Väntar med applåderna

Idag har jag spenderat dagen i telefonkö. Kul som f-n. Dagen började med lite snöskottning, inte helt otippat kanske. För att höja svårighetsgraden lite så tog vi och skottade av snön från garagetaket. Eftersom vi inte har bott i hus så länge (1 månad ♥) så fanns det ju inga snöskyfflar i affärerna när vi ville ha sånna. Vi har lyckats få tag i en halvordentlign rackare. Den högg givetvis min kära sambo. Jag har rotat lite bland mina gamla prylar hemma hos mor och far och tagit med både pulkor, sjärtlappar, mini-snösläde och en liten snöskyffel. Jag fick den lilla snöskyffeln. Men sambon gjorde ett bra jobb med stora skyffeln måste jag säga.
                                
Efter snöskottningen ringde jag Stadsnätet för att kräva hjälp av support att få igång internet alternativt svara på varför i helskotta det inte funkar. Efter lite om och men och pyssel kom jag fram till deras hemsida men lik förbaskat kom jag inte ut på nätet. Grrrr!

Så jag fick räkna till 10...några gånger och sedan ringa till Alltele. Ytterligare en telefonkö. Efter att ha slussats runt i karusellen, man kan av någon anledning inte bara trycka in att man vill komma till support i den där menyn (idioti), ett tag så kom jag slutligen till supportavdelningen. Angav ärende och fick vänta lite till. När han återkom så meddelade han att det inte var så konstigt att jag inte kunde komma ut på nätet eftersom Stadsnätet var felkopplat till mitt hus. (Djupa andetag nu för faaaan). Tack och lov verkade killen jag pratade med vara ganska företagsam så han skulle jaga teknikerna på Eltel alltså stadsnätet för att om möjligt få det fixat innan helgen. Att det var ganska kört fattade jag med en gång men uppskattade trots allt entusiasmen.

Vidare så påpekade jag att vi fortfarande inte fått våra teledosor till ip-telefonin. Även detta påtog han sig att ordna. Här snackar vi support på hög grad. Undrar om han skottar snö också? Den tredje fina saken han gjorde var att ge mig sitt arbetsnummer så att jag skulle slippa ta mig igenom hela karrusellen med kundtjänst när jag bara ville ha hjälp av support. Ibland finns det hopp om framtiden.

Han var hygglig nog att sms:a om hur det framskred innan han gick hem. Som jag trodde så hann ingenting fixas innan helgen så vi får väl se vad som händer nästa vecka. Han kanske får ångra att han gav ut nummret för nu kommer han att bli min klagomur tills allt flyter på perfekt moahahaha ☺

 

Ett snabbt inlägg

Ja, det blir djävulusiskt sporadiskt med uppdateringar tills jag får mitt förbånkade internet där hemma. Tänkte bara meddela att jag håller modet uppe och tänker ringa det där usla företaget imorgon. Inte impad av dem på minsta lilla sätt.

I övrigt kan du ju gå in på felsms.com och skratta lite. Jag har själv inte lyckats göra någon groda värdig denna sida. Har du? :)

Men är det inte...?

Jag kan se fel nu. Jag menar, det var ju så länge sedan men är det inte solen som skiner där ute? Så syn att man sitter på jobbet bara. Men ljusningen (om man nu får vara så vitsig) är att jag i morgon får en liten sovmorgon iaf. En liten rackare. Bilen gick inte igenom besiktningen och jag måste nu lämna in den till verkstaden imorgon kl 08:00. Dagen efter det ska jag iaf sova ut. Det ska bli så skööönt.

Nu ska jag ut och titta på solen.

                                 

Aj!

Igår eftermiddag efter att jag kommit hem från jobbet så var vi iväg och åkte pulka och stjärtlapp. Det var några år sen man höll på med sånna aktiviteter på ett lite intensivare plan så jag kände mig ganska mör på kvällen. Särskillt eftersom jag strax efter 20:00 upptäckte att jag inte hade någon frukost hemma. Katastrof! Jagjobbar förmiddagshelg och går upp 05:00. Får jag inte frukost så blir det inte en bra dag.

                                             

Alltså fick jag snöra på mig skorna och knalla ner till affären innan de stängde och köpa lite frukostbetonade varor och frukt, frukt i långa banor. Jag är inne i en riktig fruktperid just nu. Det är en strykande åtgång på apelsiner i dessa dagar. Men det är bara bra. Kanske kan man bli lite nyttigare om man fortsätter med frukten... Jag vill gärna tro det.

                                               


Hej igen!

Nån som minns mig ? :) Vi har fortfaraden inte något internet hemma i huset så det kommer inte att bli så många uppdateringar innan det är instalerat och klart. Jag är lite besviken på både Stadsnätet och på Alltele eftersom de fick det att låta som att det bara skulle ta tre dagar innan vi skulle ha tillgång till internet. Suck. Vi är inne på 4:e veckan utan nät nu. Och det där med IP-telefoni... 18 dagar skulle det ta. Den lilla lilla detaljen att det var 18 arbetsdagar det rörde sig om glömde de att nämna. Det står säkert i det flintstilta i något papper på någon undanskymd plats. Nåja, man slipper ju telefonförsäljare iaf.

                                                      

 

Jag längtar iaf tills vi får vårat, i mitt fall, hett efterlängtade bredband...och hemtelefon. Annars har allt gått ungefär så bra som man kan förvänta sig vid en flytt. Lite förbannad på pulvret till besiktningsman och ständigt irriterad på säljaren (när jag kommer att tänka på honnom).

Några saker ska vi fixa och dona med själva, ett axplock ur listan:

  • Ta itu med "projekt garaget"
  • Fixa med marken på berget
  • Matjord ska fördelas överallt
  • Så gräsmatta
  • Måla huset (3 varv)
  • Lägga golv på vinden
  • Fixa med någon slags belysning på vinden
  • Sätta upp rullgardinerna i vårat sovrum
  • Hitta hussiffror (vill ha svarta, tips om vart någon?)
  • Ny låskolv till groventrén
  • Låskolv till dörr mellan garage och tvättstuga
  • Kopiera nycklar (vi har två)
  • Hitta en ställning till postlådan (svart såklart)
  • Börja fundera över hur altanen ska se ut
  • Plantera en häck vid tomtgränsen...men det får nog vänta tills nästa vår
  • Bestämma huruvida vi ska ha en murdel och höja upp marken vid tomtgränsen vid vägen

Se där ett litet axplock av saker som jag har att pyssla med. Lyllos mig va. Aja, tråkigt har man ju iaf inte.
Nu blir det lite lunch sen får vi se vad mera man kan hitta på idag.
Tjingeling!


RSS 2.0