag så förståss, blir leverpastej och julost för min del) och dricker glögg och julmust och har det avslappnat och trevligt.

Jag förstår faktiskt inte varför folk stressar ihjäl sig för det här med julen. Det har alltid varit en lugn och avslappnad tid i min familj. Visst, sprängfylld av förväntan och glädje men aldrig stress.

Julklapparna, brukar jag alltid ha fixade i relativt god tid. Har jag inte köp dem så har jag iaf en grund idé om vad jag ska köpa åt folk. Hittar jag något mera när jag är ute så är det ju bara trevligt.
Julstädning.. Tja, det brukar inte vara någon större ångest för min del. Det mest tidskrävande är väl att stå och stryka alla julgardiner och hänga upp dem.
Julgodis, görs i mån av tid och lust. Än har det inte gått ett år utan att jag har gjort någon form av julgodis. Har, efter flera års det-vänder-sig-i-magen-bara-jag-tänker-på-dem, börjat äta ischoklad så det kanske blir en laddning sånt och lite annat smått och gott. Vet att det uppskattas av min far.
Julpynt, brukar jag sätta upp lite undan för undan. Efter att ha slängt upp gardiner och dukar brukar det bli lite tomtar, någon ängel och en speldosa eller två. Ibland knåpar jag ihop en julgrupp eller två, ibland inte. Då får de stå i sina separata krukor. Julgranen brukar jag aldrig ta in före den 23:e men i år kanske jag måste göra ett undantag. Jag vet inte riktigt hur pass mycket med i matchen jag kommer att vara efter nattskiften. Det säkra före det osäkra är att plocka in skrället den 21-22.


                                                       

                                                                                  


Äsch, Hakuna Matata gott folk. Varför stressa upp sig över något som inte blir bättre (eller för all del sämre) än vad man gör den till? Jag tycker det är kul att träffa familjen, käka lite ihop, snacka lite och bara softa. Kanske kolla på en rulle på kvällen och dricka lite glögg och knäcka nötter. Sååååft liksom.
Men aja, alla familjer är olika och allas tolerans- och stressnivå ligger ju också som bekant på ganska olika plan.

Annars har jag haft en lugn dag. Sov ända till 15:00. Åkte över till lillebror och hämtade en dvd:spelare som jag ska ha i sovrummet.. Mötte upp med K och drog till GM och köpte pizza. Det blev min frukost hehehe. Kollade lite på Da Vinci koden innan brorsan kom över. Drack lite kaffe, bara brorsan och K inte jag. Sånt rävgift ska jag dricka först när jag blir vuxen. Och dit är det långt kvar :) Tog en snabbdusch, softade lite och sen var det bara att ge sig iväg till jobbet. Lite tråkigt att K jobbar förmiddag och måste upp vid 04:20. Det blir till att knoppa ensam. Suck, nåja no problema. Snart har vi ledigt och man slipper sitta och pussla med scheman. Det ska bli skönt.


Snart så kommer tomten

Men det vete fasen om han inte har varit på besök redan. När jag kom till jobbet, lite halvstressad som vanligt (tack vara mina "kära" samåkningskollegor) och kastade in maten in kylen märkte jag ingenting. Efter ett tag tog MUS fram pepparkaks burken som vi fått av kamratföreningen så att jag skulle lugna ner mig och bli snäll. Jag var duktigt uppe i varv. Så jag knallade ut i köket för att göra mig en kopp te och det var då jag såg det. Det var som en förtidig julklapp. Någon hade fixat fram en stor ask med 12 sortters te. Jag blev nästan lite tårögd :) Storkonsument av te som jag är. I vanliga fall har vi enbart Liptons gula te och grönt te. Så nu är jag i sjunde himlen (vad gäller te iaf). Det krävs inte mycket för att göra mig glad men det har vi ju redan tidigare konstaterat hehehe

Här skulle det ha varit en tjusig bild på te som jag hittade men eftersom trollen i datorn hatar te och vägrar lägga upp den bilden så kommer här en alternativ bild. Mera länkad till rubriktiteln (ruggigt lågt, jag vet men jag skyller på datortrollen) samt en bild på ett datortroll så ni vet vad ni ska leta efter om datorn plötsligt börjar krångla. 
                                      
                                                                Ett tehatande datortroll


                                                                                                     
      Men lugn, hjälp finns att få                                                               Förstora inte om du är pryd av dig :)


Håller...

det jag lovar.
Okej, så här är alltså en av anledningarna till varför jag inte har orkat skriva när jag kommit hem från jobbet. När jag har mycket på jobbet...ja då har jag verkligen mycket på jobbet.

                                   
                                                          Another crazy day at thaa fun-factory

Men i övrigt så är allt bra. Skulle ju fått ett sms angående min mobiltelefon idag, det har ju gått 15 dagar sedan jag lämnade in den nu. Men neheeej då. Så jag kollade upp statusen på min lilla röda på nätet och hör och häpna.. Den var klar redan igår. Men va fasen, snubben sa ju flera flera gånger att de skulle sms:a när den var klar. Suck. Man blir så trött när de slänger ur sig sånt och sedan verkar strunta blankt i det.

