Söker fortfarande med ljus & lykta

Jag har fortfarande inte hittat "min" lykta. Alla lyktor jag hittar är antingen för små, fel färg eller fel utförande. Börjar kännas lite tröstlöst men jag ger inte upp. Någonstans finns den. Lyktan som är just på pricken perfekt för mig. The search continues...

För liten & fel färg men annars ganska ok....

Nytt och fint, peppar peppar

Tjolahopp, nu har jag en fungerande toalett i stora badrummet igen. Det känns helt fantastiskt måste jag säga. Jag hoppas att det håller nu. Det blev ju inte mycket sömn att tala om tyvärr. Jag kom hem och kastade mig i sängen lagom till kl 08:00. Klockan var ställd på 10:50 och jag hoppades att han inte skulle komma tidigare än det. Meeeen hur mycket kunde jag sova då. Svar: näst intill ingenting alls. Först frös jag som en hund och sen kunde jag inte slappna av eftersom jag skulle upp snart. snart,snart.

Jag tror att jag kanske sov 1½-2 timmar max :( Och det kändes i kolan när jag masade mig upp ur sängen redan 10:30. Det var omöjligt att sova så det blev som det blev. Tack och lov så kom han ganska exakt 11 och det tog honom ganska exakt 5min att fixa toan. Fantastich! Och på köpet så fick jag en dubbelspolande toalett istället för standardspolningen. Me like! Jag fick lite skötselråd av den otroligt trevlige Ifö-Pelle och sedan, ett tu tre så var han påväg mot nästa uppdrag.
                                       
                             Att ha en toalett som fungerar är guld värt :) 

Att försöka somna om var lönlöst så jag fortsatte dagen med ett fett minus på sömnkontot. Någon träning blev det inte eftersom det var alldeles rörigt i skallen pga sömnbrist. Men jag tog en långpromenad i det underbara soliga vintervädret. Så otroligt härligt. Jag tog lite kort med mobilen men tror ni jag hann med att ladda upp dem då? Icke! Det får bli en annan gång, kanske redan imorgon.


Tidig torsdag

Idag har det varit en bra dag men kall. -11 påstod termometern när jag vaknade. Ruggigt! Har väl inte utfört några större bravader idag utan mest rullat på i förutbestämda hjulspår. Jag tog en sväng in på gymet (wow) och viftade lite med hantlar och sånt. Jag kände mig äntligen mogen att lägga på liiite mera vik på hantlarna. Eller tja, jag tog ett par som var tyngre iaf. Uj vilken skillnad. Plötsligt fick man kämpa lite och det blev genast kul igen. 

Det är en sak jag har gått och stört mig på på gymet. Ända sedan de renoverade gymet, inte en dag förtidigt måste jag tillägga, så har alla hantlar hamnat åt helvete fel. Allt ligger i oordning och det stör mig något grymt. Jag trodde i min oskuld att någon skulle fixa det, rätta till och lägga var sak på sin plats men icke då. Jag kände mig väldans OCD-ig men idag var jag tvungen att lägga dem rätt. Tack och lov så var det bara de lätta vikterna som låg i en enda röra (de tyngsta hantlarna väger 10kg). Bara lite småpedant, haha.

                                          

Jag har gjort ett ryck med strykjärnet också. Nu är nästan alla julgardiner strukna. Det är bara en uppsättning kvar men den måste tvättas först. Det är första tvätten så jag vågade inte slänga i den med de andra gardinerna. Undertecknad skulle gråta blod om de skulle färga av sig eller bli färgade av någon annan gardin. Med tanke på allt trassel innan jag fick tag i dem är jag mycket rädd om dem. Tråkigt nog såg jag att mina nya kuddöverdrag inte var av särdeless god kvalitet. De var bara sydda med raksöm innuti och har börjat fransa upp sig efter första tvätten. Men det är inget som inte kan avhjälpas med hjälp av en symaskin. Så det får bli ett litet besök till mor och hennes symaskin.

