Nattbloggning

Mmmm, nu är det mitt i natten och jag skulle helst av allt ligga i sängen och sova men icke. Jag sitter och pinar mig till ett vaket tillstånd...jag är med andra ord på jobbet. Men det är inte så synd om mig ändå. Jag har 3½ timme kvar av nattskiftet och sedan är jag ledig i nästan tre veckor. Jisses så skönt det ska bli. Eller ja, ledig och ledig vet jag väl inte om jag kommer att vara. Kommer ju inte att ligga på sofflocket och äta praliner precis.

Nej, efter att jag har jobbat klart så är det bara att bege sig direkt hem till sängen och sova. Sen är det uppstigning med stärkande frukost och sen...sen.. Sen inleds operation Flytta till hus, aka hur man pressar in en lägenhet i ett flyttlass. Kom att se gott folk, en glad stund med garranterad underhållning. Biljetter kan köpas i kassan. Hummm, det känns onekligen som ett ganska stort projekt det här. Inte omöjligt men lite småjobbigt när man är så trött som jag är just nu. Men det löser sig säkert.

Slutbesiktningen gick bra men jag var föga imponerad av besiktningsmannen. Jag står fast vid mitt första intryck av honnom: Pulver! Polackerna har varit och satt upp golvlisterna och hyllplanen i köksskåpen. De skulle ha gjorde det samma med garderoberna, alltså satt upp hyllplan och trådbackar men det hade de inte gjort. Jag orkar inte hålla på och tjafsa om det så jag sa till sambon att jag fixar det själv. No problems, men faan så smidigt det hade varit om man bara behövde lägga in kläderna direkt. Jaja, så kan det vara.

Nu ska jag stå ut i några timmar till och peppa mig själv inför flytten. Hoppas att ni sover gott.

                        

Madrass - sista gången!

Det är fan ta mig värt att uppmärksamma att det ikväll är sista natten som vi sover på luftmadrasshelvetet. Hurra och jippiiii!

                   
                                         
                                                          Aldrig mera!!!!

Trött

Så trött idag. Har varit uppe vid huset och fått lite hjälp av mor & far med okulärbesiktningen. Vi hittade lite fler saker att ta upp. Listerna låg fortfarande i ett av sovrummen, suck. Jag hoppas verkligen att målarna kommer och sätter upp dem imorgon, samt tar bort alla deras prylar. Ventilationsgallren över kyl & frys lyser fortfarande med sin frånvaro. Det finns mera men jag får pannknack av att tänka på det just nu.

Jag har iaf dammsugit hela huset och torkat golven (med assistans av mor och sambon). Några av garderoberna har jag hunnit rengöra, lika så diskho och handfaten. Det är långt kvar men det känns som vi har kommit en lite bit på vägen iaf. Imorgon är det slutbesiktning... Det ska bli intressant att höra vad han har att säga om alla grejer som inte är klara (jäkla Bålsta).

Hittade föresten Pjiters (polaken) bilnycklar när jag städade i tvättstugan. Sambon förstökte starta hans bil, som har stått olåst framför våran dörr i flera veckor nu, men det gick inte alls. Batteriet var stendött. Så han får allt komma med den där trailern han pratade om igår.
Jag vill bara att allt ska vara klart nu, eller ännu bättre: igår.

                            
                                                        Gäääääääsp!

 I kväll ska jag nanna kudde så tidigt som möjligt. Men eftersom jag inte kommer hem förän vid 23:30-tiden så blir det inte så tidigt ändå. Eller rättare sagt, inte så tidigt som jag skulle behöva. Imorgon blir det ingen sovmorgon heller eftersom det är skola och slutbesiktning.


Pulver

Sitter här och har precis betalat ännumera räkningar, tar det aldrig slut?, när jag insåg att jag inte skrivit något i bloggen på ett tag. Sorry men det har varit fullt upp och nu kommer det att bli ganska hektiskt ett tag framöver så jag vet inte om jag kommer att kunna uppdatera på ett tag. Igår fick jag nämligen ett samtal från våran besiktningsman.

