Living and Room

I kväll har jag varit på ett Living and Room party. Åh så mycet fina saker det fanns. Det blev till att hålla hårt i plånboken. Jag tyckte att jag lyckades ganska bra med det. Jag menar, allt under fyrsiffrigt måste väl vara bra vavavava! Det var en del saker som jag verkligen hade velat ha men vart skulle jag ha gjort av dem?

Den här kunde jag iaf inte motstå. Jag tror den kommer att se kanonfin ut mot den gråa sovrumstapeten.


Det är alltså de vackra silvriga "Sov gott" bokstäverna jag har köpt

Jag köpte lite flera saker både åt mig och som julklappar till nära och kära.
De har föresten en hemsida som du hittar här.


En vecka ledigt

Och då blir det som det blir med inläggen. Tokmycket att göra som vanligt men det är ju bara kul...till en viss gräns.

I måndags var jag iväg på en liten shoppingtrip. Klänningen jag beställde på nätet gjorde mig ju ganska besviken irl så jag var ju liksom tvungen att handla lite :) Jag har fått tänka om hela looken. Nu måste jag fixa en locktång så jag kan få riktigt maffiga Hollywood-lockar. Skor är lite av ett frågetecken just nu men det löser sig nog. Annars tar jag bara några som är sköna och håller mig dansade en hel kväll.


'Cose diamonds are a girls best friend


En liten sneak peak på vad jag ska ha på mig
:)

Att jag sedan lyckades fixa julklappar till minst tre pers och lite födelsedagspresenter gjorde ju inte trippen sämre.

Färgblind?

Igår fick jag det efterlängtade paketet med min klänning. Den satt bra även om dragkedjan var lite trög. Det hade jag å andra sidan räknat med eftersom en övervägande del av kommentarerna på sidan om klänningen hade påpekat detta. Meeeen den stora besvikelsen var färgen. Den var röd, inte bara röd utan julröd! På bilden ser den ju i det närmaste ut att vara djupt vinröd.

Jag blev väldigt besviken måste jag säga. När allting annat var så bra. Suck, nåja det är bara att skicka tillbaka den. Jag har absolut ingen lust att gå på personalfesten som tomtemor. Så nu gäller det att hitta något annat. turligt nog är jag ledig nästa vecka så jag får väl ta och fixa det då. Men vart ska man åka? Gävle, Uppsala, Stockholm? Who knows?


Såhär såg den alltså inte ut

Dessutom så gick klänningen ner en bit nedanför knäna. Vet inte om det är jag som är för kort eller om de har använt sig av vansinnigt långa modeller. Strunt samma, tillbaka ska den iaf.

Nu blir det brunch och sen gymet. Och på hemvägen ska jag hämta ut ett annat paket :)

Lördagsgodis

Vi brukar laga mat tillsammans på skiftet en gång var sjunde vecka. I lördags inföll den dagen.
Förrätt: Torskkinder
Varmrätt: Grillad kyckling med hemmagjord ratatouille och ris
Efterätt: Panacotta med bär och choklad


Ja ni ser vad vi är tvugna att pina i oss ;)

Behöver jag säga att det var gott? Det var premiär för min del på torskkinder. Över förväntan! Påminde lite om ett mellanting mellan mozzarella och kyckling till konsistensen faktiskt.

En helt vanlig lördagseftermiddag på jobbet :)

Thailänsk hibiskus

Jag har ju helt glömt bort att visa bilder på min fina thailänska hibiskus som blommade för någon vecka sedan. Jag har "fött upp" den sedan den var ett vekt litet ljusgrönt skott. Nu har den en stolt trädstamm och växer hela tiden.

Jag har varit tvungen att kapa ner den, beskära kallas det visst, eftersom den har blivit tokstor. Jag trodde aldrig ett toppen skulle överleva eftersom den såg lite skruttig ut ett tag men den kom igen och gav mig en fin överaskning när det dök upp en fin knopp i toppen.



