And now...

...for something compleatly different.

Jag har köpt nya köksmöbler! Hurra! Äntligen kan man sitta vid bordet utan att vara rätt att stolen ska braka sönder under en, äntligen törs man ta hem folk på middag. Toppen bra. Hittade grejorna på Pryltorget. Bord och fyra stolar + iläggsskiva i vitbetsad ask, 300kr. Shit Maj-Britt va bra!
K och jag var och hämtade möblerna i torsdags. Idag har jag skurat och rengjort alla delarna och skruvat ihop bordet. Jag tycker det blev riktigt bra.

                             
                                                                             Nu sitter man säkert

Earth hour

Då har earth hour kommit och gått. Jag har varit på jobbet hela tiden och under earth hour så var jag ute och rondade. Körde med halvljus lite för sakens skull. Ingen höjdare kan jag lova. Mitt angagemang fick ett abrupt slut när jag såg bakdelen av en älg glida in i skogen. Det är inte värt att krocka med en älg för den goda sakens skull (earth hour alltså). Nä, på jobbet skulle det närmast vara katastrofartat om vi släckte alla lampor och stängde av all el i en timme men vi dimmade iaf ljusen lite. Man försöker där det går.

                             
                                                     En liter Earth hour mjölk inhandlades idag :)

Var det någon mera som släckte ner ljuset och stängde av elen (i möjligaste mån?). Märkte att Radio Rix stoppade sin sändning under en timme. Givetvis under min rondering. Tröööök!!!!

Fotoutmaning

Mjaha, då hade jag tänkt att testa något nytt nämligen en fotoutmaning.
Den här hittade jag på Whatthefuckdotcoms sida http://wtfdcom.blogspot.com/2009/03/show-me-yours-and-ill-show-you-mine_20.html

Veckans fotoutmaning är vårtecken/vårkänslor och här är alltså mitt bidrag:

                              
                                                          Skillorna (?) som växer utanför huset

Eftersom det här är min första fotoutmaning så hoppas jag att jag har lyckats göra det på någolunda rätt sätt.
Annars är det bara att höra av sig :) Tips och råd är aldrig fel heller.

Surt

Åh fy faan! Städerskan har just varit här (jag är givetvis på jobbet) och städat. Mitt skrivbord stinker!!! Hon måste ha använt en riktigt gammal skurtrasa. Något som gör mig lite rädd är att jag precis var till toan, nu är ju inte det särskillt läskigt men dumma jag bara satte mig ner. Hela sittringen var blöt, yäk! Och inte nog med det, det luktade surt! Jag kan inte låta bli att undra om hon använder samma trasa som hon torkar toaletten med till mitt skrivbord...
Hon är ju lite speciell men förtusan alltså, man måste väl ha koll på om ens städutrustning stinker. Just nu vill jag bara ta en dusch.

Har torkat skrivbordet nogrant med diskmedel och vatten nu. Kan äntligen jobba utan att ha den stickande sura doften i näsan. Jag är inte överpedant på något vis men det här tycker jag är galet äckligt. Hoppas verkligen inte att hon har använt samma trasa, ryser. Dessutom såg jag "Rent hus" på tv4 igår. http://www.tv4.se/2.4365
Kan ju säga att det inte har gjort det hela bättre. Nu tänker jag bara på alla bakterier som finns i den där disktrasan. BLÄ!
Hon måste ha en ny trasa. Får hon ingen på jobbet ska jag banne mig köpa en åt henne själv!

                             
                                                       Kom och städa hos mig

Dag 16

Åh guuud så tidigt vi klev upp. Tur att vi fixat allt kvällen innan så det bara var att ställa ut väskorna så att de blev hämtade. Vi hade tur som fick en låda med frukost i var. Fick höra att det inte hade räckt till allihopa. Kön till immigrationen (knepigt at ha det på outbound också) gick sååååå långsamt. Alla var trötta, gubbarna som satt där var sura. Tja, det var mindre skojsigt.

Vi kom ombord väldigt snabbt och skönt var väl det. Dessvärre som jag inte en blund på hela hemresan. 12 timmar tog det på tillbakavägen. Undrar varför det tog en timme längre att åka hem... Tack och lov hade vi köpt nackkuddar så K sov ungefär 9 timmar. Jag var minst sagt avundsjuk. Det kan ju ha haft något att göra med att han satt på fönsterplatsen och kunde luta sig mot väggen och sova. Jag satt iaf och läste i några timmar. Filmerna på vägen tillbaka var urusla!
Men det innebar att jag hann läsa ut "14 år till salu" av Caroline Engvall. En bra och ruskig bok. Väl värd att läsa. Ni kan ju kika in här http://14artillsalu.blogspot.com/    om ni är intresserade.

                             
                                                        Berg någonstans på resan. Indien? Pakistan?

Fram kom vi iaf och allt gick smidigt. Ja det vill säga tills jag insåg att min jacka saknades. Den låg kvar ombord. Jag visste att jag inte skulle få gå tillbaka så jag gick direkt till informationen. Den snäsiga donnan sa åt mig att ringa hittegodsavdelningen. Eum, jaha ok...
Sagt och gjort, jag ringde. Tjejen som jag pratade med sa att jag fick återkomma imorgon.
"Men jag skulleverkligen behöva min jacka. Det är lite kallt ute"
"Du får som sagt återkomma imorgon. Vi får se om någon har hittat den då"
"Hittat? Hur kan man hitta något som inte är borta? Jag vet precis vart den är men jag kommer inte tillbaka airside"
"Jaja, du får väl prata med SAS som har hand om bagaget"

Det var bara att ställa sig i kö till deras telefon. När jag väl kommit fram var det samma procedur igen.
"Vi får väl se om någon hittar den. Jag vet inte när planet städas"
"Det städas just nu. Jag såg killarna när vi kom fram till gaten."
"Jaha, ja du får vänta så ska jag se om det faktiskt är så"
Hur irriterad är jag nu? Svar: ganska jävla mycket! Efter 7 år på flygplatser runt om i världen, nog faan känner jag igen städarna.
-------------------------------------------------------------------------
"De har hittat din jacka"
"Fint, vart kan jag hämta den"
"Det får du höra med hittegodsavdelningen"
"Imorgon då alltså?"
"Ja jag kan då inte gå och hämta den. Jag har faktiskt inte tillträde dit"

Det som gjorde det hela värre var att killen innan mig hade inte fått en av sina väskor. Den var kvar på planet. Han fick sin väska levererad medans jag stod och väntade på att tanten skulle kolla om jag verkligen var helt sanningsenlig´när jag sa att städarna var på plats.

