En snabbis

Ojojoj, ännu en mysdag på Svearikes snövägar.
Om du läst gårdagens inlägg så vet du att jag var tvungen att lämna in mobilen där jag köpte den så att de skulle kunna kolla den. Jag hade långa överläggningar med mig själv hela dagen huruvida jag skulle våga mig ut på vägarna efter jobbet eller om jag skulle vänta tills på måndag. Eftersom väglaget var riktigt lovande så bestämde jag mig för att jag skulle göra det. Har varit lite små-orolig för att köra ända sedan jag åkte av vägen, så det var lika bra att kasta sig upp i sadeln igen.

Vägen var jätte fin...tills jag kommit halvvägs. Sen var det bara att lägga i 3:an och puttra fram i 40km/h. Suck. En resa som vanligen tar 45min tog idag 2 timmar! Dubbelsuck!! Det var en av de sämsta vägarna jag någonsin kört på. Det märktes vart kommungränsen gick om man säger så. Man borde nog ha haft njurbälte för attans va det skakade. Det skulle inte ha gått att köra snabbare även om det inte hade varit halt, då skulle bilen ha skakat sönder. Uj så ont i ryggen jag hade när jag äntligen kom fram. Jag hade suttit på helspänn hela resan. Att lämna in mobilen tog bara 5 min. Dessvärre kommer det att ta ca 15 dagar innan jag får tillbaka den (om allt går bra). Det enda jag blev fundersam över var när killen sa:
-Vi skickar ett sms till dig när mobilen är klar
-Ehum, jaha och hur ska det gå till då?
-???
-Det är ju mobilen som jag har lämnat in för att den inte fungerar.
-Jaa..?
-Hur ska jag kunna ta emot ett sms på en mobil som jag inte har?
-Ååh, ja just ja. Tänkte inte på det.

Tillslut så fick han ändra i alla papper och skriva dit ett gammalt mobilnummer. Tack och lov att man aldrig gör sig av med något. Så nu får jag hålla tumarna att det går bättre med mobilen än med datorn.

I övrigt har dagen varit bra. Suttit och lyssnar och pratat med polisen och säpo. Intressant. Ibland undrar jag hur livet hade gestaltat sig om jag hade gjort några andra val. Några av ämnena de tog upp idag intresserar mig. Nåja, livet är inte så tokigt som det är nu heller :)

Nu ska jag ta och äta några sharonnfrukter, mumseli mums mums, innan jag tar och nannar kudde.

Stayin' alive

Vilken jäkla dag!!! 

                                                           

Efter en jättefin och mysig dag igår så blev idag dess raka motsats. Hade varit lite smart igår och skrapat bort all is så att jag bara skulle behöva sopa bort snö på morgonen innan jag skulle till jobbet. Klyftigt inte sant :) Mmmmm, just de'.
Gick upp lite extra tidigt så att jag inte skulle behöva stressa.

Det första som händer är att jag givetvis kör fast...innan jag ens kommit en halvmeter. Så jag får spendera 20 min att skotta loss bilen. Var såååå nära att gå in och be K att hjälpa mig. Okej, så jag var nu påväg. Det gick jätte bra, så bra det kan göra med tanke på att det var plogat på några timmar. Härligt att se folk ute och rasta sina jyckar... Har jag nämnt att jag aldrig kommer att skaffa hund?  Hehehe.
Sen gick det frammåt sakta men säkert i flera mil. Körde inte över 50 en endaste gång av ren självbevarelsedrift. Hade en sikt på 5-7meter. På radion hörde jag hur SMHI utfärdade en Klass 2 varning och uppmanade folk att hålla sig hemma...och mitt eget lilla mantra just då var "Jag är en idiot, jag är en idiot, jag är en idiot" samt "go bilen, go bilen,go bilen". Hamnade bakom en volvo och vi fortsatte att tuffa fram i sansade 40km/h. 


