Ännumera kanske :)

Jag glömde ju att nämna att det finns trädgårdsmöbler också. Jag tycker att de ser jättefina ut. Eftersom vi kommer att kunna utnytja berget nästa sommar så behövs det en uppsättning trädgårdsmöbler till. De som vi redan har ställer vi då upp på berget så att man kan sitta där varma dagar och så ställer vi de nya på uteplatsen i vinkeln. Perfekt! Jag känner mig såååå taggad på de nya möblerna men visst, jag vill kolla på dem först innan jag köper dem.


Bord och stolar + en soffa och en liten bänk, passar som handen i handsken


Och jag som älskar blått och vitt. It's ment to be, n'est
-ce pas?

Om vi nu köper allt det här, både köks- och trädgårdsmöbler kan vi fetglömma att ha råd att skaffa en snöslunga i vinter (vilket har varit sambons våtaste dröm sedan förra vintern). Men jag tycker helt klart att det är värt att köra på en vinter till med handskottning. Även om jag av hela mitt hjärta hatar plogvallarna gjorda av is, särskillt kl 05:00 på morgonen. Jag hoppas verkligen att allt är lika fint som på bilderna. Längtar efter att få åka och kolla på dem ♥


Möjligheten till nytt

Javisst, kanske iaf. Jag är ju som sagt i behov av lite nya köksmöbler. Jag tycker för mitt liv inte att det vi har just nu är särskillt snyggt. Missmatchade bord och stolar kan vara charmigt på gamla caféer och små sommarställen men inte i mitt kök. Jag gillar när det är harmoni och enhetlighet (finns det ens ett sådant ord?). Jag har ju varit inne på att ha vita köksmöbler. Någonting i stil med de här:


Eller möjligtvis något med vit bordsskiva också...

Men nu har det blivit en helomvändning stilmässigt. Vi har fått möjligheten att köpa de när fina köksmöblerna. Jag tror de skulle passa fint in i vårat hem. De flesta andra stora möbler vi har är i ek så det skulle smälta in toppenbra. Vi ska åka och titta på dem snart, redan den här veckan om jag får som jag vill. Det skulle kännas skönt att kunna bocka av köksmöbler från listan med.


Tjusigt, inte sant?

De som säljer möblerna bor också i ett Älvsbyhus så det skulle se exakt likadant ut i mitt kök som på bilden. Fantastskt praktiskt. Jag behöver inte es fundera på om de kommer att passa storleksmässigt eller stilmässigt. Bara att använda ögonen på plats :) Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag gillar stolarna. Jag har inte varit någon större fantast av dem tidigare men jag har insett att det finns fördelar med dem. De är superlätta att torka av och alltid mjuka och sköna att sitta på och man behöver aldig använda stolsdynor. Gilla!


Så här ser det ut just nu för den som inte visste det

"Svaret"

Ah, föresten. Var det någon som fattade det roliga i Aftonbladets rubriksättning som jag lade in förut



Jäääävligt svårt att äta eller rättare sagt vägra att äta när man redan är avrättad :D  I övrigt inte en särskillt rolig eller upplyftande artickel på minsta lilla vis.

Not acording to plan

Förra veckan hörde jag ett obehagligt bekant ljud när jag skulle ratta bilen mot jobbet.
"Twaiiiiing"
Jag förstod genast att det var någe vajsing med fjädern på förarsidan, vid däcket alltså. Så i måndags kollade Magnus på bilen innan jobbet och mycket riktigt, fjädern hade gått av högst upp. Man får väl vara tacksam för att det inte var längst ner. Då hade det funnits en risk att fjädern hade vridit sig mot hjulet och slitit upp däcket.

Så igår lämnade jag in bilen eftersom jag fått en tid för den idag. Brukar alltid lämna in bilen dagen innan så han kan börja jobba med den direkt på morgonen. Jag hade så smått räknat med att den skulle vara färdig redan samma dag men tji fick jag.

Han ringde mig idag vid elva och meddelade att jag inte skulle få tillbaka bilen idag. Det var något om lagret vid fjädern och att kulorna var borta. Får väl erkänna att jag var lite borta jag med eftersom jag jobbat natt och bara sovit tre timmar. Jag begrep nog inte alla fina detaljer men summan av kardemumman är att jag kommer att stå billös ännu en dag. Typisch! Stackars Matte har fått köra till jobbet hela veckan. Aja, får ta igen det nästa vecka med nya fjädrar och kulor på lager och allt vad det är.