Jag fick helt enkelt gå därifrån till busshållplatsen i t-shirt i -4grader och blåst. Åh så arg jag var då.
Visst fattar jag att tiderna ändras, särskillt sedan 11 september. Men att behöva åka hem utan en av sina tillhörigheter som man vet precis vart de finns (och frysa som fan) bara för att ingen har tillträde airside gör mig något negativt inställd. Ska väl inte spy galla över hur det är idag men på miiiin tid (ahrg, nu låter man bra jäkla gammal också), då var det minsan inga problem att hämta det passageraren hade glömt och lämna tillbaka det direkt.

180kr och över en veckas väntetid för en fleecejacka blev slutresultatet.
I övrigt en fantastisk semester.

Ja just ja. Vi blev påbackade när vi stod på parkeringen till Gamlis grill i Uppsala. Kofångaren mådde inte bra efteråt. Det lustiga var bara att utöver oss stod det bara en bil till på hela parkeringen, det var nästan tomt med andra ord. Lik förbaskat lyckades tjejen backa rakt in i bilen. Som tur var sade personalen på Gamlis till oss eftersom hon såg ut att vilja smita utan ett ord. Om nån undrar så satt vi givetvis inne på pizzerian.

Det var min semester det. Undrar när nästa blir av hihihi :)


Dag 15

Sista dagen som man fick frukosten lagad åt sig.
Blev redigt irriterad på en dansk tant som kom och ställde sina grejer vid vårat bord (när vi var och hämtade frukost) och sen bara kom och satte sig. Kanske ska nämna att man fick bord tilldelade av personalen varje gång man kom ner och skulle äta frukost. Det var ju inte precis som om det var brist på bord. Det fanns gott om lediga bord omkring oss. Hon frågade om hon skulle sätta sig vid ett av de andra borden och innan vi hade en chans att svara så satte hon sig ner. Jag blev minst sagt paff.
Sen satt hon och pratade enbart med K under hela frukosten. Jag blev mer och mer irriterad. 
"Hallå, jag sitter ju faktiskt också här" tänkte jag 
Jag förstår danska till en viss grad, får jag väl lov att säga. Bättre än K iaf men jag hade hunnit bli så purken över tantens beteende att jag låssades att inte förstå något heller. Det var bara när det blev allt för jobbigt och jag såg hur K ansträngde sig som jag inte kunde hålla tyst och översatte.
Så våran sista frukost tillsammans på semestern blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss.

Sen gick vi ner till stranden en sista gång. Det kändes lite tråkigt att det snart skulle vara över. K tog en strandpromenad och jag fick för mig att jag skulle se hur långt jag kunde simma i det vågiga vattnet. Det kändes som en bra ide i början iaf. Vågorna var nååågot högre än hemma i Sverige och betydligt saltare. Jobbigt var det. Jag kom väl kanske 400-500meter, sen fick det bannemig vara nog.

Vi åt på Gästgivargården. Jag tog gul curry och...blev ganska missnöjd med det. När vi skulle gå därifrån så brakade det löst. Himmlens toalett spolade. Vi blev kvar på resturangen i ca en timme innan det gav sig. Vi hade tur ändå. Det kom ett väldigt trevligt pensionerat par från sydsverige och satte sig vid bordet brevid vårat så vi satt och pratade med dem. Det visade sig att han hade vari mäklare i sitt yrkesverksamma liv. K, hobbymäklaren, kastade sig genast in i en diskution om bostadsmarknaden och försökte få så många tips och hints man bara kan få ur en gammal mäklarräv. Han verkade nöjd med resultatet. Gissa vad samtalet rörde sig om tills jag släckte lyset... :)

                             
                                                                                Sista middagen

                             
                                                    Regnet det bara öser ner...  Spöregn bigtime!

Vi tog en sväng förbi seven-eleven butiken och köpte det sista vi behövde inför resan hem. Självklart började det regna igen. Jag har aldrig sett blixtar som jag såg då. Det såg ut som på film. Ett fantastiskt naturskådespel. Det grämde lite att jag inte hade kameran med mig. I 40 min stod vi under markisen och väntade på att regnet skulle upphöra. Fy faan så jag frös. Det var vatten överallt. Tillslut var jag tvungen att gå och köpa ett par tofflor så att jag inte skulle förstöra mina favo-skor.

Sen spenderade vi resten av kvällen med att packa väskorna. Lite extra kul var det när vi skulle tömma luften ur luftmadrassen. Sen var det bara att hoppa isäng fort som tusan och försöka få någon timmes sömn innan den extremt skrälliga väckarklockan slet upp oss ur sömnen.

Dag 14

Åter igen en dag vid stranden. Känns att semestern börjar ta slut nu. Vi åt lunch på stranden. Givetvis tog jag en supergod mangoshake till lunchen. När vi satt och åt så dundrade det till och sen började det regna. Det var bara att springa ner och försöka hänga upp kläderna och handdukarna under parasolet. vi hade badkläder på oss så det spelade igen större roll att vi blev våte. Mindre skoj var det när vattnet började tränga igenom tygstyckena som de hade satt upp som solskydd i taket. Efter 15-20 minuter var det hela över och man kunde gå tillbaka till solstolen igen. Solen lös visserligen bara md sin frånvaro men det var skönt ändå.

På kvällen var vi ute och gick som vanligt. När vi kom tillbaka så hade det tydligen hänt en olycka. Jag var riktigt förvånad över att man inte såg flera olyckor än vad man gjorde. Alla som åkte omkring på vesporna var ju liksom inte helt anpassade till den thailänska trafiken om man säger så.

