Vid matbordet

Samtalet handlar om julgranar och hur besviken jag var över att inte få hjälp att bära hem granen förra året och om hur det i år kommer att bli mycket bättre, annars jädrar... Sambon föreslår att vi ska låna pappas släpkärra för att frakta hem granen...

Sambon: ...sen är det bara att komma ihåg att använda lemmarna.
Jag: Eeeh, va? (totalt nollställd)
Sambon: Lemmarna.
Jag: Vilka då? (fattar absolut ingenting och känner mig lite dum)
Sambon: Men alltså, LEMMARNA! (börjar tycka att jag är okunnig)
Jag: Men jag fattar inte... (tänker, tänker, tänker och känner mig väldigt dum)
Sambon: Jooo, lemmarna!!! Som man spänner fast granen med (smått nedlåtande och lätt upprörd)
Jag: Men...
Sambon: De är gjorda av gummi (låter som man pratar med en fyraåring)
Jag: Menar du stropparna???
Sambon: Öööö, ja
Jag: Mowahahaha!!! (garvar så jag håller på att ramla av stolen)
Sambon:---- (tillintetgjord) ---- ...Goda hamburgare det här...
Jag: Hahahahaha


                                          Lemmar?

 

Underbart, ibland blir det bara så tokigt det kan bli. Jag älskar verkligen den mannen som får mig att skratta hejdlöst så ofta, inte bara på sin egen bekostnad ska jag väl tillägga. Han har humor och det tycker jag är fantastiskt!

         


Första advent

Jag undrar hur många det är som använder det som överskrift idag. En hel del skulle jag tro, en hel del + jag. I år har jag tagit det ganska lugnt på adventsfronten. Jag städade lite och satte upp ljusstakarna i fönsterna, det blev tre elljusstakar i år, och plockade fram adventsljusstaken med stearinljusen. Den får stå på soffbordet i år. Eller tja, ett tag iaf. Eftersom både jag och sambon tycker om att ligga ner i soffan när vi kollar på tv så kommer den att skymma sikten helt perfekt för antingen en eller för båda. Jag chansar på att den kommer att hamna i bokhyllan förr eller senare.
                                                   

Annars då? Jodå, inga stora rubriker. Åkte hem till mor och far för att låna en hamburgepress (en fantastisk liten pryl). Mamma har varit i Ullared i helgen och visade vad hon hade köpt. Det låter ju som ett spännande ställe det där men ingenting för dem som har klaustrofobi. Jösses va' med folk det verkar vara. Fast det är klart, de åkte ju löningshelgen och inför julen också. Och att de visar den där serien om Ullared på tv gör säkert inte saken bättre. Fast jag skulle ändå vilja åka dit någon gång...

                                                     
                                                    
                               
                                                 Ha en trevlig första advent


På tal om...

...udda skor. Här kommer ett glatt urval på skor som jag formodligen inte kommer att köpa i år heller...eller någonsin för den delen. Skulle du? I så fall vilket par? Den som skickade dem till mig måste ha hittat dem på någon slags fetichsajt eller något liknande. Just guessing now Daniel ☺

















Nr2 var väl de minst udda, och då använder jag ordet i dess lösaste bemärkelse. Jag antar att det finns en liten häst/ponny outfit som hör till de sista skorna...
Människor är udda, jag har sagt det förr och jag säger det igen: UDDA!

Givetvis är det inte bara folk som har udda skosmak eller nån slags fetish som har sånna här skor. Nej det finns en kategori till och för dem är det helt normalt och alla accepterar det. Vilka då? Joooo.....


                               Kändisarna naturligt vis!!!!!!!!


Gyllene liljor...?

Ingen har så många sjuka traditioner som människan. Vi är ett underligt släkte som kan tillfoga oss ett liv av smärta bara för att få ett visst utseende eller upprätthålla vissa traditioner som medför social status. Titta bara på de här bilderna...

















Är det någon mera än jag som blir illa berörd av dessa bilder? Jag skulle kunna dra ett riktigt lågt skämt nu, någonting i stil med "saken i sin linda" men nääää. Det här är bara allt för vidrigt.