Efter matlagningen blev det hopp isäng så jag skulle kunna få några timmars sömn som kompensation för att ha vaknat vid 07:00. Jag jobbar med andra ord natt inatt.

Morgondagen riskerar att bli mindre bra. Vid 11-tiden kommer nämnligen Ifö-snubben som ska fixa min toalett...igen. Det blir alltså bara tre timmars sömn imorgon. Jag är lite orolig att det kommer att fucka upp min dygnsrytm men det är inte mycket att göra åt saken. Toaletten måste ju fixas.
Aja, det ska nog gå bra det med på nå vis :)

Lite kvällskul?


With attitude!

Förra veckan var riktigt dyster och ur ett finansiellt perspektiv ett riktigt bottennapp. Men nu är det en ny vecka med nya möjligheter. Alltså står uppryckning på schemat. Dagen började inte bra...alls. Nååågon valde att snooza tre gånger i morsse, trots att det är närmast en dödssynd att göra det om inte båda ska upp samtidigt. Det skulle vi inte. Men vad hjälpte det. Att somna om var stört omöjligt så min dag började 06:00.

Jag passade på att vara lite huslig och tvätta alla gardiner, dukar och kuddöverdrag som byttes igår, jag storhandlade och hann t.o.m med en sväng på gymet. Jag kände mig ruskigt duktig när jag gick där ifrån 1½ timme senare.

För att skämma bort mig lite grann öppnade jag en ny burk med Body Americana - Organics With Attitude. Jag har kört på  Southern Belle: Peach and Mango tidigare men idag öppnade jag den nyinköpta New York Cheesecake with an Edge: Vanilla and Strawberry. Jag säger bara som Maria Montazami: Mums!!! Den luktar jättegott. Lite måste man lyxa till vardagen.

    
Southern Belle                        New York Cheescake with an Edge

Här är samtliga dofter:
Vermont Va Va Voom: Green Apple, Maple and Blueberry
Southern Belle: Peach and Mango
New York Cheesecake with an Edge: Vanilla and Strawberry
Toast to the Coast: Ocean and Grapeseed
Älskar den pinuppa inspirerade designen ♥ Dessutom är 72% av ingredienserna ekologiska och produkterna är inte djurtestade. What's not to love about that?!?! :)


Jag väntar fortfarande på att biblioteket ska höra av sig angående Jarastavens vandrign, men väntan verkar bli lite längre än väntat höhö. Under tiden så har jag börjat läsa Johanne Hildebrandts trilogi "Sagan om Valhalla". Vaddå, insnöad på fornnorden? Jag? Jo kanske lite då. Jag har iaf hunnit läsa ut "Freja" och har börjat läsa andra delen, "Idun". Carro har lovat att låna mig den tredje och sista delen "Saga från Valhalla". Så några dagar till ska jag väl kunna hålla mitt läsberoende igång.


                     


Underbara debatt

Ja vad säger man? Skratta & le, tänk & begrunda sedan.


Det blev tyvärr lite suddigt men ändock värt att läsa :)

Missdådare

Just ja. När jag städade lite i garaget så hittade jag ännu en missdådare. Nååågon hade ju ätit upp den fina julkransen jag fått i julklapp av mina kusiner för några år sedan. Möss och råttor stod högt upp på listan över misstänkta. Vi fick tre rådisar i fällorna. När jag städade hittade jag den fjärde. Den verkar ju ha strukit med av naturliga orsaker. Ja, naturliga om man smäller i sig x antal gipskulor. Kan inte vara bra för en liten musmage.

The husmus is nomore

Hoppas att jag får ha mina prylar ifred från diverse djur och från och med nu. Inget jag riktigt räknar med så jag har skaffat stora tunnor som sakerna förvaras i numera. De flesta sakerna iaf.


Ny dag nya möjligheter

Tjosan, idag känns livet mycket bättre. Lilla blå är hemma och det käns väldigt skönt. Enda smolket i bägaren är att oljeservice lampan inte gick att återställa. Men verkstadsnissen har en plan. Hoppas den funkar bara.

