Noll

Ja nu är det inte mycket som händer. Jag jobbar natt och livet utanför går på sparlåga. Man orkar liksom inte med så mycket när man jobbar natt. Berget har jag varit upp och sopat och grävt lite på men inte lika mycket som sambon. Han har varit så duktig.

Men lite duktig har jag varit jag med för jag har deklarerat idag. Inte mycket, men det ska göras det med. Annars har jag mest tillbringat dagen med en bok. Jag har kommit in i en riktigt läsperiod just nu. Jag beöver, nej kräver, böcker just nu. Måste-få-läsa! Efter Twighlight böckerna, som tyvärr tog slut på tok för snabbt, så har jag nu rotat fram Virginia Andrews böckerna. Ja vatusan, Stig Larsson lär ju inte komma ut med flera böcker så något måste jag ju underhålla mig med. Ibland behöver man lite "light reading", böcker som man bara kan sjunka ner i.

                                
                                         Omslagsbild från "Vindsträdgården"

Men nu är det ju världens bästa onsdag. För nu, nu är det bara sex timmar tills jag är klar med den här skiftperioden. Sen väntar friheten i form av ledighet. Tjoho och tjolahopp! 17 härliga dagar som man kan göra vad man vill med. En av dem har öronmärkts för ett besök till Alborgen. Det kan nog bli kul. Vi får se hur många blåmärken man lyckas lägga till samligen. Vi får se om jag törs återkomma till det. Den 6/5 bär det av iaf.

                         
                                                          Alborgen by night

Det var allt från mig för den här gången.

Pöss å kram


Mat

Såhär blev käket. Ganska ok tycker jag.


Framdukat efter kostens alla regler och så fint som omgivningn tillät


Mat på fat (som man såhär i efterhand önskar att man bara tagit hälften av)


Efterrätten: Jappmouse

Ja mätt det blev man iaf. Jättemätt!!! (burp)

Straffarbete?

Rubriken syftar till berget som vi håller på att locka fram under all gegga, jord och lera. Det går bra men väldans långsamt. Det skulle säkert gå lite bättre om man inte slog spaden i berget varje gång man tog i lite extra. Såhär har min förmiddag sett ut:

  • Ser stor jordhög
  • Höjer spaden...
  • Tar i för kung och fosterland
  • Och slår spaden rakt in i berget så det gör ont i händerna
  • Ajajajaj
  • Fegar och tar det lugnt nästa gång, bara lite på spaden nu
  • Får bara med mig finjord och lera gång på gång
  • Lackar ur och tar i från tårna
  • Och slår spaden rakt in i berget igen...suck

Jag tror jag måste införskaffa en mindra spade för lite mera detaljbetonad grävning. Och eventuellt ett spett, kan vara bra att ha. Undrar om man kanske skulle köpa några läskiga trädgårdshandskar när man ändå är i farten, sånna där som alla gamla tanter har? Hähähä.
                             
                                   Vad sägs om dehär "skönheterna"?

Iaf så ville det sig inte bättre än att jag råkade trampa snett, för att undvika att hoppa omkull sambon. Hamnade i en porös lera som fick mig att halka, ramla bakåt och landa på armbågen...medans axeln var bakåtvriden. Skönt? Inte mycket. Sen när jag skulle resa mig fick jag väl något blodtrycksfall eller något för det flimrade för ögonen innan ljuset släcktes och det blev väldigt varmt i både ögon och öron. Lite otäckt. Men efter att jag hade satt mig ner några sekunder så blev det betydligt bättre även om det fortfarande susade i öronen. 

Ja, å sen var det ju bara att slänga i sig lite mat och dra iväg till kneget. Idag är det eftermiddagshelg och då ska det lagas mat. Det blir Oxfilé i smördegsram med vitlökssås och friterade potatisskivor med skal och till efterrätt ska vi äta Jappmousse. Det här ska bli spännande. Får se om jag orkar uppdatera eller om jag hamnar i paltkoma.