Det är som lampan jag lämnade in för lagning. Efter ca 2 månader så gick jag till affären och frågade om de hade lagat klart snart eftersom det var ganska mörkt utan den (även denna butik hade lovat att ringa när den var klar). Så kassörskan gick in i rummet bakom disken, något slags kontor eller verkstad får man väl förmoda, och kom snart tillbaka.
"Naee asså, vi har inte börjat laga den än. Men jag ställer fram den så ska vi ta den så fort vi kan. Vi ringer när den är klar"
Jag hann komma hem och sätta mig ner så ringde de. Felet var åtgärdat.  Det visade sig att de helt enkelt inte brytt sig om att kolla på lampan till att börja med. Den hade bara stått där i några månader. Muttermutter.

Så nu blir det en tripp till Elgiganten på tisdag. Hoppas att det inte allt förmånga galna julklappshandlare ute då.

Dagens trevligaste grej är väl att jag har fått biljetterna nu. Jag kan nästan känna värmen redan. Oooo, vad ska jag packa förnågot? :)

Dagens absolut roligaste är när vi sitter och käkar frukost och pratar om plastpåsar (en lång och invecklad diskussion) och K säger:
"Jomen du vet, sånnadära norska passagerarväskor"
"Ehum, näää inte riktigt"
"Joooo"
"Menar du polsk attachéväska??? Som från "SOS"?"
"Näää eller jo. Eller vad sa jag då? Jag kanske tänker på en annan film.....kanske..host host"

Den mannen får mig att skratta varje dag

Ahhrrrg!

Hur kommer det sig att jag alltid lyckas komma på villovägar och dribbla bort mig själv? Har varit på g att skriva lite i flera dagar nu. Det enda jag kan skylla på (som inte låter allt för mjäkigt) är jobbet. I dag har jag inte ens varit i närheten av en dator heller... Ska försöka hitta lite tid på lunchen och se om jag inte kan komma med en liten bild från jobbet som förklarar varför jag inte har varit synlig på ett tag.

Annars då? Joooorå' så atteee'... bilen går bra.
Helgen var för ovanlighetens skull ledig (wow, kors i taken och dra mig på en liten vagn) och den bara flög förbi. Hade ju hoppats på att åka och bada eftersom det har varit ett grymt tråkväder på senare men med två hostiga ungar så blev det bestämt nej på den punkten. Gissa hur populärt det var. Ibland tror jag det är sant som de säger: barn är änglar...när de sover. Trotsåldern...hääärligt, I say no more. E älskar iaf filmen hon fick i födelsedagspresent. Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin (två korta filmer). Hon tycker den är så bra att vi har tittat på den tre gånger i helgen. Jag däremot, börjar nu bli ganska trött på den. Suck, får man gömma undan filmer om man kan motivera det med att man behåller sitt förstånd?

På axelfronten går det väl, ehum tja, sådär. Jag har gått från smärta, önskan om amputation och AJJJEEEE! Till något slags värk när jag använder vikterna. Tro nu inte att jag står och lyfter skrot bland boyzen i tighta linnen, icke! Den skadade axeln klarar (på egen hand, för att vara lite vitsig höhö) ca5 kg och i vissa övningar 1 kg. Aja, det går frammåt med sjukgymnastiken iaf. Man får väl vara tacksam för det lilla antar jag. Men jag tycker lik förbaskat att det är frustrerande.

Just ja. Tack för uppdateringen av bloggen Fia. Vill se flera bilder från Venezuela, särskillt på krocklådorna eller var det bilar? Ta med dig bensin hem föresten. Just nu kostar den 10:14kr här hemma. Du gör en vinst på 9:74kr per liter hehehe.

Nä, nu kallar mitt glamorösa liv på mig.
Ska laga mat och ta hand om tvätten. Precis som klippt och skuret från en actionrulle från Hollywood.


                                                                     
                                                                                 Oh yeah!


1:a december...

Så har 1:a advent och julskyltningen kommit och gått för i år då. Var ut och tittade som hastigast. Det var riktigt mycket folk ute. Kan inte minnas när jag senast såg så mycket folk på torget. Knallade runt och tittade mest i skyltfönsterna. Det var välpackat inne i affärerna så det kändes lite som ett lost mission att försöka pressa sig in där. Väl hemma åts det middag i skenet det första adventsljuset. Lite senare blev det glögg och pepparkakor. Testade blåbärsglögg i år. Det var väl helt ok. Hade köpt en flaska med vit glögg som back up utifall att blåbärsköret skulle vara katastrofartat. 

                                                                       
                                                         Ok, inte min bild men stämningsfull ändå

Sitter på jobbet och har lite att fundera på. Känner egentligen inte alls för att skriva någonting  så det blir bara några rader den här gången.

I övrigt så här jag sett livstecken på datorn från Fia. Hoppas du tar många kort i Venezuela tjejen för när du kommer hem måste en vinkväll med fotovisning och allmänt gagg arrangeras.

Nä nu ska jag göra ytterligare ett försök att ringa K.

                                                                           
                                                                           Liiiite pyntat blev det iaf

RSS 2.0