My day


Fullt upp :)

Man ska inte tro att jag har haft semester den här ledigheten. Oj nej, långt därifrån. Den här veckan har jag varit uppe vid sju eller halvsju och donat och grejat.

I måndags var jag och mamma iväg till Thuns och shoppade loss. Jag var ute efter tyg till julgardiner och lite julklappar. Julklapparna åt två personer är nu färdighandlade vilket är skönt men jakten på julgardiner går vidare. De gardiner som jag så gärna skulle vilja ha är dessa:


Den här fina kappan i köket och i tvättstugan



Med dessa som längder bakom kappan

Uppdatering: Men dra mig på en liten vagn! Gick in på hemsidan för att försöka beställa dem en sista desperat gång och ta mig tusan om inte köpet gick igenom! Well, spank my arse and call me Charlie. Lycka!
Hehe, ja nu vet jag inte vad jag ska skriva. Jag kom av mig helt. Jag har försökt klicka hem dessa gardiner härifrån i över två veckor nu och det röda tyget har varit slut varje gång. Åh så själaglad jag blev nu.

Eeeeh, men vart var jag någonstans nu då? Jo, handlade på Thuns ja. Kom ut några tusen kronor fattigare och det ända jag hade lyckats köpa åt mig själv var två mössor (har haft min i 15år så jag tyckte att jag var berättigad till något nytt på den fronten), nagellack, två par örhängen och två bh:ar. När jag kom hem märkte jag att de hade glömt att ta betalt för CalvinKlein bh:n. Jag grät ju inte precis för den sakens skull :)

Sedan har jag spenderat mycket tid i garaget och trotsat både kyla och råttor för att röja upp där ute. Jag går just nu igenom alla låder där ute och sorterar upp allt som ska vara kvar och allt som ska kastas. Nu är jag uppe i 1½ sopsäck med kläder och 7-8par skor. Om någon har skostl 38 och behöver skor så kan ni höra av er. Vad sägs om ett par varma svarta vinterstövlar från förra året. Obetydligt använda, dvs 2ggr. Och ja, de var ett totalt felköp.

Annars har jag spenderat ett par dagar på jobbet. Måste ju försöka dra in lite pengar nu när det blev nya vinterdäck så där hux-flux. Suck, det svider fortfarande lite men som sagt. Däck, bromsar och sånna saker lägger jag gärna pengar på. Jag gillar att leva lixom.

Just ja, imorgon är det dax för den årliga firmafesten. Hoppas att det blir kul. 15:00 är det samling hos chiiifen och 16:xx är det avgång mot bussen. Vi får se hur det blir men visst finns det potensial för en hejdundrande trevlig afton :D


Vinterpuckar på Lilla blå

Nu sitter äntligen vintersulorna på Lilla blå. Och gissa vad, det regnade hela jäkla tiden. Suck, nåja nu är det gjort iaf och det känns otroligt skönt. Nästa gång det är dax att lägga om däck kommer det att kännas betydligt roligare eftersom det kommer att vara vår då. Åh så härligt :)

Igår var vi ut på en kvällspromenad i regnet och jag provkörde mitt nyinköpta regnställ från McKinley. Det funkade fantastiskt bra. Vilket toppenköp. Jag matchade denna outfit med mina nyinköpta svarta gummistövlar med snörning. Säg inte att Alma inte är fashion. När vi kom hem var jag varm och go medans sambon var blöt och genomfrusen. Han överväger just nu det här med regnställ.

Byxorna använde jag föresten idag när vinterdäcken skulle på. Det var nog tur det. Och gummistövlarna hade jag också på mig men det var betydligt kallare att vara stilla med dem än i rörelse, så klart.