                             
                                                                                  Såg inte så kul ut

Dag 13

Idag åkte vi upp till den stora vita Buddhan. Vi fick tag i en tuk-tuk som körde oss dit för 400 bath. Det var bra mycket längre än vad vi hade tänkt oss att det skulle vara, för att inte tala om brant. Nå, väl uppe var utsikten fantastisk. Eftersom vi inte hade planerat att vi skulle åka upp dit till att börja med så åkte jag i linne vilket var lite tokigt av mig. Man måste nämligen ha täckta axlar där eftersom det är ett tempel och tempelmark där uppe. Detta löste sig snabbt genom att jag fick låna en scarf vid ingången. Jag kan ju inte påstå att jag frös iaf. Jösses så varm den var.

                               
                                                                              Big white Buddah

                             
                                                                                   Inne i templet

Själva bygget var otroligt imponerade. Det är långt ifrån färdigt än så länge. Det blir nog väldigt fint när det blir klart. Jag tror att de kommer att flytta in templet inne i Buddahn när den är helt klar. Det lär väl dröja ett bra tag men ändå.

                             
                                         De fyra stadierna av hur de har gått till väga för att bygga den

                             
                                                                            Mitt i Buddha statyn

                             
             Lite annorlunda mot svenska ställningsbyggen, funkar nog bara om man väger under 50Kg

Sen frågade tuk-tuk föraren om vi ville åka till Phuket zoo. Vi tänkte att det kanske kunde vara kul och åkte dit. Det var resans enda misstag. Det var det vidrigaste stället jag någonsin varit på. Djuren levde i små små betong burar utan någon hö eller blad eller något annat som de kunde ha som sovplatser. Av aporna fanns bara en av varje art och de satt i minimala burar. En av dem sprang runt runt runt utan att titta upp eller ens verka vara medveten om vad som försegick. Brevid satt en gibbon. Han/hon rullade runt och gjorde kullerbyttor konstant. Jag är ingen expert på varken apor eller gibboner men fick inget intryck av att det var ett uttryck för leklust.

Jag kände mig så beklämd att jag inte ens kom mig för att knäppa särskillt många kort. Nu så här i efterhand så ångrar jag verkligen det. Jag skulle vilja visa hur det såg ut med bilder. Det fanns tre shower. En elefant show, en ap show och en krokodil show. Jag började få nog under apshowen och några minuter in på krokodilshowen var jag tvungen att gå därifrån. De slog krokodilerna med käppar för att få dem att piska med svansen så att vattnet stänkte eller slå igen sina käftar så att det hördes över hela "arenan".
Inne i akvariet såg vi en sköldpadda som bodde i en avlångt terarie. Problemet var bara att det var aldeless för litet för honnom. Han hade ca 5.10cm mellan sig och glasväggen och kunde alltså inte vända sig om.
Nej, vidrigt är det bästa ord jag kan använda för att sammanfatta allt med. Jag uppmanar alla att inte åka dit. Jag önskar att någon hade varnat oss för hur det såg ut där inne innan vi åkte dit. Resten av dagen gick jag och hade halvångest för att vi hade betalat inträdet och där med stöttat zooet. Sen fick jag även veta att thailändare betalar 80bath turister 500 bath. Jag undrar vad som skulle hända om Skansen skulle göra något liknande... Upprörda röster skulle höjas om särbehandling och eventuellt rasism.

Här är en av få bilder jag tog där inne.

                             
                                                                            Beat eller eat? Båda?

Dag 12

Dag 12 var mer eller mindre en karbonkopia av gårdagen. Stranden hela dagen, sol, bad, läsa, en underbar mango shake och en clubsandwish. Den gjorde mig något förbryllad. På menyn stod det Clud. Vad i hela friden är Clud tänkte jag och beställde det. Ja, det visade sig ju vara en helt vanlig clubsandwish.

På kvällen gick vi in till Kata och valde ut en resturang lite på måfå. Det blev en italiensk resturang och vi beställde givetvis pizza. Det var väl kanske inte världens bästa val, så här i efterhand. Jag hade kött på min pizza och jag märkte att några av dem var råa innuti. Yäk! Alltså plockades alla köttbitar bort. Resten av pizzan var ganska ok...men jag tror nästan att de är godare här hemma. Men det är väl kanske för att man är van med dem.

På väg hem så tog vi en oljemassage. Jätteskönt. Den bästa hittills. Det enda som var lite jobbigt var att det var så fruktansvärt varmt där. Och det ska mycket till innan jag klagar på att det är för varmt. Stackars K höll på att krevera när massösen ville lägga över en filt där hon hade masserat. Jag fick försöka förklara att han var jätte varm i sig själv och inte ville ha någon filt. Efteråt så köpte jag mig en bananpankaka. Supermums!!!

Dag 11

Idag har vi bara tagit det lugnt. Upp vid 9-snåret som vanligt. Om K hade fått bestämma så hade vi nog inte gått upp alls hehehe. Efter frukosten tog vi och packade ihop sakerna och gick ner till stranden. Där stannade vi hela dagen. Badade, solade, läste och drack kopiösa mängder vatten.
Provade även en mango-shake. Den var underbart god. Därefter skulle jag testa en papaya-shake eftersom jag älskar papaya. Det var inte lika god, för söt.

Vi drog oss hemmåt vid 17-tiden. På kvällen käkade vi på ett svenskt ställe där skylten utlovade att personalen pratade skånska. God mat var det. Efter maten gick vi en promenad för att smälta maten. Jag tog och köpte en äkta fake märkesväska. Sen gick vi och fick Thail massage. Attans så stark i nyporna hon var som masserade mig. Det var betydligt skönare med oljemassage. 

                              
                                                                                 Massagestället

Dag 10

Upp 05:45. Det fanns ännu färre saker att välja på vid frukostbuffén den här gången. Min favorit-omelett-makare var inte där och den blev alltså inte lika god som den brukar vara. Lite synd men å andra sidan så var ju all frukt fräch och nyuppskuren.

07:30 hämtades vi av Bang Pae Safari bussen. Våran guide vidade sig vara en ladyboy som hade en ganska skaplig engelska. Först vandrade vi till BangPae vattenfallet. Luftfuktigheten var oerhörd. Hettan var tryckande och det var små jävla myror överallt, bets gjorde de också. Dessvärre hade vattenfallet nästan torkat ut pga torrperioden. Det hade de ju kanske kunnat kläcka ur sig innan vi begav oss in i regnskogen. Ok det var inte långt men ändå.

