Valet & kvalet

Eller inte så mycket för min del eller för sambons heller. Det känns skönt att vi kan prata om valet hemma på ett civilicerat sätt. Diskutera för och naktdelar om partierna för på söndag ska det röstas. Nu efter flytten så ligger röstlokalen bara en 2 min promenad iväg från oss.

Alltså inga undanflykter för att inte rösta. Man tar väl sitt ansvar :) Om man inte röstar han man banne mig ingen rätt att gnälla om det inte blir så bra efteråt. Och om "fel" block vinner så har man iaf gjort sitt bästa och försökt genom att rösta på det parti som man tycker ska styra M/S Svea de närmaste fyra åren.

Vi får se hur tusan det går. Jag förutsätter att det kommer att gå åt helsike så blir jag glatt överaskad om det inte gör det. Tjolahopp!

            
                                 Har du röstat?                                              Nej fan heller!!!

Målstyrning

Eller rättare sagt ett styrkort var vad som dök upp i posten idag. Vi har ju haft problem med avfuktaren hela sommaren. Den har gått non stop vilket är lite underligt eftersom alla andra grannars avfuktare har varit grön. Knepigt värre. Jag har pratat med Servicenorr och slutligen fått språkas med Acetec som skulle skicka ut ett nyare och kraftigare styrkort. Så morgondages aktiviteter är redan spikade. Mecka styrkort! Sen blir det en sväng ner på marknaden om vädret tillåter. Att tro att vi ska hinna fortsätta med golvet på vinden imorgon anser jag vara synnerligen optimistiskt.


Lite bättre men inte bra

Men det är inget som inte ett par timmars sömn kommer att kunna råda bot på. Jag var så grymt trött igår när jag kom hem att jag helt ställde in gymbesöket. Jag hade ändå inte kunna göra mycket vettigt där. Läste lite och sen ramlade huvet ner i boken. Jag vaknade till vid 18-tiden. Blinkade till och poff så var klockan 20:00.

Det var bara att kasta sig in i duschen och snurra några varv, softa lite framför tv:n och sen soooova igen. Totalt osocialt men gudars så välbehövligt och skönt. Hoppas på lite mera aktivitet när jag kommer hem idag. Inget jag räknar med men hoppet är ju det sista som överger människan påstås det ju :)
             

Some like it hot

men inte jag och inte idag. Eller jo, jag gillar visst när det är varmt men att sitta och jobba (med 20 datorskärmar i ett litet rum) i 30gradig värme det är lite väl mycket. 

De två (nåja, 1½) lediga dagarna fullkommligt flög förbi. Jag lyckades iaf vara väldans effektiv första dagen. Bytte sängkläder i alla rum, bytte gardiner, tvättade allt + en massa handdukar, hämtade in ved, strök tvätt halva dagen samt tittade på "Bron över floden Kwai".

Gårdagen var inte så effektiv men mycket trevlig. Hälsade på föräldrarna och satt och pulade med musik mest hela dagen. Sen var tanken att jag skulle gå isäng tidigt eftersom klockan skulle ringa redan 05:00 på morgonen. Meeeen det blir ju sällan som man har tänkt sig... Mindre än fem timmars sömn blev det och sen säger jag inte mer om det.

Och idag då. Jorå, lite trött lixom :)

Nu jäklar

Nu har vi satt igång. Första passet med min "partner in crime" är avklarat. Kul. Jag har aldrig tränat med en tjej tidigare om man inte räknar Jayne och det gör jag inte. Sitta på en cykel och lyssna på musik utan att trampa är inte att träna!

Hoppas att jag äntligen kan hitta motivationen som verkar ha rymt och sitter på en vägkrog någonstans i Sverige(?). Vi går ut lite lugnt och kör på korta pass så att man inte kör slut på sig och tappar sugen direkt. Lite är bättre än inget.

                                    
                                               Beach 2011 kanske?

Söndag eller måndag eller nåt

Åhåj på er! Idag har jag sovit som en gud och mått fantastiskt hela dagen. Vilken skillnad mot igår, wow. Men vad har jag gjort idag. Hummm, inte allt för mycket får jag väl erkänna. Lite hushållspyssel, gått igenom massa kläder i byråerna och sånt oviktigt men ändå ganska viktigt.