Nasseflunsan eller baconfeber

På jobbet har vi nu fått förfrågan om vi vill vaccinera oss mot svininfulensan. Saken har ju stötts och blötts i media och vad vet vi egentligen...ingenting. Rapporteringsmässigt är det lika många som talar för att vaccineras som att inte göra det. Jag är inte helt 100 på hur jag ska göra men just nu lutar det åt att ta sprutan. Man kan ju alltid rymma eller totalvägra om man ändrar sig i sista sekund.





                          

                                 GAAAAAAAH!


Dränering

Igår ringde Jan-Erik Persson, vår generalentrepenör (galet vad jag älskar det ordet), och sa att han saknade en ritning...
"Näääääj!!!" tänkte jag.
"Inte nu igen!"
Men det visade sig att det var en ritning som satt under en annan flik, markarbeten, än vad de andra ritningarna gjorde. Puh! Gissa om jag blev lättad när jag hittade den. Särskillt eftersom han sa att han behövde den imorgon, alltså idag. Tänk om jag inte hade haft den. Då hade jag varit tvungen att ringa ritningsavdelningen på Älvsbyhus och fixa en ritning och det skulle jag inte ha klarat tills idag. Och idag grävdes det vill jag lova.

Det var dräneringen de fixade idag. Toppen, nu behöver det inte bli översvämning ☺


                          Perssons schakt in action


                  Dräneringsröret håller på att smita

Eftersom de jobbade för fullt så ville jag inte klampa omkring och störa dem med mitt eviga fotograferande. En som var och hjälpte till var våran blivande granne Måns.

Provar något nytt

Frukost för mig är te och smörgåsar (mums), fil och müsli eller gröt. Men idag tänkte jag att jag skulle testa något annat, nämligen en havresmoothie.


                        Helt okej faktiskt

 

Om det är nån som vill testa själv så kommer receptet här:

För 1 portion

2½dl lättyoghurt

1½dl havregryn

100g bär (blåbär, hallon, jordgubbar eller liknande... frusna om så önskas)

1tsk honung

Mixa alla ingredienserna i en mixer och sen är det klart.

Mina bär var frusna men jag värmde dem i mikron först :) Jag tyckte att det blev helt ok även om det kändes lite udda att inte dricka te och äta smörgåsar...


Kunde inte låta bli

Jag har försökt in i det längsta men nu kunde jag inte låta bli längre. Jag har Yearbookat mig själv. Såhär blev det.

     
                    1954


                    1960

 
                    1964

  
                    1988  

 

Vad tycks? Jag tycker att 1964 är klockren ☺ men 1960 är nog strået vassare...eller vad tycker du? Fast man kanske ska vara glad över att man lever nu istället. Å andra sidan, det tyckte man säkert redan då. Man ryser ju nästan när man kollar på en del gamla kort som man har liggandes från sin tiiidiga ungdom. Vilka kläder, vilken frisyr. Varje gång man tittar på sånna kort ställer man sig, eller åtminstånde jag, frågan:
"Men hur tänkte jag här då?!?!?"

Nä, nu tycker jag att du ska gå och plocka fram dina gamla skolkort och ta en lång titt på dem. Kanske skratta, kanske gråta men framför allt minnas.

Skönt med lite solsen idag föresten ♥


Hoppla hoppla!

Jag hoppas att ingen har försökt göra dumlekakorna som jag skrev om tidigare. De var förvisso goda men jag tyckte att de hade en stark bismak av bakpulver. Men jag hade ju följt receptet till punkt och prickar så det måste ju vara rätt. Tillslut var jag ändå tvungen att fråga Anna (som jag fick receptet av) om jag hade gjort fel någonstans. Efter ett tag kom hon på vad det var för fel. Hon hade råkat skriva 1½ msk istället för 1½tsk bakpulver. Inte konstigt att jag tyckte att mina kakor skilde sig från hennes, smakmässigt.

                 

                                       Tesked inte matsked ska det vara!!!!