Sen besökte vi ett gibbon reservat. Det var ganska hemskat att se vad människor har gjort mot de stackars djuren. En av dem hade blivit tagen från sin mor av tjuvskjyttar och sedan såld som husdjur. Vilket är det sista en gibobon är. När hon hade blivit större hade hon attackerat familjen. De misshandlade då henne så svårt att en av hennes fötter och ena handen måste amputeras. De sålde henne vidare till andra som inte heller kunde hantera gibboner. Vi fick förklarat för oss att de är väldigt revirkänsliga och nya individer måste introduceras långsamt för att alla ska vänja sig och acceptera den nya individen. Detta skedde naturligtvis inte. Hon kastades bara in i en bur med andra gibboner. Det resulterade i att de attackerade henne och bet av alla utom två fingrar på den kvarvarande handen. Det var hjärteskärande att se henne. Pga detta handikapp kan hon aldrig släppas ut i djungeln och leva i frihet, dock klarar hon sig bra i fångenskap och har hittat en annan gibbon att knyta an till.

Hennes livsöde skapade en viss debatt. De flesta tyckte att hon skulle avlivas direkt. Jag reagerade starkt mot detta. Kanske var det just för att hon var så försvarslös jag gjorde det.
De ansåg att det var det enda rätta att avliva henne eftersom hon inte hade alla händer och fötter.
Jag frågade om det är rätt att avliva handikappade människor också.
De menade att hon aldrig skulle klara sig utan att få frukt av de frivilliga skötarna.
Jag frågade hur det var med de gamla som får mat levererad till sig.

Jag vet att jag kanske var lite tjurskallig och fånig i mina argument (kan inte skriva ner alla här) men jag kunde inte förmå mig till att kunna se hur det skulle vara rätt och riktigt att döda någon som har blivit misshandlad av människor, så illa att amputation var nödvändig, och som sedan klarar sig bra tack vare omsorgen från människorna på gibbonreservatet.
Kika gärna in på deras sida om ni vill veta mera om Gibbon Rehabilitation Project.
http://www.gibbonproject.org/

Sen kom det roliga på programet. Elefantridningen.
Det var bara att klättra upp på en ställning och kliva upp på sätet. Och så skumpade vi iväg. Jädrans vad det svängde, särskillt när vi skulle ner i en å. Mitt i alltihopa skulle elefanten framför oss bajsa. Våran stackars elefant ville inte gå in i de flytande korvarna så hon började svänga hit och dit för att undvika dem. Det blev lite ryckigt. När vi var ute i skogen frågade han om vi ville prova att rida på riktigt och inte bara sitta på sätet. K var lite tveksam så jag kastade mig fram. Oj vilken skillnad, där skumpade det som attan. Det blev lite balanssvårigheter när Dolores (jag & K döpte henne till det) sträckte sig upp emot ett träd och började slita ner lite grenar att mumsa på. Efter ett tag bytte vi plats och skumpade vidare.

                             
                                                                            Ner i vattnet/sörjan

                             
                        Jag har aldrig sett något liknande. Det kom dubbelt så mycket innan det var klart

När vi kom fram så fick vi lära oss lite om gummiträden och hur man utvinner gummit ur dem. Sen gav vi oss iväg för att träffa vattenbufflarna och åka lite buffelkärra. Jag snackade mig till en tur på själva vattenbuffeln. Kul men det fanns ingenting att hålla fast sig i. Jag lyckades med att inte trilla av. Inte för att det hade varit någon störe katastrof, han var inte så hög men marken såg lite hård ut.

Sist på programmet stod kanotpaddling. Det bästa av allt var att det fanns toaletter där. Man fick, till min besvikelse, inte paddla själv utan fick en ortsbo som paddlade runt med oss. Man var väl inte bertodd med paddel. Sen blev vi hemskjussade till hotellet. Det var väldigt skönt att få komma hem till hotellet och hoppa i poolen.

                             
                                                                            På kanotfärden

På kvällen gick vi till ett lite dyrare ställe men både maten och utsikten var suverän. Den låg en våning upp så man hade utsikt över stranden och vattnet. När det blev mörkt kunde vi se fiskebåtarnas lysen samlas vid horrisonten. Efter maten skämde jag bort mig själv lite och fick manikyr & pedikyr. K tog en timmes Thaimassage. Eftersom jag var klar efter 30 min så tog jag även en fotmassage tills han var klar.
Sen var vi båda nöjde och knallade hem till hotellet igen.

                             
                                             Utsikten över stranden, ljusen som syns är fiskebåtarna

                             
          Ser kanske inte så mycket ut för världen men det här var det godaste jag åt under hela semestern

                             
                                         Bildbevis att jag faktiskt var med på resan...och K:s finger.

Dag 9

Idag har vi inte gjort mycket alls och det har varit väldigt skönt. Vi packade väskan, köpte vatten och frukt och begav oss ner till stranden. Där stannade vi hela dagen. Vi tog en strandpromenad längs hela Karon beach. Dumt nog hade jag inte min dödssnygga rosa Singa keps på mig. Detta resulterade i att jag brände hårbotten ganska illa. AJ så ont det gjorde! Som lök på laxen brände jag även fötterna. Inte så kul alls.

Tog en sväng förbi det underbart svala gymet. Om inte min axel blir bra efter den här hälsosemestern är det bara att hugga av och byta ut. Efter en sval och skön dusch gick vi ut i aftonen och letade upp en resturang. Gott med lite mat i magen. Vi kikade på nån slags elefantsafari och bestämde oss för en med lite olika aktiviteter. Packade i lite extra vatten i väskorna...och en rulle med toa papper. Jag börjar lära mig.

Dag 8

Idag sov vi ut. Men vi hann med frulle ändå :) Efter lite funderande om vad vi skulle hitta på under dagen bestämde vi oss för att åka in till Phuket Town. Sagt och gjort. Vi hoppade på lokalbussen och åkte in dit. Det var lite kul att åka i en buss som är så långt ifrån den svenska standard bussen man kan komma.

                             
                                 Lokalbussen. 30 Bath per skalle oavsett hur långt du skulle, suveränt.