 

Tyvärr så blommade den bara två dagar men den var väldigt vacker. Man kommer osökt att tänka på de bevingade orden: Underbart är kort ♥

Namnamnam

Igår, rent tekniskt sett i förrgår, meckade jag ihop en vansinnigt smuffig maträtt. Det blev kycklingfilé med salami, fetaost, färsk basilika och soltorkade tomater. Man stekte kycklingen, skar itu den på mitten och lade i alla mumsigheterna mellan kycklingbitarna åsså in i ugnen.

Till det gjorde jag en varm sallad bestående av seleri, paprika, coktailtomater, röd lök, fetaost, bönor och spenat. Nu hittade jag ingen färsk spenat så det fick gå med fryst. I med allt i pannan och stek det ett tag.

Slutligen en liten yoghurtsås med tja, yoghurt och pressad vitlök. Det skulle ha varit chili i också men den hamnade aldrig i såsen. Det blev bra ändå.


Sallad in the makin'

Vansinnigt gott och mättande. Det här kommer jag helt klart att göra flera gånger :)

Regn och rusk!

Efter fyra timmars sömn vaknade jag tröttare än när jag gick och lade mig. Det kändes lite småsurt men jag brukar ju alltid sova på eftermiddagen så det var bara att kliva upp och se glad ut. Efter frukost #2 så fick jag för mig att jag minsan skulle gå ut och gå. Planen var att jag då skulle bli så trött att jag skulle sova som en stock när det var dax att sova.

Så jag drog på mig jackan och kikade ut...och såg att det låg regn i luften, lite smådugg.
"Hummm, bäst att byta skor till de gamla gympadojerna"
Så jag rotade fram dem ur garaget och snörade på mig dem. Sen var det utgång som gällde. Men då hade duggregnet trappats upp lite. 
"Bäst att byta till regnjacka för säkerhetens skull" tänkte jag.
Sagt och gjort. Efter jackbytet så gick jag ut och skulle låsa dörren. Då märkte jag att regnet hade ökat betydligt.
"Bäst att byta till regnbyxor" tänkte jag. Sen var det äntligen dax.

Fem blöta kilometer blev det sen gick jag ner på stan för att hämta ut ett paket. Jag var blöt in på bara skinnet. Och kall, usch så vinden kylde. Fickorna kunde jag nästan tömma ur. Tror inte att min i-Pod gillade all den där fukten. Efter en varm dusch så kändes det betydligt bättre.

Men vid närmare eftertanke så skulle jag nog ha valt gymet istället för spåret. Aja, live and learn men jag trodde verkligen att regnet skulle lätta (det gjorde det ju med facit i hand INTE!). Nästa gång tar jag nog det säkra före det osäkra :)


Innan spåret. Trött men entusiastisk...hade jag bara vetat ;)

Jag har hört, på radion idag...

Att det har kommit på förslag att MC-västar inte ska få förekomma på krogen. Hummmm, så vilken stackars sate kommer att stå i entrén och säga:
"App app app, den där får du allt lämna utanför om du vill komma in på det här etablisimanget."
när HA och Bandidos kommer. Har även jag svårt att tro att de pojkarna faktiskt står i kö med oss andra Svenssons. Vill de in så går de in.

Min fråga är, i vilken jävla verklighet lever vissa politiker???

Bååålerååå wöööuuöö

Tjolahopp vad jag är nöjd och glad. Idag har jag köpt mig en bolero, därav överskriften. Nu väntar jag bara på klänningen. Hoppas att den kommer snart och framför allt att den passar. Hemska tanke om den inte skulle göra det :O Positivt tänkande nu!

Det enda jag saknar nu, vad jag kan komma på iaf, är hårnålar med pärlor på. Jag hade tänkt mig att göra en svinrygg och sätta i pärlorna i den.

    
Någonting i den här stilen hade jag tänkt mig, så vansinnigt tjusigt och classy


I iz nöjd!


Taggad på personalfest, skojaru'?  (ok det må vara italienskt tema men "Di pinto di blu" är aldrig fel :D)

Rymlingen eller vovve på vift

Idag unnade jag mig själv en liten sovmorgon...trodde jag. Istället för att gå upp vid sådär 8:30-9:00 tiden så vaknade jag efter tio. Men åååh såskönt det var att få sova ut. Efter en sådan skön morgon var jag redo att trotsa vädrets makter och ta en promenad ner till affären.