Broderskapet kom över på en fika. Najsigt värre. Vi kollade lite på berget och borrhålen vi har lyckats åstakomma. När jag säger vi så menar jag egentligen inte mig själv. Jag var bara med som moraliskt stöd...och stöd för själva borren. Bror ska höra sig för på jobbet om det finns nåt lajbans instrument han kan låna hem åt oss. Men det börjar luta åt att vi får gjuta igen hålet. Viiiill inte!!!

På måndag börjar föresten eländet. Då kör de igång med stenkrossen. Det ser jag inte fram emot. Jag har stått ut med sprängningar under hela sommaren och nu ska skiten krossas, suck. Det kan tänkas att jag dyker upp hos någon och begär asyl. Särskillt när jag jobbar natt.
                   
                                     Förväntad ljudvolym under resten av månaden

Apatisk

Eller näst intill. Dagen har varit fruktansvärt lång med tanke på att jag bara har tillbringat 6 timmar i vaket tillstånd. Kom hem trött som bara den efter första natten, kastade mig under täcket för lite kvallitetstid med kudden, sov. Ok, so far so good där. Före 11 ringer telefonen i sovrummet och jag är ganska säker på att jag lättade från sängen när det ringde. Jag hade totalglömt att jacka ur. Klantskaft! Ringsignalen är ju knappast polyfonisk utan är gjord för att höras. Och det gör den.
                                              
I en timme kämpade jag för att somna om men blev tvungen att se mig slagen. Det var bara att trassla sig upp. Jag kom pga det ovälkommna uppvaknadet totalt fel i rytmen och har gått omkring som en vilsen zombie hela dagen. Kan väl inte påstå att jag har gjort några toppnoteringar idag. Försökt räkna ut hur mycket av min uppfart egentligen tillhör kommunen. Klantarna på kommunen drog vägen fel och hälften av min fina uppfart är egentligen deras väg. Mucho irriterande.

Jag har även suttit och lekt med siffror och kommit fram till att vi kommer att lägga plattor på en yta som sammanlagt är ca 40kvm. Mindre roligt är att den absoluta minimisumman förmodligen kommer att landa på cirkus 15000kr. Om vi skulle ta de billigaste plattorna. Jag är inte helt kompis med den idén eftersom jag har en vision av vad jag vill ha. Och de billigaste plattorna ingår inte i den. I shall leave it at that for now.

Nåväl, efter 6 timmar i vaket (nåja) tillstånd gav jag upp och kröp ner i sängen igen. Och banne mig det hjälpte. Kände mig mycket mera som en människa när jag vaknade. Belönade mig själv genom att ligga och läsa ett tag innan jag slutligen klev upp för att åter tillhöra de levandes skara.

Och nu sitter jag här. Ganska tillfreds med livet och hoppas på en bättre dag imorgon.
Och ja, jag har jackat ur redan ikväll den här gången :)

Första natten

Nej, det går verkligen åt skogen med sömnen numera. På eftermiddagarna vaknade jag 06:30 (pga en snoozande sambo, gissa hur lack jag blev särskillt eftersom jag inte kunde somna om på över en timme) och strax efter 07:00 den andra dagen och idag var det samma visa trots att jag hade dragit i öronproppar. Klockan hade precis lyckats tagit sig förbi 07:00 så vaknade jag. Varför? Väldans irriterande är det iaf.

Har varit lite småduktig idag tycker jag. Tvättat, ok det är tvättmaskinen som gör grovjobbet men jag gick iaf igenom alla skiiitiga kläder och sorterade dem :), diskat, handlat och lagat tillräckligt med mat för en mindre bataljon. Dessutom hann jag med 1 ½ timme i elljusspåret också.

Där såg jag 1 ½ orm, den ½ var givetvis död och uppäten till hälften. Det ökade motivationen att inte stanna med ungefär 1000%. Jag stannade inte en enda gång. Tja, inget ont som inte har något gott med sig antar jag. Sen blev det några timmar med slutna ögon innan det var dax att dra iväg till jobbet. På det hela taget en bra dag tycker jag. Lite synd att jag inte fick någon bild på ormen eftersom mobilen var kvar hemma men det var kanske lika bra.

Pang på!

Och idag lyssnar vi på:

       
               Den fantasktiska Pang På av & med Malte X

För ibland måste man ha lite cayenne i maten! ;)

When twitter just aint enough

Då tar man till bloggen. Japp, jag tänkte att jag skulle försöka mig på det här med twittrande. Vi får se hur det kommer att gå med det. Man har ju inte så mycket utrymme att röra sig med textmässigt. Jag vet inte hur bra jag kommer att klara av det. Det blir väl mera som konstanta statusuppdateringar á la facebook skulle jag tro.