                               
                                                                 Vy över Kata från lokalbussen

Väl där inne fixade vi oss en taxi, hade först bara tänkt oss att åka till en galleria eller två men det blev bättre att göra en deal för hela dagen. Jag var på jakt efter ett nytt minneskort till kameran och K ville ha tag i ett Nintendo DS. Jag hittadevad jag ville ha men K bestämde sig för att köpa Nintenot i Sverige pga garantier och lite sånt. Vi var omkring till några gallerior, juvelbutiker och en cashewnötfabrik. Juvelbutikerna hade vi gott kunnat hoppa över. Jag tyckte inte alls om att ha en expedit hängandes i hasorna hela tiden. Så fort man råkade titta på något så började de med försäljningssnacket. Vi blev inte långvariga i den butiken. I cashewnötfabriken fick man smaka på alla olika produkter. Det fanns mycket att välja på. Cashewnöt med chilli, salt, honung, naturell och en massa annat. K köpte en massa nötter och kryddor. Jag köpte något som de påstod var saffran...men det vete faan. Så nu vet jag hur man får fram cashewnötter iaf.

                             
                                          Cashewnötter. Hade ingen aning om att de såg ut så här.

Sen tog vi bussen tillbaka. Väl hemma så tog fi först en sväng ner till gymet, sen vilade vi lite och tittade på våra inköp. Middagen intogs på resturangen precis brevid hotellet. Nära och bra. Jag åt en kyckling och kockos-soppa, Tom Kha Gai fast inte.

                             
                                                                        Jättegod kycklingsoppa!

Vi bestämde oss för att kolla på Thaiboxning så vi knallade iväg till tjejen som fixade Phi-phi resan och hörde oss för om när nästa match var. Vi trodde att vi hade missat kvällens match. Hon fixade så att vi förbokade biljetterna för att slippa köa och gick själv ut och hejdade en Tuk-tuk och berättade vart vi skulle så att det inte skulle bli nån miss någon stans och så åkte vi iväg.

Vi åkte till Bangla Boxing Stadium i Patong. Det var grymt varmt där inne. Matchen skulle börja 20:45 och vi anlände precis då. Vi hade beställt ringside biljetter alltså mitt emellan VIP och stadium. Vi insåg snabbt att det inte var nån större skillnad på platserna, rent siktmässigt iaf. Det var inte stort där inne. VIP betydde att man fick sitta i några slitna vinyl soffor som var så låga att man nästan satt på golvet. Vi fick iaf sitta upp. Perfekt.
Iallafall då. Vi trodde ju att det skulle börja 20:45 men icke. Vi fick sitta och lyssna på en metalisk inspelning i drygt 20 minuter som hela tiden upprepade:
"Bangla Boxing Stadium" "My Muai Thai"
Man höll på att bli vansinnig! Sen var det något mera på thailändska men det begrep jag givetvis inte. Jag försökte ta lite kort där inne men de blev inte så bra. Här är några iaf.

                            
                            Det var hur många fichter som hälst. Började med 7-åringar och sen uppåt

                             
                               Dommaren blåste inte i onödan. Mycket blod från ett jack i ögonbrynet

                             
                                                                      Svensken vann sin match iaf.

Efter tre timmar tog det (äntligen) slut. Då blev vi påhoppade av tuk-tuk förare som ville skjussa hem oss, ja mot en viss ersättning naturligtvis. Sen var båda så trötta att vi kröp ner i sängen och somnade direkt.

Dag 7

Idag ringde klockan redan 05:45. Det kändes tidigt men inte så illa som jag hade trott. Kom inte isäng förän efter midnatt pga väckarklocks trassel. Eftersom frukosten började serveras 06:00 så tog vi det ganska lugnt. När vi kom ner så var det bara en farbror som satt där. De hade inte riktigt hunnit plocka fram hela frukosten så man fick ta det allt eftersom det kom fram på borden.

Vi skulle bli upphämtade mellan 07:45 och 08:00. Minibussen kom redan 07:35 så vi var i god tid. Däremot fick vi sitta och vänta i 20 min vid nästa hotell där nästa par skulle plockas upp. Men de förklarade att de hade fått 08:15-08:30 i upplocknings tid så med tankke på det så var vi långt före i tidsschemat.

Vi kördes till Chalong Bay där vi serverades kaffe, läsk och lite sånt i väntan på att alla skulle anlända. Vi passade på att hyra simmfötter. Vi hängde med det trevliga paret från Jämtland. Det visade sig att han kände en på mitt jobb och att han var i en liknanade branch. Vad är oddsen?

Snart blev vi lotsade till våran båt, 39:an. Vi steg ombord och gjorde det så bekvämt för oss som möjligt. Det var helt knökfullt och givetvis så hade vi småbarnsföräldrar med ombord. Inget ont om dem men två barnvagnar, även i ihopfällt skick utgjorde ju inte mera plats precis. Barnen var gissningsvis två och fyra och var väl inte helt nöjda med att det skumpade och lät ganska mycket och protesterade högljutt, skrek alltså.

Nå, vi styrde kosan mot ön Phi Phi Ley och Maya Bay (där scener ur "The Beach" spelades in). Det tog väl ungefär 40 min dit. Många slumrade påvägen dit, vaggade av havet och motorernas bakgundsljud. Väl framme var det väldigt vackert men ack så fullt med speedboats, longtaleboats och turister, turister, turister. Det var så fullt att båtarna inte kunde lägga till utan fick släppa av passagerarna och sen ankra 20 meter ut.


                             
                                                                                   Vackert

                             
                                                                    Men ack så överfullt

                             

Efter ett 30 min stopp där fortsatte vi ut därifrån. Efter ca 5 min stannade vi så att vi i lugn och ro kunde snorkla, om vi ville.
Det ville vi. Vi drog på oss grodfötterna och hoppade i. K hoppade i först eftersom jag, i egenskap av "reseledare" fixade med våre grejor. Då upptäckte jag att han hade tagit en av mina simmfötter. Inte helt lätt att få tag i honnom och byta tillbaka. Då märkte han att han hade fått två olika stora simmfötter. Mina var tack och lov samma storlek. Jag hade köpt en undervattenskamera och knäppte en massa kort. Men eftersom jag inte har någon scanner så blir det inga undervattens bilder, tyvärr. Några av dem blev riktigt bra.