Så jag hoppas att ingen har givit sig på att baka dem efter receptet som jag lade ut. Men ingen ko på isen, nu har jag ändrat i receptet så det är bara att köra. Lycka till! 

Föresten, Kristina tipsade om att man ska lägga en nobless på dem direkt när de kommer ut från ugnen så blir det extra gott. Det ska jag testa nästa gång...med rätt mängd bakpulver hehehe.



Dagens inköp

Haha, nej det har inte blivit en modeblogg det här. No way! Men handlat har vi gjort, eller beställt rättare sagt. Det blev en sån här ☺

                                 
                                          En Contura 520, snygga va

Irriterad

Min generalenrtepenör ringde för en timme sedan. Rörmokarna skulle fixa med, tja rören och gissa vad... Den kartan har Älvsbyhus inte skickat till mig. Tack som fan. Grrrrr!!! Kanske skulle jag inte bli så himmla irriterad om det inte var för det faktum att jag vet att det inte är första gången det händer. Jan-Erik berättade att det är fjärde gången det händer hans kunder som har köpt Älvsbyhus, fjärde gången! Det är tre, nej fyra, gånger förmycket! Not så jävla nöjd med Älvsbyhus idag.

Så jag ringde upp till deras huvudkontor och pratade med en kille som verkligen bekräftade den norrlänska steriotypen, sorry men så var det. Så jäääkla sävlig. Och så ställde han frågor till mig som han i nästa andetag svarade på för att sedan börja prata med sig själv, ahrrrrg!!! Frustrerad? JA. Det enda han sa när jag förklarade mitt ärende var
"Jaha ja.... ojdå.... ja ni ska ha en sån ja....uhuum..."
Men nu ska det ligga en sådan ritning i min brevlåda imorgon. Om inte går jag från att vara irriterad till förbaskad.

Rörmokarna drog som en avlöning när de såg att den rätta ritningen inte fanns (såklart, vad skulle de göra kvar där?). Varför kan inte saker och ting klaffa? Att jag dessutom jobbar eftermiddag och inte har sovit allt för många timmar bidrar ju inte direkt till ett solskens humör.

Gnällfia? Det kan du fethaja! 

Igår igår igår

Japp, igår började grabbarna Kämpedal med grunden, så det var liksom i grevens tid som jag fick upp skylten ☺ Jag åkte upp till tomten efter jobbet och kikade. Då hade det redan börjat skymma och korten blev så mörka att det inte är någon idé att lägga upp dem här. Det skulle mest bli gissningslek av det hela, vad som är vad.

Men idag jobbade jag eftermiddag och hade tid att ta en promenad upp, beväpnad med kamera och kika lite. Detta blev resultatet. När jag skulle knalla hem så kom Kämpelalarna tillbaka efter ett lunchbrake och fortsatte att jobba, så nu har de säkert hunnit längre. Men såhär såg det iaf ut kl 11:30.


                            Vänstersida av tomten


                            Höger sida, kolla skylten



                        Översikt från berget


           Titta vilket fint granskap som håller på att växa upp

Skyltat och klart

I måndags så spikade jag upp skylten på en pinne för att kunna sätta ut den på tomten. Det enda tokiga var att jag inte kom igång förän vid 18-tiden, det var väääldigt mörkt då. Och givetvis duggregnade det...precis som alla andra dagar den här hösten. 

 
     En förstklassig skylt om jag får säga det själv...och det får jag

Sen fikade jag lite med mamma. Pappa skulle ut och jobba natt och sov därför. Sen drog jag vidare till tomten för att sätta upp konstverket. Jag knallade ut på ena sidan av tomten och bestämde mig för ett bra ställe...och insåg sedan till min fasa att det inte bara var skylten som åkte längre och längre ner i tomten utan även jag. Underlaget jag stod på var lera eller rättare sagt geggamoja!