Hundägare...be ware

Jag är så sjukt jäkla trött på hundägare!!! Mmmm, det låter illa men det riktar sig inte till alla som äger jycke utan endast de idioter som inte kan dels plocka upp efter hundarna och dels de som plockar upp efter hundarna men slänger påsarna i diket.
Jag var ute och gick idag och när jag hade räknat till 10 påsar som låg slängda i dikeskanten så slutade jag. Det som gjorde mig mest förbannad var det riksmongo som hade lagt en välfylld påse mitt på vägen i körbanan. Jävla pulver säger jag bara! Helt slut i huvet! Jag har mina misstankar om vem det kan ha varit men eftersom jag inte har några bevis så...aja.
                           
                    Vad är vitsen med att lägga det i en påse om man bara slänger tillbaka det???

e i affären och gick förbi en burk med raggmunkssmet och fick total sug efter raggmunkar som jag älskar och inte har ätit på flera, flera år. Sagt och gjort så köpte jag min lilla bruk och knallade hem glad i hågen.


Öppnade burken, bööörja ana oråd... Innehållet var gult och då menar jag verkligen GULT. Så jag fick ner smeten i pannan ("klöff" lät det ), stekte det och provsmakade sedan...och uäk! Det var fullkomligt vidrigt! Jag kunde känna alla konstjorda tillsatser och annat blaj. Nej, det var så långt ifrån raggmunkar som man kunde komma. Men eftersom jag skulle iväg till jobbet stekte jag tre stycken till medans jag bittert mumlade
"Till detta är jag nödd och tvungen".
Jag fick dränka vedervärdigheten i sylt och dricka mycket vatten. Aldig mer säger jag bara! Jag har redan letat fram recept på riktiga raggmunkar. Det kommer det att bli nästa gång. No more fakeing!!!
Knaperstekta raggmunkar med lingonsylt och ett glas mjölk - en riktig höjdare! 

Här kommer ett av alla recept på riktiga raggmunkar om det är nån som är intresserad

Ingredienser

4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Till servering:
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt

Gör så här

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.
--------------------------
Om man inte gillar fläsk så kan man ta bacon eller keso till det.

                       
                                  Riktiga raggmunkar

Naäe

Det snöat, det snöar faktisk. Vart tog våren och sommaren vägen. Vi har gått direkt in i vinter igen. Suck, inte helt nöjd med det här...dessutom verkar mina fingrar ha en släng av dyslexi idag. Får skriva om och om igen.

Tack och lov att dagen inte varar förevigt. Hoppas på bättre väder imorgon men jag är långt ifrån övertygad om det. Suck. Mer från mig en annan dag.

Morss

Ljuset i tunneln

Nu är det inte långt kvar tills man får åka hem och sluta ögonen. Natthelgen är över för den här gången och vi verkar ha överlevt den allihopa. Sju veckor kvar till nästa gång, det känns betryggande.

Idag har jag inte gjort så väldans mycket (igår blir det väl om man ska vara petnoga). Efter att ha ätit lite fil och müsli så gick jag ut och började sopa av jord och grus från berget. Det kommer att ta tid har jag insett. En vääääldigt lång tid. Jag är nog den enda som går och hoppas på intensiva regnskurar lite då och då nu. Så att så mycket jord och grus sköljs bort. Sen får vi blåsa på med högtryckstvätten så blir det finemang.

På tal om blåsa så tänkte jag var lite strategiskt fiffig och bara sopa ett litet tag så jag inte skulle få ont i händerna. Funkade bra? Icke! När jag var klar på ett ställe kom den där rösten som säger: "Bara lite till, några kvasttag kan ju inte göra så mycket, bara sopa rent den där lilla stenen...och börja lite på den där klipphällen" osv osv. Gissa vem som hade så satans ont i händerna när hon skulle äta lunch. Mmmm, just d. Och fick man någon sympati för det. I helsike heller. Däremot ett påpekande om att jag var gnällig och borde ta och bita ihop. Och precis där gick jag och lade mig. Män! Suck. 
 
