Underkänt

Jupp, det var vad asfalltsgubben sade om våran uppfart när han var och tittade på den i torsdags. Det var ju inte precis vad man ville höra. Nå, vi tog tjuren vid hornen på stört och beställde mera grus. 10 ton grus! Låter som en fruktansvärd massa grus men högen såg nästan patetiskt liten ut när den kom. Man hade liksom förväntat sig domedagsmassor eller nåt. Väldiga berg med grus.

Vi insåg ganska snabbt att det skulle bli ett helsike att skotta ut det för hand. Inte omöjligt på minsta sätt men eftersom jag jobbar natthelg och sambon hade några andra åtaganden skulle det bli toktight med tid. Så vi kallade in den inofficiella hjälten Lars-Gunnar som lovade att komma med sin lilla grävare redan dagen efter vid 8-snåret "med gröt i mungipan" om så behövdes.

Sagt och gjort, han kom förbi på utsatt tid och körde igång direkt. Det tog ca 40 min att förvandla grushögen till en ganska slät uppfart. Perfekt...förutom att det fattades några skottkärror grus. Ahrrrg! Men det löstes på bästa vis tack vare medmänniskors välvilja och allmän trevlighet.

Jag höll däremot på att få slag när jag fick veta att tomtgränsen inte alls går vid pinnarna som de hade satt upp utan 25cm utanför dem. Vi hade alltså lagt förlite grus mot gatan. Men det löste sig snabbt när en av de snälla väggubbarna förklarade att det bara var att dra ut gruset mot gatan så att jag fick en mjuk ramp.
"För du vill väll inte ha en stor kant där?"
Nej det ville jag ju så klart inte. Sen fick jag lite hjälp att raka ut det så att det blev jämt och snyggt.

Om det inte duger nu kommer jag att bli suuur!
Och nu: lite bilder :)


    
Gruset är på g                                                             Näääästan framme

    
Nu jäklar händer det saker                              Så här ser 10ton grus ut...
(Klicka på bilderna för att se dem i större format)


Den eminente Lars-Gunnar in action



Så här såg det ut när han åkte


Färdig! Här har jag fyllt upp det som saknades. Väntar på att vibbas.


Och brevid mig jobbades det med vägen.

Ska bli så skönt att få asfalten på plats!


Vet inte varför...

men av någon anledning finner jag detta hysteriskt roligt!


Min dåliga humor. fniss fniss fniss


Burrr

Idag var det riktigt kallt ute när jag masade mig upp ut sängen vid 05:00. Lilla blå såg ut som en iskall iglo. Tack och lov hade jag satt motor- & kupevärmaren på timer så den hade börjat tina till jag kom ut. Tror bestämt att det börjar bli dax för byte till vinterpuckar snart. Vi har väl fått något slags halvdant löfte om att det ska bli varmare nu i veckan så jag kommer väl förhoppningsvis att klara mig med mina sommarpuckar tills i helgen eller möjligtvis lite senare.


Burrrr!!!

Lappmögel!

Så här ser det ut hemma hos mig just nu. WTF!?!?! Jag har inte beställt snö!


På baksida just nu


Årets första snö som ligger kvar


Kornsnö kan man väl säga utan att förhasta sig

Och på framsidan så fortsätter förberedelserna med vägen med buller och bong (ja, jag har jobbat natt inatt med).
Godmorgon föresten...

Grönt är skönt

Det vackraste som man kan se är detta:


Det betyder att avfuktaren är nöjd med luftfuktigheten i grunden.

Man blir riktigt lätt om hjärtat när man ser det gröna skenet när man kommer in i tvättstugan ☺ Vi har haft så otäckt mycket trassel med den tidigare att det känns som en befrielse var gång man ser att det lyser grönt.


Vi tar en bild till på härligheten mest bara därför att

Jösses vad man märket att ens prioriteringar har ändrats sedan man byggde hus. Jag lovar att jag inte tyckte att gröna lampor var speciellt snygga eller härliga innan vi flyttade in här, tihi.

They're heeeere!

Japp, allhelgona har inte varit än men tomteinvasionen har redan börjat.


Nu är de här


En hel tomtearmé!!!