Och då, ca 200m innan stora vägen, så hände det. Jag förlorade all kontroll över bilen och sen var det bara att hänga med. Hade inte en chans att fånga upp bilen eller göra något som kunde förändra situationer. Man har ju varit ute och bus-sladdat ganska mycket genom åren, särskillt vid Plan, så man är ju inte helt obekant med scenariot. Aja, noll kontroll iaf. Bilen gjorde en 90graders sväng rakt ner i diket. Men jag hade ändå tur i oturen. Hade jag haft högre fart så hade jag hamnat rakt in i en gran. Som det var nu så stannade blien en liten bit ifrån stammen. Grenarna (som var kapade) var rakt upp emot vindrutan och snön var så tjock att jag inte fick några underredesskador. Skönt det.


Sen kom ju nästa problem. Hur i h-vete skulle jag komma där ifrån???? Det första jag gjorde var att ringa K och berätta att jag var vid liv. Nästa samtal gick till MUS (hade redan ringt en gång när jag satt fast på parkeringen) så att kursen kunde börja utan mig. Dessvärre hade han inget telenr till bärgningsbilen så då gick nästa samtal till BC. När de väl ringde upp så var nummret jag fick det rikstäckande nummret till assistancekåren. Och då, bara för att göra mitt liv lite roligare, försvann nästan all täckning på mobilen. Så efter mycket skrikande och springande fram och tillbaka på vägen för att hitta lite täckning lyckades hon förstå vart jag var och kontakta de lokala killarna.

Efter drygt 1 1/2 timme i diket så dök bärgningsbilen upp. En vackrare syn har jag nog aldrig sett. Han var jätte snäll och hjälpte mig göra rent hjulhusen och under huven med. Sen var det bara att hosta upp kosingen. 1200kr gick kalaset på. Inte mycket att göra åt det. Satt och lyssnade på radion i hans varma kupé (usch så frusen jag var) och plötsligt så hör jag att de interviuar Mumari på Radio RIX. Buskul! Hörde dessvärre inte hela intervjun men jag antar att man kan lyssna på den på webben.
                                                
I alla fall så hade jag tänkt att jag skulle ta lite foton på eländet, bilen i diket, bilen när den fiskas upp, bilen som är täckt med snö osv. Då kom nästa lilla överaskning. Mobilen hade kajkat ihop totalt. Displayen är totalt paj. Det syns lite färgpixlar (eller vad det nu heter) här och var men det ser mera ut som modern konst sett genom en tv som har sett sina bästa dagar. Inte så jätte kul med tanke på att jag inte ens har haft den 2 månader än. Så sorry, inga bilder i det här inlägget från dagens event. Har suttit i telefon med både Elgiganten och Erikson så jag får ta och lämna in det i butiken jag köpte den i. Med det kommer inte att bli idag. Jag har ingen lust att ge mig ut på vägarna igen idag. Orkar inte. Åter igen så hade jag tur ändå, att den fungerade tills jag hade hunnit ringa alla viktiga samtal.

Första kursdagen blev kort för mig men det var saker jag redan kan. Bomber och granater, lagar och sånt. Tack och lov att man har 7 år i ryggen redan. Det var kul att jobba lite med brandkillarna. Tanken är att vi ska försöka ha lite flera övningar tillsammans. Känns alltid bättre när man har en insatsledare som man har träffat någon gång tidigare.

Till sist vill jag bara uttrycka mitt varmaste tack till alla ni vägens riddare som stannade och frågade hur jag mådde och om ni kunde vara behjälpliga. Jag blir så glad att se att det fortfarande finns medmänsklighet och omtanke här i världen. 

                                         

Och om det är nån som undrar så fortsatte Volvon framför mig rakt fram och brydde sig inte om att kontrollera om jag var ok.  


Lördag morgon

Gormorgon världen!!!!
Vliken underbar morgon det har varit. Vaknade, låg kvar i sängen och drog mig (det händer nästan aldrig). Tittade ut genom förnstret och såg stora fluffiga flingor dala ner. Hääärligt. Förra året så regnade det hela firmafesten. Just nu har det slutat snöa. Istället skiner solen och himlen är blå. Wohooo!

Nu ska jag ta och städa lite eftersom det kommer att drälla in lite folk under dagen. Vi ska samlas har för en liten förfest innan firmafesten. Hoppas att det blir kul :) Och jag hoppas verkligen att maten blir bättre än förra året. I år håller vi tummarna för varm mat.
Nu ska jag ta en dust med dammtrasan.