I övrigt innefattade dagen en cykeltur ner till affären och tja, inte så himmla mycket mera. Men med tanke på att det är natthelg så är det fortfarande ganska mycket ändå, på någe vis... Aja, nu ska jag hem och sova om en timme eller så.

Över och ut för inatt

Segt

Mmmm, segt till tusen. men nu har jag snart gjort två av tre nätter. Det känns bra. Lite tråkigt att jag är så trött inatt. Försgående natt seglade förbi förvånansvärt lätt. Jag var så pigg och glad (och lite hyper) när nästa skiftlag kom att jag nästan glömde bort att gå hem. Ja, nästan alltså, nu ska vi inte överdriva här. Risken att jag skulle glömma att gå hem är obefintlig.

Men idag är det andra bullar, det kan jag lova. Så trött. Jag vill bara kura ihop mig någon stans och sluta ögonen och sjunka ner i en välsignad sömn. Men det blir inget av med det. Nåja, om två timmar kommer räddningen, nästa skiftlag.

Nu ska jag äta lilte frukost så kanske det känns bättre. Sen får jag försöka klura ut hur jag ska fördriva tiden ytterligare i några timmar.

Zzzzzzzzz

Trädgården

Och här följer några bilder från trädgården. Jag hoppas att jag kommer ihåg att ta mycket bilder medans den växer fram. Det ska bli spännande att se huruvida slutresultatet liknar mina planer överhuvudtaget.


Här grävs det för fullt. All jord och alla stenar ska bort.


Berget skrapas sakta men säkert fram.


Här ska det sås gräs när matjorden har kommit på plats.


Här är berget framtaget redan.


Titta, det finns redan en trappa i berget. Slipper bygga en själv, underbart!


Här ska det bli berghäll. Fram med piasavan och högtryckstvätten.


Föreställ dig en grön och frodig gräsmatta här nere och blomor på berget...


En fin klipphylla. Jag tänker mig antingen en badenbaden eller trädgårdsmöbler här.


Titta så mycket massa som har fraktats bort från berget. Massvis med jord


och en ansenlig mängd stubbar också.


Kuben ståtar på berget i ensam glans.


Under överhänget kommer ett trädäck att byggas som senare ska bli en altan.

 

Ja, så ser det ut för tillfället. På måndag drar det väl igång igen och alla massa som vi inte ska använda ska fraktas bort.  Jag har sån tur att jag jobbar mina nattskift under helgen så jag kommer inte att bli störd av det hemska oljudet av metall mot berghäll. På måndag jobbar jag till 07:00 på morgonen och sen kommer jag förhoppningsvis att hinna hem och somna innan grävjobbet drar igång. Men eftersom det "bara" gäller att frakta bort det så kommer det nog att bli ganska tyst ändå (tja, allt är ju relativt ellerhur).


Foton...äntligen

Idag har jag varit synnerligen duktig. Jag har äntligen tagit mig i kragen och sprungit (nåja) runt och fotat i huset och runt på tomten. Utöver det så har jag även tvättat två maskiner tvätt, haft mina föräldrar på besök, dammsugit och klippt mig.

Jag måste säga att jag blir nöjdare och nöjdare med hur tomtarbetet skrider fram. Men jag ska inte hålla på och skriva en massa brödtext nu inte. Jag låter ännu en gång bilderna tala och säger endast: Välkommen hem till mig :)


Hallen


Såhär ser det ut när man kommer in


Vardagsrummet och lite av köket


Vardagsrummet från en annan vinkel


Och ytterligare en vinkel


Matplatsen. Stolarna ska målas om när det blir varmare väder


Mitt älskade kök. Gardin till lillfönstret är på g


Här ser man lite av tvättstugan eller klädvården som de envisas med att kalla det