Helt klart en tomtearmé

Jag tycker faktiskt att tomtarna på mittenbilden är lite mysiga och kan lätt se en sådan stå på farstukvisten. Undrar om sambon kommer att få hjärtsnörp om jag nämner det...förmodligen. Min far kommer nog inte ens att hälsa på under julpynts säsongen om jag ställer ut den. Möjligtvis i syfte för att gömma den då hehehe. Tänker osökt på julavsnittet av "Svensson Svensson" när Lena ställer ut Efraim till Gustavs förtret.


Fasadsiffror


Ja, rubriken säger väl det mesta. Äntligen har fasadsiffrorna kommit upp. Jag är supernöjd! Grannen tyckte att de var så snygga att han frågade vart jag hade köpt dem och brände iväg och införskaffade en egen liten siffra som han hängde upp redan nästa dag. Kul! Jag gillar verkligen designen på siffrorna :)


Titta så tjusigt!


Mitt hus är myndigt, 18 och allt
;)



JÄÄÄÄÄTTEnärbild. Så nöjd!

Gudars så drygt blogg.se är just nu. Jag har försökt ladda upp bilder i en halv evighet nu *fnys*

Ved

Här kommer några försenade bilder på novemberveden. Några bilder på kapningen finns det inte eftersom jag inte hade tid med då. Det var eftermiddag och jag försökte hinna med allt innan solen gick ner.


Veden, hemkörd och staplad av undertecknad


Garaget hade jag hunnit städa ur en passande plats på


Inte det lättaste eftersom det är tokfullt i garaget


Veden på plats i garaget


Det vore väl själva attan om det inte ska räcka november ut




En ny dag

Åh vilken fantastisk morgon eller rättare sagt eftermiddag. Jag vaknade först vid 10:00, näst intill förtvivlad eftersom jag bara sovit två timmar. Det är lite för lite med tanke på att jag jobbar natt just nu. Meeen så på något vis lyckades jag somna om och sussade sött till efter 13:00. Det kändes så otroligt bra.

När jag tittade ut så såg jag att de har börjat förbereda inför asfalteringen av vägen. Så det var visst inte bara en massa lösa rykten iaf :) Jag tror jag ska ta och slå en pingla till herr arbetsledare och säga att vi är väääldans intresserade av att få våran uppfart asfalterad när då ändå är där. Har hört något slags skräckpris på 300kr/kvm. Det låter inte roligt alls eftersom vi har en stor uppfart (men inte lika stor som den höll på att bli från början, tur att man är envis).

       
            Fantastiskt vackert väder möttes jag av idag :)

       
          Vi har fått en horisontell slalombana

       
        Åsså andra hållet

Asfalteringen ska tydligen inledas första november. Jag kan inte nog säga hur skönt det ska bli att slippa denna enduro-bana till grusväg. Nä, asfalt det är tidens melodi. Nu föreställer jag mig även, som den evige optimist jag är, att plogbilen i år kommer att ploga hela vägen och inte som förra året, halva vägen. Jisses vilken lång uppfart jag hade då. Jag fick plats med tre bilar bakom varandra. Tja, vi får se hur mycket som blir kvar att skotta i år.

Planerar

Jepp, jag är i full färd att göra upp planer för hela november. Små tomtebloss av förväntan som lyser upp i novembermörkret och i almanackan. Det blir ansiktsbehandling, firmafest, färgning av ögonbryn och fransar och lite annat smått & gott. Härligt att ha något att se fram emot.

                          
                               Inleder novembermyset med en ansiktsbehandling

Så nu går jag och längtar till vecka 44. Det har minsan inte hänt sedan jag gick i skolan och hade höstlov. Men det känns förbonkat bra att göra det..att längta.

Dagen i korthet

Dr Tove gav mig nästan vad jag ville ha. Jag fick ett recept iaf. Inte på Maxalt rapitab utan något annat jox. Sen blir det uppföljning om några veckor. Det känns bra. Äntligen har jag tagit tag i det.
Dessvärre så fanns det inte några tabletter på apoteket att hämta ut så jag spenderade en halvtimme där för ingenting.