Sen fortsatte turen förbi Viking Cave, där vi inte fick gå iland. Vi fortsatte istället till Monkey Beach. Där fick vi bananer som vi kunde mata aporna med om vi ville. Det var ganska mycket folk där med. Jag tror nog att aporna var ganska mätta. Guiden hade varnat oss gång på gång att det var vilda apor och absolut inga gosedjur som man kunde klappa. Lik förbaskat skulle en japansk dam på våran båt försöka klappa en fullvuxen apa. Big misstake! Den fräste, visade tänerna och svingade en kloförsedd tass mot henne när hon kokm förnära. Hon nästan flög tillbaka till sin kamerautrustade make och respekterade avstånden efter det. Jag lyckades få en liten rackare att acceptera bananerna jag bjöd den.

                             
                                                Knäppte många kort på dem, här är några av dem

                             
                               Även en apa kan bli törstig. Den här lille gynnaren snodde ett glas fanta.

                             
                                              Apan med min banan. Visst är han lite lik Yoda...

 Sen var det lunch på Phi Phi Don. Lunchen var väl säkert trevlig om man gillar fisk. Nu är ju inte det min favorit mat precis så jag kan väl inte påstå att det var sååå toppen. Dessutom var maten kall. Stort minus där. Lite tråkigt att man inte hann gå omkring och kolla på saker där. Det var nästan raka spåret tillbaka till båten.

Nästa destination var Koh Khai Nail Island. En väldigt liten ö, det tog bara 5 min att gå runt den. Men det var fint där. Stranden var täckt med sten och koraller så jag var glad att jag hade simfötter på mig. Jag spenderade största delen med att snorkla medans vi var där. Fantastiskt att se undervattenslivet. Man hörde hur pappegojfiskarna knaprade på korallen. Helhäftigt!

                              
                                                            Stranden på Koh Khai Nai Island

                            
                                                          Båtarna som precis ska ta oss hem

Efter 1 1/2timme i vattnet spenderade jag lite tid på stranden, gick runt ön (det tog verkligen 5 min) och sen var det dax att åka hem igen. På vägen hem tror jag nästan att alla somnade...utom de fem israelerna som satt brevid mig. Gudars skymning så mycket de pratade under hela dagen, och högt. Jag började tro att de hade fel på hörseln. En av tjejerna gapade hela tiden. Det var skönt att de var lite mera dämpade på vägen tillbaka. Från Calong Bay så kördes vi hem med samma minibuss som vi kom i.
Sammanfattningsvis en underbar dag.


Dag 6

Förmiddagen spenderades efter frulle och gymbesök vid poolen.
Åt lunch vid strandresturangerna. Gott som vanligt. Har tagit en ny resturang varje dag. Inte för att det är så stor skillnad på dem. Hummm, jag börjar misstänka att de har gemensamt kök med. Inget negativt eftersom maten är lika god på alla ställen men man kan ju börja undra eftersom allt ligger vägg i vägg och det är inte särskillt stort heller.

                             
                                                                   De sju strandresturangerna

Efter lunchen fick vi för oss att ta en lite promenad in till Kata. Den lilla promenaden blev längre och längre och plötsligt var vi framme vid stranden. Och den var ju fin. Inte lika stor som Karon beach men förmodligen fullt tillräcklig för dess besökare. Långgrund var det. Jag tyckte nog att Karons strand var finare. Det var fullt med stenar, koraller och småskräp längs Katas strand. Det var lite synd. Vi promenerade längs stranden och njöt av att vara här. Hittade två stora maneter som hade flutit in till stranden. De var blåaktiga. Den var det bara att traska tillbaka.

                             
                                  Karon Beach...ser ni stenarna, snäckorna och det andra småkrafset?

                             
                                                                    Åsså Kata åt andra hållet

                             
                                                                              Ön utanför Kata

På kvällen åt vi middag på ett schweiziskt hak. Helt ok även om det var lite varmt. Några fläktar till hade ju inte skadat.
När vi ätit oss mätta så tog vi och beställde en utflykt till Phi-phi Islands. Vi hade först tänkt att åka genom Ving men de skulle ha 3000 batt. De lokala researrangörerna tog bara 1600 batt. Okej visst, det är inga  större summor men varför betala mer än vad du behöver? Dessutom kändes det helt ok att stödja de lokala researrangörerna. Trevlig personal hade de också.

Eftersom vi skulle upp tidigt, vi skulle hämtas 07:45, och batteriet i mobilen hade dött så var vi tvugna att inhandla en väckarklocka. Köpte en jätte snitsig sak på Karon Mart. Den ändrade färg och hade sju olika ringsignaler. Flashigt värre. Funkade fint att ställa tiden, något sånär att ställa larmet men ringa...det gjorde skiten inte. Jag följde beskrivningen, pulade själv men den gick inte at få den att funka. Tillslut blev jag så arg att jag klädde på mig igen och gick ner till affären så att de skulle kunna visa mig hur tusan man fick skiten att funka.

Till min lättnad och förtjusning kunde inte tjejerna få den att funka. De försökte övertyga mig om att jag bara skulle följa bruksanvisningen så skulle det funka. Jag påpekade att jag gjort det och nu fick de visa mig hur man gjorde. Det skutade med att jag fick ta med den till butikschefen. Ingen fattade hur den funkade, inte ens han. Men han satt och pulade med den i minst 5 min, kallade in en av tjejerna så att hon fick ta alla kassa ärenden, och fortsatte. Tillslut suckade han, mumlade något på thailänska och frågade om jag skulle kunna nöja mig med en ny väckarklocka av annan modell. Givetvis utan att behöva betala mellanskillnaden. Jomenvisst.

Jag knallade hem med en ny klocka, betydligt enklare att manövrera, och var ganska nöjd med det.
Sen var det bara att ställa klockan på strax före 06:00 och sova. Efter att ha testat att klockan funkade ca6-7gånger först givetvis.

Dag 5

Verkar ha kommit in i nån slags rutin. Vaknar kl 09:00 varje dag. Det har jag förståss ingenting emot. Ganska trevligt att inte sova bort hela semestern. Det är jättemycket kondens på blakong fönsterna. K gillar att ha det svalt när han sover så han har vridit ner termostaten till max. Det är så kallt att jag får gåshud när jag går upp. Otroligt att man ska frysa här nere haha. Nåja, det är bara att vira in sig i täcket så man inte fryser. Violá, alla är nöjda.

