Framsteg

Haha, bara några hundra låtar kvar att synka sen får det räcka med överföringar för idag. Nuuuu ska jag ut. Så fort det plingar till i i-poden :)

Rastlös

Idag vaknade jag riktigt tidigt. Jag har hunnit byta sängkläder, tvätta två maskiner tvätt, hängt och vikt tvätt också för all del samt plockat ut diskmaskinen. Och nu då??? Jag känner mig rastlös. Vansinnigt rastlös. Jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. Det måste väl vara ett friskhetstecken va?
 
Hoppas det. Nå, solen lyser, himlen är blå och temperaturen har letat sig upp över nollan. Kanske är idag dagen som jag trotsar min självpåtagna isolering. Det känns som så just nu. Måste försöka fixa ihop lite musik i ipoden först bara. En vacker dag behöver ett soundtrack.

Nej nej nej

Inget gym för mig idag inte. Jag är fortfarande krasslig. Igår så kom det en totaldipp vid 18-tiden och jag fick feber. Inte bara feber utan Mördarfebran, true story! Det var bara att krypa ner mellan lakanen trots att klockan bara var 20:30 på en fredagkväll och det var ledig helg och allt. Hade jag haft täckning i sovrummet så hade jag åtminstånde kunnat ta med datorn men sån tur har inte jag. Räcker det att köpa en ny router tro för det är jäkligt störande att inte kunna gå omkring vart jag vill i huset med datorn. Snacka om i-lands problem va :)
 
Nå, ingen dator men väl en mobil. Visserligen är knapparna (!) lösa och täckningen och hastigheten är helt åt helsike men man tager vad man haver. Fick sympatier och sällskap på fejan av några vänner. Vansinnigt bussigt av dem att hålla mig sällskap och muntra upp mig när jag mådde som sämst. Hygglo lixom.
 
Att det helt plötsligt skulle dammsugas och stökas var väl iof mindre skoj där i feberdimman. Men hade i ärlighetens namn varken kraft, ork eller lust att dra saken till sin spets. Lika lite uppskattades snoozzningen kl 06:00 imorse men men. I'm a tree, I can bend.
 
Nu ska jag försöka peta i mig lite föda. Har varit vaken sedan 06:00 och klockan är nu 13:00. Börjar bli dax för frulle. Igår fick jag ju i mig två rostade mackor och sen en tallrik fil innan sänggång men idag ska det nog gå bättre med maten. Just ja, jag tassade ju upp vid 06:00 och drog i mig en proteinshake och lite kolhydrater ju. Jamen då är det inte så synd om mig. Nä, frulle nu och så lite True Blood för sällskapets skull, mums.

Varning för gnäll!

Vilken helvetisk natt det var inatt. Fy tusan! Nog för att jag brukar frysa men det här saknade motstycke. Satt och skakade i sisådär sex timmar. Frös så mycket att det kändes som nålar i ryggen så fort tröjan kom i kontakt med huden. Smärtsamt och riktigt jobbigt.
 
Efter de där sex timmarna hände det något och kroppen svängde totalt. Istället för frossa så infann sig en feberliknande värme. Det hettade från topp till tå och det var sååå skönt. Lite obehagligt men ändå så välkommet. Tankeverksamheten kom igång igen och kroppen började fungera relativt normalt. Den verbala kommunikationen kom igång den med så smått. Tacksamt nog avtog den inre brinnande hettan lite på morgonkvisten så det gick fint att somna när jag kom hem, eller tja inte sämre än vanligt iaf.
 
Nu sitter jag och fryser och det det sticker i ryggen igen och runt njurarna. Om jag kan hålla mig för skratt? Jorå sörru. Inga problem. Tanken som föresvävade mig tidigare, att gå ut på en promenad i solen, känns mindre lockande nu när temperaturen sjunker både ute och inne och solen gått i moln.
 
Men den alternativa planen, varm dusch och en brasa i kaminen börjar låta bättre och bättre. Det här med träning får jag ta igen imorgon istället. Allt går att anpassa och det är alltid nån stackars jävel som har det värre än jag själv.
 
/Fröken frusen

Nämen

Det här var väl ändå förbaskat onödigt! Snö, nu, i november. Ta nu inte det här på fel sätt. Jag tycker om snö, den är visuellt vacker. Det är bara skotta skiten, halka på isen och den förbannade kylan som jag inte gillar. Jag är fan inte byggd för det här klimatet, pardon my french.
 