Om en timme eller så ska vi åka in till Uppsala och gå på bio. Jättekul! Vi ska se Cornelis. Jag älskar Cornelis Vreeswijk  och hoppas på mycket musik och en riktigt bra rollprestation av hårdrocksbandet Turbonegros egen Hans-Erik Dyvik Husby. Efteråt så blir det nog ett resturangbesök om vi inte har propat i oss förmycket popcorn. Kinamat känns helt rätt ikväll, mums!
Ha en bra kväll därute :)


Ingen kan vara en exakt kopia men det är tillräckligt likt för mig :)


Hank von Helvete eller Hans-Erik Dyvik Husby som han vanligtvis ser ut

Joy to the world

Jag kan le igen! Nu har jag smörjt in läpparna och helt plötsligt är allt betydligt trevligare. De senaste dagarna har jag inte ens kunnat le utan att det stramar och gör ont i läpparna och man känner lite järnsmak. Men nu, ingenting. Himmelskt! Jag tror det var Povel Rammel som sade det: "Det e' de små små detaljerna som gör et'" och banne mig om inte karln hade rätt!


Ska använda det sparsamt ändå :)

Nu är iaf både ögonfransar och ögonbryn färgade efter konstens alla regler. Jag blev verkligen nöjd med resultatet. Tidigare så har jag färgat ögonfransarna hemma själv men nu när jag ser hur det blev när man gjorde det i salong kan jag bara konstatera att det må vara dyrare att göra det där men det är bra mycket finare resultat. Riktigt nattsvarta ögonfransar. Nu blir det till att leta fram ögonfransböjaren och börja använda den igen.

Eftersom dagen har bjudit på lite sura överaskningar så tänkte jag trösta mig genom att titta på Sex and the city 2 och äta lite glass. Man får passa på att kolla på sånna filmer när inte sambon är hemma tihi :) Men först ska jag bära in ved och aska ur kaminen. Ha en bra kväll allihopa.

Faaan!

Vi skulle ju lägga om till vinterdäck nyss var det tänkt. Medans jag hissade upp bilen packade pappa upp vinterdäcken. Allt bra där till pappa gjorde en hemsk upptäckt. Tre av fyra däck hade djupa sprickor i sig. Vilket innebär att de kan explodera (om man får vara lite dramatisk) när som helst. Jävla regumerade skitdäck!

Så nu har jag beställt fyra nya vinterdäck. Kom precis hem från däckfirman. Tyckte inte att rysk roulett med bara tre nya däck och ett gammalt var en lek som jag ville leka. Imorgon kommer mina nya däck (Michisar har jag för mig att det blev) och jag blir betydligt fattigare. Pluss att den ska lagas på tisdag. Aj aj aj, det böjrar göra ont i plånboken!

Nu ska jag slänga i mig crepesen som jag gjorde igår och ner till salongen och fixa ögonfransarna. Jag ber till högre makter att de har kommit ihåg att ta med sig läppceratet idag. Igår hade de glömt det. I idag är det en vecka sedan jag använde lypsyl, visst är jag duktig va :) Men jag håller på att bli tokig av de torra läpparna. Vintern är inte rätt tid att sluta med lypsyl om man inte är förutseende och har andra, oljefria, produkter till hands.

Hej världen!

Det är väl ingen som har ungått att märka att vintern kom fort, jäkligt fort i år :) Jag tycker det är lite mysigt ändå. Man får liksom julstämning när man ser all snö. Meeen jag är inte lika förtjust i all den förbonkade skottningen som medföljer. Gräva fram bilen, hacka (jaja, skrapa då) bort tjock is på rutorna, halka eller snömodd och allt det andra som man får på köpet.

Det man läser mest på facebook just nu är hur alla beklagar sig över alla som beklagar sig över snön och att de själva minsan tycker att det är sockervadds-toppen. I say bullshiiiit! Snö är fint och mysigt, det glittrar vackert och ljusar upp mörkret men det är när det är lugnt och fint. När man måste ut i snöoväder och skotta och utföra ovanstående sysslor och går omkring och oroar sig för att tyngden på taket då är det inte riktigt lika kul. Så här är det: alla årstider har sin charm även vintern! Eftersom jag är så frusen av mig klappar mitt hjärta lite extra för sommaren men som sagt, alla årstider bär på skönhet.

