Fredag

Nu har karusellen dragit igång igen och klockan har börjat ringa före 05:00. Det kändes helt fel att gå upp vid den tiden vill jag lova. Och det är mörkt ute också, natt liksom. Inte ska man väl behöva gå upp då heller...eller? Nä, jag tycker att jobbet borde öppna vid nio-tiden, som tidigast.
 
Igår var jag iväg och grävde upp blommor hos brorsan. En skaplig fångst. Det blev borstnejlikor, lupiner, prästkragar, oregano och några oidentifierade växter som mycket väl kan vara ogräs. Men de var vackra så jag tog med dem och planterade i rabatten ändå. Några smultronplanter och röda klöver, alltså inte röd klöver-blomman utan klöver som var rödfärgade, blev det också. När/om det slutar regna nån gång får jag ge mig ut med kameran och knäppa lite kort. Det mesta är visserligen utblommat och halvvisset men det känns ändå som ett litet löfte om en färgglad vår och sommar (hoppas jag).

Sista dagen

Imorgon ska man iväg till jobbet igen. Den sista veckan på ledigheten har ju varit något av en besvikelse. Men jag slapp iaf en massa sjukfrånvaro på jobbet. Man får försöka se ljust på det hela. Jag försöker komma in i rätt rytm redan nu. Igår blev det godnatt redan vid 23-tiden för att idag gå upp vid 07:00. Imorgon ska jag upp 06:00 för att sen börja kliva upp före 05:00 som vanligt, yeay(?).
 
Nu ska jag försöka hälla i mig lite soppa och göra nåt här hemma. Byta vattenkran ligger högt upp på listan. Har inget som helst driv i mig idag men det ska gå. Det är bara att bita ihop för sen ska det handlas och sist men inte minst ska Lilla Blå hämtas hem. Motorlampan slocknade igår när jag skulle lämna in den till verkstaden så vad det var för fel visste de inte. Ibland är jag inte helt nöjd med den där bilen.... Men nu kan jag iaf tuta på folk och fä igen. Alltid något.

28/8

Lite bättre idag. Så bit för bit, sakta sakta så verkar jag återhämta mig. Idag ska Lilla Blå iväg till verkstan...och mycket mer än så kommer nog inte att hända.

Jag har kastat mig in i Viktoria Bergmans värld igen, för tredje gången. Jag började läsa Kråkflickan igår. När jag har betat av Hungerelden så är det dax att införskaffa den sista delen: Pythians anvisningar. Med tanke på hur sjukt bra Kråkflickan och Hungerelden är så har jag höga förväntningar på den sista och avslutande delen. Spännande!

Meck!

Idag under en ipren-topp så kopplade jag ihop sambons surroundsystemet som legat i garderoben i två år. Det är egentligen ett system till datorn men efter lite knixande och mixtrande så funkade att koppla ihop det med tvn också. Nu sitter sambon och leker med volymen så det skallrar i huset och jag börjar redan ångra att jag kopplade in det. Lär väl bli döv på kuppen skulle jag tro. Men med tanke på att jag just sparade in ca 13000kr (så mycket kostade de två högtalarna från Hi-fi klubben som sambon satt och suktade över) är jag ganska nöjd ändå.
 
Kalla mig gärna Mulle-Meck ;P

Resultat

Förra veckan så blev byrån klar. Inte så pjåkigt om jag själv får säga det.
 
Fantastiskt vad man kan åstakomma med lite sandpapper, färg och beslutsamhet (och spackel).
 
Såhär såg den ut tidigare.
 
Tror jag inspirerade min mor till att göra om sin byrå med :) Hon ska börja spackla igen hålen nu. Just den biten löste jag med att såga ut rundlar ur en masonitskiva så att jag inte skulle behöva spackla så förbonkat mycket. Jag fick visserligen slipa ner dem lite för att få dem att passa på höjden med det fick jag hjälp av pappa att göra, efter att jag haft en liten slipolycka. Den resulterade i minus tre naglar och fingertoppen på höger långfinger -AJ!
Givetvis fick mamma låna hålborren innan jag lämnade tillbaka den till svågern.
 