 

Efter att ha bankat klart så försökte jag ta mig därifrån utan att kliva i allt för djupa lerfickor med vatten. Lätt? Inte mycket. När jag väl kom fram till bilen fick jag ta av mig skorna, försöka skrapa av dem efter bästa förmåga. Det gick väl sådär. Det slutade iaf med att jag körde hem i bara strumplästen.Oh well, shit happens you know ☺

 


       Stöttade upp den med några stenar för säkerhetens skull


Lite efter

Uj ja, nu ligger jag lite efter igen. Det har varit otroligt mycket att göra på alla fronter de senaste dagarna att jag inte har hunnit med några inlägg alls. Att min dator är ett jäkla miffo hjälper ju inte. För tillfället så verkar den ha något emot att visa internetsidaorna. Suck. Men iallafall.

Ett stort grattis till farmor på födelsedagen, den 16/11.


                             82år and still going strong

Hipp hipp hurra!!!

Ett jättegrattis till toppentjejen Anna W som fyller år idag!!!! En av de absolut bästa! Ha en toppendag.

                            


Dumlekakorna

Nu är de klara. Rykande färska från ugnen. Jag var lite orolig när jag såg hur mycket de jäste i ugnen men de höll sig innom sina formar så jag är nöjd. De sjönk ihop lite när de fick svalna lite men det lär ju inte påverka smaken som tur är. 30st blev det. Om det är någon som vill testa själv så kommer receptet här:

250 g smör/margarin (rumsvarmt)
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl vanillinsocker
1 ägg

1 påse dumlekola
ca 30 bakformar

Gräddas mitt i ugnen i 200 grader i ca 12min

                      
                                               Det här blir gott till kvällsfikat

Uppdatering: Jag har fått tips om att man ska lägga en nobless på dumlekakorna när de kommer ut ur ugnen så att de blir extra smuffiga. Låter toppen tycker jag.

Donar i köket

Japp, nu har jag bakat en paj till kvällsmaten. Älskar paj! Den innehåller broccoli, purjolök, soltorkade tomater, skinka, salami, stekt bacon, finhackade örter, ost, tomater och lite annat smått och gott.

                 
                                                Mmmmmmm, så god

Nu har jag givit mig ikast med att göra Dumlekakor. Snart är ugnen ledig så jag ska skynda på lite. :) Hoppas att de blir bra, jag har aldrig provat att göra sånna här förut.

                 
                                     Nu ska de bara in en snabbis i ugnen

Godmorgon/eftermiddag...hej!

Ah, då var nattskiftet avklarat och jag har nu en skön ledig helg att se fram emot. Sambon har åkt för att byta till vinterdäck på sin bil så det är ovanligt tyst hemma. Mina byttes i måndags av min snälla far och bror. Och i onsdags fick "lilla blå" nya bromsar i bak, både höger och vänster sida så nu åker man säkert igen. Veckan innan så blev den servad också :)

I morsse var jag oerhört tacksam mot pappa och broderskapet att de hade lagt på vintersulorna. Det hade snöat större delen av natten och hela världen var vit. Väldigt vackert och väldigt moddigt. Otroligt vilken skillnad lite snö kan göra. Allting var så ljust och fint, nästan sagolikt, när vi åkte hem tillskillnad från det dunkla landskap som man brukar se. Ett riktigt vinterlandskap. Nu tittade jag inte sååå mycket på världen omkring mig utan hade fullt upp med att hålla mig kvar p åvägen och inte hamna i modsträngarna...och parkera i diket. Det gjorde jag förra året och det var inte kul. Det hände den 24:e november, i den där snöstormen om ni minns den. Usch och fy!

Nu ska jag ta och äta lite frukost och sen blir det nog en bok och en filt.
Fredagsmys big time :)
Ha det gött!

Nettan, titta inte nu!!!!

Ok, nu kan ingen säga att jag inte har varnat. Här är ett stackars djur som har blivit mat(?) eller något i den stilen. Jag var nära att trampa på den när jag var ute och gick idag. Den fick sen en sista viloplats i skogskantens gräs istället för på cykel- och gångvägen.

                                                             
                              Tänkte att det var bäst med en miniatyr om någon är kräkmagad.