Just nu sitter jag ensam i huset och funderar på vad jag ska ta mig för. En kopp te kanske, i väntan på att min far kommer över. Jag har bestämt mig för att fega och slänga på vinterpuckarna idag. På måndag ska jag lämna in bilen på reparation (känns som att det kommer att göra ont i plånboken). Det är drivknutarna tror vi. Vi är alltså jag och de jag sammåker med...eller tja, hela mitt skiftlag föresten.

Jag hoppas på att det bara är en drivknut men med min vanliga tur så... Nåja, det är bara att betala och se glad ut. Bor man på ett ställe som detta där lokalbussar bara kan ses på tv och du bara har ett fåtal destinationer att välja på av de bussar som finns till hands är man nödd och tvungen att ha bil. Eller tja, jag är det annars kan jag inte ta mig till jobbet för dit går inga bussar när börjar och slutar jobba. Varför finns det inga tåg här? VARFÖR?!?!?

Nä, nu blir det te :)


Kopp te! *fniss fniss  Aja, skiftlag3 fattar ;)

Nattblogg

Har fröken en asfaltsuppfart? 
Det kan du ninjahajja!!!

Nu har grabbarna asfalterat min uppfart. Det känns så jäääkla skönt att ha det gjort, särskillt med tanke på att det spås att det ska bli snö nu i dagarna. Här kommer en mängd bilder från dagens event. Både jag, sambon, grannen och grannens pappa var ute och kikade när de asfalterade både våran och några av de andra grannarnas uppfarter. Vi är fyra stycken som har valt att asfaltera i år. Men nog snackat nu. Här är bilderna :)


Påfyllnad av asfalt


Här ska de precis till att börja asfaltera


Alla kanske inte syns men det var sex gubbar som jobbade med asfalten


Noooga var de, väldigt noga


Mera mera mera


Nu börjar det likna något :)


Välten in action


Rykande färsk asfalt


Bra vibrationer


Redigt med asfalt blev det. Inga Irlandsasfalterare här inte!


Färdigt ♥ Visst blev det tjusigt


Min stoooora fina uppfart. Vackert så man gråter ☺

Kladdbilder

Så här blev kladdkakan föresten.


Innan glasyren


       På svalning i kylskåpet

Den blev jäkligt god om jag får säga det själv...och det får jag ;)

Inte ny men gammal

Här är han, Gollum wins an award.


Tänk så mycket tid de har lagt ner på detta tacktal. Me like!

Presenttips

Hittade det här underbara presenttipset på Facebook. Lite dyrt kanske men sååå bra. Om ni vill kolla vidare på sidan så hittar ni den här

Pekbok för lite finare barn






Alla barn behöver en bra uppfostran. Men en del barn förtjänar mer än så, åtminstone enligt deras föräldrar. Så här är presenten till de barn som är lite finare än andra, de som kommer bli något stort när de växer upp.

Glöm Lundsberg och Handels i Stockholm. Framgång grundas tidigare än så. Med den här boken lär sig barnen känna igen och uttala ord som sportbil, accessoar, champagne, privatjet mm. För att ytterligare slipa på uttalet så är varje ord försedd med fonetisk skrift.

Denna bok är både störtskön och provocerande på samma gång. Kanske därför passar den så bra att ge bort, förslagsvis till nyblivna föräldrar eller som doppresent.

Pris:  195 kr



Mycket nöje med presentshoppingen. Kanske det rent av kan bli en julklapp till någon blivande IT-människa.