Diskmaskin! Mycket viktig och uppskattad pryl i hemmet



Fönstret mot världen


Det blåa sovrummet


Det gula sovrummet. Det var för ljust ute för att kunna få en bra bild


Korridoren


Lilla tv-rummet, ena halvan


En bokhylla som matchar dvdhyllan ska stå på höger sida


En av lamporna som jag är väldigt förtjust i


Sovrummet


Även här var det svårt att få till en bra bild


Nu blev det bättre :)


Stora badrummet


En duschkabin som inte läcker :D


Lilla toan

Det är fasen inte lätt att väva ihop två olika inredningsstilar och försöka skapa något nytt men det blev ju riktigt bra. Ja, jag är faktiskt jädrans nöjd. Vad tycker du?

Metamorfosen skrider vidare

Ännu en underbar dag med sol. Dessvärre ingen större värme i luften. Jag har ändå plockat ut en av trädgårdsstolarna och ställt mot husväggen i vinkeln på baksidan, där det är lä. Det är så otroligt skönt att sitta där och värmas av solens strålar.

Jag satt där och läste tills sambon masade sig upp ur sängen. Jag är inne på den fjärde boken om Bella & Edward. Jag måsta säga att de bara blir bättre och bättre. Måste helt klart se filmerna.

Nu har även arbetet med baksidan av tomten dragit igång och det är bra. Mindre bra är att de började jobba straxt efter 07:00. De har en grävskopa uppe på berget som "skalar av" mossa, rycker upp stubbar och tar bort stora stenblock. När tänderna på skopan dras mot berget uppstår ett ljud som är klart obehagligt. Att sova igenom detta var ingenting som jag klarade av, sambon däremot...

Jag pratade lite med Jan-Erik och han sa att jag inte skulle kunna ha gräsmatta uppe på berget. "Fan fan fan" tänkte jag och blev ganska irriterad. Jag vill inte ha en tomt med en massa berg på, jag vill ha gräs! Sen var jag på dåligt humör några timmar eftersom alla mina trädgårdsplaner gått i stöpet. Men det var ju inte så mycket att göra åt det. Deletea alla planer och börja om från noll igen. Inte kul men har man inget val så.
10min innan jag skulle iväg till jobbet så knackade Stellan, som hade grävt hela dagen, på och ville att jag skulle visa hur jag ville ha tomten. Jag förklarade att jag nu stod i ett nolläge eftersom jag inte skulle få någon gräsmatta eller på sin höjd en remsa på någon meter med gräs. Allt som jag hade planerat var liksom borta.

Den fanstastiska människan säger då att han nog kan gräva så att 2/3 eller åtminstånde hälften av höjden kan bli grästäckt. Plötsligt började planerna ta fart igen. Det ska nog bli bra det här på något vis, och nu menar jag det verkligen. Vi kom överens om att han skulle försöka sänka nivån på berget närmast kanten så mycket som möjligt så att höjningen skulle ske i små/mindre etapper. Då kommer vi att slippa känslan av en klippvägg som reser sig precis vid husknuten. Skönt. Sen ska han jämna till den högra sidan så mycket som möjligt och där kommer det sedan att bli gräsmatta (hurra). På vänster sida ska berget putsas fram. Där kommer vi nog senare att göra iordning en uteplats där man kan sitta och grilla, sola eller bara njuta. Den platsen är tomtens högsta punkt och har en fin utsikt och dessutom sol hela dagen, så den måste utnytjas tycker jag.

Jag ska försöka ta mig i kragen och gå runt med kameran lite mera nu och fota och lägga ut lite bilder här på bloggen så ni får se hur fint det har blivit. Har liksom halkat efter där lite. Men inte imorgon. Då drar jag hem till mor och far och slänger på sommarsulorna.

Nu är det bara 5 dagar kvar tills min bror får nyckeln till sitt nya hem och på tal om det. Ett jättegrattis till Anna som precis har köpt sig ett nytt hem. Hurra för dig tjejen!!!!