                          
                          Sen hittade jag även en gran som i mitt tycke har ovanligt mycket kottar.
 


Mobilbild

Jag tomde föresten min mobil på bilder idag. Jag gör verkligen det aldeless för sällan. Ska försöka skärpa mig på den fronten. Men jag måste iaf visa er den fina pumpan som mina kusiner hade tillverkat. Jag misstänker att mormor kan ha haft ett finger med i spelet men det låter jag vara osagt.

 

                          
                                                                  Tjusigt va!


Stackars stackars!

När jag parkerade bilen vid jobbet en dag så tyckte jag att bilen mittemot mig såg lite konstig ut vid grillen. Inte undra på. Den här stackars lilla parveln satt inkilad där. Den var, som du kanske förstår, död.

                     
                                                        Ajajajajajaj!


Grundgrävning på g

Idag har jag varit ute med kameran och fotat för glatta livet. Inte bara tomten. Nej då, jag tog en timmes promenad och kikade på hur andra har målat sina hus, vilka färgkombinationer de har valt osv. Intressant och kul med lite inspiration. Kanske lägger upp några bilder som jag tog på eventuella färgkombinationer, vi får se.

Så här såg det iaf ut på tomten när jag var där uppe.


                   Grannarnas Regin skymtar i bakgrunden


                               Stellan gräver för fullt


           Här kan man tydligt se vart huset ska vara någonstans


              Och de andra grannarna har fått upp sitt Ymer

Våra andra grannar har som sagt kommit en bit med sitt hus Ymer, som kom i förra veckan. De har samma bygglag som de andra grannarna. Ett gäng estländare som tydligen är väldigt duktiga om än totalt omedvetna om vad en sopkorg är förnågot.

 

Vi kommer dock inte att få dem utan bygglag nr 86. Jag har inte hört så  mycket om dem. Men när jag frågade om dem på Älvsbyhus forumet fick jag veta att hon som hade haft dem tidigare var nöjd med dem. Givetvis kommer jag att bilda mig en egen uppfattning om dem men det var ändå skönt att få höra ett positivt omdömme om dem. Det känns lite bättre då. Om vi får samma tapetserarkillar som grannarna så ska vi nog vara väldigt nöjda. Grannen har sjungit deras lov, inget negativt att säga om dessa arbetsamma gossar. Vi får se om det blir samma gubbar, man kan ju alltid hoppas.


Kära Tomten...

Nu är det trubbel big time på datorfronten. Nu klarar inte min dator av (alt. vägrar) att logga in på min startsida. Istället har jag nu hamnat på någon standardsida utan alla mina ikoner på skrivbordet. Känns inte riktigt bra det här. Jag kom iaf ut på nätet vilket är mera än vad jag hade förväntat mig när jag drog igång tröskverket för några minuter sedan.

Jag ska starta om burken och se om det blir någon skillnad. Peppar peppar...
Sen ska jag upp till tomten och se hur det går för grabbarna grus. Den här gången ska jag inte glömma kameran. Just nu snöar det, eller är tja det är snö i luften. Så fort det hamnar på backen så smälter det. Det är med andra ord typiskt svenskt för-vinterväder. Slaskigt!

Nu ska jag ge mig i kast med datorn och skrubba spisen. Får se om jag kan uppdatera mera idag.

Kära Tomten, jag behöver en ny dator!


Plockepinn!

Jag var upp till tomten som hastigast idag/igår och jädraranåda så långt de hade kommit. Det var urgrävd där huset kommer att huset kommer att stå och inte nog med det. Hasse från kommunen hade varit där och märkt ut vart huset ska stå (ja, det gjorde han väl innan de grävde förmodar jag) och lämnat efter sig ett plockepinn utan dess like.

