Sista mars

Tillbaka från promenaden för några timmar sedan. Jag tog med mig mina töntpinnar och knallade iväg 1½ timma. Det var riktigt skönt, ja förutom vid de öppna fälten. Håll i hatten vad det blåste! Burrr. Man får verkligen en helt annan hållning med stavar. Mot slutet av promenaden började det kännas i rumpmusklerna. Kanske inte är så dumt med töntpinnar ändå...

Enda missen var att mp3-spelaren fick slut på batteri efter en kvart. Surt, men det kändes ännu mindre lockande att vända om och gå hem och hämta i-poden. Ibland får man bita ihop och göra saker utan musik

Nu ska jag ta mig an den mindre roliga uppgiften, laga kläder. Fram med sykitet så kör vi.

Bakslag

Våren har tydligen tagit en time-out igen. Synd men nu lyser solen iaf. Jag tror att jag ska skynda mig att snöra på mig skorna och ta en promenad medans det är fint ute. Hummm, mycket moln på himlen. Hoppas att det inte börjar snöa iaf.

Ha en trevlig lördag peaps!

Morgonmusik

Den här låten bär med sig en doft av sommar för mig. Är det dragspelet? Publiken som sjunger med? Vet inte men sommaren känns lite närmare när jag hör den. Ta en paus i nästan tre minuter och dröm dig bort till varmare väder, solnedgångar, glada skratt och god stämning.


Det här med hans garderob är ju en helt annan femma förstås.

Vårtecken

Ja, nu publiceras det vårtecken till höger och vänster och skrivs i statusuppdateringar på både twitter och facebook och jag vill ju inte vara sämre jag. Nej, jag drar minsan mitt strå till stacken jag med. Här är mitt bidrag till kategorin: Vårtecken!


Små solar av hopp och förtröstan...våren är påväg


...niger och säger att: Nu är det vår!!!! Fast några + till kan jag leva med


Två, till antalet, knölsvanar.

Fast jag får väl lov att påpeka att de här vårlika bilderna togs för lite drygt en vecka så nu är blommorna lite mera utslagna, trots bakslaget förra måndagen. Nu hoppas jag på en finfin vecka med mycket sol och många plussgrader.

Våffeldagen i backspegeln

Yes, våffeldagen kom och gick och för första gången i mitt liv har jag gjort våfflor. Tog ju "bara" 32 år. Jag införskaffade nämligen ett våffeljärn förra fredagen så vilken dag kan väl vara bättre att inviga nyinköpet på om inte våffeldagen? Nä just de :) De blev helt ok.

Annars blev det som förutspått en lugn dag. Ingen träning idag inte. Jag hade tänkt mig en promenad men så kom jag på att jag skulle lämna lite saker till återvinningen så jag lastade cykeln full och trampade iväg i det soliga men inte fullt så varma vädret. Motvind i Kyrkobacken var ingen hödare kan jag lova. Det blev till att hoppa av och gå upp. Men upp kom jag iaf.


Mössa på! Ett måste idag.

Sen försvann timmarna kusligt fort och vips var det bara till att dra sig mot sängen för att fylla på sömnkontot inför natten. Det blev liksom en till jobbnatt. Kroppen hade svårt att förstå att den borde sova när det var så soligt och fint väder ute och för att inte tala om ljust. Är inte helt inställd på sommartid än tydligen.

Men snart snart snart så är det hemgång, ok några timmar kvar då, och då är det ledigt i 1½ dag innan det ska kursas lite. Hoppas kroppen går med på att vända dygnet rätt fort som attan. Jag har för mycket att göra för att jag ska hinna med att vara trött och seg.

Sommartider hej hej!!!

Härligt härligt, nu är det sommartid! Det blev en liten utryckning i afton så jag sitter på jobbet just nu. Men om en timme är klockan 07:00 och lilla jag får gå hem, tipptopp!