Sen då? Joo, efter lite lunch så fortsatte jag med att putsa fönsterna. Satan så kallt det var. Grannen kom förbi ute och tyckte att jag var så duktig så. Det värmde...i kylan. Men nu är iaf alla fönster putsade på alla jäkla sidor, färgen är bortskrapad från ställen där den inte ska vara och fönsterblecken är skurade. I is nöjd!

Jag påbörjade inte alls nästa projekt som jag hade tänkt. Garaget får vänta tills imorgon eller kanske ännu hellre en annan dag. :)  

Ibland så

Nu var det ett tag sedan jag flikade in en bild. Usch så tråkig man är men oftast hinner jag inte ladda över bilderna eller så har jag inte ens några bilder. Men nu så gott folk, bovar och banditer: En höstbild tagen med mobilden.

                           
                                                      Flugus svampus ;)

Hastigt

Japp, nu är det brådis...eller kommer att bli aldeles strax. Har just kommit ut ur duschen och ska försöka piffa till mig lite (dvs torka håret) och sedan glida iväg för en träff med Dr Tove. Hoppas på ja till meducin för lilla mig.

Hej och tjolahopp så länge :)

Asch

Hinner inte med vaken bilder eller text idag heller. Illa illa. Jag gör ett nytt försök imorgon och hoppas på det bästa. Då ska jag iaf förhoppningsvis ha hunnit avsluta "Projekt Fönsterputs". Eventuellt tjyvstartar jag kanske lite på "Lö Garage-utrymmet som trotsar all logisk logistik". 

♥ 

Upptaget...

Galet mycket att göra hemma just nu. Jag hoppas på att kunna hinna gå i närheten av datorn nästa vecka eller tja imorgon kanske.
Håller på med golvet på vinden och ved just nu...och med lite tur hinner jag avsluta projekt fönstertvätt nästa vecka också (peppar peppar i mängder).

Kram på er ♥

Söndag

Skönt att ha haft helg. Den blev precis som för två helger sedan, jo jag tackar jag. Godis, en brasa och hyrd film (som visserligen visade sig vara usel). Note to my self, hyr inga flera sydafrikanska filmer! Men nu har jag ju, i mångkulturens namn, testat att vidga vyerna i just den riktningen. Hit men inte längre.

Nu laddar jag inför fyra dagars insatsledarutbildning samt x antal dagar med vedkapning. Sambon får hugga eländet. :)


Arbete pågår

Japp nu var det ett tag sedan jag uppdaterade igen. Men det beror inte på lathet utan snarare på utmattning. Jajjamensan, jag har massvis med projekt på g här hemma. Flera av dem är igång samtidigt. Just nu är det fönsterputsning som tar upp mycket tid. Jag har räknat till att jag har 18 fönster samt en altandörr och en ytterdörr med glas. Det tar sin lilla tid, särskillt med tanke på att jag öppnar upp alla fönster och putsar emellan dem också. Och bara för att göra det hela liiiite skojigare jobbigare så sitter det färg på utsidan av glasen sedan vi målade huset. Men skam den som ger sig. Jag ser det som att jag slipper grovputsningen vid julstädningen istället...hoppas jag.

Här är lite annat som har upptagit min tid:


Min tomtgräns mättes äntligen ut idag


Titta så lite som blev kvar. Allt det röda gruset har jag fått lagt dit och betlalat för
 :(


Vi har breddat uppfarten i väntan på asfalteringen


Vi har lagt ut grus där altanen kommer att byggas (det regnar så det ser lite lustigt ut där nere)


Vi lägger golv på vinden så virkeshögen har minskat betydligt ☺ Bilder från vinden kommer sen

    
Gallren vid avfutaren är utbytta mot galler som är enkomdesignade för det ☺

         
Vi har försökt att bila ur en ränna för att dränera sänkan i berget...gick sådär :/


Jag har hittat sängbord som här till sängen

    
Åsså har jag köpt en Buddah ♥ Gissa hur glad sambon blev... men han ser ju så snäll ut. Han ska sitta på berget i sommar :) 

Jag berättar mera om vad som händer och sker när jag får lite mera tid. Det är mycket just nu men det är härligt när det händer saker. Måste rusa vidare mot nya äventyr nu!
Tjoooo...!

RSS 2.0