Förmiddag and all is well

Ännu en vacker höstmorgon har blivit förmiddag. Jag sov ända till niotiden idag och det var sååå skönt. Efter att ha ätit frukost så började jag med dagens projekt. Eftersom det är eftermiddagshelg igen så är det dax att laga något mumsigt på jobbet. En liten fågel (eller ja, fågel och fågel föresten) viskade i mitt öra att det ska bli något italienskt med älg. Finns det många älgar i Italien?? Nåja, jag ska iaf stå för efterrätten. Det blir kladdkaka med aftereight överdrag. Visst låter det gott. Det är iaf vad jag har stått och svängt ihop nu. Det luktar så gott i huset nu. :)

Lite tråkigare är att det är vajsing med lilla blå, bilen alltså. Det smäller från hjulhuset när man svänger. Jag misstänker att det kan vara fjädringen eller något i den stilen. Typiskt nog så var det stängt på Meck & däck igår när jag skulle leja dem till lite felsökning...så nu törs jag inte köra med bilen. Jag hoppas att jag kan få någon tid så snart som möjligt. Åsså ringde pappa och frågade om han skulle hjälpa mig lägga på vinterpuckarna eftersom han ändå fixade sina bilar men det gick ju i stöpet just eftersom jag inte vill ta ut bilen på vägarna i nuvarande skick.

Nu ska jag ta och kolla om kladdkakan har svalnat tillräckligt för att bre' på överdraget.
Här kommer receptet om någon skulle vara intresserad av att tillverka en egen.

Kladdkaka
200g mörk blockchoklad
200g margarin eller smör
3st ägg
2½ dl strösocker
3dl vetemjöl

Chokladglasyr
25g margarin eller smör
1dl vispgrädde
20 plattor aftereight

* Sätt ugnen på 175grader
* Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter)
* Smält chokladen tillsammans med matfettet på svag värme
* Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet.
* Häll smeten i formen
* Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min. Den ska inte vara genomgräddad.
* Låt kakan bli kall och ta loss kanten på formen.
* Blanda matfettet, grädden och aftereight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
* Bred glasyren jämt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
Om man vill...
* Garnera med aftereight på tårtan
* Servera med skivade apelsiner (grädde eller glass brukar funka det med).


Fredag

Åh vilken ljuvlig eftermiddag jag hade igår. Efter jobbet så var jag iväg på en ansiktsbehandling på lite drygt en timme. Det var så avslappnande att jag inte kan begripa varför jag inte har unnat mig det tidigare. Knasigt!

Vidare så fick jag veta att jag inte alls har fet hy utan blandhy och att jag skulle ge fasen i att köpa produkter för fet hy. Donnan som skötte mitt ansikte var hudterapeft och berättade en hel del obehagliga saker om produkter som vi, de flesta eller iaf jag använder. Jag kan bara säga att jag nu har gjort en redig urrensning i mitt sminkskåp. Allt skit från Mary Kay åkte direkt i soporna och nu ska jag helt klart försöka lägga av med lypsyl.

Det kommer att bli svårt eftersom jag har använt det i sedan jag var 13år ungefär och ääälskar mitt lypsyl. Hos ekofin hittade jag en innehållslista för lypsyl. Ingen rolig läsning. Här är den:

Lypsyl innehåller:

Paraffinum Liquidum - flytande paraffin, mineralolja.
"Svenska studier har visat samband mellan utvärtes användning av mineraloljor och ledgångsinflammation."


Petrolatum - fast paraffin, mineralolja "Otillräckligt renat vaselin kan ge vaselinoderm, små knutor med grov och vårtig yta, som försvinner när man slutar använda vaselin."

Paraffin - Mineralolja "Läpparna kräver allt tätare insmörjningar med paraffinrikt cerat."

Hydrogenated Coconut Oil - hydrerad kokosolja. Hydrering innebär att väte förs in i en kemisk förening, men hur det förändrar oljan var svårt att hitta svar på. Om kokosolja: "Den feta ytan skyddar mot väder och vind och bevarar fukt och lugnar på irritationer och småskador."

Ceresin - Mineralvax. "Ger tjockhet och stadga till kräm, salva, etc. Används framför allt i cerat och läppstift för att höja deras smältpunkter och hindra att stiften börjar "svettas".

Cera Alba - Blekt bivax "Absorberas inte av huden utan lägger sig på ytan med en fet och vaxig känsla. Täpper inte till porerna som paraffin."

Aroma - arom/doftämne. Kan vara naturlig eller syntetisk.