Senare på eftermiddagen så åkte jag upp dit igen med min far så att han skulle få se hur långt de hade hunnit. Då hade de hunnit fyllt igen "gropen" med singel (eller vad de där större stenbitarna nu kallas) och det var svart och fint där huset ska stå. Jag berättade även att Jan-Erik hade sagt att tomten är helt torr. Jippi! Hasse hade nämligen framställt tomten som en gungande sjötomt och berget var i det närmaste ett helt jäkla vattenfall. Men tji fick du Hasse lille. Det är torrt som i Sahara och jag ska ha min jäkla brunn så känn dig blåst på 40 000 pix.
Tjo flöjt!

Nu är det frulle.
Häppåre!

Det var för mörkt för att fota när jag var upp den andra gången (hade glömt kameran första svängen) så bilder kommer eventuellt imorgon.

It's a boy!

Grattis till Maria och Danne som i söndags fick en liten Lukas!



Hoppas att man får se det senaste tillskottet till barnaskaran snart ☺

Gårdagen

Igår när jag skulle besöka mina föräldrar hamnade jag först hos mormor och morfar. Där rådde en febril aktivitet. De skulle rensa ur hängrännorna. Något som de inte gjort på bra många år. Jösses, jag var tvungen att spela introt till Benny Hill, men det var ingen som fattade det roliga i det. Ibland är jag missförstådd.

                      
   Det är minsan inte alla 85-åringar som klarar att klättra omkring på stegar. Morfar rockar!!!!

De klarade föresten av uppdraget galant även om de hade varit iskalla ända in i benmärgen hela kvällen, enligt mormor.


Ännu en grådaskig dag

I övrigt inte mycket att rapportera om vädret. I dag vaknade jag och kände mig lite rastlös. Efter lite frukost och allmänt pyssel så åkte jag upp till sjukhuset och lät dem tappa mig på blod...frivilligt! Det är så att jag är med i en undersökning om MS. Man försöker se om det finns några särskillda grupper som har ms i samhället. Om det finns paraleller mellan dem osv. För att kunna genomföra denna forskning behöver de blod från personer som inte har ms. Jag tycker att om man kan, ska man hjälpa till.

Ms står för Multipel skleros. Läs gärna mera om det här. Lugn, det är en lättläst wikipedia sida, så att man ska få ett hum om vad tusan det är, och ingen tungläst läkarstudie som man måste ha universitets examen för att kunna förstå.

                     
                                Btw, jag HAAAATAR nålar, för den som inte visste det

Är inte helt säker på att jag gillade sjuksköterskan som jobbade där. Det första hon sa till sin systerkollega var: "Jaha nu ångrar jag att jag inte tog den första patienten istället." 
"Eh, tack så jävla mycket för den passningen. Nu känner jag mig välkommen" tänkte jag. Sen satt hon och ojade sig över hur mycket papper hon var tvungen att läsa och fylla i.

Wtf, det var en A4-sida där hon endast behövde fylla i datum och vilket sjukhus det var och sätta ett kryss i rutan att jag godkände att de sparade uppgifterna de fick fram av blodet.
"Men stackars, stackars, stackars så jobbigt för dig att göra det då." tänkte jag lite snäsigt.

Så jag drog av mig jackan och langade upp vänster arm på den där lilla triangelformade kudden och inväntade nåååålen. Först fick jag beröm för min fina arm. Jorå' en tjackpundares våta dröm. Inga problem att hitta nåt att sticka i där inte. Det var tydligen ovanligt att vänster arm hade så tydliga vener så jag visade höger med (för att få några sekunders tidsfrist till) och fick ett lite beundrande "Oaa" till svar...sen stack hon mig.

                                             


Gräva gräva gräva!!!

Igår (9/11) så började man att gräva och grovplanera våran tomt, jippi! Idag var jag givetvis "tvungen" att åka upp dit och se hur det har gått. Det kanske inte ser ut som om det har hänt så mycket men det är svårt att fånga det som man har gjort med kameran. Jag kommer nog att lägga ut lite flera bilder och uppdatera när de har kommit lite längre. Men inte är det så illa för att vara första grävningsdagen ☺

               
               Här ser man lite av vart garageuppfarten kommer att bli på ett ungefär 


                
                     Det har dykt upp rör och massa lajbans grejer, ser ni kuben? ☺

Nu har även mina andra grannar fått sitt hus. Superkul. Igår fanns inget hus och idag stod det där. Jag är fortfarande fashinerad över att det går så fort. Det är ett vinkelhus precis som vårat kommer att vara men det här är 20kvm mindre än vårat och 40kvm mindre än mina andra grannar. Det ska bli spännande att se hur deras hus växer fram.