På vägen dit såg jag en liten hund utan koppel på vägen. En bil stod parkerad bredvid den och en tant gick ur på passagerarsidan och fram till hunden, stannade vände sig om och satte sig i bilen igen...och så åkte bilen iväg. Hunden stod kvar på gatan. Lite brydd blev jag, WTF liksom. När jag närmade mig hunden försökte jag locka till mig den. Gick sådär. Efter att ha nosat på mig började den morra och skälla. Jag är nu ingen expert på hundar men hela kroppsspråket sa mig att den minsan inte ville leka iaf.

Ja vad tusan skulle jag ta mig till nu? Det fanns inte en människa i sikte någonstans och jag kunde ju inte lämna hunden där på gatan, vind för våg. Den lille stackaren kunde ju bli överkörd. Jag funderade på om det kunde vara någon i närheten som ägde hunden eller iaf kände igen den så jag började knacka dörr. Det är inte allt för många hemma en fredag förmiddag kan jag lova. Men sen fick jag syn på ett hus med hönsnät längst ner vid grinden. Aaah, en potentiell hundägere tänkte jag och knackade på.

Efter en lång stund kom en äldre herre och öppnade. Mycket riktigt var han hundägare men inte till vovven på gatan. Hands fru kom ut med en pudel i famnen. Tusan också! Vi kom fram till att vi skulle försöka locka hunden in på deras tomt så att den inte skulle kunna bli överkörd. Det gick inte alls. Hunden skällde och sprang lite hit och dit och var inte samarbetsvillig för fem öre.

Som tur var så kom hundens ägare efter ett tag. Det visade sig att han inte bodde så långt därifrån och att hunden hade en benägenhet att bryta sig ut och dra iväg på äventyr. Vidare så var hunden i det närmaste blind och väldigt osäker och (förmodligen) rädd. Lustigt nog stämde det in på det äldre parets hund med. De började genast utbyta erfarenheter och kon fram till att de skulle försöka träna hundarna att vara lite mera sociala tillsammans.

Glad i hågen och ganska nöjd med mig själv gick jag vidare till affären och köpte min tandkräm och åkte sen till jobbet.


Vovve på vift...hehehe

Natt

Ännu ett nattskift som har följts upp av en ganska juste sovstund :) Jag sov ända till 12-tiden, jättehärligt. Eller tja, jag vaknade egentligen tidigare, tog ur öronpropparna och skulle bara sluta ögonen en liten stund och vips så hade jag sovit i 40min. Gilla!

Dagen har flutit på med en ryslig fart. Jag hade tänkt att vara lite duktig och laga kålsoppa redan idag så att jag slipper stå vid spisen imogrgon men det hanns inte med. Istället så har jag rensat bort ännu flera VHS-band och sorterat CD-skivor. Nu ligger så gott som hela samlingen på vinden förutom ett fåtal godingar som fick bo kvar i hyllan ett tag till. Fantastiskt, det tog 12 år men nu är alla CD-skivor tillbaka i sina fodral. De har kuskat land och rike runt med mig och till Tyskland och England och div semesterresor och fester. Otroligt nog är det bara en skiva som saknas och den tror jag att en tjej som jag delade lägenhet med har försnillat.

Annars har jag bara gjort lite småsysslor i hemmet. Vattnat blommor, diskat, vikt och lagt undan tvätt och så. Inga hjältedåd på den stora skalan men iaf några saker mindre att ägna sig åt imorgon. :)

Mäh!