                             Nej tack

Jag fick dessutom veta att mineralolja inte alls är så bra som man kan inbilla sig att att det är. Mineraler låter ju fint. Sån är bra för kroppen det vet vi alla. Meeen så fick jag veta vart mineraloljan kommer ifrån och plötsligt kändes det ganska sunkigt. Mineralolja utvinns från råolja. Alltså samma olja som vi utvinner bensin, asfalt och fotogen från. Läs mera hos ekofin eller googla det själva, det finns hur mycket information som helst om det.

Nä nu blir det andra bullar. Pöss!


Dagens fniss?

Låg humor men sånt piggar upp ibland det med :)

Kan man heta Bo om man är hemlös?
Är det rakvatten i vattenpass?
Om man åker fast för fortkörning, kan man kalla det gasolycka?
I Sverige bor det svenskar, i Danmark bor det danskar. Vad bor det i Peru då? Peruker?
Kallar samekvinnor sin dildo för fusklappen?
Om ett par älskar ute i naturen, är de uteliggare då?
Kan man kalla fäder som är hemma med barnen, lagar mat och städar för hushållspapper?



Tihihihi

Glad

Fantastiskt. Jag vaknade och var på ett riktigt solskenshumör. Det känns kanon att må så bra. Vi får se hur många timmar det håller. Men just nu tänker jag njuta för fullt.


Tjolahopp gott folk och trevlig förmiddag! ♥

Premiär

Huka er, nu ska jag ut i spåret!


Mina töntpinnar eller geeksticks som jag också kallar dem :)


Uppdatering:
"Du, du vet väl att det är kärringvarning på sånna där" upplyste min granne mig med ett brett flin när jag skulle iväg. Just lagom högt så att hans fru, som stod på trappen, också skulle höra. Japp, hon har också köpt ett par. Inte helt säker på att hon lät den kommentaren glida under radarn ;)

Äntligen

Nu har de börjat lägga asfalten :) Tyvärr fick jag just reda på att de inte kommer att asfaltera uppfarterna imorgon. Det har tydligen kommit in ett akutjobb i Gävle och det är tydligen viktigare än min uppfart (ok, det där var kanske lite barnsligt). Arbetsledaren lovade att informera oss om när de ska komma och göra våra uppfarter. Det lät som någon gång nästa vecka. Hoppas verkligen det. Nåja, det lär väl inte komma någon snö tills dess iaf men det hade varit skönt att kunna parkera bilarna på deras rätta platser.
Håller tummarna för nästa vecka!


Rykande färsk asfalt

Dagen i all korthet

Sådär ja. Paketen är inslagna, tvätten är hängd och nästa maskin är igång. Nu ska det softas framför dumburken, hardcore style.

 Anna och jag har tränat tre nätter irad så jag är supernöjd. Med lite tur hinner jag med att testa de nyinköpta "töntpinnarna" imorgon, aka stavar. Men som sagt, softa nuuuu :)


Natt-träningar is the shit :)

Förbereder


Lika bra att börja i tid

Vinden

Ojoj, jag känner att jag ligger efter med uppdateringarna igen. Jag tänker hela tiden att jag ska hinna med ett inlägg här och ett där men gör jag det? Icke. Kan man skylla på att man jobbar natthelg? Mja, tveksamt men jag gör det ändå.

Här kommer iaf de något försenade bilderna från vinden. Det var ju ett par dagar sedan vi blev klara med golvet men som vanligt är jag vansinnigt seg med att lägga in bilderna i datorn. Aja, så här ser det ut där uppe numera iaf. Jag är supernöjd! Vi har använt allt virke som kunde användas uppe vid vedhögen. Recykling på hög nivå :) Om vi skulle lägga vantarna på mera virke kommer jag att rösta för att vi fortsätter att bygga på golvet. Det är det enda rätta.


Vänstra sidan


Mitten. Röret där bak är kaminens skorsten.


Vänster sida. Jaaa, vi har tom dammsugit där uppe. Pedant sambo + dammalergiker = välstädat :)

Nu ska Anna & jag ut på "äventyr"
Ciao!

RSS 2.0