Bara måste..

Var in en sväng på nastybunny.blogg.se och kollade in hennes inlägg om redigerade bilder.
Jag älskar före - efter bilder när det gäller redigering. Jag tycker att det är fantastiskt vad man kan göra med redigeringsprogram. Lite ledsamt att det krävs redigeringsprogram för att tillfredsställa våra ögon numera dock...
Samtidigt så känner iaf jag att jag inte kan ta alla galna ideal på allvar eftersom man inte kan vara säker på att bilden vi får se stämmer överens med verkligheten.
Här har ni länken till sidan iaf, mycket nöje :)

http://www.glennferon.com/portfolio1/index.html
Glöm inte bort att hålla muspekaren över fotot en liten stund för att se den oredigerade bilden.
Ganska läckert som sagt.

Tisdag känns som måndag

Det känns som måndag och jag vill hälst av allt åka hem och dra täcket över huvudet. Nej föresten, jag vill kolla på film eller läsa. Håller just nu på att läsa Nord & Syd. Jag är väl den enda tjejen som inte har sett serien så jag läser den just nu..för att kolla om den är bra. Jag har läst Nord & Syd förut en gång och blev ganska irriterad när jag inte kunde få tag i fortsätningen Kärlek och Krig. Men i somras gick jag omkrig på en loppmarknad och hittade på uppföljaren. På läsfronten har det varit fullt upp så jag väntade lite med att läsa den så att jag skulle kunna sträckläsa böckerna.

                                                                      
                                                                         Läsprojektet just nu

Annars har det varit en ganska fullspäckad helg. I lördags var ju tanken att vi skulle vaccinera oss. När vi kom fram var det stängt och låst. Enda gången jag inte har kollat öppettiderna (det har alltid varit öppet på lördagar) så typiskt! Det var bara att åka hem. På kvällen var jag bjuden på födelsedags fest i Gävle. Jag åkte lite tidigare så att jag han med att titta på en bekants lägenhet. Jag säger bara: fyyyyy fasen vilket väder!! Snöslask hela vägen till Gävle.

Födelseagsfesten var kalas (för att vara lite vitsig hehehe). Karin hade lagt ner både tid och omtanke på planeringen. Och maten hon bjöd på var underbar, som vanligt. En jättefin taco-buffé som knapt fick plats på bordet det var uppdukat på. Tacogratängen var himmelsk!!! Två jättegodisskålar var placerade på strategiska ställen i vardagsrummet. Några skålar med snacks fanns för den som var sugen på det.
Vid varje sittplats låg papper med kluriga frågor där man skulle gissa namnet. Tex:
Gör det vid oväder...Oskar.
Mineralsamling från Gotland...Östen.
Finns längst ner på byxorna...Frans
Osv, osv...

Tanken var att vi skulle lösa klurigheterna på egen hand men vi gjorde revolt och löste det demokratiskt tillsammans vart bord för sig. Vi hade två bord och vi dubbade oss snabbt till "Barnbordet". Efter att ha pressat värdinnan på vissa uppgifter kunde vi konstatera att vi hade alla rätt. Tjohoooo..eller ja nåt sånt.
Sen följde en annan lek som mottogs med liv och lust. Det hela avrundades med en tipspromenad där alla frågorna handlade om Karin och hennes liv.

Sen var det prisutdelning. Man fick välja pris själv. Det var en salig blandning av saker. Prydnadsfåglar i glas, Tom & Jerry godispåse, halsband, strumpor, en bok, julpynt och en massa annat smått och gott.
Efter några timmars tjatande så fick grabbarna äntligen Chris att hänga på sig guran och dra några låtar. Killen har absolut gehör och var förbaskat duktig. Hans tjej berättade att han tydligen var så duktig att han hade kontrakt som studiomusiker med flera band. Sen skulle hälften av festdeltagarna ner på HB och rocka loss och då tog resten av oss och drog oss hemöver.

                               
                                                      Lite glada festdeltagare som chillar i soffan...

                               
                                     ...några som inte ens lämnade bordet (syns godispåsarna? hehe)...      

                              
                                                         ... åsså resten av bordets festdeltagare.