En trasig fjäder

Om någon undrar så ringde jag faktiskt Bil-Kalle direkt samma dag när det hade hänt men han var ute och jagade. Får man verkligen vara ute och jaga på det där viset när man är bilmeck. Inte helt säker på att jag tycker det jag...;)


Trumsolo

Nu har jag inte bloggat på sisådär tre dagar. Den enkla anledningen är att jag inte mår särskillt bra just nu. Jag har konstant ont i huvet. En sådan där otäck huvudvärk som hänger med över natten och är med en redan på morgonen när man vaknar, som ökar om man gör något fysiskt, lyfter något eller böjer sig fram. Usch!

Jag tröstar mig konstant med att: "Det kan bara bli bättre" men just nu svarar jag mig själv med ett uppgivet: "Fan tror't". Japp, you guessed it, skallen är inte hundra idag heller. Så planen är att ta det lugnt hela dagen eftersom jag inte drar till jobbet förän inatt. Skönt, du hinner man kanske pigga på sig lite. Jag som har så mycket planerat där, mummel mummel... :(

Nä, nog med det här dysterkvist snacket. Positivt tänkande, frukost och sen en film, eller snarare True Blod som jag just har börjat titta på. Jösses så bra det är! Jag känner mig nästan beroende av den serien. Allt är bra, från soundtracket till kameravinklarna till skådespelarna och storyn. Enda lilla problemet är att jag snart har kollat klart på säsongen och behöver flera. Rappa på med säsong 4 och 5 Bitte!


Tha fang gang ;P

Min dåliga humor

Det här får väl bli dagens fniss för min del, hehehe.


Någon mera som ser det roliga? :)

Vackra färger

Ja svamp är ju inte bara ett otyg utan även gott och ibland rent ut sagt vackra. När jag knallade omkring i skogen igår kunde jag inte låta bli att slita upp kameran och föreviga några svampar. Färgerna var fantastiska i solen och jag har aldrig lyckats göra dem rättvisa men här är några av korten.


Och den här ska tydligen vara något av en delikatess


Och den här är tydligen ätlig den med. Nån som vet vad de är?


En trolskt vacker glänta


Och visst fanns det höstkantareller där :)

Har du sett herr Kantarell?

Ja det har jag. Herr Höstkantarell åtminstånde. Igår var jag ute i skogen och plockade ytterligare några liter svamp. Synd att det inte blir lika mycket svamp som det ser ut att vara.


Beredd att börja rensa :)

Det här är den mängd som genererades av svampen som plockades i tisdags. Den är föresten uppäten sedan länge. Mmmmm så gott.


Det lilla från...


...allt det här.

Gårdagens "fångst"

Japp, jag sällar mig till massorna och rättar mig i ledet och utropar hänfört: Oj så mycket svamp! Samt: Vilket svampår vi har i år. Det här blev gårdagens "fångst". Lite drygt 4 liter höstkantareller eller trumpetsvamp för den som vill det. Idag ska det stekas svamp. Mums!



Plocka svamp är kul men att rensa skiten det kan jag klara mig utan. Men eftersom det är så gott så får man stå ut :D

Fat-resultat

Datorn ville inte samarbeta med mig inatt så jag kunde inte lägga ut bilderna på fatet igår. Men här är de. Jag blev riktigt nöjd med resultatet.

  
                                                  Shiny shiny shiny :)

                          
                                                   Vilken skillnad mot igår


Nu ska det tändas ljus ♥

Vill ha, vill ha, vill ha

Eftersom jag inte hittade några fina klänningar på shoppingtripen förra helgen så har jag kollat runt lite på nätet. Om två månader så är det firmafest och det vore så kul att ha på sig någonting som inte är min paradfärg: svart. Näst intill allt jag äger är svart, och det är ju förvisso en väldigt snygg färg men ibland så vill man ha en liten liten färgkligk på kläderna.

Jag fastnade för den här klänningen. Den är, åtminstonde i mina ögon, jätte söt! Men då är frågan, vilken färg?
Den finns även i lila och hummmm just det, svart.

