Sol i magen

Nu har jag hittat roligheter på nätet igen. Det är ju inte utan att man måste dra på smilbanden när man läser om sånthär. Ok att trafikmyndigheterna lackar men liiiiite roligt är det iaf...hehehe
Eller är det bara min barnsliga humor som lyser igenom igen?


German traffic cops angered by British driver who mocks traffic cams with a Muppet


                                       

Someone in Germany is driving an automobile built for UK roads and has installed a Muppet in the passenger seat. The speed cameras in Germany are made to take photos of drivers who sit in the left side of the vehicle, so drivers of UK-style cars driver can't be easily identified.

A German police source said: "The number plate is not enough. We need clear evidence of who is driving the vehicle too.

"But because this is a British vehicle we can never get a decent picture. The driver has obviously worked this out because he has placed a large puppet in the passenger seat.

"This may be an example of the famous British sense of humour but it is still dangerous driving. The driver has been caught on camera on several occasions and the puppet is on the passenger seat every time. We suspect he positions the toy deliberately before accelerating past the camera."


Så förvånad man skulle bli om man såg en sån mupp köra bilen :D
Min favvo-mupp var alltid Grover, vilken var din?
                                               



Måste bara

Hur i hela friden kan man gå omkring i sånna här??? De är ju vansinnigt fula eller är det jag som har tappat all känsla för vad som kan passera som godtagbart i skovärlden? 

                                                                                         

Undrar hur långt upp de går? Kommer osökt att tänka på sånna där galonbyxor och stövlar i ett. Kan detta var modevärldens svar på dem???

                                               
                                               Tadaaaaaa! Waders -the original and best 

Kan bara konstatera att en del saker är och förblir konstiga, knasiga och näst intill obegripliga.
Once more then....

                                                             
                                                             
Suck, bättre men inte bra. Långt ifrån bra. ELLER?!?!?

Lunchdax

Jag har nog världens bästa jobbarkompisar. En av dem är ute i köket och lagar mat åt mig just nu. Hur bussigt är inte det? Nylagad mat, på jobbet!!! Wow, det är man minsan inte bortskämd med.

Igår var hamnade jag på en julmarknad efter jobbet. Det var mysigt men jag hävdar fortfarande att julmarknader inte borde få hållas i någon annan månad än december. Jag köpte en godisstrut (jag som vanligtvis inte äter godis såvida det inte är choklad eller något chipsliknande) med sånna där godisar som man vanligtvis köper på marknader. Sen inhandlades även tomatmarmelad. Visst låter det vidrigt! Men det var, till min förvåning, riktigt gott. Det innehöll även ingefära och lite annat kolliox.

Vi kom inte dit förän 17:20 ungefär så det var inte mycket folk där. Jätteskönt!!! Mycket lättare att hålla koll på en 5- och en 6-åring då. Särskillt när det finns minst 1000 saker som kan gå sönder. Och allt som har vackra färger och glänser måste man ju pillra på. Eftersom de stängde 18:00 hade de börjat plocka ihop och vi slapp betala inträde...och tur var väl det. det var mysigt där men 60kr/person var det verkligen inte värt. Vi gick upp till Herrgården och tittade lite på den delen av julmarknaden. Vi fikade lite medans de plockade undan alla saker runt omkrign oss. Det var en lite konstig känsla att sitta och lyssna på julsånger medans man fikade vid bord som hade röda dukar och var dekorerade med grankvistar med röda band...i oktober. Det är fel, fel,FEL!

                                                    
                                                       Såhär tycker jag att det ska se ut

Vi gick en liten runda genom Orangeriet när vi skulle hem. Skymningen var ganska långt gången så det var lite skummt att gå där. Vi tog vägen genom trädgården när vi skulle till bilen. Mitt i trädgården ligger en vacker gravsten som ser ut som en prinsesskrona. Den attans prylen genererande minst ett dussin frågor om döden. Hur det känns, vad som händer, om man är hungrig när man är död osv. Kändes inte som att en herrgårds trädgård i skymningen var riktigt rätt ställe att diskutera döden på. Man vill ju inte skrämma upp dem precis. Lilla E tyckte att det var läskigt nog som det var och när vi kom fram till en staty så tyckte F att det var dax att hålla handen han med. Ska helt klart återvända i dagsljus så att de inte får för sig att det finns monster där. Det räcker med att det spökar på herrgården...

Morgon igen

Satt och skrev en komentar på en sida och plötsligt såg jag att svaret hade blivit så långt att man skulle behöva en koffeindos för att ta sig igenom det (lugn, jag redigerade och kortade ner det).
Det handlade iaf om svenska filmer och den näst intill totala frånvaron av bra svenska filmer. Jag kan inte komma på en enda bra svensk film som jag har sett och tänkt att "wow, den måste jag se om". Jag sitter och tänker, tänker, tänker... Tja, kanske nån Wallander film då, de kan ju vara bra. Fast de känns mera som tv filmer, inte stora bio filmer. Hummm, Ondskan var ju inte dålig men jag har ingen lust att se om den.