Jag var ju ute och gick idag och då var det soligt och visserligen svalt men helt ok. Kan väl inte påstå att jag är helt nöjd med rådande situation...alls. För fem öre liksom. Men det är väl bara att bida sin tid. Någon gång måste det ju smälta och försvinna. Undrar om det är ok att jag går i ide tills dess?

Bot och bättring

Nu har veckans träningsregim kommit igång igen. I måndags blev det ett mellanting av pw och promenad, tisdag innebar nedmontering av studsmattan så det blev som sagt bra många vändor upp och ner för berget, och idag blev det ett träningspass på gymet med fokus på överkroppen.
 
Tja, det är några dagar kvar av veckan så vi får väl se vad jag kan knåpa ihop. Jag känner tillförsikt och en viss entusiasm för att det här, det kommer att gå bra. Och bara som ett litet kvitto på att det går bra: mina nyinköpta jeans är snart förstora. Eller snart och snart. Jag kan ta av mig dem utan att knäppa upp dem.

Ahrg!!!

Har just fått nacken masserad igen och jäääävlar så det bränner! Counterpain gör verkligen jobbet, ojojoj! Men det känns bättre iaf. Jag är fortfarande stel som en pinne men det känns som sagt mycket bättre.
 
Idag har jag plockat ner och ihop studsmattan, nästan helt själv. Jag är grym på såna saket :) Mycket nöjd med min insats även om jag klantigt nog ställde ner foten rakt i en maskerad vattenpöl. Klantfia? You bet!
 
Träningen har restat den här veckan men imorgon så ska jag ta tag i den igen. Upp tidigt och göra bot och bättring. I måndags fick jag visserligen ihop en promenad men mer än så blev det inte. Nåja, veckan är inte slut än.

Snurr

Många tankar och ännu flera funderingar. Onekligen nåt att göra på lediga stunder. Eller som Dia Psalma skulle ha sagt: Illusioner, drömmar och tankar. Det är det som håller henne vid liv. Mmmm, nåt att bita i. Annars har jag just fått nacken justerad av Jonny. Imorgon ska han göra om det och förhoppningsvis så ska jag inte behöva lida alla helvetes kval när nacken knäpper och kloinkar. Tanken är ju att den inte ska göra det längre. Jag hoppas på det bästa, lite försiktigt sådär.

-

Det har varit en underbar ledighet. Har kännt mig glad och positiv i flera veckor och vetefan om jag inte känt mig lite lycklig också. Jag har varit duktig och hållt i med träningen och känt mig lite extra duktig eftersom jag börjar märka av förändringar. Jag har löst problem och fixat. Sträckt på ryggen och kännt mig betydligt längre än mina 163cm. Känt bröstet fylllas av stolthet över beröm för saker jag tydligen gjort bra. En fullkomligt underbar känsla. Första dagen tillbaka på jobbet har varit precis lika bra som alla andra. Gänget är fantastiskt, som alltid.
 
Och sen bara slår det om. Som att gå in i ett emotionellt kylskåp. Entusiasmen som bortblåst, slagen till marken. Åter igen besviken och liten.
 
Bara att ta nya tag kanske, men just idag så orkar jag inte. Får iaf fikabesök strax och sen blir det en promenad för att rensa.

Lång lista

Ännu en underbar höstdag. Superhärligt! Efter en lugn frukost tänkte jag dra igång dagen nu. Det är lite på listan att göra om vi säger så.

Först blir det en sväng till gymet, sen mata lite fiskar, tänkte slå till på en ansiktsmask och fixa naglarna också fast det får nog bli efter att jag har planterat om alla blommor i urnorna utomhus. Såg att det var 0,0 grader inatt så nu kan jag inte vänta längre.

Sen då, jooo jag har köpt nya gardiner till sovrumet så de ska strykas och hängas upp och så blir det gardinbyte i ett sovrum till. Någon maträtt ska väl också tillverkas så jag lär handla efter gymet med. Med lite tur så kanske det finns några soltimmar kvar så kan jag gå ut och njuta lite av det fina vädret på en promenad idag med. Vi får se vad som händer. Mmmm, bäst att sätta fart nu.

Du då? Helgar du också vilodagen?

Härlig dag

Idag blev det en långpromenad i det underbara höstvädret. Vilken kanondag! Sol och värme och lite vindar. Tre timmars promenad blev det, here there and everywhere. Jag skulle gärna ha varit ute längre men det börjde kurra i magen så det var bara att pallra sig hem.
 