Inte en rad har jag lyckats skriva sedan jag gick på semester heller. Inte helt oväntat men jag hade nog trott att jag skulle få in ett inlägg iaf. Tja, jag har knappt varit i närheten av datorn förutom idag då så det är väl inte så konstigt. Jag har liksom fullt upp ändå. Men vad har jag gjort då? Tja, liten snabbresumé:

Någon dag gick ju självklart till att ställa om dygnet och vila upp sig efter perioden. Fy attan så slut jag kände mig då på onsdagen när vi gick av. På fredagen var jag in till Uppsala för ett shopingmaraton med mamma. Lilla Blå visade åter igen att den rymmer bra mycket mera än vad den ser ut att göra. Fast det kan ju vara vi som är näst intill profspackare av paket och skrymande påsar förståss :)

Jag köpte lite nya träningskläder och tog tag i tränandet. Peppar peppar så är jag fortfarande frisk...sånär som på högerfot som fortfarande krånglar. Måste säga att veckan har varit fullkomligt exelent ur träningssynpunkt sett. Promenad varje dag samt flera gympass. Jag är grym på intervallpass på cykel, iaf i 20min sedan domnar fötterna av. Man kan ju undra om man är felkonstruerad. Men ingen ko på isen. Jag kör 20min, ställer mig upp och hoppar lite på stället och kör några tåhävningar tills det släpper och så kör jag på 20min till, för att sedan upprepa proceduren igen och igen. Lagom kul i ett fullt gym men men, vad gör man inte.

Möblerat om har jag också gjort. Bytt plats på två rum så att säga. Eller iaf allt innehåll har bytt rum. Monterat upp en sterio i ena rumet (som köptes under shoppingbonanzan). Den är kanoners. Fast fjärrkontrollen fungerade inte. Liiite surt men efter ett samtal till butiken skulle de lägga undan en fjärris till mig. De hade bara ett ex kvar av sterion och skulle inte ta in några flera av det märket.


Jättebra kundservice. Många pluss där.

Ergo blev det ytterligare en sväng in till Uppsala, efter en fika med Anna på Adas'. Väl där, i Uppsala, hälsade jag på Sofia på Radisson Blu. Hotellet är inte helt klart än utan öppnar först i maj men jäklar så fint det kommer att bli. Urläckra rum, särskillt hörnrumen! Där skulle jag inte ha något emot att bo en natt eller två. Det var kul att bli runtvisad innan det är helt klart. Måste dit och kolla på slutresultatet så fort de har öppnat :)


Det var fin utsikt från relaxen på översta våningen


De läckra lamporna har börjat komma upp redan

Sen har jag ju gjort vanliga hushållssysslor också. Jag har gjort två omgångar med müsli och tror nog att jag får göra en tredje omgång imorgon. Den är vansinnigt god. Jag kan äta den som godis käns det som. Mums de lux! Sen, ja sen ringde det och jag hamnade på jobbet. Nu tror jag att jag är up-to-date här. Får se hur långt man hinner halka efter innan jag gör nästa inlägg.
It's all good :)

Visst kom ni väl ihåg att ställa fram klockan en timme inatt va? :D

Världens bästa onsdag

Nu är den äntligen här, världens bästa onsdag. Nu ska jag hem och sova och sen är jag långledig (tjo faderittan tralala). Jag har några småsaker som jag hade tänkt att uträtta under ledigheten men inga gigantiska projekt. Byta innehållen i två av sovrummen, åka till Uppsala, gå på bio, olja en båt, plantera om lite blommor... Men utöver det ska jag inte lyfta ett finger. Säger jag nu iaf hehe. Vi får väl se hur det går.



Ha en toppendag alla glada, nu ska jag hem och sova ♥

Tisdagsdagen

Nja, någon promenad blev det inte för mig idag. Men väl en premiärtur på stålkusen. En sak är säker, inför nästa tur måste jag pumpa däcken. Bakdäcket var väl ok men framdäcket var i bästa fall halvfullt...om ens dag. Det blev liiite trögt att cykla. Fast det är klart, det var motvind hela vägen vägen så det "hjälpte" säkert till.