De enda svenska filmer som jag direkt kommer på som jag tycker om är Astrid Lindgrens filmer. Astrid rockar, som sagt. Fast inte Mio min Mio. Den var inte så bra. Jag vet att den har Christian Bale och Christopher Lee i roll listan men det blir så förstört när det dubbas till svenska. Ungefär som när jänkarna dubbar Bruce Lee filmer. Och ja,ja,ja jag vet att både Emil och Pippi har blivit lite dubbade så kom inte och skriv mig det på näsan men jag tycker ändå att de är bättre. Har dessutom liiiite svårt för vissa skådisar i Bröderna Lejonhjärta, som för övrigt är en av mina favoritböcker. Jag skulle gärna se en nyinspelning av den. Mest för att jag tycker att Katla är något av det löjligaste jag har sett. Men den var bra när den kom och med dåtidens teknik kan man inte kräva allt för mycket. Och så tycker jag att man borde ändra lite på vissa repliker... jag menar wtf, det finns inte en människa som pratar sådär! Eller har det kanske mer med att göra hur skådespelarna levererar replikerna? Hummm, jag bestämmer att det är 70-30 där. Resultatet blir det samma för min del, naglar på svarta tavlan...urk!

                                                               
                                                     Jumjum                                               Riddar Kato

                                                                               

                                                                            Jumjum, lite äldre

Nu tror jag att jag ska ta och svänga ihop lite frulle. Har varit uppe sen kl 05:00 och är inte särskillt hungrig. Men man har ju fått det inbankat i ryggmärgen att: "Frukost är dagens viktigaste mål" så det är väl bara att plocka fram lite grejs. Jag tror inte att enbart ett glas vatten kvalificerar som frukost...även om det känns som det.
Nej, jag skulle aldrig bara ta ett glas vatten till frukost. Jag har några flera hjärnceller än så.

                                                                     
                                                                                 Frulle :)

Får väl se om jag lyckas återkomma senare idag... Känns som en seg förmiddag så man vet aldrig, chansen/risken ökar betydligt då hehehe


Fniss

Jag snubblade över den här strippen på nätet. Nån som kommer ihåg när det här hände? Det gör iaf jag. Men så gillar jag gamle Cat Stevens
:)

                            

Ich bin wieder hier

Hallåj..! Nån kvar som läser?
Åh, ja jag vet.. det var en månad sen sist men jag har en aldeles utmärkt ursäkt. Livet har tagit över mitt liv!
Jag har haft så fullt upp att jag knappt varit i närheten av datorn. Jo, två gånger på en månad och då var det  i räkningsbetalarsyfte, urk. Jag vet inte om jag kan komma ihåg allt som har hänt men mitt liv är så fyllt av solsken just nu att det inte känns som om det gör sååå mycket.
Det enda som är lite tråkigt är att jag har missat en massa event, för av någon anledning så har en stor del av min bekantskapskrets fått för sig att ha fester just nu! Något som de ALDRIG haft tidigare. Inte utan att man börjar fundera... Nåväl, det blir som det blir när det är som det är.

I skrivandets stund sitter jag och organiserar ett julbord. Det ska bli kul men det strular givetvis. Det finns ju onekligen naktdelar med skiftarbete. Aja, det är väl bara att dra på sig tänkarmössan och klura lite till. Det får bli ett viltbord om inte annat. Är lite tveksam hur uppskattat det kommer att bli av den som är veggis. 

Jag har varit och sett Righteous kill med Al Pacino och Robert De Niro. En ganska bra rulle när allt kommer omkring. Eller tja, klurig. Den påminde mig ganska mycket om Saw 3 (eller vilken av dem det nu var, 4:an kanske?). Man uppskattar den inte förän den nästan är slut och greppar hur regissören och manusförfattaren hade tänkt sig. Den här rullen listade jag ut strax före halvvägs. Sen kunde jag sitta och kolla på filmen från ett annat perspektiv. En liten stund från slutet hade tjejen som satt brevid mig tydligen också listat ut filmen och började högljutt väsa till sin pojkvän "Hörru, nu vet jag, nu vet jag! Jag fattar hur det är!!" 
"Men så fint" tänkte jag, lite full i fniss. Hon lät väldigt rolig.
 Det var ju inte mycket action som jag hade trott att det skulle vara. Liiite besviken där (läs mycket). Jag hade velat se Tropical thunder men jag böjde mig ödmjukt för en annan vilja (den här gången). Men jag blev bjuden på resturang efteråt så det gjorde liksom ingenting hehe.

                                                       Vilken skulle du välja?   


Vad har jag mera hittat på då?
Jo jag har varit iväg med Ekerölinjen till Åland och ätit smörgåsbord. Mycket mumsigt. Smörgåsbordet var beställt till hemresan och tur var väl det. Vi satt och åt från det att båten kastade loss, eller tja, det var ju en viss kö först förståss, och gick inte därifrån förän de började ställa upp stolarna på borden. Men det var så gott att man inte hade lust att kasta i sig maten. Vi hade två gamla tanter till bords. Jag gissar på 70-75års ålder. Förmodligen rymlingar från ålderdomshemmet.
Träffade på Gävle-Fia som var ute och åkte med ungarna och syster och pojkvän(?). Fick höra så här i efterhand att Nettan hade varit med på båten hon med. Tittade efter henne vid buss chaffisarnas bord men där var hon inte. Antar att hon sov under däck eller nåt.

                                  
                                                                                        Mücket mümsigt

Ah, och nu till det viktigaste av allt. En resa har bokats. En aldeles speciell och underbar resa...mest för att den inte innefattar jobba av något slag utan snarare värme och avkoppling. Bara 4 månader kvar eller 18 veckor om man så vill. Är det möjligt att längta ihjäl sig??? 

                                 
                                                                Där! Dit! Snart! Snart..snaaaaart!!!!

Med lite tur så återkommer jag snart med lite flera uppdateringar (om jag kommer på något mera som har hänt).
Inget bestämt, endast vaga löften från min sida.
:)

RSS 2.0