Hösten visade sig från sin bästa sida
 
Sen har jag varit och kikat på en ny leksak till mig. Eller leksak och leksak. En hett efterlängtad ny mobil. Kikade lite på en Iphone5. Den verkar smidig och bra så men jag är lite tveksam till kameran... Tyvärr hade han inte någon HTC one X hemma utan bara en dummy så jag kunde inte testa den. Får klura vidare på det här...

...AJ...

Tror bestämt att jag fuckade upp ryggen när jag grävde i sten i förrgår. Det här känns inte helt bra, alls, överhuvudtaget, aj!

Då och nu

Och så har det gått tio år igen då. Det "firar" vi med ett nytt körkort. Så nu är jag inne på nr3. Fast det är inte för att jag är så vansinnigt gammal utan för att min plånbok blev stulen för några år sedan.
 
Åh vilket litet helsike det var att styra upp allt med kontokort och allt sånt. Jag bodde nämligen i England då så det blev lite joxigare än vanligt med alla svenska kort. Lite lustigt att det här är det första körkortet som är fixat i Sverige. Mitt första körkort fick jag när jag bodde i Tyskland så där var det lite meck med handlignar och fotografier som skickades hit och dit mellan Sverige och Tyskland. Samma med #2 då det första blivit stulet.
Nu och då, åren går onekligen (åh vad jag ogillar headshots framifrån, blaj)

Träna

Japp, måste ju slänga in att jag har tränat idag med. Ett överkroppspass och efter det blev det en timme på löpbandet och lite crosstrainer på det. Bra där även om det kändes lite i foten men det är nog borta tills imorgon (hoppas hoppas).

Och gårdagens besök på gymet resulterade i ett benpass, tungt men det gick bra. Lite extra träning blev det ju av grävandet i rabatterna.

Die kleine Kuscheltiere

Åh, de här kläderna var ju hur mysiga som helst. Känner mig som ett jättestort gosedjur i dem.
 
Precis så här gosigt känns det just nu. Übergosigt :)
 
Ha en trevlig fredagkväll där ute

Envis-som-synden och lite blommor

Igår blev det tack och lov lite uppehåll i regnandet så då var det bara att gå lös på rabatterna och gräva ner alla lökar och sånt jag fått. Det tog ett bra tag och att jag kört ett tungt pass på gymet underlättade väl inte precis. Men jag tror nog att det kan bli bra ändå det här.
 
Lilla rabatten
 
Den större rabatten
 
Igår skulle det även ha varit en bra dag att inte vara jag på. Jag hade fått för mig att plantera några av pionerna längst upp på tomten. So far so good. Så började jag gräva... Det var lite som de där fångarna man ser i amerikanska filmer. En jäääkla massa sten. Vanligtvis så slutar man gräva där och planterar blommorna någon annan stans men inte jag inte. Nä, det SKA gå! Så jag fortsatte gräva i si sådär en timme.
 
Kan lova att min rygg har tagit en gruvlig hämnd på mig idag. Smärta!!! Nu hoppas jag bara att de kommer att överleva så att jag inte har slitit förgäves. Det blir verkligen en vår att se fram emot...med skräckblandad förtjusning.
 
Vansinnigt tunga pionplantor
 
Två pioner nedpressade i "jorden"
 
Eller ja, jord och jord föresten...
 
Äntligen på plats!
 
Nu ska jag ta reda på när tusan man ska klippa ner alla blommor :)

Glaaad kicka!

Jag har just fått gosigaste mysdressen av världens bästa mamma! Är i full färd med att inviga den nu. Got a good feeling about this :)
 

Lilla vaddå-klämmardagen ;)

Idag blev det en galet seg och sen dag för min del. Vad har hänt? Jag som brukar, tja kanske inte skutta upp men, åtminstonde känna mig beklämd om jag inte får gå upp ganska direkt. Men nu kan jag ligga och dra mig länge länge. Skönt iof men mindre kul när man inser hur snabbt timmarna går.
 
Men dagen har hittills varit så himla bra. Strax efter elva fick jag frågan om jag ville med till världsmetropolen Vavd. Det var Roslagsterapeuten som var på utryckning till min gode vän och kollega-no-more Magnus. Eller rättare sagt till hans frus häst, Calibra. Självklart högg jag på det erbjudandet och en stund senare rullade vi iväg på, för mig, okända kringelkrokiga vägar. Tyckte att jag hörde en banjo på avstånd men jag kan ha haft fel.
 