God morgon världen! Idag sov jag ända till 13:00 och är supernöjd med det. Visserligen vaknade jag några timmar tidigare men jag somnade om lika snabbt. Det här kan bli en bra natthelg :)

Mindre nöjd är jag med vissa affärer. Jag hade tänkt att köpa mig en bok och blev glad när jag såg att jag hade 40min på mig innan de stängde (de stänger kl 14:00 på lördagar). Men när jag kommer fram så är gallren neddragna och det är tok-stängt. WTF liksom. Men de har satt upp en lapp...inne i entrén...att de har stängt på lördagar. Det hade inte gjort så mycket om de hade satt upp en lapp på utsidan också. En runda i onödan kändes det som? Morgonhumör? Nåja jag får köpa min bok en annan dag istället.

Nu ska jag äta pankakor och kolla in de sista avsnitten av True Blood.
Tjingeling!

Rosa

Måste bara lägga in en lite rolig bild på en av mina favorittecknare. Det är givetvis Don Rosa! Som barn läste jag alla Kalle Anka tidningar jag kom över och fick alltid världens bästa julklapp av mormor eller mamma och pappa. Årsprenumeration på Kalle Anka.


Påminner han inte om någon annan här? :)


Älskar hans detaljerade teckningsstil

Slut slut slut!

Vart jag än vrider och vänder mig så nog tusan är det slut! Kikar på lite nya kläder, en klänning som inte är svart(!), bikini, bolero och lite sånna saker men det är samma sak hela tiden. Min storlek är konstant slut. Det suger, pardon my french. Meeeen om de skulle få in min storlek så kommer jag att glida omkring i följande kreation på firmafesten:


Japp, har äntligen bestämt mig.


Tillsammans med en svart bolero


Här syns paljettdetaljerna lite bättre

Boleron hade jag iof bara tänkt ha på mig under middagen men med tanke på att jag är så otäckt frusen av mig så kan det nog vara bra att ha möjligheten att behålla den på så länge som jag vill.
Men nu är ju både klänning och bolero slutsålda så jag kan bara hålla tummarna för att det kommer att komma lite påfyllning på lagren snart. Det börjar bli lite ont om tid...

Lite Göteborgskt?


Trädgårdsmöbler

Idag har det införskaffats trädgårdsmöbler. Jajjemensan! Nu är det klirrat och förberett för nästa sommar. Det känns toppen. Ett bord, två stolar och en isärskruvad soffa. Jag måste försöka få tag i en lång skruv till soffan eftersom det tydligen fattas en sån. Det känns alltid bättre när man har alla skruvar på plats (no pun inteded). Säkrare att sitta liksom.

Dock är jag en gnutta besviken eftersom jag skulle få köpa ett parasoll också men precis när vi skulle gå och hämta det så ändrade sig hon som sålde grejerna. Jäkligt synd men det är bara att gilla läget. Jag får fixa mig ett parasoll på annat håll. Inga problems.


Nedräkningen till sommaren har börjat.

Lite bättre

Här kommer en bättre bild på mina nya köksmöbler :)


Suuuusit va!

Goa möbler du!

Mitt lilla eftermiddags pyssel blev riktigt bra tycker jag. Lite fäppel med att få i kroken i hängaren var det ju förståss. Jag fick hålla på tills armarna nästan domnade med det var det värt.


Samhällsviktig upplysning ;)

Och inte bara det. Idag var vi iväg och införskaffade nya köksmöbler. Vi var lite sent ute rent tidsmässigt men vi stannade ändå kvar på en fika...i si så där en timme. Men vi hann ändå med att demontera bordet och bära ut det i kärran, bära in säljarens nya bord i köket, fika, åka hem och skruva ner de gamla köksmöblerna, bära ut dem, dammsuga samt skruva ihop och ställa dit de nya möblerna. Jag är nöjd! Hann tom med att tassa bordet. Tyckte att det kunde vara värt det eftersom det är ett förbaskat tungt bord.


Köksbord i motljus

Ingen vidare bild men jag kan försöka ordna en bättre sen. Nu börjar det se mer och mer ombonat och hemtrevligt ut på E-street. I morgon ska vi tillbaka för att köpa trädgårdsmöblerna :) Sambon tyckte att de var fina. Lite för fina är jag rädd. Han började prata crazytalk om att inte ställa ut möblerna nästa sommar utan vänta tills vi har byggt en altan och använda dem så. Hummmm, det här får jag ta och avstyra.