Jo det var ju då så att våran besiktning var tänkt att vara på tisdag. Allt är planerat runt det datumet. Då ringer karln och säger att han är dubbelbokad den dagen och att han måste vara i Bålsta och besikta ett hus.
"Neej, du måste vara här och besikta mitt hus" menade jag.
Det gick inte för sig eftersom han ju var dubbelbokad. Så han ville besikta vårat hus på onsdag istället.
"Icke sa Nicke! Finns inte en möjlighet." kontrade jag...lite irriterat.
"Vi har bokat släpkärra tills på onsdag och fixat och kordinerat med vänner och familj som flytthjälp."
"Jaha, men på måndag då" sa han med ett bekymrat tonfall.
"Det är inte optimalt för oss, vi jobbar" jo jag kan slänga mig med fina ord ibland jag med. "Du kan väl besikta Bålsta huset på måndag och oss på tidag"
Det gick inte alls, det måste jag ju förstå.
(Men va faaan!!! väldigt irriterad nu)
Bålsta huset var ju inte klart än. (man tycker ju att de skulle kunna besikta det på onsdagen då men det gick ju bara inte)
Så varför ringer karlsloken på fredag kväll när han skulle ha besiktat på tisdagen??? Jag hintade om usel framförhållning.

Då kom nästa fina grej. Jomen han hade ju ringt mig, flera gånger.
"Eh, jahaaaa? När då då?"
"Det var ett tag sen men jag fick inte tag i dig. Men så visade det sig att jag hade slagit fel nummer hehehe"
Skulle det där vara roligt? I'm not laughing! Jävla pulver!!!

För att gör a en lång historia kort så är våran slutbesiktning tidigarelagd till måndag. Suck.

Idag så ringde polacken Pjiter (en viss reservation för stavningen) och sa att de var klara i huset nu. Kanon, tänkte jag. Tyvärr är hans engelska...något, ska vi säga bristfällig så jag förstod inte allt han sa. Mest för att han hoppar över ord när han inte kan dem eller slänger in ett ord på svenska eller polska...för fattar jag nog vad det rör sig om. Jag vill bara påpeka att jag har jobbat på flygplats i ca6 år och träffat folk från jordens alla hörn, bott utomlands i både Tyskland och England och har goda språkkunskaper men på denne man går jag ta mig faan bet.

Jaja, jag åkte upp till huset och kollade efter att jag hade slutat jobba och det ser riktigt färdigt ut...nästan. Det är några småsaker som sticker i ögonen. Förutom att det är oerhört dammigt så är inga golvlister uppsatta, ventilationsgallren ovanför kyl och frys fattas, en dosa vid värmepumpen hänger i en sladd, det hänger en lös sladd på fasaden. Ska det vara på det här viset?

Imorgon ska jag upp till huset med mor och far och få lite assistans med en okulärbesiktning. Jag gjorde en idag men eftersom de har byggt sitt hus själva kan det kännas tryggt med fyra andra ögon. Städa ska jag också göra. Nu måste jag isäng för det blir en lång dag imorgon och sen ska man jobba eftermiddag.
Jag behöver semester!
Men det ska bli så härligt att flytta in i huset :)

Över & ut
Gonatt'

Föresten

Heeeeeej Linda! Hoppas att du sov gott :D

Äckel varning

Jag lagade cilli con carne idag. Kolla vad jag hittade i paprikan. Yuäk!!! Tack som fan ICA :(


Usch usch usch!


Larvigt rent ut sagt!



Paprikan var mer eller mindre uppäten innifrån. Blä!

Det börjar närma sig

Idag har vi kommit ytterligare en bit mot ett färdigt hus. Vattenmätaren har blivit installerad av samma kille som letade fram vattenbrunnen framför huset i början av byggtiden. Igår när vi skulle rensa lite skräp så såg vi att målaren hade kommit. Han hade redan hunnit spakla alla rum när vi kom dit. Och vad ännu viktigare är...vi fick en nyckel till huset :) Jojjomensan, vi har både hantag och lås på dörrarna numera.


Nyckeln till framtiden


Vattenmätaren


Alla luckor är tillbaka på sin rätta plats



Vardagsrummet eller målarstationen





Firman som står för tapetseringen


Hallen


Vårat sovrum


4:e sovrummet



Lilltjejens rum



Tjabos rum


Hallen eller entrén om man så vill. Man skymtar lilla toan till vänster

Snart, snart, snart är det klart, klart, klart :)

Måndag...big time

Efter 12 timmar av huvudvärk verkar det lätta lite. Tack och lov! Jag har sovit 4 timmar men känner mig ganska utvilad. Kan det vara för att jag vet att jag är ledig idag? Skulle tro det. Men nu har grannens jycke ylat konstant sen jag vaknade vid 12-tiden. Alltså 1 ½ timme hittills. Suck. Jag blir bara mer och mer negativ till hundar (fastän jag vet att det inte är hundens fel).
Har jag nämnt att det ska bli skönt att flytta?