  
                           Röd eller hallonröd, det är frågan....

Jag lutar lite mot hallonröd men mjaaa jag vet inte jag. Sen är jag i behov av en ny bikini också. Och banne mig om jag inte har hittat på en sådan med. Inget bjäfs eller tjaft eller krumelurer, bara en enkel bikini...helt enkelt.


Enkelt ska det vara

Och inge' mobbing om bikinifärgen nu va! ;)

Regn igen

Jag hade hoppats på fint väder så man skulle kunna bära in den förbaskade veden utan att behöva vada i gytja men icke. Det skuts upp på obestämd framtid. Vad ska jag pyssla med idag då?

Igår tillbringade jag ca fyra timmar med att sy i skin, för hand. Det är nog lite av en underdrift att säga att jag var öm i fringrarna efter det. För att inte tala om knän och höft. Det var nämligen skinnsoffan som var i behov av lite lagning i sömmarna. Så det var bara att slå sig ner på golvet och börja sy. Jag tyckte att det gick kanonbra med första sömmen och när jag så gott som var klar med den insåg jag att jag hade använt fel stygn. Ahrg!!! Det var bara att riva upp det. En timmes jobb åt helskotta. Fy så besviken jag var på mig själv, klant i massor! På't igen ba'.

Slutresultatet blev riktigt bra. Det finns iof en söm som ser ut som om den skulle komma att behöva göras om snart på ett annat ställe på soffan men det lämnar jag nog till en annan dag. Jag ger nog fingrarna en paus idag hehe. 

I somras köpte jag ett fint fat på en loppis. Fatet hade jag tänkt att ställa tre ljusstakar i glas på, så att man äntligen kan använda dem utan att behöva oroa sig för att det ska komma stearin på golvet. Det skulle behöva poleras. Just nu är det flammigt och ser ganska anskrämligt ut men jag tror att det finns potential i fatet. Kan bli riktigt bra det här...


Något att pyssla med idag

Nu är det jul igen?

Kanske är jag väldigt tidigt ute, det känns som det, men enligt tidningarna och katalogerna är jag helt rätt i tiden. Jag satt nämligen och bläddrade i Jotexkatalogen som kom här om dagen och jag tror att jag har hittat julgardinerna till korridoren, jippi! Enda smolket i bägaren är att bilden i katalogen och bilden på nätet skiljer sig åt ganska markant i färg. Vilken är den rätta?

Den i katalogen är vackert julröd och den här nedanför ser ju i det närmaste rosa ut. Jag är lite i valet och kvalet om jag ska chansa och beställa dem ändå. Är det rätt färg så är det ju toppen och om inte så kan man väl alltid skicka tillbaka dem. Hummm, får ta och klura lite på det där idag.


Rätt eller fel, rätt eller fel, rätt eller fel?????

I natt var det bara 0,4 grader så jag tror det blir till att bära in ved nästa vecka. Lika bra att få det gjort innan det börjar regna igen.


Tipp-topp!

Ja nyckelpigan funkade kanonbra. Titta bara på bilden hur mycket hår den fick ut mattan. Jösses, man kan ju tro att mattan aldrig har blivit dammsugen eller ruskad överhuvud taget!


Ren och fin matta :)

Bra att det funkade för det ser inte roligt ut när det ligger en halv peruk i mattan oavsett hur mycket man dammsuger den. Jag försökte ta före och efterkort på mattan men eftersom den är svart och min kamera inte är av toppkvallitet (eller beror det på sbs?) så syntes det inte särskillt bra. I verkligeheten är det dock en enorm skillnad som illustreras bäst av högen med hår. Man kan även köpa den här på nätet om någon skulle vara intresserad.

Nu ska jag gå och beundra mattan en gång till innan jag börjar dona med lite annat vardagspyssel här hemma :)

Hemma igen

Fick en släng av total tidsoptimism och "jag-ska-bara - sjukan". Men jag kom ner till marknaden innan de började plocka ihop iaf, alltid något va? Marknaden i sig var en snabbt avklarad affär. Det var inte särskilt många stånd. Tråkigt. När jag var liten var det minst tre gångar till med knallestånd på var sida. Numera är det som en fyrkant kring torget med en gapande tom plats i mitten. En annan sak jag lade märket till är att det igentligen bara finns ett fåtal stånd men i många upplagor. De som säljer t-shirtar med roliga tryck (huvtröjor & kepsar med), godisstånden, de som säljer korv, strumpor, smycken, "marknadskläder" och så godisstånden. Sen är det inte mycket mera. Jo, ståndet där de säljer plånböcker, koppel och skärp förstås. Sen finns det några få till.