Jag var på jakt efter dinkelflingor. Det fanns inte på Ica och på Coop hade de utgått ur sortimentet. En av tjejerna som jobbade där tyckte att jag lika gärna kunde köpa Pauluns fullkornsdinkel (flingor alltså) med kanel. Men det förtar ju liksom poängen med varför jag ville ha dinkelflingor till att börja med. Jag hade nämligen tänkt att göra egen müsli. Det var länge sedan sist.
 

Säkert gott men inte riktigt vad jag hade tänkt mig

Jag hittade ett spännande grundrecept på Cookiesndreams blogg som drivs av en av tjejerna på jobbet. Kika gärna in om ni vill ha lite tips på mat och mums. Hon blev föresten utsedd till veckans matblogg på Blogg.se :) Grattis Jenny!

Jakten på dinkelflingor går vidare imorgon!

Hoppas hoppas



Hittat på (i) nätet hihihi

Gräs-likt

Det känns så härligt i hjärtat att få se det gröna gräset, som vi sådde i höstas, titta fram under snö och istäcket.


Mitt vattenfall av färger

När det har torkat upp lite på baksidan så har jag ett nytt projekt framför mig. Eller ett nygammalt projekt. Jag vill få bort Stenen med stort S. Jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas med det eftersom grävskopa inte kunde rubba den men skam den som ger sig. Om jag inte försöker så kommer jag alltid att grämma mig och undra: tänk om.


Måste bort!

Jag föreställer mig att min morfars fars gamla stenhuggarutrustning åter kommer att få se solens ljus ändå. Det var bra många år sedan de användes sist. Helt klart värt ett försök eftersom berget är skivat. Det borde måste gå.


Vårlikt

Vilket underbart väder det har varit idag. Det känns som om våren är i flaggorna. Visst, halvt om halvt är jag beredd på ett bakslag med snö och elände men just nu känns det som att det finns hopp om livet.


Inför prommis

En rask promenad i det fina vädret var precis vad som behövdes idag. Men det här med att klä sig rätt... Ingen världsmästare där inte. Man kan ju tycka att en t-shit, långärmad t-shirt och jacka skulle vara tillräckligt (mössa och halsduk är näst intill obligatorisk). Inte då. På tok för varmt! Fast på vissa ställen, som längs med vattnet, var det skönt.

Hoppas att det är lika fint väder imorgon så kanske man får en ny chans att klä sig rätt.

Fantasi

Jag läste igår en artikel i Wendela och jag kan inte låta bli att undra om det inte vore bättre för barn om slutade att lägga oss i vad de leker med, hur de leker och med vem.

När jag var liten så var kompisutbudet begränsat. Jag hade en jämnårig tjej tvärs över gatan. Sen fanns hennes fem år äldre bror samt min lillebror, det var alla barn på min gata. Men vad gjorde väl det. Vi redde oss. Antingen lekte vi tillsammans eller på egen hand. Sen kunde man få bli ivägskjutsad till någon kompis längre bort ibland. Alltid kul och spännande. 

Så när jag var liten så lekte jag med lego, bilar och knallpulverpistoler. Jag målade med vattenfärger, ritade, knåpade med modellera. Jag lekte med dockor, My little pony hästar, Barbiedockor och mitt dockhus. Vi lekte ute i skogen, på fotbollsplanen och hemma hos varandra. Vi byggde kojor, lekte Ronja Röverdotter och Emil i Lönneberga, att cyklarna var hästar eller ibland motorcyklar. Och jag är jäkligt nöjd med min barndom!

Ingen försökte styra vad jag skulle och inte skulle leka med. Jag fick leka med allt som fanns tillgängligt. Pojkleksaker och flickleksaker... Är inte allt barnleksaker när man tänker efter. Istället för att begränsa och ta bort leksaker och färger, är det inte bättre att erbjuda mångfald?

Jag kan inte förstå varför man har gett sig attan på att skapa något slags neutrum? Vi är trots allt olika. Gör det någonting? Nej, ta bort allt det rosaglittrande för flickor så kan vi säkert hitta något att ta ifrån pojkarna också. Perfekt. Sen byter vi. Flickor ska leka med de hårda leksakerna och pojkarna med de mjuka för då blir aaaallt bra. Eller?