I förrgår var jag på plastparty. Ett säkert tecken på att man är gammal. Jag inhandlade lite prylar. En ostkupa och en lökhackare. Jag blir ju så vansinnigt tårögd när jag hackar lök och lök används mycket på E-street.

    
 Mittenostkupan längst ner är min :)                                  Grååååt inga tårar mer för lökens skull

Idag är det tårta på jobbet som gäller. Chifen fyller år och vi ställer till med ett hejdundrande kalas, läs kaffe,  tårta och en film om Tjernobyl. Jorå' skiftlag tre kan festa till det när högtider stundar. Vi har fixat en finfin present till honnom. En cd-skiva med best of Hasse & Tage åsså har undertecknad rimmat ihop en liten dikt. Senare i år har vi ju två stora bemärkelsedagar att se fram emot. Två av mina kollegor fyller jämt. Kan nog bli lite rajtan-tajtan då med. Tjernobyl del 2 eller nåt sånt skulle jag tro.

En lite tråkig sak som jag upptäckte här om dagen är att mina älskade vinterstövlar börjar ge upp. Den ena stöveln har sprukit upp längst ner vid sulan. Undrar om man kan laga det hos en skomakare tro? Fast de har ju hållit ihop i 5 vintrar så det är väl ganska bra ändå. Synd bara att det inte verkar finnas någon liknande modell. Vilken jäkla tur att jag köpte nya kängor på rean tidigare. Jag får traska omkring i dem tills jag hittar några andra fina svarta stövlar.


Down but not out

Nä inte än så länge men det är faan inte långt ifrån. Just nu verkar allt gå emot mig, suck.

Det började med att jag glad i hågen lämnade in bilen på service i måndags. Sen snabb, lätt liten service. Inga konstigheter lixom. Nojig som jag är efter samtal om kamremmar och fan och hans moster så bad jag killen kolla upp det hela. Jag kunde nämnligen inte hitta någonslags dokumentation över att den hade blivit bytt. Jag + dokumentation = ♥. Kalla mig gärna arbetsskadad. Det ska ju bytas vid si sådär 12000mil. På tidsdagen skulle jag hämta upp "Lilla blå" men icke då. Mina farhågor hade besannats. Kamremen var INTE bytt!!! Min bil har gått drygt 15570mil. Inte bra, inte bra alls. Det som var ännumindre bra var att det hela kommer att gå loss på minst 10000kr. Gissa om jag har ont i plånboken.

Så jag skulle hämta upp min lilla pärla igår. Tror du den var klar? Icke! Det var delar som inte hade kommit så han fick vänta tills nästa leverans. Så istället för att hämta bilen på tisdag så blir det (peppar, peppar) idag, fredag istället. Jag ska dit efter jobbet och hosta upp pengarna.

Jag har föresten börjat läsa en fantastisk bokserie som heter "Jarastavens vandring". Den utspelar sig i fornnordisk tid och är väldigt fängslande. Jag köpte en stor låda böcker för en tjuga på en loppis i somras och två av böckerna i den serigen råkade finnas i lådan. Tyvärr så var det del 2 & 3 så jag kastades rätt ut i handlingen men det har gått ganska bra att hänga med i svängarna ändå.

Så jag tänkte att jag skulle låna böckerna från biblioteket och sträckläsa (helt underbart). Men där fick jag veta att de inte tar in långa serier (det finns nio böcker i Jarastavens vandring). Lite konstigt var det att jag hittade på tre böcker ur serien ändå. Nåja, hon lovade att beställa böckerna, för de fanns ju givetvis inte på biblioteket som jag var på, och höra av sig när de hade kommit. Bra där.