Calibra och duktiga Sofia Carlén. Bakom Calibra skymtar även Sofie.
 
Så härligt att få vara i ett stall igen. Det var ju inte igår man mer eller mindre bodde i stallet precis. Huvva, räknade just efter och det är sannerligen på tok förlänge sedan jag hängde i stallet och gav mig ut på hästryggen. Vart tar tiden vägen???
 
Nå, medans tjejerna donade i stallet så gick jag, Magnus och Matte och grävde upp lite pioner till mig som jag skulle få ta med mig hem. Vi fyllde hela bakluckan med pioner. Några till mig, några till mamma och slutligen några till Ingela. Det kommer att bli så vackert nästa år med en massa pioner här hemma. Det ska bli ska bli spännande att se vilka färger de kommer att ha. Magnus var liiite vag med vad som var vad, hehe.
 
Matte hittade en big-boy-toy på gården
 
Gissa vad Magnus stolthet heter...
 
Surprise liksom eller kanske inte hehehe
 
Vi hann med en liten fika innan det var dax att tacka för oss. Sofia hade flera uppdrag och gå hem kände jag då rakt inte för. Halvvägs hem började det att regna så smått. Man hade ju hunnit bli orolig för torka och gräsbrand eftersom det var flera timmar sedan det regnade sist så det var ju skönt att det kunde komma några droppar, humpf.
 
Så nu har jag en massa att göra här hemma på planteringsfronten. Peppar peppar så ska det väl få vara fint väder någon dag under min ledighet så jag kan peta ner alla blommor i jorden. Annars får jag väl dra på mig regnstället och fixa det ändå men det känns i all ärlighet inte sååå lockande.
 
Ingen fara, det är bara pioner i de svarta säckarna...eller?
 
 
Tyckte ju att det gick så himla bra att vara där utan antihistamin men näpp. Eller jo, ganska fint gick det ju faktiskt med tanke på att jag klappade katterna och smågosade lite. Men nästa besök preppar jag mig bättre inför, det lovar jag.
 
Jag sammafattar dagen på följande sätt:
Det blir inte alltid som man tänkt sig. Ibland blir det banne mig bättre!

Häpp häpp

Idag hade jag tänkt att jag skulle ha en vilodag med pyssel hemma. Meeen riktigt så blev det ju inte. Jag drog iväg till mamsen och fick en massa perenner med mig hem. De skulle ju ner i rabatterna på direkten var det tänkt men då kom det ett samtal. Jag blev ivägkallad till brottningshallen för lite träning.
 
Körde ett överkroppspass. Så det blev bänkpress, latsdrag, militärpress, skivstångsrodd, tricepspushdown med rep och slutligen bicepscurl med skivstång. Det kändes inte alls lika bra som det brukar göra. Jag får nog hålla mig till mitt vanliga gym. Mmmm, tänk om jag kunde få köra på mitt favvogym ♥ Men att åka till Englad bara för att träna, hah nä det får förbli en omöjlig dröm.
 
Nåja, all form av rörelse och träning är ju bra.
Om kroppen är villig så är det vanliga haket som gäller imorgon. Jag har med andra ord mycket att göra imorgon. Vi får se vad som blir gjort. Inga måsten här inte :)

Pyssel och don

Ok, här är en komprimerad version av inlägget som försvann. Är fortfarande lite smågruffig över det men aja, bara att släppa nu det :)
 
Idag har det gått med väldans fart. Jag har inte bara återupplivat blommor utan även vattnat hela gänget (de är jäklarimig inte bortskämda mina blommor), fixat två maskiner med tvätt, hängt och vikt tvätt som skulle räcka till ett helt fotbollslag (hur f-n kan en unge använda så mycket kläder på bara en helg eller rättare sagt två dagar????), lagat mat, diskat och dragit igång diskmaskinen med, vilket var den minst betungande uppgiften för dagen.
 
Men framför allt så har jag hunnit gjort om två rum. Ja inte fullt ut förstås men jag har plockat ur och monterat ner två skrivbord, flyttat på asen och meckat ihop dem själv. Mja, nästan iaf. Sambon fick hjälpa till att flytta dem för husfridens skull. Kan själv men det uppskattas icke pga tja, jag vet inte...reprisken tror jag. Kan väl inte påstå att han hjulade av lycka precis över chansen att få hjälpa till. Men jag tyckte gott att han kunde donera fyra minuter av sin tid när jag gör allt annat. Särskillt när det är för E's skull jag gör det. Aja, anyways.
 