Som en liten tanke till artikeln bara. Pernilla Ericson skriver att hon brukade fantisera att en smurf var den blå kaptenen. Bra där men hon kan absolut inte tänka sig att legoflickan i artikeln kan göra något annat än att sitta och borsta håret och se söt ut. Kan det bero på att hon inte längre är sex år och numera saknar ett barns fantasi? Jag skulle kunna spinna vidare på vad legoflickan skulle kunna hitta på och vilka öden och äventyr hon skulle kunna råka ut för, för jag har fortfarande ett barns fantasi.


En sån styggelse!

Se sådana skadliga färger och vilket passivt beteende som kommer att drabba alla flickor som leker med det. Bäst att ta bort denna fara för jämnställdheten på en endaste gång. För det här med att utveckla finmotorik och fantasi genom att bygga andra saker än vad ritningen säger är ju något som bara går att göra med de traditionellt färgade legobitarna.

Pernilla Ericsons inre sexåring kanske är asförbannad men min innre sexåring jublar över utökade möjligheter.

Vaddå?

Vet Aftonbladet något om Loreen som inte jag vet? I rubriken så står det just nu att "Folkets röst: Hen vinner schlagern" och artikeln handlar om Loreen. Rolig felskrivning eller något helt annat?

Tråkigt nog är jag så dålig på data att jag inte vet hur man ska göra för att kunna kopiera rubriken, saxa ur den och lägga in den här. Om någon skulle vilja hålla datakurs med mig så vore det inte helt fel :)


Förberedelser

Japp, just nu står tidsoptimisten och steker pannkakor för fulla muggar. Jag håller på och förbereder inför skiftlagsmiddagen som jag ska göra i eftermiddag. Jag tvivlar starkt på att jag kommer att hinna steka alla pannkakorna men några ska jag väl hinna med. Jag får helt enkelt ta med mig smeten till jobbet och steka resten där. Det ska väl gå men jag ser inte fram emot att frakta med mig smeten.

Kanske har jag sån tur att jag faktiskt hinner steka upp allt. Jag har en timme på mig innan jag ska iväg... Kanske kanske. Har iaf dragit på mig arbetskläderna redan och håller på att packa ihop ingredienserna till svampfyllningen som ska fixsas senare. Jag ska nämnligen bjuda på svampfyllda creps.

Fantastiskt så snabbt tiden går när man har tusen saker att göra samtidigt.


Pannkakor tillverkas...

 
...och högen växer sakta men säkert. Mums ♥

Ruggig

Ja huvva vad jag fryser idag. Sitter med t-shirt, långärmad tröja, stickad tröja och en fleecejacka på mig och huttrar. Jag börjar överväga en kopp med varmt te bara för att kunna värma händerna. En lite brasa i kaminen och undertecknad placerad framför vore inte helt fel alls, på något sätt och vis.


Ja tack!

Farfar

Idag fyller min farfar år. Han har uppnått den aktningsvärda åldern av 91år idag. Så ett jätte grattis till dig farfar!


Farfar i lumpen ♥


Äntligen

Äntligen i många bemärkelser. Ett svar har givits till en fråga som ställdes för länge sedan. Mitt svar blev bekräftat till 100% och åtgärderna lika så. Är jag förvånad? Näpp, inte ett endaste litet dugg. Jag har ganska bra koll trots allt och det känns skönt att få mina instinkter bekräftade...åter igen.

Och äntligens äntligen! Grey's anatomy är ääääntligen tillbaka!!! Som jag har längtat ♥ Och dubbelavsnitt och allt bara för att kicka igång abstinensen på högsta växeln. Jajjemensan. Det grämmer att jag kommer att missa nästa onsdag eftersom det är utgång för att fira chefens 50-års dag, lite i efterskott men vad gör väl det. They're baaaack!


