Vad i h...

Då var det dax för ett nytt varv i karusellen. Ibland undrar man verkligen vad det är för slags värld vi lever i.  "Hennes brott - hon bar byxor" Jag försökte hitta lite information om vad som står i den här oanständighetslagen som artikeln hänvisar till men jag hittade inget. Finns det någon som har en länk eller information om vad det står i den som kan maila över den? Innan folk skriker sig hesa om isam så verkar det inte stå ett dyft om det i koranen om jag förstår det hela rätt. 

Läs gärna nästa artikel med. Jag tycker att det låter fullkomligt vansinnigt. Vad i h-vete tänker folk med. Är de så stingsliga?? Vaddå skymfa islam? Det var ju barnens favoritnamn! Och om jag inte missminner mig så är det även ett av det vanligaste namnen i muslimska länder. Med andra ord många av barnens pappors, bröders, mor- och förbröders, morfäder och farfäders namn, och förmodligen också deras egna. Skulle det bli lika mycket ståhej om en skolklass med sjuåringar döpte en teddybjörn till Jesus? Av någon anledning tror jag inte det...
Suck, vad ska det bli av människan?

                   
                     Teddybjörnen Muhammed Fredriksson


Wow

Ojoj, ibland går det minsan undan. Idag har köpekontraktet + bygglovspapperna kommit. Det är nog det snabbaste som jag någonsin har hört talas om att kommunen har agerat. De kanske är angelägna om att få in lite kulor såhär i den ekonomiska snålblåstens glansdagar. Men där låg de iaf när jag kikade i lådan. Som ett brev på posten..(haha?) skulle man kunna säga. Nästa vecka ska vi sätta oss ner i lugn och ro och fylla i alla papper. Jag antar att det kommer att bli några "Eh-men-hur-menar-ni-här-då"-samtal till kommunen. Det är väl inte helt lätt att fylla i sånna papper antar jag. Sen kommer vi nog att prata mycket med proffsen på planen, Jossan & Ragge. De har precis gått igenom samma karusell själva och har nog det mesta relativt färskt i minnet. Det är bra med vänner!

I övrigt har det varit en helt ok dag, trots att jag bara sov fyra timmar efter nattskiftet. Var över till mor och far med köttyxan och blev bjuden på middag. Vilka toppenpäron jag har. Bäst bäst bäst!
Tyvärr så blev det inga flera sovtimmar för mig idag så det här skiftet kommer nog att bli seeegt. Klockan är bara 01:30 och jag har redan grus i ögonen. Inte bra, inte bra alls!
Håll tummarna för att jag ska klara det gott folk.
Moss och

Ett litet steg till

Japp, idag ringde jag kommunen och sa att vi ville köpa tomten. Damen jag pratade med sa att hon hade fått min lapp och att hon hade tänkt att ta kontakt med mig idag. Nämen viiiilket sammanträffande. Hon har varit där sedan i torsdags och samma dag som jag ringer så tänkte hon ringa mig...yeah right. Sen i torsdags. Jag är ju viktigast, mig ska hon ju ringa först. Det måste hon väl förstå. Det är ju ingen orimlig begäran...
Hehe, riktigt så störd är jag inte. Jag vill bara att vårat hus ska vara här, NU!

Hon ska iaf skicka över alla papperna och när jag sa att jag bodde ganska nära kommunhuset föreslog hon entusiastiskt att vi kunde komma förbi med papperna om vi hade tid så går det lite snabbare. Det känndes fint att höra. Hoppas att det inte var en massa bludder för att få tyst på mig bara. Hon fixade dessutom fram bygglovshandlingarna så att jag slipper vänta tills de kommer tillbaka från semestern. För givetvis så har de inga vikarier där heller.