                             
                                           Värdinnan/födelsedagsbarnet/partypinglan och Lina

På söndagen var det äntligen dax att ta den förbenade sprutan. Sen var det fullt ös hela dagen. Jag hade fått en Herman av min kollega som skulle skötas också. Herman är en kaka som tar 10 dagar att göra. Igår var det den 10:e dagen och jag fick äntligen baka den. Den blev jätte god. Jag och K tog varsin bit direkt när den kom ut från ugnen. Mmmmmm!
Kakan är gjord i form av ett kedjebrev, eller rättare sagt kedjekaka, något som jag aldrig brukar delta i med den här gången så var det ju en kaka med i spelet. Och man skulle inte skicka vidare den för att få 14 andra tårtor tillbaka. Det man får...det får man direkt. Jag har givit två delar av Herman till två tjejer på jobbet. Idag så har jag med mig den färigbakade kakan så de ska få veta vad det är de har tagit emot förnågot. 
Hoppas att de gillar den. :)

Mår så braaaa

Hellooooo!
Idag känns allt toppen. Igår frös jag som en hund och kände mig allmänt risig. Idag har humöret varit på topp trots att jag jobbar natt i natt. Första natten brukar alltid vara lite jobbig eftersom man inte alltid kan komma in i den nya dygnsrytmen. Men idag har det gått fint.

Vaknade 07:30, vilket är aldeles för tidigt. K var upp ett tag senare och frågade om han kunde öppna fönstret. Jag tror han halvsov för när jag vaknade så var fönstret stängt men sovrumsdörren var öppen. När jag frågade senare så svarade han att det kändes på tok för jobbigt att öppna fönstret så han nöjde sig med att låta dörren vara öppen. Stackars klena lilla man, hihihi.

Efter frukost bar det av till gymet. Nu jäklar ska jag bli av med min onda axel, sjukgymnastik here I come!
När K hade åkt till jobbet så tänkte jag vara lite smart och försöka få några timmars sömn tidigare än vanligt så när klocka var 14:30 släckte jag lampan och somnade in ganska snart. Vaknade inte förän efter 18:30. Mycket nöjd med det. Hade varit toppen om jag kunde ha sovit lite till men man kan inte få allt.
Kollade lite på Top model 11 (jaja, det bor en modehora i oss alla) och skrotade runt lite där hemma innan det var dax att dra sig till jobbet. Och nu sitter jag här...och räknar ner timmarna innan avlösningen dyker upp och man får åka hem. "Bara" tre timmar kvar.

Fick föresten hyreshöjningen idag. Det var mindre roligt. Nu vill jag baske mig se lite mera action från hyresvärdens sida.
Grannen ovanpå berättade att hon letar ny bostad. Hennes ex och hans nya kommer förmodligen att flytta in istället. Hon har tre ungar som är mer vilda än tama. Pluss att han har sin dotter varannan helg. Greppa hur taggad jag känner mig inför det hyresgästbytet, suck. Jag har inget emot barn men den som har läst min blogg tidigare vet hur pass lyhört det är hemma hos mig (jag hör när hennes mobil ringer...när den är inställd på vibrerande ljudlös). En unge + katt känns som mer än lagom. Jag får väl sticka sönder trumhinnorna med en virknål eller nåt. 

Sagan om ringen...

Jag är så stel i nacken att jag tror jag blir aldeles muppig!!! Jag var så trött på vägen till jobbet att jag somnade...och det händer inte ofta. Möjligtvis påväg hem från jobbet men inte till. Idag fryser jag lite extra mycket också som lök på laxen. Hoppas att jag inte håller på att bli sjuk igen. Det har jag haft aldeles tillräckligt av redan. Jag har legat sjuk över nyåret. Det började strax efter julen och sen blev det bara sämre och sämre. Detta resulterade i ett av de lugnaste nyårsfirandena för min del (när jag har varit ledig iaf).

Så från det att jag gick på ledihet kl 07:00 den 24:e december så har jag mest varit sjuk. Lite tråkigt men inte mycket att göra åt. Julen spenderades med närmaste familjen, mormor och morfar. Lugnt och relativt sansat. God mat och lite små presenter. Mamma blev jätte glad för I-poden, åtminstånde efter att jag lovat att jag skulle hjälpa henne att lägga in låtarna. Innan jag gjorde det så såg hon lätt panikslagen ut. Först trodde hon att det var en brosch jag givit henne, hihihi, min lilla teknikkunniga mamma :)
Gladast blev nog ändå min far när han öppnade julklappen innehållandes den externa hårddisken jag givit honom. Han avkrävde enast ett löfte om min närvaro när all data ska föras över från burken till nya hårddisken. 