                   
Dumma, dumma grannar som lämnar en hund som inte kan vara ensam hemma...ensam hemma!

I övrigt

Det har även snöat mycket hos mor och far också.


Snö snö i massor och mängder


Ett redigt snötäcke på fågelstugan

Golvet

Här kommer några bilder på vårat fina ekgolv som håller på att växa fram. Det kommer att bli så galant. Tyvärr så har golvet tagit slut. Mera är beställt från Stockholm men när det kommer, det är det ingen som vet.


Kök och vardagsrum, det syns att det fattas lite golv vid fönstret





Korridoren som leder till två av sovrummen


Kyl och frys har blivit utdragna för att golvet ska läggas...men det är slut


Typiskt att det inte fanns två paket med golvbrädor kvar

(H)jular ut

Japp, nu ryker julen och allt pynt all världens väg. Eller nej, precis tvärt om. Det packas försiktigt ner i märkta lådor. Ordning och reda ska det vara. Annars har jag ett helsike med med ett dussin omärkta flyttkartonger. I förrgår så inleddes operation "Packa undan julen". Det har gått ganska långsamt eftersom jag jobbar natthelg samt spenderar tid vid huset. Plockandes pinnar och plast och annan bråte.

Nu ska jag bara packa undan tomtarna och plocka undan juldukarna så är jag klar. Julgardinerna får sitta uppe tills vi flyttar ut. Jag tänker baska mig inte stå och tvätta och stryka nya gardiner som bara kommer att sitta uppe i två veckor. Riktigt så roligt tycker jag inte att hushållsarbete är.


Cabbar av julgranen


Och pga detta åker granen ut (bland annat)


En rågad soppåse (pluss moms) med barr blev det


100107

Det ser skumt ut. Jag har inte riktigt vant mig vid att skriva -10 istället för -09 när man fyller i året. 100107ser mera ut som ett telefonnummer eller nåt i den stilen. Nog om detta, jag vänjer mig snart.

Idag, och igår för alldel igår, så har jag spenderat mycket av min vakna tid antingen på nätet eller i telefonkö. Men det har åtminstånde blivit ganska mycket gjort. Alltid en liten tröst.
Jag har bland annat fixat med:
-Uppsägning av elen
-Beställt Stadsnät till huset
-Fixat med Boxer (fatta att det kommer att gå på minst 3000 för anten, sladdar och rör + instalation)
-Sagt upp bredbandet i lägenheten
-Kollat upp ny bredbandsleverantör
-Satt mig in i det här med bredbandstelefoni
-Sagt upp telefonabonemanget
-Fått totalpanik eftersom man måste ha ett existerande telefonnummer för att bredbandstelefoni ska funka
-Ringt telia och tagit tillbaka uppsägningen av abonemanget och porterat det istället

-Beställt radonpuckar

 

Det är säkert något mera som jag har glömt men det kanske inte är så viktigt. Imorgon ska jag ta tag i adressändrign och försäkringsbolagen (puh). Det går nog bra eftersom jag inte ska till jobbet förän 22:00 på kvällen. Natthelgen hägrar.

Det enda som känns lite surt är att jag måste betala bredbandsabonemanget ända till oktober. Jag hatar att stå och betala för saker som jag inte kan använda. Men vad gör man? Det är bara att bita ihop och hala upp pluskan i nio månader till, suck.


Uppdatering

Nu var det ett tag sedan jag skrev någonting om huset. Det rullar på för fullt där uppe. I dagarna är innertaket uppe i alla rum och taklister lika så. Jag tror att golvet kan vara klart nu. Igår lades golvet i korridoren. Jag tror att golvet i köket kommer att läggas så sent som möjlig eftersom det är där som sågen står. Det används som arbetsyta.


Arbetscentralen

Här har vi tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan. Torktumlaren ska placeras uppe på tvättsmakinen och sen, någon gång i en avlägsen framtid, kommer en garderob att ställas där. För tillfället så kommer nog torkställningen att få bo där. Vi får se hur det bli.