Med rollern gick det så mycket snabbare och smidigare än med penseln. Tänk så mycket tid jag hade sparat om jag hade använt roller till den första byrån med. Aja, man lär sig av sina misstag :) 

Dagsläget

Tja såhär har det sett ut här hemma i snart en vecka, urk. Men idag har jag iaf lyckats dra ner på tablettdoserna lite. Skönt! Nu hoppas jag att halsen ska bli bättre asap. Jag är sååå trött på att vara sjuk nu.
 
Det enda som saknas är lite glass...

Mördarfebran!

Först har man så mycket att göra att man inte hinner skriva och nu, nu är jag sjukare är sjukast. Enda anledningen att datorn är igång är att jag var tvungen att betala räkningarna. De väntar tydligen inte hur sjuk man än är.

Gårdagens årsdag blev tämligen dämpad. Båda är sjuka, ingen orkade laga mat så det blev en hämtpizza. Happy fyraårs dag liksom.

Nä, nu blir det ryggläge ett tag till.

Officiellt 33

Ett litet snabbinlägg bara. Tack så mycket för alla fina gratulationer igår på min födelsedag. Tack till alla släktingar som dök upp där hemma för att fira lilla mig (även om hälften samlades runt OS-sändningen i vardagsrummet hehehe). Återkommer senare med en bild eller två men nu lyser solen och jag ska kasta mig ut fort som attan för att hinna bli träffad av en stråle eller två innan regnet kommer.

Snart snart snart

Nu är det bara två timmar kvar tills semestern börjar. Kan inte sticka under stol med att jag längtar dit. Nu blir det lite frukost med gänget :)

Missberäkning

Det ska inte vara lätt jämt...eller som det känns just nu någonsin. Jag skruvade av handtagen till byrån som jag ska måla om och då upptäckte jag att det inte riktigt såg ut som jag hade tänkt mig. Skiiiit. Nåja så farligt är det inte men jag hade verkligen trott att det bara var att tuta och köra. Men icke! Jag var så säker på att den bruna byrån såg ut som den ljusa byrån att jag aldrig ens tittade bakom handtagen. Spackel någon?
 
Var helt säker på att det skulle se ut såhär
 
Meeeeen det gjorde det ju inte
 
Typiskt! Går det att fixa med spackel tro???
 
Ja, det tog ungefär två timmar innan jag började greja med allt som jag skulle låta vara idag. Better luck tomorrow?

Dagen före doppardagen på sätt och vis

Nu är det bara ett skift kvar innan ledigheten börjar. Det känns riktigt bra. Även om jag har mycket att göra under ledigheten så ska det bli skönt att kunna vara hemma och pyssla hela dagen utan avbrott.
 
Nu har det regnat sen jag kom hem från jobbet i morsse så det blir inget trädgårdspyssel idag. Men en liten paus från rabatterna skadar ju inte. Kanske ska ta en total paus idag... Mmmmm, vi får se hur många timmar det håller hehehe.

Återförening Gümbet 2012

Förra söndagen hade vi en härlig återförening av gänget som var till Gümbet i maj. Vi träffades hemma hos Ylva i hennes nya fina (verkligen superfina) lägenhet. Åt god mat, tittade på fotografier därifrån och skrattade i massor. Hur trevligt som helst. Och tur med vädret hade vi också. Uppehåll, relativt varmt och ljuma vindar.
 
Picknic
 
Kvällen bjöd på många skratt
 
Och på kaffe
 
Efterrätten: jordgubbar & grädde på klipporna i Öregrund
 
Ett glas vin på klipporna och se på solnedgången var inte tokigt alls
 
Med ett sånt här härligt gäng kan man inte annat än ha en toppenkväll!
 

Försök 153...ungefär

Då försöker jag lägga in bilderna igen då... Texten är den samma som jag skrev då.
 
Idag har allt snurrat runt rabatten sen jag kom hem från jobbet. Vädret har ju varit minst sagt ostadigt idag så jag kastade mig ut i trädgården och fyllde upp den sista jorden i lilla rabatten så fort jag kom hem.
 
 
 
Efter lite mat så åkte jag hem till bror för att försöka gräva upp lite blomster att fylla rabatterna med. Fy attan så mycket mygg det var!!! Tack och lov att jag hade mamma som hjälpte mig. Gräset var så högt att det nådde mig upp till midjan.
 
 
 
Väl hemma var det dags att börja rensa bort allt gräs, ogräs och mossa från blommorna och plantera dem. Det tog sin lilla tid och tror du inte att myggorna hittade mig då också!?! Jojjomensan, visst gjorde de det.
 