Jag köpte iaf en hårborttagnings-moj. Den ska funka på hund och katthår så jag hoppas att den funkar lika bra på långt mnniskohår (dvs mitt). Långt ljusbrunt hår + svart badrumsmatta är inte kärlek. Tänkte att jag skulle testa den nu så får vi se om den funkar.


"Nyckelpigan" från ovansidan


...och underifrån

Lördag

Lugnet härskar och solen skiner. Idag hade jag tänkt att gå ner på marknaden och titta lite vad som finns där. I ärlighetens namn så är det väl mest för att träffa lite folk som jag går ner. Marknadsgodiset som var höjdpunkten när man var lite har liksom förlorat sin tjusning under årens lopp. Jag vet inte om det är smaklökarna som utvecklas eller om godiset verkligen är sämnre nu är förr i världen. Nå det låter jag vara osagt. Det goda brödet som vi brukade köpa hem har för längesedan slutat säljas och karusellerna...nja, de är anpassade till den yngre generationen.

Men eftersom det är en underbart vacker höstdag idag som bjuder på sol och blå himmel så kan man ju lika bra gå ner dit. Kanske hittar man något litet nipper i något av stånden :)

Och ikväll blir det familjemiddag hos mamma och pappa. Trevligt att träffas allihopa lite då och då. Men det blir tjocktröja på för vi ska sitta på altanen och igår vid 17-tiden var det "bara" 14 modiga grader. Eftersom både brorsa och sambon jobbar till 19:00 så kommer middagen att bli på kvällskvisten. Så helt varmt lär det nog inte vara. Men med infravärmare i taket, tjocktröja och lite tända ljus så blir det nog bra.

Nä, en tallrik fil på det här åsså snöra på sig pjucksen å ut i solen.
Tjingeling!

Förändring

Tja, efter att jag fixat kuddarna så kändes det inte helt rätt med gula gardiner så jag bytte gardiner och lade på en annan duk.


Lite bättre färgmatchning (kuddarna är ännu snyggare i verkligheten).


Och sen bytte jag till de nyinköpta gardinerna i köket av bara farten :)

Sen fortsatte jag med att lägga in resten av mattan i hallen. Jag blev inte helt nöjd... Det är synd att man kommer på de bästa lösningarna i efterhand. Men aja, så kan det gå. Antingen behåller jag mattan eller så gör jag ett nytt försök lite senare. Men det ser ju bra ut iaf.


Violá! Lagom till höstens ruskväder, perfa lixom!

 
Och den biten som blev över passade ju perfekt i tvättstugan. Före & efter.

Lite nytt

Idag har jag beställt en hallampa, äntligen :) Den kommer hem om 7-14dagar. Superhärligt!!! Jag har levt med en kal glödlampa i en sladd i 2½ år så vad gör 7-14 dagar till. Längtar dit!

Eftersom jag beslöt mig för att lämna bilen hemma och promenera så gick jag in i lite andra affärer också. Varning, bra för hälsan, livsfarligt för plånboken!!!! Jag älskar inredning och småprylar men eftersom jag har valt den minimalistiska inredningen (mycket för att jag är alergisk mot damm och det är ett helsike att damma av alla småprylar, tro mig jag vet av erfarenhet) så köper jag inte på långa vägar så mycket som jag skulle vilja, inredningsmässigt alltså. Men idag blev det fyra nya kuddar. Jag älskar de strukturerna i tygerna och svart och lila är aldrig fel :)


Jättetjusiga tycker jag ♥


Mmmm, nu vill jag ha nya filtar, ny matta och nytt soffbord

Jag har iof letat nytt soffbord sedan vi flyttade in men än har jag inte hittat något bra. Men eftersom det ska bli en ny soffa också så kan det vara ganska korkat att köpa bordet först. Jag är lite inne på en soffa från Finlandia.


Något sånt här i svart fast med 3x3 sits?


Eller kanske såhär med armstöd 01?