Köksmöblerna var la bra goa' du.

Jösses, man kan ju tro att jag är från Göteborg...

Rosenströmska lördagen

Just det. Jag har ju helt glömt att nämna att jag var och såg Björn Rosenström i lördags. Hela skiftlaget var där, taggade till tusen. Uj vad vi dansade. Det var lite som genrep inför firmafesten i november, som jag i övrigt ser fram emot med brinnande entusiasm.

Vi stannade till hos Matte på vägen ner för vätskekontroll och tilltugg. Alltid bra med lite ihopsamling av gänget innan utgång. Väl där möttes vi av den längsta kön jag har sett på väääldigt länge. Släppet, biljetter only den kvällen, började 21:00 och vi kom dit 21:10. Det var liksom ett levande folkhav vi hade framför oss. På sidan fanns en annan ingång som de med VIP-biljetter fick nytja, inte vi. Men eftersom det inte var någon kö så gick vi dit och hoppades på det bästa. Tack och lov så släppte de in oss.

Attans så mycket folk det var där. De hade gått man ur hus för att beskåda denne Bollebygds egen storhet. Min ena morbrors svärföräldrar är även de från Bollebygd men det är en helt annan historia och totalt orelaterat till lördagen. Vart var jag nu då? Jo, vi hade kommit in och en vägg av värme slog till oss. Det måste ha varit publikrekord. Ingen var riktigt säker på när spelningen skulle börja så vi begav oss, glada i hågen, ut på dansgolvet.

Jag hade ju tänkt mig att nu när man inte är 20 längre så dansar man lite värdigt på dansgolvet, hänger i baren och pratar mest för att kanske besöka dansgolvet ytterligare någon gång. Åh, lögn i helvete att jag gjorde! Det var hardcore-power-arobics för hela slanten. Gudars vad kul vi hade! Eller som Matte så blygsamt sade dagen efter: "Vi spöade skiten ur ungdomarna på dansgolvet!" För att det inte ska uppstå några missförstånd så påpekar jag redan nu att han refererade till uthållighet och kondition.

Det enda tråkiga med kvällen var att Rosenström bara spelade en timme och att Mattes kusin som spelar i "Det Jävla Bandet" var sjuk. Men sånt får man ta. På det hela taget en buskul kväll. Och om Jonas skulle råka läsa det här så skriver jag att vi träffade honnom med. Hej Jonas! Se till att styra upp ang. firmafesten. Vi förväntar oss att du dyker upp!

Här skulle det ha varit några bilder från i lördags men eftersom både kameran och datorn totalvägrar att samarbeta så kommer här en bild på skivomslaget till Syster Gunbritts hemlighet istället.


Hela skiftlag 3 som vet damens identitet ler nu :D

Zzzz

Haba haba, jag är så vansinnigt trött för tillfället. Nog för att jag jobbar förmiddag men iaf. Igår när jag kom hem från jobbet så tänkte jag att jag hade förtjänat en halvtimme på soffan (det blev myyycket på jobbet igår) och vips så var klockan 19:00. Hur gick det till? Man skulle ju kunna tro att jag efter tre timmar på soffan hade fyllt på energireserverna men inte då. Jag gick omkring som i ett vakum. Faktum är att jag inte ens gick, jag satt kvar i soffan största delen av kvällen.

Jag underhöll mig själv med att titta på True blood. Ahrg så bra det är. Men nu börjar paniken komma så smått. Det är bara sex avsnitt kvar, sen är det slut. Vad ska jag göra då??? Vill ha mera, behöver mera, måste få mera!! Jag blev verkligen förvånad när jag såg Farmor Anka, nej förlåt Anna Anka, i ett av avsnitten i säsong tre. Jag är näst intill bombis på att det var hon. Antalet skådespelare som pratar flytande svenska är ju ganska begränsat i True blood även om de verkligen gör sitt allra bästa.

Nä, nu ska jag ta en liten bensträckare så att jag vaknar till. Tur att man kan förena nytta med nöje ibland.

RSS 2.0