Jag tyckte att det blev kanonbra och jag tror att en liten tjej kommer att bli mycket nöjd. Nu ska jag bara stryka de nya gardinerna jag har skaffat, sätta upp dem och ställa dit nya blommor i nya fina krukor.
 
Nästan helt urplockat, puh!
 
Nu börjar det likna nåt
 

Ahrg!!!

ALLT FUCKING JÄVLA FÖRSVANN!!!
Hela jääävvla inlägget med bilder och skit! FAAAAN!
(och långt var det också, inlägget)

Kan nån komma och kolla på min dator för det är nåt skumt på gång här.

Sooo pissed off right now, grrrrr

Enholmen resort

I torsdags for vi då ut till Enholmen för att tillbringa lite kvallitetstid med skiftlaget och för att fira sista kvällen med Magnus. Vädrets makter var helt på våran sida när vi åkte dit. Till Enholmen tar man sig enbart med båt så bilarna lämnades på landbacken medans vi blev upphämtade med båt av Matte.
 
50% av skiftlaget
 
Väl där så blev det husesyn och snabbinstalering (ställa väskorna på golvet) sen var det samling vid vattnet. Och därefter inleddes femkampen. Vi delades in i lag, hur tusan det gick till är fortfarande lite oklart, och sen kastade vi oss in i leken. Femkampen bestod bland annat av följade grenar:
 
Prickskytte
 
Hästskokastning
...med målfoto
 
Golf a lá träffa tallen
Frisbee
 
Bollkastning. Här påfyllning av burkarna.
 
Tornbygge på tid (med en del snedsågade bitar)

Och sen avslutades det hela med den eminenta grenen "Plocka upp så många non stops som möjligt från en tallrik med nytäljda pinnar på en minut". Tyvärr blev det inga bilder på den grenen, vilket är lite synd eftersom det var den enda grenen som jag krossade allt motstånd i. Aja, så kan det gå.
 
Sen lagade vi mat
Middagsbordet, mumelimums!
 
Kräftor, paj, räkor, nyplockad svamp, sallad, bröd och lite annat smått och gott. Hur gott som helst. Prat och skratt och lite dans fick vi också med.
 
Oppa Gangnam Style...!!!     Den bjuder jag på :D
 
Dagen efter så åkte vi ut på tur med båten och en gamla bortglömd kärlek blossade upp. Jag hade helt glömt bort hur mycket jag älskar att vara ute på vattnet. Men när jag satt där i båten, från ingenstan så kom det - smack in tha face! Vyerna, dofterna, minnena, allt. Bliss! Hur kunde jag glömma?
 
Vi gjorde ett pitstop på Vässarön och traskade omkring där ett tag. Vädret var inte riktigt på våran sida men det var iaf mestadels uppehåll.
Tre små solar  :)
 
Vi åkte vidare till Annas Bockön. Mysigt på alla sätt och vis. Jag kan riktigt föreställa mig hela gänget där under hösommaren.
 
Matte testade stutsen i stutsmattan. Resultat: finns utrymme för förbättring.
 
Vi återvände till Enholmen och meckade ihop lite lunch. Vädret bestämde sig för att bråka lite men regnet lugnade ner sig efter någon timma. Då var det bara att packa ner grejerna i båten och tuffa hem.
 
Det var två fantastiska dagar som jag aldrig kommer att glömma och en underbar kväll däremellan. Bättre människor kan man inte hitta någonstans. Jag är så glad och tacksam för er.
 
Endast de bästa
 
From Enholmen with love!  ♥

Ny vecka nya tag

Idag har jag varit riktigt duktig tycker jag. Jag tog mig ner till gymet och precis när jag gick in så började den underbara och sällsynta solen att lysa. Tyckte att jag var hur stark som helst som gick in i den fönsterlösa lokalen ändå.
 
Idag var det underkroppen som fick sig en omgång. Det blev knäböj, marklyft, benpress, sittande benspark och lårcurl. Jag överaskade mig själv med ett bättre resultat i framförallt knäböj men även marklyft än tidigare. Det kändes grymt bra! Sen blev det en timmes cardio som fördelades mellan crosstrainern och löpbandet. Jag började känna av foten igen så det blev rask promenad i uppförsbacke istället för löpning på bandet.
 
Nå, det där med löpning ligger ju officiellt på is till våren meeen det vore ju trevligt att lite sporadiskt kunna visa för sig själv att man klarar av det. Aja, inte idag iaf.
 
 

RSS 2.0