Lite fel format på bilden men annars kom ju inte alla med...ju :)

Stå upp

I måndags var jag iväg på stå-upp kväll med Ronny Eriksson, jäklar så lång han är! Trött som attan var jag med jag nickade inte till iaf. Hur skulle jag ha kunnat det? Volymen var uppskruvad någonstans mellan pensionär och stendöv. Däremot så var jag tvungen att blunda lite när det sved förmycket i ögonen.

Overall preformence var ok tycker jag nog. Meen det var lite väl mycket sång. Jag hade gärna sett (eller tja, hört) mera dialog. Han har ju trots allt hållt på ett tag och samlat på sig lite under årens lopp. Att det skulle bli mycket politik var jag beredd på men jag trodde nog att det skulle blandas upp lite jämnare.

Mamma och pappa verkade tycka att det var kul med. Som sagt, en ok kväll som med humanare ljudvolym skulle ha fått ett högre betyg. Bekvämt satt man iaf, jätte pluss i kanten för det. Tyvärr så är min mobil av modell usel när det gäller att ta kort och särskillt i mörker. Zooma in funkar inte alls om man ska kunna utröna vad bilden föreställer så det bidde inga kort.


Antar att kortet har några år på nacken för han var vithårig i måndags.

Söndag natt

Eller tidig måndag om man så vill. Har inte uträttat några underverk idag heller. Tvättade sängkläder, täcken och kuddar förstås och bytte till nya mysiga sägkläder. En toppenfin julklapp från min rara mormor :) Tänk att det kan vara så härligt med nytvättade sängkläder. Man blir glad av dem liksom. 

Annars har jag spenderat mesta delen av min sk vakna tid i böckernas värld. Mer än så har jag inte mäktat med att göra. Har känt mig så ömtålig idag. Jag är tacksam för att det är sista natten i natt. Hoppas att jag kommer i balans fort som fasen.


Hemmåt :)

Yeay, snart är det hemgång. Nedräkningen har börjat. Till resten av världen säger jag bara: Good morning!


Sträck på er, soluppgången är här :)

Själv ska jag hem och dra på mig nattmössan :)
Natti natti

Snett!

Usch så snett jag har hamnat idag. Frukosten är verkligen dagens viktigaste mål för mig när jag jobbar natt. Jag fick inte i mig tillräckligt med frukost på jobbet innan jag åkte hem så jag fick kompletera med lite till när jag väl var hemma. Tyvärr så resulterade det i att jag kände mig pigg och somnade inte förän efter 08:30. Att jag sedan bara fick fyra timmars sömn, inte sammanhängande, var inte så bra heller.

Men jag hade en fin dag. Åkte hem till mor och far på lite socialt besök men mest i egenskap av datasupport. Blev bjuden på bär och grädde, mums! Det fick bli mitt lördagsgodis eftersom jag inte är särskillt sugen på att smuffa i mig gottis efter att ha sussat på kvällen, 50 min innan jag åker till jobbet.

Jag sov mig egenom mello-eländet så jag behövde inte engagera mig i det. Har lite blandade känslor inför det där. Jag gillar ju egentligen melodifestivalen men det har blivit för mycket med det. Flera veckor med delfinaler och röstningar hit och dit och andra chansen och det ena med det tredje. Så i år har jag bestämt mig för att bara kolla på finalen...om jag gitter får jag väl lägga till.

Kvällen gick inte i någon slags triumf heller sovmässigt sett. Jag frös så mycket att jag inte trodde att jag någonsin skulle bli varm igen. Med värmemadrassen på max låg jag och huttrade i över en timme innan kroppen äntligen kunde slappna av tillräckligt för att sjunka in i någonslags aceptabel dvala.

Nej, man är långt ifrån på topp men va f-n, det är alltid någon annan stackars sate som har det värre.
Idag blir det ordentlig frukost iaf, sanna mina ord!

Vår?