Var ner till gymet efter frukost och tandborstning. Det finns en liiiiten sak som jag har svårt för. När folk inte följer enkla instruktioner och regler. Det står klart och tydligt att barn inte får vistas på gymet, att man måste vara 18år för att få vara där inne, att man inte får vara barfota och att man inte får träna med bar överkropp. Det var inte många som följde de reglerna. Tror att alla pappor hade med sig ungarna. De lekte där inne, stojade och skrek. Papporna brydde sig inte om det ett dugg. De gick förövrigt omkring i badkläder så man kan väl inte förvänta sig alltför mycket.

Fick nog av allt skrik och slammer där inne så vi gick till poolen istället.
Det var helt ok att ligga där och ta det lugnt. Läste och solade lite.

                             
                                                                           Poolbaren

På kvällen tog vi "bara" en sallad eftersom vi planerade en massage. Tänkte att det förmodligen inte skulle vara så smart att gå tid och vara proppmätt. Vi bestämde oss för en timmes oljemassage. Det var skönt. Inte fullt så skönt när massösen drog på fläkten på full makaron. Jäklar så jag frös, burrr.

Det roligaste var nog när vi gick in i massage rummet. Där satt två ladyboys och masserade och jag tror att K bleknade lite. Efteråt sa han att vi inte skulle gå dit mera.
"Varfördå" frågade jag och flinade.
"Jamen tänk om jag får en ladyboy nästa gång då."
"Jaa?"
"Nej, men det går inte"
"Men det är ju bara att byta med mig i så fall"
"Neeej det blir ju pinsamt, och svårt att förklara och och..."
"Vi kanske ska ta ett annat ställe nästa gång då?"
"Ja tack" (låter här jätte ynklig) :)

Kvällen avslutades med bananpannkaka. Mmmmmm


Dag 4

Lyckades gå upp vid 9-tiden idag med. Åt en fin frukost och gick sedan till gymet. Galet hurtigt.
Efter att ha varit där och tränat, eh luftkonditioneringen lockade mer än löpbandet kan jag ju säga, så bytte vi om till badkläder, packade vatten och solkräm och drog ner till beachen. Halade upp 200 batt, fick våra solstolar och parasoll och satte igång med att njuta.

Vi hamnade mellan två ryskor(?) på ena sidan och några svenskar på andra sidan. Ryskorna var som två barbie dockor. Båda hade blonderat hår, var pinnsmala, hade silikonbröst och rumpinplantat (kan nästan sätta pengar på att det var rumpinplantat, såg inte naturligt ut på den späda kroppen) och var så smala/magra att de såg ut att kunna gå av på mitten när som hällst. Jag är ganska säker på att ena tjejen hade fixat läpparna också (typisk fiskmun).

På andra sidan hade en av de svenska tjejerna också plastikopererat sig men förmodligen mycket mera.
Hon såg ut att ha varit i en eldsvåda eller möjligtvis någonting med syra. Vad det än var som hon genomlidit såg det ut att ha gjort så in i h-vete ont att man inte kan föreställa sig det. Brösten var rekonstruerade. Under omständigheterna riktigt väl, får man förmoda. Ena bröstet saknade fortfarande bröstvårta och den andra (orignalet) satt ca5 cm åt helt fel håll. Armarna såg ut som om de hade smält. Påminde lite om Freddie Kruger.

Sen spenderade jag en god stund med att fundera över plastkirurgi, utseendefixering, rekonstruktioner och det mänskliga psyket i allmänhet. Hur man ofta är snabb att dömma boken efter omslaget och bilda sig en uppfattning om en person utan att ens ha bytt två ord med denne. Hur alla hade sett ut innan ingreppen. Varför de ryska tjejerna hade gjort ingreppet ens. Alla tjejerna badade topless om det skulle vara nån som undrade hur jag kan ha sett allt.

                             
                                                                              Karon Beach

                             
                                                                              Sååå härligt

Efter några timmar i vattnet och på stranden så gick vi och åt lunch.
På väg till lunchstället gick vi förbi en gubbe som ungefär tre fyra sekunder efter att vi gått förbi skulle kracha med sin vespa in i en minibuss, eller om det var tvärt om. En redig smäll blev det iaf. Gubben klarade sig och var arg som ett bi. han stod och hytte med näven (gör man fortfarande så???) åt minibussen. Chaffisen kom genast tillbaka och så började en inte allt för munter diskution, skulle jag förmoda.

På kvällen kom Micke och Janette förbi. Vi bestämde oss för att gå till deras hotell och kolla hur det såg ut. Sista chansen eftersom de åkte hem dagen efter. Deras rum var väldigt fint och utsikten var onekligen visuellt finare än våran meeen jag tycker nog ändå att vårat var snäppet bättre trots att vi bara bor på tre stjärnigt och deras hotell har fyra stjärnor.
Sen letade vi upp en restaurang.

Eftersom de skulle hem och packa så tog vi bara en drink på en bar och snackade lite.
När de knallat hem så gick vi omkring lite och kollade på allt som folk sålde. Jag köpte en strandväska och sen fick vi nog av försäljarna och gick hem och sov.

Dag 3

Uppe vid 09:00 mer eller mindre. Hotellfrukosten slutade serveras vid 10:00 och jag var fast besluten om att prova den. Den visade sig vara en höjdare. En stor buffé med allt som hör till en english fryup (nästan), färsk gjorda omeletter, ägg och pannkakor, en frukt buffé, olika sorters yoghurt och flingor, 5 sorters juice, te och kaffe. Givetvis bröd, smör, marmelad, sylt och winerbröd (vem käkar sånt till frukost?).

Vi fick en lite drink på välkomstmötet. Hotellet är verkligen vackert. 
Efter all info så gick vi och gymmade. Luftkonditioneringen var på på max  och det var så skööööönt.

Resten av dagen spenderades på stranden. 
Gjorde ett försök att hitta brorsans hotell. Det gick fint. Dessvärre var de inte inne. Så gick det med den överaskningen. Lite snopet.