Det tål att tänka på, inte sant :)

Sambon har en plan...

Han ska nämligen ut och plocka ner alla rönnbär så att det inte blir så jäkla kallt i vinter.
Mmmmm, ogenomtänkt? Förmodligen.

Rondellutsmyckning

Vi passerade föresten ett antal rondeller när vi skulle ut och handla. Några var vanliga och tråkiga rondeller men vissa kommuner hade verkligen tagit det här med utsmyckning av rondeller på allvar. Några var udda, en var direkt ful och några ordvitslustiga. Vad sägs om en rondell med tre gigantiska pilar i mitten, säkert 10m höga, och en skylt där det stod något i stil med Bla-bla-bla(ortnamnet som jag har glömt), träffpunkten mitt i prick.

En rondell hann jag få med på bild iaf.


Japp, blåklockor!

Jag undrar om de har lysen i blommorna. Det hade ju annars varit en lysande idé. Hummm, dags att ta och sova lite snart tror jag bestämt.
Goooood night!

Shopping

Jag var och handlade i lördags. Tyvärr hittade jag inte särskillt mycket åt mig själv i klädväg men destomera åt sambon. Tråkigt eftersom jag hade tänkt att skämma bort mig med en massa nytt meeeen när jag klev in på Scorett var besvikelsen som bortblåst. Jösses så mycket läckra skor! Det var riktigt svårt att tygla sig. Men utöver ett par converse eller basketkängor som jag fortfarande envisas med att kalla dem, trots att det bara är de som växte upp under 80-talet som har en aning om vad det är, blev det "bara" ett par vinterstövlar.


KÄRLEK!!! ♥ Men förnuftet segrade...


Kommer att bli så sköna i vinter
:)

Jag är vansinnigt nöjd med mina nya Helly Hansen-stövlar. Varma, mjuka och mufsiga till tusen och jag kommer nog att kunna få ner ett par raggsockor om det skulle bli riktigt kallt. De fanns i beige också vilket var ännu snyggare tyckte jag. Men de var i mocka och mocka + vägsalt är inte lika med kärlek! Så det fick bli svarta skinnstövlar istället. Älskar att det är gosigt ludd ända från stövelskaftet till tårna. Perfekt för en frusen liten isbit som mig.

Även om en liten, liten röst fortfarande ropar att de första stövlarna var kick-ass asgrymma, och faktiskt jäkligt sköna att gå i trots att de var så höga.

Färgbyte

Nu har jag äntligen hamnat framför en dator igen. Ett tag sen sist men å andra sidan så har jag knäppt kort och faktiskt kommit ihåg att ladda ner dem från kameran, häpp! Vi är äntligen klara med berget. Matjorden är ute och gräset är sått och nu har massorna så smått börjat byta färg. Det känns helt underbart. Tänk att man kan bli så lycklig av lite grönt gräs, lustigt. Men eftersom jag har gått och längtat efter gräs så länge så kanske det inte är så underligt ändå.

Här kommer onödigt mycket bilder på "Tillverkning av gräsmatta"


Matjorden planas ut med hjälp av en SJ-pall


Hoppla Pålle!


Våran lilla gräsplätt växte till en stor gräsmatta


Grönt - världens vackraste färg ♥


Sluttningen börjar se bra ut den med


Mycket gräs blev det


Tycker att husfärgen gör sig om möjligt ännu bättre med grönt gräs runtomkring 


Berget från andra sidan


Och här ligger fyllnadsjord och väntar på våren

Jag kan knappast bärga mig tills vi får vackert, mjukt gräs att gå på runt hela huset. Det ser så ortoligt mycket mera färdig ut med gräs runtomkring (och det är det ju). På sista bilden ser man även att grannarna har börjat fixa till sin gräsmatta/fotbollsplan. Deras baksida är enorm! Fast det skulle väl våran ha varit med om vi inte hade haft ett stort berg över hela tjottabalongen. Asch, jag gillar vårat berg.

Nu önskar jag bara att våran fina blivande thujahäck ska poppa upp ur tomma intet och bara finnas där, lite simsallabim liksom. Mmmmm, men än är det långt kvar dit...


Thuja smaragd i lummig version


Eller vad sägs om en tjusigt klippt häck. VILL HA!

RSS 2.0