                 
                                                  Ymer på plats


Bilder från igår

Här kommer lite bilder från igår


                              Glasstårtan...smuffig


                                Presentöppning


                             Några presenter kvar


                             Pärlplattorna var roligast!


                              Titta så fint det blev

Bored now!

                   

Tidsfördriv

Jupp, har lite tråkigt just nu så jag saxar ur ett formulär från Annelie och fyller i (efter bästa förmåga) för att få tiden att gå.

Vad drack du senast: Te
Vad gjorde du igår kväll: Hade barnkalas 
Hur många hamstrar har du haft: Ingen
Vad ska du göra i kväll: Softa, duscha och sova, sova, sova 
Vad ska du göra i morgon: Lägga om till vinterpuckar...och masa mig till jobbet
Senaste inköp: Lasagneplattor
Senaste film: Tittade på Smurfarna med barnen igår, det måste väl räknas?
Vad har du i dina fönster: Blommor, lampor och ljusstakar. Runtom hänger gardiner :)
Tycker du om att cykla: Om det inte regnar ja
Vem sov du hos senast: Hos min sambo innan vi flyttade ihop
Vem sov hos dig senast: Sambon såklart, annars var det Fia
Vem pussade du på senast: Sambon
Vad ska du göra nu: Satsar på att få dagen att gå. Går det åt helvete betalar jag räkningar istället
Vad ska du göra sen: Ta en promenad
Vem träffade du sist: Innan jag åkte till jobbet sambon, annars var det Linda som jag såg sist.
Vem skulle du vilja träffa nu: De gamla kollegorna i England. miss you guys!!!!!
Sjunger du i duschen: Lite grann på låg volym
Vem ringde dig senast: Sambon
Vem ringde du senast: Euuuu...SV på F2 tror jag?
Hur länge sov du inatt: Inte så länge som jag skulle ha behövt uppenbarligen (då hade jag nog haft något mera spännande att skriva om men funkar det inte i hjärnkontoret så gör det inte)
När ska du gå och lägga dig ikväll: Gissar på att det blir runt 23-tiden
Vad gjorde du för tre timmar sen: Försökte få i mig lite frulle
Vad skulle du vilja göra nu: Gå ut och gå
Person du kan lita på till 100%: Sambon! Har lite svårt att lita på människor i övrigt
Har du badat i år?: Oh ja!
Tidsfördriv?: Böcker, datorn, dumburken, film
Vad heter du just nu på msn: Skulle ni bra gärna vilja veta va ;)
Hur många syskon: Nej, ett men det räcker mer än väl. Luv ya bro! Hehehe
Kär i någon just nu?:♥♥♥ Ja ♥♥♥
Känner du någon som heter likadant som dig?: Jajjamensan
Morgontrött?: Nja, upp kommer jag utan svårigheter men det är ju inte med någon sprittande entusiasm precis
När är du född? 07:50 har jag för mig att det var. Jag är lejon, you do the math.
Var bor du? I en lägenhet...i ca 2månader och 2 veckor till
Nuvarande hårfärg?: Brunt med solblekta toppar
Riktiga hårfärg?: Var blond när jag var liten, sen har det blivit mörkare och mörkare med åren...ska det inte vara tvärt om???
Ögonfärg?: Gröna...med stänk av något annat
Vad läser du för bok nu?: Spanska ögon
Humör just nu?: PÅ en söndag??? Nej, inte mycket humör alls just nu
Vad har du för parfym idag?: Ingen
Vill du ha barn?: Ja, det är klart jag vill
Hur stort är ditt hem?: 52kvm
Har du tv/dator i ditt rum?: Ja
Piercingar?: Hål i öronen, that's it
Tatuering?: Nope
Hur många converse allstarskor äger du?: Inte ett enda jävla par men fråga mig gärna hur många basketkängor jag äger
Brukar du vara osminkad i skolan?: Nej, nu är det iof många år sen jag gick i skolan men på tiden då det begav sig var jag, liksom alla andra tjejer, krigsmålad :) (ja, när man kom upp i de lite högre klasserna förståss)
Skostorlek: 38 oftast