Igår fick jag en halv kasse svamp av min gode vän och kollega Magnus. Idag har vi rensat och kokat svampen. En kniv, en målarpensel, mycket tid och en massa pillerplock, sen var svampen klar. Jag ska nog steka den imorgon och mumsa i mig den. Eller så väntar jag lite och bjuder min mor på en svampsmörgås eller två. Vid närmare eftertanke så finns det nog svamp så det räcker till båda delarna. Med lite tur kan vi få ut hela skiftlaget på lite svampplockning innan jobbet nästa vecka. Om vädrets makter tillåter förståss. Det vore förbonkat kul.

Kram dårå

Söndag igen

Igår började det hända lite saker på berget, woop woop! Grannen Philip, som jobbar som staketbyggare, hade tagit med sig en borr hem som vi fick låna. Vi ska ju försöka dränera ur den djupa fåran i berget eftersom myggodling inte är något som vi är så förtjusta i att ägna oss åt.

Borren vägde ungefär 60-70+ kan jag tänka mig. Jag fick precis upp den från marken om jag ställde mig på tå. Tuuungt! Det blev alltså sambons uppgift att borra. Och det gjorde han och var jätteduktig. Tyvärr tar det ju längre tid att borra i sten än vad man kanske kan tro så det svors och misströstades många gånger under borrandets gång. Men vi kom en bra bit. Undertiden så tömde jag "dammen" med en hink. Det var fullt med stora stenar, pinnar och grus där i, jäkla ungar! Men jag fick iaf ur det mesta av vattnet. Vi får se hur pigg sambon är på att fortsätta borra idag. Jag gissar inte så mycket.

Eftersom jag tyckte att han varit så duktig och det ju faktiskt var lördag så gjorde jag lite extra fin mat. Det blev fläskytterfiké skuren i bitar med créme fraich och kantarell fond, timjan, coktailtomater skurna i bitar och svamp. Till det serverade jag klyftpotatis, tyvärr inte hemmagjord eftersom tiden inte räckte till. Det blev jättegott och väldigt uppskattat. Alltid roligt att laga mat när folk tycker att det är gott. Sen blev det tv och en brasa i kaminen. Fredagsmys, släng dig i väggen. Här är det lördagsmys som gäller.

Vi får se hur söndagen kommer att spenderas. Jag ska ner på stan och hämta ut ett paket iaf :)
Ha det bra

Idag lyssnar vi på...

Pictures med Sheryl Crow & Kid Rock (ja, jag är också lite förvånad). Gillar texten :)


Söker med ljus och lykta efter en...lykta

Ledig helg. Aldeles fantastiskt skönt måste jag säga. Vaknade upp igår till lite, vad jag då trodde var, bad news på mobilen. Efter några svängars smsande så kom jag fram till att det nog var bra nyheter men att man kanske ska tänka efter lite före och planera innan man gör något så stort (där fick jag dig allt Fredrik ;) )

Gårdagens väder kan ju bara betäknas som RUSK så ambitionerna att göra något där hemma smälte bort ganska så snabbt. Tog istället med min mor på en shoppingrunda. Jakten på min lykta fortsatte alltså. Lyktor hittades men inte min lykta. Ska det vara så förbonkat svårt att göra svarta lyktor??? Tydligen. Nåja, de ska få in 11 modeller till snart så jag får väl sätta mitt hopp till dem.

Däremot blev det kläder. En mysig grå, långärmad historia, en soft t-shirt, ett linne och en fantastiskt snygg top med 3/4 ärm och nitar runt halslinningen ♥. Det var kärlek direkt när jag såg den. När jag ska använda den? Ingen aning! Någon gång hoppas jag iaf.

Idag har jag varit på en loppis och knallat runt. Köpte bara en liten tråkväska. Tänkte att det kunde vara bra att ha bilens glödlampor i någon slags vaderad väska. Alla som har sett mitt handskfack inser direkt att det är totalt omöjligt att förvara något där utöver bilpapperna. Ergo en "lampväska" som får bo i bakluckan.

Nu lyser solen så jag ska ut en sväng till. Sen blir det nog antingen bokhyllebygge eller släpa upp mera virke på vinden...eller rent av båda delarna.

RSS 2.0