Vilken underbart härlig dag det har varit idag, eller igår om man så vill. Jag pratar om fredagen den 2 mars. Eftersom jag jobbar natt så är det fredag för mig tills jag vaknar upp imorgon (idag). Låter alltid lika förvirrande när man ska förklara något i skrift mitt i natten. Nu är klockan iaf snart 06:00 och det är med andra ord bara en timme kvar till hemgång, tjo faderittan :)

Åter till den första meningen nu, kände mig inte riktigt klar där. Underbar dag med sol och blå himmel. Mindre underbart var ju iof att det blåste isvindar men höll man sig i lä eller innomhus så kändes ju inte det. Nu börjar även grannarna dyka upp utomhus. Ett vårtecken så gott som något. Jag blev överviftad till Filip som satt och lapade sol på sitt trädeck. Håll i hatten så härligt det var, vindstilla och fint. Oj vad jag längtar efter ett eget trädeck men var sak har sin tid.

Betade föresten av veckans tredje gympass idag. Kom ner lite senare än vad jag brukar. Efter att ha varit där 30min kom en hel högstadieklass, eller iaf halva för det var bara tjejer, in på gymet. Vanligtvis har jag inga problem med att högstadie elever är inne på gymet utan lärare men det här gänget skulle ha behövt någon som hade lite koll på dem. När de använde gymbollarna som stutsbollar tyckte jag att det var sådär. När de okuperade dips maskinen för att den var så rolig att sitta på sjönk entusiasmen några snäpp till. När de använde en av de stora ställningarna till klätterställning och började fotografera varandra kände jag hur jag suckade och rullade med ögonen.

Jag har som sagt inga problem med elever på gymet. Jag bryr mig inte om att de sitter och flätar håret på varandra, slöar eller sitter och pratar men inte när de gör det på redskapen som vi som betalar för våran tid där vill använda. Oj så vuxen och grinig man låter hehehe. Tja, klassen sparade väl in lite tid eftersom ingen var i behov av att duscha efter den lektionen. Jag har aldrig sett en klass göra så lite på en lektion eller vara så otroligt spacklade. Jösses, jag har bra mycket  mindre smink på mig när jag är ute på krogen än vad de har i skolan. Nästa gång drar jag helt klart ner till gymet tidigare.

Men så härligt att våren är i flaggorna nu ♥

1:a mars

Nu är det glest mellan inläggen igen. Törs inte lova att jag kommer att bättra mig för det kommer jag förmodligen inte att göra. Det är jag nästan bergis på :)

Det händer inte så mycket heller att skriva om just nu. Jag sover, äter och jobbar...och hur kul skulle det vara med en jobb-blogg??? Nä just de´.

Nu har jag iaf börjat ta tag i det här med att ta sig ner till gymet igen efter över en månads uppehåll. Skönt att äntligen vara frisk men huvva så tungt det är att komma igång igen. Nu är jag försiktig och tar det lugnt med vikterna. Jag har kört en timmes konditionsträning både igår och idag. Eller tja, jag har alternerat mellan cykel, crosstriner och löpband i en timme.

Jag hade tänkt att jag skulle avlasta min fot så mycket som möjligt genom att använda cykeln på gymet. Gick åt helvete direkt det där, hahaha. Det var så att de visade en mycket intressant dokumentär på Discovery showcase idag. Det handlade om neandertalarna och deras livsvilkor och en massa spännande. Sånt tycker jag är väldigt intressant. Nå, till saken hör att varken cyklarna eller crosstrainern är utrustade med uttag för hörlurar så att man kan höra vad de säger på tv:n (givetvis så är det otextat på discovery). Så det var bara att vackert ställa sig på löpbandet i 40min tills det var slut. Dumt? Jo förmodligen, med största säkerhet. Det kändes i foten efteråt och jag hade ett strängt samtal med mig själv där kontentan var någonting i stil med: Fyyyyyy dig! 

Nåväl, jag hoppas att foten blir bättre snart eftersom resten av kroppen känns helt ok. Vill komma igång nu, trött på att börja, bli sjuk, börja om, bli sjuk, börja om, bli sjuk. Tja, jag hoppas på det bästa så får vi se helt enkelt. Håller det så håller det.

RSS 2.0