En blygsam liten början på min trädgråds sprakande blomsterprakt.

Jomen titta nu funkar det ju med bilderna :)
Sedan de där bilderna så har jag hunnit med att fixa dit lite flera blommor.
 
Över 30 min tog det att gräva loss de här blommorna, puh
 
Den här gången blev det lupiner som letade sig in i rabatten. Älskar lupiner ♥
 
 
Och fint besök av min morbror och hans fru fick jag också :)

Zzzzz

Ja nu är det nästan lågvattenmärke på inläggsfronten. Jag har väl inte riktigt hämtat mig från den oerhörda frustration det innebär med allt bildtrassel. Nå, jag får väl ta igen det över de nästkommande dagarna. Det sägs ju att det ska regna så då har jag ju gott om tid att pillra med bloggen och dessa helvetiska bilder som inte vill upp (ja ä int' bitter).

Dagens cykeltur blev likt gårdagens tur inställd pga frånvaro av vissa deltagare. Då blev man låst hemma istället. Nå, ingen större fara eftersom jag har lite på g på hemmafronten just nu.

Rabatterna på berget. Yes, roligt och mycket att göra. Som totalt ovan trädgårdspulare lamslås man korta stunder av tankar som: Kommer de att överleva? Planterar jag dem för tätt? Kommer allt att blomma samtidigt en vecka och sen är det över eller? Kan man vattna ihjäl en blomma? Ska jag slänga i gödning? Är det ok att gå in på kommunens osålda tomter och gräva upp den vackra prästkragetuvan???

Jag planterade en lupin där gräsmattan slutar och det triggade tankeverksamheten. Så nu planerar jag att rensa upp alla pinnar, kvistar, grenar och stenar därifrån. Skala av barken på stubben som står där och olja in stubben för att sedan skruva fast mitt fina solur där. Sen ska jag plantera flera vackra blommor där. En liten halvvild blomsteroas i gläntan. Det kommer att se betydligt trevligare ut än det nuvarande stenröset och potensiella ormboet...ryyys!

Inneblomstermeck. Vissen och totalt bortom all räddning fick en blomma stifta bekantskap med soptunnan. Petade ner några skott, som stått i vas för att få rötter, i jorden och vips hade jag en fin ersättningsblomma. Det är en höstglöd eller våreld som jag fick 2007 eller rättare sagt ättlingar till den. Orginalblomman finns kvar och är riktigt fin även om den blommar ytterst sparsamt.

Förra veckan köpte jag mig en pall till köket. Först tänkte jag måla den vit men nu ska jag försöka betsa den istället. Jag menar, hur svårt kan det vara. Så idag införskaffade jag sån där betsfärg och lack. Blir det inte bra med betsningen så kan jag ju alltid måla den vit.

Sen köpte jag en roller så att jag ska kunna börja med byrån så fort andan faller på. Ja, efter att pallen är färdig då förståss. Lite högre prio på den eftersom man är vertikalhämmad.

Blir det bra, snyggt och tjusigt med rollern så har jag fått på min lista att måla om det nyinköpta skrivbordet. Synd att jag inte fick några färgpreferenser innan jag köpte bordet men aja. Med sandpapper, färg och pensel (eller roller) kan man ju uträtta underverk.

Jag har med andra ord mycket att göra under mina drygt två lediga veckor. En storstädning bör jag ju hinna med också, innan torsdag. Då blir det kalas här hemma på E-street.
Ett år äldre.
Igen!
Yeay..?

OS-fniss

Kollegan berättade just att han hade klippt gräset och lyssnat på radio i hörselskydden. Han hade två kanaler att välja på: OS och Pride.
- Hade det varit någon annan så hade jag aldrig frågat men eftersom det är du...vad valde du?
- Jag fick nog av OS när vi tittade på löpning igår! muttrade han.

Svaret blir så vansinnigt mycket roligare om man känner min kompis. Att han skulle lyssna på Pride var lika otippat som OS, om inte mer.
:D

Frustrerande

Nu krånglar blogg.se med att lägga upp bilder igen. Jag får helt enkelt vänta med att visa vad jag har gjort med rabatten idag. Jag har slitit hund och det blev bra kan jag ju säga iaf.
En blygsam början på en blivande blomsterprakt.
Bättre lycka imorgon med bilderna...suck.

RSS 2.0