Tre namn du går under:
1. Swede eller svenskaaa
2. Blondie
3. Hörru' (brukar oftast tillämpas på jobbet)


Tre saker som skrämmer dig:
1. Krascha med bilen
2. Att något ont och illasinnat ska hända mina nära och kära
3. Min spegelbild, går man upp före 05:00 så är det jäklaremig läskigt så det förslår 


Tre saker som du har på dig:
1. Strumpor
2. Uniform 
3. Ringen


Tre av dina favoritsartister/band:
1. Lars Winnerbäck
2. Cornelis Vreeswijk
3. Dia Psalma delar tredjeplatsen med mina gamla hjältar Ebba Grön



Tre saker du verkligen vill ha:
1. En ny dator
2. Vårat hus färdigt så snart som möjligt
3. En riktigt vacker sommar. Jag tycker nog att vi har ett helt gäng sånna innestående med tanke på det usla väder vi har fått utstå på senare tid. Mer sol åt folket....och stabilare väder. Inte bara några solstrålar tidigt på mogonen, nä varmt och skönt väder hela dagen


Hemma igen

Nu verkar internet funka. Jag väntar med att hurra tills jag ser hur länge det håller. Skeptisk...jag..mmmm lite dårå'.

Jag har precis avslutat presentinslagningen. En massa presenter till en stor tjej på 6år. De innehåller pärlplattor och pärlor, pysselkit, massvis med söta pärlor som man kan göra halsband och armband och annat pynt och givetvis rosaglitrigt prinsess-duschcréme till den lilla sessan :) Dessutom köpte jag godis till henne när jag var iväg till Åland. Ja, till hennes bror med såklart. Jag tror att det skulle ha blivit en ganska upprörd stämning här hemma annars hehehe.

Jaja, vi får se om det blir några kort som jag kan lägga ut sedan.
Nu ska glass-och-godis tårtan tas ut ur frysen så den hinner tina litegrann innan vi hugger in på den.

Lördag...eller nåt'

Nu var det länge sedan jag skrev någonting. Det beror på att internet hatar mig, eller möjligtvis min dator, eller så är det min dator som är internets hatobjekt. Hur som haver så kan jag inte komma ut på nätet och skriva någonting. Mycket frustrerande och inte kul alls.

Men strunt i det nu.
Igår (6/11-09) så togs de första spadtagen eller rättare sagt grävskopetagen på tomten. Tjohooo!!! Äntligen känns det som om vi har kommit en liten, liten bit på vägen. Nu är det visserligen en annan tomt som är deras prio ett men när det finns lediga stunder så är de och gräver på våran tomt. Det ska bli spännande att se hur lång tid det tar tills de är klara. 

Förra helgen ägnades nästan helt åt ved. Vi hade fått några kubik som vi först fraktade till mor och far. Eftersom släpkärrans däck såg ut att explodera så fick vi köra två gånger...för säkerhetens skull. Dagen efter så kapade vi allting. Den här gången använde vi inte motorsåg utan lånade pappas kapklinga. Jösses vilken skillnad. Det tog bara en timme så var det klart. Eftersom vi hade trott att det skulle ta mycket längre tid tänkte vi hugga allt på söndagen. Men vi tog det samma dag. Så efter att ha huggit och kluvit i tre timmar så var vi klara. Jätte skönt!

Sen har mina blommor fått lite tillökning. Jag har varit ute på köpraid och inhandlat orkidéer för glatta livet. Tre stycken blev det. Och jäklars så billigt det var. 10kr styck. Very nöjd. När min dator behagar fungera så ska jag ta och slänga upp lite bilder.

RSS 2.0