Sen kom jag liksom på att jag ju faktiskt kunde ta och köpa mig böckerna eftersom jag inte skulle kunna låna dem på biblan. Åkte till en bokaffär och hittade faktiskt på böckerna, som är skrivna av Saga Borg (som är en pseudonym för ett författarkollektiv som för tillfället består av Diane Karlstrom f.d Alfredhsson och Carola Haglund,  tidigare har även Jesper Svensson medverkat ). Men jag hittade bara del 6, 7 och 8. Så jag frågade om de kunde beställa hem de andra böckerna så skulle jag köpa dem på stubben. Men de var slut...överallt. Och de skulle tydligen inte trycka några nya böcker heller. Såååå typiskt, när jag äntligen hittar en bra serie som jag gillar. Aja, jag får väl ta och leta lite på nätet. Vem vet, jag kanske har tur. Jag är alltså på jakt efter Jarastavens vandring av Saga Borg del 1,4,5 och 9. Om du skulle råka ha dem ligga och skräpa där hemma så hör gärna av dig. :)

Nu ska jag ut i cyberrymden och leta böcker och betala räkningar (ett glamoröst liv man lever, inte sant) ☺

Jobb jobb jobb

Ingen rast och ingen ro men snart så får jag åka hem och ta helg. Klockan närmar sig 23:00 med stormsteg. Morgondagen ser jag verkligen fram emot. Då ska jag, Anna och Ylva in och göra Uppsala osäkert. Klackarna i taket liksom :) Det ska bli förbaskat trevligt. Vi hade buskul så jag har inga tvivel på att morgondagen kommer att bli bra. Kan inte minnas när jag hade en riktig tjej-kväll sist. Bättre sent än aldrig.

Nä, nu kommer avlösningen. Härligt när de är tidiga :)
Hej, tjolahopp och natti natti ♥

(Hoppas kunna skriva lite mera nästa vecka)

Vecka 2

Ja jösses vad tiden går. Jag har inte ens hunnit vara inärheten av datorn på senare dagar. Det har varit tok-mycket på g. Min lediga vecka blev lite kortare än beräknat eftersom jag var tvungen att åka in och jobba. Så helgen blev gaaanska fullpackad.

Jag städade och röjde i garaget som en galning i lördags eftersom vi skulle börja ställa upp saker på vinden...äntligen. Noggran som man är så märktes alla tunnor och lådor upp med innehållsförteckning. Och på vinden står nu sakerna sorterade in i sina olika fack. Ett fack för kläder, ett för saker, ett för cycklar...ja ni fattar va? :) Mycket mycket nöjd!

På eftermiddagen så hämtade vi all återstående ved som vi hade hemma hos mamma och pappa. Låter som en baggis kan man tycka. Men då glömmer man allt jävla lappmöggel som låg ivägen för både veden och släpkärran. Det var minst tonvis med snö. Jag tror att hela projektet tog ca tre timmar. Jag fick ett återfall av smärta i axeln som fick mig att bli lagom orolig. Såg framför mig flera månader med rehabeliltering och eventuella sprutor men det verkar jag slippa. Det var otroligt skönt att ha det gjort. Men nu väntar en horibel snöskottningsraid upp på berget om vi behöver ännumera ved i år, och det kommer vi helt klart att behöva om det ska fortsätta med långvinter.

I söndags skulle Linda med familj komma och hälsa på. Vi har inte setts på si sådär 11 år lite drygt så jag såg verkligen fram emot det. Men det ville sig så illa att hon inte kunde komma. Väldigt tråkigt men vi får försöka ta det en annan gång. Förhoppningsvis innan jul, host host.

Nu ska jag snart styra kosan mot affärerna och shoppa lite ärbart.
Tjingeling!

Plötsligt så händer det

Men i mina ögon alltför sällan. Jag har äntligen varit iväg och handlat. Jag hade ju tänkt att åka med i egenskap av bärhjälp men jag kunde som sagt inte motstå att inhandla lite saker som jag letat efter. Ja, det blev väl några mindre nödvändiga saker med men sånt händer :)


Hittade ett par jättesköna täckbyxxor


Lite produkter från Bobby's så man blir snygg i barret


Ok, konfetti och dekorationssand var väl kanske inte livsnödvändigt...