Morrrrr....

Irriterad. Har försökt att blogga i två dagar nu men går det? Nej, icke!!!  Man blir lite less när man spenderar en god stund med att försöka sno ihop något vettigt av alla tankar man har och så går det inte att publicera skiten.
Aja, här är gårdagens alster iaf. Mycket nöje gott folk...


Årets första snö. Det kom faktiskt redan igår. Det började som ett slabbigt snöslask med snö som smälte en sekund innan de tog mark. Men sen på kvällen hände det något och slabbet förvandlades till snö. Nu på morgonen så låg det kvar och snön fortsätter att singla ner. Stora luftiga flingor som dalar ner mot marken. Nästan så att man känner sig lite julmysig. Ge mig några veckor så kommer jag att ha dragit igång nedräkningen till sommaren.

                                  
                                                                  Snön faller och vi med den
              
Eftersom jag har cirkus 1000 saker att göra (bla evighetsprojektet laga skinnsoffan) blir det här blir bara några rader för att låta er veta att jag fortfarande lever och har hälsan och förståndet, nåja, i behåll. Livet är toppen. Det verkar bara bli bättre och bättre. Det tycker jag faktiskt att jag har förtjänat, så det så :)
På lördag hägrar den årliga firmafesten. Jag hoppas att den bli lika kul som den har varit tidigare år. Jag har dock vissa reservationer. Nåja vi får se vad som händer. Ballar det inte ur allt förmycket så blir det väl någon slags rapport därifrån eller omdömme iaf.

I övrigt är jag inte helt nöjd med vad min väninna sa i vårat senaste telefonsamtal. Vi får nog ta ett snack om det på lördag för det här är inget som jag tänker sopa under mattan. Känns inte helt 100 att hon skulle börja dejta x, långt därifrån. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att umgås med dem. Tanken på att hon är intresserad av att vara ihop med honnom när hon vet hur han var mot mig är för mig totalt obegriplig. Hon som själv har svurit ve och förbannelse över honnom. Är det ok att vara ihop med sin bästa kompis ex? Vad tycker ni?

God morgon people!

Det blev inget inlägg igår så det bli en liten rackare såhär på morgonkvisten istället.
Igår var det typisk första-natten-dag. Den innehöll för ovanlighetens skull ingen storstädning av lyan. Istället betalades räkningar, tvättades två maskiner tvätt och så sitter vintersulorna på bilen igen. Var hem till päronen och kollade in det nya hallgolvet med värmelsingor. Blir nog jättebra i vinter. Det enda som är kvar nu är att tapetsera en fondvägg och sen slänga upp alla listerna. Snyggt blir det nog, eller..tja, jag hoppas verkligen det. Mamsen berättade att tapeten de hade valt till fondväggen i hallen kostade runt 500 kr för en rulle. Hoppsan Kerstin!

Nästan dax att åka hem och nanna kudde. Det ska bli sååå skönt. Fast när jag väl har kommit hem brukar jag ha hunnit piggna till igen. Och bara för att underlätta sömnen så håller hyresvärden på med yttertrappen. Han sågar och donar och grejar. Måste vara komplicerat arbete det där för han hållt på i drygt två veckor och har bara hunnit med 4 trappsteg än.
Undertiden har jag grannarnas grejs på min del av farstukvisten. Gör väl inte så mycket egentligen men jag gillar inte att behöva gå igenom en hinderbana av askfat, barnvagnar, tändvätska och div. skräp för att kunna ruska mattor. För att inte nämna komma fram till dörren.

                            
                                                            Kom igen Kung Bore! Bring it on!!!!!!


På tal om...

Amy Winehouse.

I Aftonbladet påstås det att hon numera knaprar i sig vingummin istället för diverse dorger och annat jox. Bra om hon kan ta sig ur det träsket. Men jag bli lite fundersam när de skriver att hon "numera väger hälsosamma 50kg." 
Jag vet inte jag, men i min värld låter 50kg särskillt hälsosamt. Visst, det är ju mycket bättre än tidigare (vad jag kan förstå) och sen har det ju med längd och kroppsbyggnad och så att göra med men...faeen, 50kg?
Sen tycker jag nog att den andra bilden är taget ur en ganska skumt och osmickrande perspektiv.