Hungrig. Mat. Nu. Puss!

Sooool

Underbart här ligt väder ute. Det rullar på med tomten också. Igår kom min generalplanderare förbi för att kika lite på tomtdelen på höjden. De ska förhoppningsvis börja ta bort stubbar och stora stenar redan den här veckan för att kunna bedömma hur mycket fyllning som behövs och hur mycket kalaset kommer att kosta. Man vill ju gärna kunna binda lånet snart och få huset värderat också. Tänk om man skulle slippa topplånet. Det vore ju...toppen! Ok, den var lite dålig men du kan ju le lite iaf :D

Jag har haft en toppendag! Alla människor är glada och jag har turen att ha söta och goa människor i min närhet. Är det våren som har påverkat mig? Ja, tametusan visst är det så. Mitt humör är direktrelaterat till solen och nu är allt underbart. Sooool mera sol :)

Pulvrets insats var god

Jajjamensan, jag är nöjd med utfört arbete. Jag tror att han hann med att åtgärda alla punkter på restlistan. Nu kan jag tex äntligen öppna fönstret i stora badrummet, ytterdörrens tröskel har spikats fast, garagedören har fått en övrelist, den trasiga plankan på farstukvisten är utbytt osv osv.

Annars har jag inte gjort så mycket idag. Har gått igenom 7 säckar med barnkläder, sorterat och vikt ihop. Av dessa sju var det slutligen en kvar med kläder som ska tvättas och läggas in i garderoberna. Resten får vänta tills de har vuxit på sig lite.

Jag har föresten börjat läsa Stephenie Meyers böcker, ni vet Twighlight-serien. Jag var lite skeptisk ibörjan men jag måste säga att de är riktigt bra så fort man har kommit in i dem. Just nu är jag inne på nr2, "När jag hör din röst". Jag har de andra böckerna på sängbordet så det är bara att hugga in (höhö no pun intended) när jag är klar med den här. Jag antar att jag får lov att titta på filmerna också när jag har läst klart böckerna. Men jag är lite rädd att bli besviken. Min bild av hur karaktärerna ser ut brukar inte stämma särskillt bra med hur de ser ut på filmen. Jag tänker då närmast på totalbesvikelsen Tom Hanks i Da Vinci koden och Änglar och demoner. Jag hade verkligen tänkt mig nåon mera i stil med William Petersen. Nåja, det kanske kan bli bra ändå.

                                        
                         William Petersen                                              Tom Hanks

Grått grus glad

Konstig rubrik men idag är jag glad. Jag har fått hem ett halvt lastbilsflak med grus. Äntligen ska jag slippa traska omring i en massa kladd. Jag började glatt med utskyffling av grus men var tvungen att lägga det på hyllan för att gå in och steka pankakor. Men när jag skulle gå och lägga mig (jag jobbar natt just nu) så tog sambon över och gjorde ett kanonjobb. Det ska bli skönt när gruset har hunnit torka lite med.

Och nu har jag äntligen fått igång ip-telefonin. Det verkar funka fint. Jag fattar inte att det skulle ta sån förbaskat lång tid för dem att inse att de skickat fel box. Nåja, jag ska inte gräva ner mig (höhöhö) i det nu.

I övrigt har jag varit ut och testat vårskorna. Kanoners! Jag har även införskaffat ett par nya "promenad skor" eller ja, ett par gympadojor helt enkelt. Svarta, enkla och snygga...och även sköna. Så sköna att jag har dem varje dag. Sulan är lite tjockare än på vårskorna och passar toppen när man ska ut på en sväng. Det får nog dröja ytterligare några veckor innan jag törs knalla omkring i vårpjucksen (sååå smart att köpa kritvita skor).