Efter att ha duschat och vilat lite så skulle vi ut och äta middag. Då ringer broderskapet. De tittade förbi vårat hotell. Vi gick till Sofias och åt tillsammans.
Köpte några shorts efter att ha lämnat resturangen och sen stupade jag isäng.

                             
                      Utanför vårad byggnad fanns skålar med blommor i vatten som ändrades varje dag

Dag 2

Det gick ganska bra att hitta till bussen. Det som jag däremot inte räknat med var luftfuktigheten. Jösses så hög den var och varmt var det också. Särskillt med tanke på att det hemma var -4. Eftersom det är skapliga backar på Phuket så fick vi lasta in väskorna i en separat pick up eftersom bussen inte skulle orka med att ta både passagerarna och väskorna enl reseledarna. Sen bar det av mot hotellet. Lite minus eftersom vi inte fick med oss någon reseledare. Hade varit bra att ha någon som kunde svara på lite små frågor under resans gång.


Incheckningen på hotellet gick som en dans och vi fick ut vår nyckel direkt. Vi hamnade på 4:e våningen och hade balkongen ut mot grannhotellet. Helt underbart. Lugnt och skönt. Hotellrummet såg precis ut som det gjorde i annonsen. Fantastiskt. Med tanke på tidigare erfarenheter så var jag ganska skeptisk till detta ( http://almastankar.blogg.se/2008/august/hummm.html#comment ) men så blev det alltså inte...tack och lov.

                                              
                                                            Istället för välkomstblommor på rumet

                                  
                                                   Bakom glaset, som gick att öppna, finns badrumet 

                                  
                                        Balkong och tv hade vi också. Många thailändska kanaler var det...

Eftersom vi inte fick någon frukost första dagen på hotellet så bestämde vi oss för att gå ut och äta frukost pronto. Hugrig+trött+törstig+luftfuktigheten=olidligt! Men det blev mycket bättre efter att vi fått i oss lite mat och druckit vatten. För att försöka komma rätt i dygnet så tog vi badkläderna och gick de lååånga 150 metrarna till stranden trots att vi var dödströtta.
Vi badade och solade och tog det lugnt. Lunch intogs vid "Strandrestaurangerna".

Tanken var att vi skulle kontakta brorsan men eftersom vi var så trötta och jetlaggade så hoppade vi över det.
Vi gick en lite kvällspromenad och kom isäng vid 03:00 tiden


Dag 1

Gick upp aldeles för tidigt och åt rukost. Sen begav vi oss mot flygplatsens långtidsparkering. Allt gick som smort. Incheckningen öppnade tidigare än beräknat så vi blev av med resväskorna nästan på en gång. Det blev en sväng till Mackedonken.
Blev dock en timme försenade. Någon idiot hade ett ogiltigt pass. Gaaah! 60 jävla minuter att lokalisera väskskrället. Hur tusan kan man dra iväg på semester utan att kolla att passet är gilltigt??? Jag kollar alla dokument minutiöst och flera gånger. Det kan kanske bero på att jag jobbat på flyget i 7 år men jag tror inte det.

Flygningen var iaf jäääkligt lång. 11 timmar i ett säte som knappt gick att luta tillbaka. Ergo sov jag inte en blund. Jag är ändå inte särskillt lång, 165cm, ändå satt jag så otroligt tight och obekvämt. Mina knän hade ca 5cm till nästa rad.

Filmerna som visades var Spacemonkeys, Mamma Mia och den senaste Indiana Jones. Tvn pajade och alla gubbar blev gröna.

Tog ett tag att ta sig in i landet. Och imigrationen var de bistraste snubbarna jag sett på länge. Men annars så gick det bra att hitta väskorna och även bussen

Tja, dag ett och dag två glider liksom in i varandra lite grann så jag bryter första dagen här och startar dag två i nästa inlägg

Inga stora rubriker

Ååååså var man hemma i gamla Svedala igen då. Det var skönt med semester måste jag säga. Hade tänkt att skriva om vad jag har haft för mig under semestern men det får nog bli i form av små inlägg. Ska jag skriva allt i ett enda inlägg så blir det nog lite för långt. Jag har ju som bekant lite svårt att begränsa mig när jag väl sätter igång.

Men först:
Eum jaha, då har the lööövly Nettan utamat mig. Tack och bock...tror jag :)

Utmaningen: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 4 (eller minst 2) personer som du utmanar.

Jaha, då kör vi då.

  

  • Om jag läser glömmer jag tid och rum. Kan komma upp i rallyhastigheter med bilen bara jag får läsa en sida till.
  • Jag klämmer aldrig på mitten på kaviartuberna.
  • Min humor är inte alltid så klockren. Jag asgarvar åt Keeping up appearances. 
    (Men till mitt försvar måste jag påpeka att jag känner folk som är precis sånna, eller nästan iaf.)
  • Jag är långsint. Kommer ihåg saker längre än ad som förmodligen är bra för mig.
  • När jag bodde i Tyskland hamnade vi käpp rätt åt h-vete fel eftersom mina polska väninnor hade ett mega gräl(på polska) och gick åt varsit håll. Kvar stod jag...i mitten som ett fån. Mitt i natten, i München, ensam. Inte kul.
  • När jag var liten så lurade jag (tydligen) i min bästa kompis att jag fått min skrattgrop genom att trycka med pekfingret i kinden. Något som hon sedan gjorde i flera veckor, utan resultat. Vi var 6år.
  • Min skrattgrop är ett ärr.
  • Jag älskar choklad och chips.
  • Jag tycker de vita bilarna i Ahlgrens påsarna är de absolut godaste.

Utmaningen skickar jag glatt vidare till:
wtfdcom och till soderin (ja Fia lilla, det är du. inga slingerbult fasoner nu hehe)
Tänkte att en skulle gå till Marquss men den rackarn har lagt ner sin blogg. Illa illa grabben.

Innan jag börjar med semestern måste jag bara ta upp något jag läste på Aftonbladet (och senare på andra bloggar) och som jag tyckte var fullkomligt vidrigt!!!
 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4597837.ab

En som har bloggat om detta är wdfdcom. Läs gärna inlägget på
http://wtfdcom.blogspot.com/2009/03/manniskan-forgor-religionen.html#comments

Och nu ska jag pula vidare med lite annat.

RSS 2.0