                                      
                                       

Tjosan hoppsan, det här är första gången jag har provat att länka någonting.
Tro på tusan att jag fixade det utan att schabbla till det. Hurra för mig :D

Alla Helgons Dag

                                      

Jaha ja, Halloween är över för i år. Hade tänkt att skriva lite igår men det ville sig inte alls. Nätet segade som attan. Efter några långa haranger över dagens teknik så gav jag upp. Och till råga på allt så har jag glömt min fina Halloween nål hemma. Attans bananer!!! Och eftersom jag inte kommer hem på hela helgen så blir det ingen nål på jobbet i år igen :(
Güsse vilka i-landsproblem.

Helgen har varit lugn och kommer att fortsätta att vara det. Jobbar eftermiddag hela helgen och när man kommer hem efter 23:30 så är man inte såååå sugen på raj-raj. Hem och hem föresten.. Kamperar borta hela helgen. Så igår efter jobbet så blev det lite chips, nötter och Ahlgrens bilar framför tv:n. Såg slutet på The Fog och de sista minuterna på Freddy vs Jason. Lagom gory. De har blivit så överdrivna att man sitter och fnissar.

Men den första Halloween filmen däremot. Hugga!!!
Då bodde jag ensam i ett hus i England, Horley. Det var mörkt och regnade ute (som vanligt), kallt inne och jag, min idiot, fick för mig att kolla på en skräckis. Vill minnas att jag tänkte någonting i stil med att:
"Den är ju gammal så den är säkert inte så ruggig"
I helvete heller. Det var inte såååå illa att titta på den men sen så kickade min fantasi igång och jag tordes knappt gå ner för trappen till bottenvåningen utan att det var tänt överallt. Det kunde ju tänkas att Michael Myers stod nere i vardagsrummet. Tror att jag blev mest illa berörd av musiken...

                                                                
                                                                                     Myers en ruggig typ

Attans så det snöde när jag skulle åka hem från jobbet igår (alternativa hemmet då alltså). Spännande att vara ute och åka på småvägar i näst intill full storm med snöyra i en lättvikts bil och med sommarsulor. Kan ju säga att jag inte körde en endaste kilometer över hastighetsbegränsningen, snarare tvärt om. Låg väl på ca 60-70 max. Höll på att bli prejad av vägen av saltbilen. Ibland älskar man höst/vinterrusket lite extra mycket.
 
                                                                             
                                                                             Underbara vinter

I övrigt har jag äntligen tagit tag i projekt rygg och axel. Har varit till naprapaten två gånger nu och utöver det har jag fåt tag i företagshälsovården...efter två dagars ringande. Jag tycker att det är lite knas när man på hemsidan säger åt folk att lämna meddelanden på telefonsvararen om de inte svarar så att de kan ringa upp och sen HAR DE INGEN TELEFONSVARARE!!!!  Nu låter det som om det blir en massa rehab träning innan den läskiga kortisonsprutan som det har talats om.

                                                                
                                                                        Iiiinte roligt

Sist jag var hos naprapaten så vet jag inte vad han pysslade med men satan så ont i ryggen jag hade när jag gick därifrån! Kändes inte mer än vanligt när jag gick dit men efter en plågsam bilfärd hem så var jag tvungen att ta voltarentabetten tidigare än beräknat. Har blivit satt på voltaren-kur för att försöka stävja alla krämpor. Det går väl...sådär.
Har fått stränga order om att sluta strecha när jag tränar. Jag är aldeles för vig och mjuk i muskler och senor så att han inte kan knäcka ut allt ordentligt. Jag tycker visserligen att jag är väldigt stel fast då jämför jag förstås med hur vig jag var när jag tränade voltige och karate som mest. Jag kanske är ganska vig om man jämför med gemene man, vad vet jag.

                                                                           
                                                 Det här är då vad jag har spenderat flera år åt att träna.

Nä nu ska jag börja planera inför nästa års Halloween. Alla bus och skrämigheter :)

                                          
                                                                  Buuuuu på er allihopa!!!

RSS 2.0