Men det var de nya vinterkängorna, och halva priset var det också
:)

Nu får jag väl ta och ge mig ut och skotta eftersom det kommer snö i mängder. Tråkigt nog så blev min lediga vecka avbruten pga sjukdommar på jobbet. Så om 2½ timme bär det av till kneget igen och samma lika imorgon. Jag hoppas bara att den som är sjuk kryar på sig. Har liksom ingen större lust att jobba natthelg också eftersom det är sista lediga helgen tillsammans med sambon på bra lång tid. Nåja, vi får se hur det blir. Måste man så måste man.

Jaha, nu kan jag nog inte dra ut på det mera (även om jag har försökt in i det längsta). Ut och skotta med dig kvinna!

Husbygge

Nu när jag sitter och går igenom fotografierna så slår det mig att jag har glömt att visa vilket fint pepparkakshus Anna & jag gjorde. Byggmästare Magnus kavlade ut degen och stod för utskärning av byggdelar samt ihopsättningen av huset. Säger bara: Älvsbyhus aint got shit on you my friend! Tätaste pepparkakshuset i stan :)

Sen kastade Anna & jag oss över uppgiften att dekorera hela härligheten. Jag tycker personligen att det blev ett av de bästa pepparkakshusen jag någonsin gjort. Här kommer bilder:


Färgglada gardiner och snögubbar i fönsterna.


Julröda gardiner och blomma i fönstret, jojjomensan fint ska det va'


Har försökte jag få till en julgran :)


Och den ser man även från baksidan. Anna har gjort det snygga taket.


Säg det med kärlek glasyr!


Fast det finns ju alltid någn som ska vara värre. Pepparkarshuset nere på värdshuset


Fel bokstäver

Justja jag tror jag glömde att säga att vi var in på mellandagsrean och införskaffade oss en ny tv till sovrummet. Det var en vacker, solig dag tills vi hade kommit halvvägs. Då kom vi in i ett riktigt dimmlandskap som var nästan sagolikt.


Tyvärr kunde jag inte fånga känslan av att vara inesluten i en dimmvärld


Ser ni skogen därframme?


25-50meter senare syntes träden

Nå, vi hade iaf bestämt oss för att det skulle bli en ny tv på mellandagsrean. Vi kikade runt lite i några affärer innan vi bestämde oss. Vi hade tänkt oss att det skulle vara en LCD ca 40". Det blev det inte. Det blev en LED 46". Jobbigt det där med bokstäver ;) Skämtåsido så passade priset så bra att det inte var mycket att snacka om. Man ska inte vara dumsnål. Så nu står den i vårat sovrum och jag är så grymt nöjd!!! Det är en riktig biokänsla att ligga och kolla på film i sängen. Jag har noll förståelse för folk som inte gillar tv i sovrummet. Med det är upp till dem, jag är supernöjd och det är ju det som är det viktigaste hihihi


En lite suddig bild på den gamla tv:n (min första tv som jag fått av mor & far)


Toooooomt!


Som julafton på nytt, wiiiiih!


Nya LED-tvn på plats, 46" och tunn så ända in i bäng.

Något som jag verkligen gillar är att det går att vrida på skärmen. Grymt smidigt så att man slipper stå och försöka vrida på byrån istället. Nu har jag även beställt en HD-box till den nya leksaken. Jag blir även mer och mer sugen på att införskaffa två blue-ray spelare (ja, det bor en liten prylnörd i mig med host host). Men någonstans måste jag sätta stopp. Inga blue-ray spelare än på ett tag. Men om någon annan skulle köpa några sånna åt mig... Pik pik, hint hint.

Mörker

Jag tittade just upp från skärmen och upptäckte till min förvåning att det var helt mörkt i huset. Jag sitter och förlorar mig i bloggar som jag inte har hunnit med under juldagarna. Det var betydligt ljusare när jag började men man liksom försvinner när man läser, eller är det bara jag som är så? Nåja, jag har nu tassat runt i huset som en liten tomte och tänt alla stjärnor och ljusstakar och så granen förståss. Sambon ligger i soffan, djupt försjunken i ett program om hur man gör pengar. Undrar hur noga han kollar för han muttrade just något om att han kanske skulle ta och ta några veckor ledigt till...