Imogron kommer dessutom pulvret till besiktningsman för att åtgärda alla punkter på restlistan. Jag har så svårt för karln och imorgon kommer han redan kl 12:00. Jag kommer med lite tur att ha sovit 4 timmar då. Det här bådar inte gott. Det kan tänkas att jag kommer att behöva fly hem till mor & far för att sova lite på eftermiddagen. Vi får se. Tack och lov så är sambon hemma.

Nä, nu är klockan 03:40, "bara" 4 timmar kvar av nattskiftet. Hur ska jag få dem att gå??? Hjälp! 

Måndag

och fortfarande inte ledig. Och när jag tittar ut genom fönstret, vad ser jag då? Lappmöggel! Nu börjar jag bli redigt less på det här. Eftermiddagspass hägrar idag och imorgon sen är det bara två nätter kvar tills man får ett brejk. Inte helt fel men å andra sidan kan man lika gärna vara på jobbet när det är sånt här väder.

Låååångfredag

Jahapp nu är världens, enligt kalendern, längsta fredag här igen då. Och idag kan det nog stämma. Idag kliver jag på en ny period med jobb, jobb, jobb. Äsch, det är inte fullt så illa som jag kanske får det att låta. Eftersom det är röd dag så blir det lite klirr i kassan och alla dagtidare är lediga så det är ganska lugnt här. Trevligt. Ute skiner solen så det hade ju iof inte svidit om man hade varit ledig heller.

                                         

Vi har börjat skicka ut snön på garageuppfarten och vägen för att det ska smälta lite snabbare. Vi har ju en hel del snö på våran "lilla" tomt. Och det känns fördjävligt! Jag menar; här har man spenderat hela vintern med att skyffla upp det vita helvetet i högar och nu står man och skottar tillbaka skiten. Jag gillar snö, verkligen, men nu får det faktiskt räcka. Jag hoppas verkligen att det smälter undan mycket idag.

                                

Igår kom det godishungrande påskgubbar och påskkärringar hem till oss. Först ett tjejgäng med kopparkittlarna i högsta hugg. Och lite senare tre påskgubbar (grannens knoddar och en kompis). De var riktigt fint utklädda allihopa. En sak undrar jag över dock. När jag var liten och gick påskkärring tillsammans med min kompis så spenderade vi minst en hel dag med att göra påskteckningar och påskkort till dem som vi knackade dörr hos. Hälften av nöjet tyckte vi låg i förberedelserna. Poängen med att knacka dörr för oss var att önska glad påsk till alla och lämna en fin teckning. Om vi fick godis, och det fick man ju nästan alltid, så hade föräldrarna förmanat oss att vara artiga och säga "Tack så mycket".
Nu är det varken önskningar om glad påsk, ett kort eller ett tack för godiset som gäller. WTF?
                          

Jag kanske är gammaldags men jag tycker faktiskt att man ska tacka när man får något. Det kostar intget att vara artig och det är något som jag anser ingår i en normal uppfostran.

                                               

Nåja, nu ska jag inte snöa in på barnuppfostran (även om jag bra görna skulle vilja). Påsk var det ja. Igår så påskstädades det, men de förbaskade fönsterna får vänta...utsidan iaf. Vi har även burit in ved så att det räcker för hela helgen och förmodligen resten av veckan med. Jag tänkte ta in lite påskris och även spåra upp några videkissar men det blev inte av det heller. Någon hyseterisk påskpyntning kommer det inte att bli heller. Ris, några påskliljor och ett påskägg eller två för räcka. I övrigt så har Alltele kommit på varför min IP-telefoni historia inte fungerar. De har skickat ut en box som inte kan hantera signalerna som Stadsnätsboxen skickar ut. Klyftigt! De ska skicka mig en ny box någon gång efter påskhelgen...tack som fan. Nu har jag bott i huset sedan 23 januari och har fortfarande ingen telefon. Bara liiiite trött på det här. Nåja, det blir väl kanske bättre hoppas jag. Det är alltid som mörkast innan gryningen sägs det.

                   
                                         Glad Påsk på er allihopa!


RSS 2.0