Grabbarna gillar läsk. Jag har samlat ihop förmögenhet i pantflaskor



Kyl och frys. Underbart att äntligen ha helskåp


Diskmaskinen har kommit på plats. Polackerna har sin kokplatta där


Spisen. Omtänksamt att de täcker både arbetsbäkar och spisen med kartong


Jag hjälper :)


Vardagsrummet/stället där allt kapas


Svårt att föreställa sig att man ska sitta och kolla på tv i soffan här om någon vecka


Grabbens sovrum


En bild till från vardagsrum och köksdelen


Såhär såg det ut innan det började toksnöa. Fortfarande ingen garagedörr



Och vi har kört skräp, skräp till förbannelse


Här röjer vi det sista som var utslängt söndags, 3/1


Här läggs det golv i vardagsrummet


Golvet är klart i barnens rum


Det närmar sig fullbordan...och ytterdörren


Nu är det vinter, banne mig!

Jag var som sagt ute och fotade för några timmar sedan. Kallt var det men ganska skönt. Det tyckte inte sambon. Själv var jag skrudad i, utöver de vanliga kläderna, underställ, halsduk, kappa med huva, earbags, mössa och hanskar. Sambostackarn hade mysbyxor, jacka, handskar och mössa som knappt täckte öronen. Jag förstår att han frös.

Jag tittade på termometern innan vi gick ut och den visade -19,4. Burr, tänkte jag. Tyvärr är det lite av en glädjemätare som visar lite varmare än vad det är. Sambons väderstation hävdade bestämt att det var -23. Jag är böjd att tro den. Men man ska väl inte klaga. De har -38,8 i Lappland. Här kommer lite bilder av min vackra vita vintervärld ☺


Glädjemätaren. Observera gärna att det betyder att det är ännu kallare inne.


Så här ser det ut från mitt köksfönster


Våran cykelparkering


Grannens hus. Kolla istapparna!


Vinterns längsta. Jag är väldigt fascinerad av den.


Istappar på en enbuske på gågatan


Gågatan


Snöhögar på Torget


Torget igen


Påpälsad till tusen, men skönt var det


Mera snö


Gågatan lite längre bort


I endel affärer hade frosten tagit över skyltfönstren totalt!


Sista bilden innan jag gick in, äppelträdet i trädgården

Det var riktigt skönt att komma in i värmen efter den kalla kylan ute. Lite varm mat gjorde susen. Det sägs att det ska bli ännu kallare de närmaste dagarna. Hoppas att solen är framme då så känns det så mycket bättre.


Sista versen

Idag är det kallt ute. -23 grader men det är sol...och myggfritt. Jag hade tänkt att gå ut och ta en liten promenix så fort sambon har vaknat till liv och ätit frukost. Sen ska jag iväg till jobbet. Alla får minsan inte vara hemma och njuta av röda dagar mitt i veckan. Nåja, vad är en bal på slottet?

Nu börjar det så sakta dra ihop sig till flytten. Två veckor kvar. Jag ska börja packa ihop lägenheten nu i dagarna så smått så att man inte behöver slita ihjäl sig när vi väl ska flytta. Det kommer man väl att göra ändå men man kan ju försöka underlätta så gott det går.

Så min gran kommer att få stryka på foten lite tidigare än beräknat. Här kommer "the highlights" i min grans medverkan i lägenheten.


Kommit i foten, ytterst motsträvigt


Ljusen är äntligen till belåtenhet


Julisarna ligger under granen, lamporna är tända och julstämningen infinner sig


Mu?

Läste som hastigast en artikel i Aftonbladet idag. Och jag kan bara hålla med. Jag hoppas verkligen att tjurfäktning förbjuds nu. Det är vansinne att det ska få fortsätta nu, idag, 2010. Är vi inte mera upplysta än såhär? Nä, jag hoppas som sagt verkligen att spanniens. portugals och frankrikes män och kvinnor tar sitt förnuft till fånga (de som fortfarande går på dessa vidriga djurplågningstillställningar) och med gemensamma krafter ser till att eländet kan få ett slut.


                      Nationalsport?

     
                 Så ere'!


Gott Nytt År!!!!

Jag vill bara passa på att önska er alla där ute ett riktigt Gott Nytt År och förhoppningar om att 2010 kommer att bli lika bra om inte bättre än 2009. Själv sitter jag på jobbet just nu.


                                Välkommen 2010 ♥

RSS 2.0