                                                                      
                                                             En sån här liten rackare, fast blå

På kvällen så fortsatte jag och K julfirandet hemma hos mig. Lite julgodis, glögg och några flera presenter. Sen tittade vi lite på tv innan vi somnade. Allt eftersom dagarna gick så blev jag sämre och sämre. Inte kul men som sagt, inte mycket man kan göra åt det.
Nyårsafton spenderades hemma hos mig, bara K och jag. Jätteskönt!!! Vi lagade fläskfilé med dijonsås, klyftpotatis och sallad. Till efterrätt åt vi vaniljglass med grädde och blåbär. Eftersom jag inte sett den gamla klassikern "Grevinnan och betjänten" på ungefär 7 år så kollade vi på den med.

                                          
                                       Gissa vem som skrattade mest. En liten hint, det var inte jag...
       
Strax före midnatt gick vi upp på berget för att titta på fyrverkerierna. Snart hade vi fått sällskap av resten av grannarna på gatan. Jättefint med alla fyrverkerier. Vi blev kvar så länge att jag nästan tappade känseln i fingrarna. Det är kallt att stå och hålla i en aluminiumburk. Men det var mysigt. Sen gick vi in och mumsade chips och jordnötsringar och tittade på en Steven King film, "Desperation". 

                                                                        
                                     Mina absoluta favvo-chips                  En ganska bra bok, en ganska bra film

  Vad har jag mera hittat på då... Inte så mycket. Jo, vi var på bio och såg Jim Carreys "Yes Man". Från början var det tänkt att vi skulle se Changeling eller senaste Wallanderfilmen men eftersom vi skulle gå på resturang efter filmen så skulle det lite i senaste laget. Filmen var helt ok, riktigt underhållande faktiskt. Jag hade förväntat mig att behöva genomlida en pinsam rulle där jag sitter och skäms över huvudpersonen eftersom denna inte har vett att göra det själv. Men mina farhågor besannades icke. Inte så mycket iaf :)

                               
                                                                                  Bättre än väntat

På lördag väntar sista sprutan innan semestern. Det är mindre än en månad kvar nu. Det känns som om tiden går långsammare och långsammare på ren djävulskap. Jag längtar så mycket att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Bara att få vara ledig i två veckor tillsammans är ju underbart i sig. Att det dessutom kommer att vara soligt och varmt under dessa veckor tar ju saken till en helt annan nivå. Att inte behöva städa, diska, bädda sängen eller åka in och jobba extrapass... Kan livet bli bättre än så? Jag vet inte men det tänker jag ta reda på, var så säker.

Senare på dagen eller kvällen rättare sagt så är jag bjuden på födelsedagskalas i Gävle. Samtidig ska en annan jag känner dra ihop nån fest eller nåt. Har sagt att jag kanske tittarförbi innan kalaset och säger hej. Sen är det lite lösa planer på att åka till Åland med Janette och Micke på söndag. Hur ska mina få lediga dagar räcka till??? Lite småsurt att det är så mycket när det är en av de få helger som K och jag är lediga samtidigt. Nåja, vi har ju semestern att se fram emot men ändå. Men man kan ju inte ignorera vänner som fyller år, då har man snart inga vänner kvar.

Vi får se när jag hinner uppdatera igen. Ska försöka bättra mig på den fronten. Mitt försvar är att jag varit sjuk och att livet utanför datorns värld har varit mycket uppslukande.

Och sagan om ringen...den behåller jag för mig själv :D

Tjingeling

Knas

Har äntligen kommit i närheten av en dator och så har sidan krånglat hela dagen. Så typiskt, när man äntligen har hittat en stund att skriva lite på. Nu när det nästan är dax för hemgång tänkte jag kolla om det kanske gick att logga in (för 7:e gången idag). Bra att vad det än var som knasade verkar vara åtgärdat, synd att jag inte har tid att skriva något nu. Suck, aja det kanske kan bli en liten stund över på rasten imorgon...eller något.

Som hastigast

Måste bara säga gott nytt år till er allihopa.
Just nu har jag knappt en minut över eftersom jag har fullt upp i livet som börjar en meter från datorn hehe :)
Men så fort jag hinner ska jag lägga upp lite bilder och skriva några rader. Men för tillfället så blir det inte mera än såhär. Om några minuter så dräller det in en hel hög med människor så nu lär jag stänga ner datorn för idag.

Tjenamoss på er

Jajjamensan Fia, du får plats i mitt handbagage. Det är bara att inta possition IKEA-möbel ;) Ska slita fram den sociala kalendern också så grejar vi det.

RSS 2.0