Härligt nog så har jag ledigt hela nästa vecka med. Ledigt de lux! Underbart! Jag har planerat in en liten shoppingtrip med min mor. Det ska bli trevligt. Jag hade iof tänkt att följa med mest i egenskap av bärhjälp men om jag hittar några fina täckbyxor och någon bra jacka så blir det nog ett inköp. Det är ingen höjdare att skotta i mjukisbyxor när det är iskallt och blåser ute. Det har jag testat allt för många gånger.

Nä, nu ska jag nog ge mig i kast med fotografierna igen. Det tog en sådan lång tid igår att jag fick lägga ner projektet. Datorn var inte långt ifrån en flygtur genom fönstret. Det är segare än sirap och tuggummi ihop. Fast det är klart att den har ju sisådär en sex år på nacken. Inte så illa för en laptop. Men oj vad jag vill ha en ny dator. Får väl försöka vara extra snäll så man får en av tomten nästa jul...om den nu klarar sig så länge, vilket jag iof tvivlar på. Aja, jag får hålla tummarna för det är så mycket annat som måste fixas innan jag kan lägga pengar på en ny dator. 
Kram på er dårå :)

Pyssel

Jag sitter som bäst och pysslar med mina fotografier och har hittat en uppdatering på Picasa, redigeringsprogramet jag använder mig av. Jag brukar nu inte redigera mina bilder så särskillt mycket men jag tycker att det är underbart att det finns ett verktyg som man kan ta bort alla röda ögon med. Sånt förstör verkligen korten annars. Det finns massor av roliga funktioner där, så om någon tycker det är kul med lite online pyssel så är det här verkligen att rekomendera. Jag har inte hunnit kolla runt så mycket men jag har iaf gjort en liten hälsning till er alla.


       Gulligt va? Och ja, det ska vara lite suddigt och oskarpt :)

Nu får jag ta och slita mig från det här och gå och göra lite mat. Det blir rester av gårdagens nyårsmiddag. Smuffigt ska det vara, sen blir det snöskottning.

1 Januari

Också en populär rubrik :)
Dagen kan sammanfattad som följande, snöskottning, snöskottning och ännumera snöskottning. Men eftersom jag köpte en till snöskyffel (den sista i affären) för tvådagar sedan gick det betydligt snabbare nu när båda kunde skotta tillsammans och hjälpas åt.

När vi skottat klart så kom Philip över, grannen alltså, och tog en välförtjänt kaffe med kladdkaka från igår. Ja, kaffet var nybryggt förståss. Han hade skottat i över två timmar. Det är kul att vara husägare ;) Så nu sitter jag här i soffan, mätt och nöjd och glad. I kaminen sprakar en munter brasa och sambon springer runt och dammsuger. Life is good :)

Idag blir det inga större hjältedåd. Jag tänkte på sin höjd pyssla med årets fotografier (som förtillfället ligger utspridda på minnepinne och hårddiskar). Lägga allt i sina prydliga små mappar under filen 2010 som nu har gått i graven.


                               Jag vid tolvslaget :)


  Jag är försten vansinnigt nöjd med min nyinköpta julduk. Kärlek!!!

2011

Är säkert den vanligaste rubriken idag. Det kommer att ta ett litet tag att vänja sig med att det är nyt år och nya siffror. Jag hoppas att alla hade en fin nyårsafton. Det hade jag. God mat och trevligt sälskap, vad mer kan man begära? Ja, jo att det inte snöar i sidled på tolvslaget förståss. Det hade ju varit trevligt men det gick ju bra ändå. Liiiite irriterande att man inte kunde stå åt vilket håll man ville eftersom man snöade igen i ansiktet då. En kväll som denna rekomenderas glasögon.

Nä nu ligger en maskin tvätt i maskinen och jag ska ta och göra lite mat åt gänget här. Så som sagt, god fortsättning på det nya året.
              
                                         Tack för alla nyårshälsningar inatt <3

RSS 2.0