En bra sak. Det visar sig att en av grabbarna på jobbet också ska bygga hus, ett Älvsbyhus. Deras hus kommer redan i augusti, runt den 15-18 tror jag. Toppen, nu har jag någon som jag kan fråga alla tusentals frågor som snurrar runt i skallen. Vi har till och med samma säljare. Det här kan bli bra. Dessutom har hans bror redan byggt ett Älvsbyhus och bor i det sen ett tag tillbaka. Kan det bli bättre. Då kan man få lite info om hur det funkar i framtiden också. Vilken flax.

Här kommer lite info det som kommer att bli vårat hem om nån är intresserad.
Det kommer att bli ett Älvsbyhus. Ett spegelvänt Ägir med vidbyggt garage. Det kommer att se ut ungefär såhär:

              
                         Fast det ska vara ett garage istället för sidodörr och fönster

              
                                                             Baksidan

              
                                                       Åsså garaget!

              
                                                           Invändigt

Tja, någonting i den stilen ska det bli är det tänkt. Fast på garaget kommer det att tillkomma en dörr vid sidan av garageporten. Har vissa farhågor för bilen annars. Små barn + cyklar = vinlande = repor på bilen = gaaah! För att inte tala om när man ska försöka släpa ut gräsklippare och andra "smidiga" saker.
Inne i huset är vi inne på att vrida "kyl & frys-väggen" ca 30-36grader in emot vardagsrummet så att det blir en liten avskärmning. Vid den sneda väggen hade vi sen tänkt låta instalera en kamin.
Fasaden hade vi tänkt oss skulle vara nån snygg grå eller beige nyans med vitt runt dörrar och fönster. Men den diskutionen är långt ifrån avslutad. Svarta takpannor kommer det att bli, det var vi iaf rörande överens om.
En altan kommer att byggas till men när det blir kan man ju bara sia om. Jag hoppas på så snart som möjligt. Vill gärna kunna sitta ute på altanen och mysa asap. Det kommer att bli supermysigt tror jag.
Aja, vi får se hur det blir.

Gårdagens alster

26/7-09

Jaha, då är det stört-jävla-omöjligt att komma ut på nätet. Då får det bli ett worddokument igen då. Hoppas att det inte är modemet som har fått sig en kyss av åskan igår. Har inte en susning om den slog ner eller inte eftersom jag inte var hemma. Aja, det lär väl märkas.


Igår var det hemvändardagen. Det var man ju givetvis fram på. Vi knallade runt på loppmarknaden, kikade på motorsågsskulpturerna, tittade på alla utställarna, käkade hamburgare och lyssnade på den musikaliska underhållningen. Bild komer senare.


Jag hittade föresten en hel låda med böcker som jag köpte, efter att ha förhandlat mig fram till ett bättre pris med motiveringen "...så behöver du inte släpa med dig lådan hem igen" J

Sen hamnade vi hos mina föräldrar. Min morbror, hans fru och ett av deras barn hade kommit för en blixtvisit. Jättetrevligt!


På kvällen så gjorde vi schnitzlar med skinka och ost. Vi gjorde det lite på en höft eftersom vi inte hittade något recept. Det blev supergott! Jag gjorde en liten sallad till det. Mmmmmm!


Idag har det inte varit några högre utslag på aktivitetsmätaren. En cykeltur innan det började regna och lite diskning är väl det man har lyckats med. Nu på eftermiddagen så var jag och Janette iväg och såg Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var ganska bra. Givetvis var det stora stycken som fattas från boken men på det hela taget ok. Jag förstår att man inte kan visa allt som boken tar upp men jag tyckte gott att de kunde ha tagit med när dödsätarna anfaller Hogwards. I övrigt tycker jag att de svenska översättningarna är usla (precis som i Sagan om ringen). Vilket också är anledningen att jag har köpt böckerna på engelska istället för svenska.

Nä, nu ska jag  stänga av tröskverket och kolla på Privileged.


Taskigt!

Jaha, så har Aftonbladet ännu en gång lyckats. Satt och läste tidningen på nätet i godan ro, när jag kastade en blick åt höger. Där står det vem det är som slutar i Greys Anatomy och så är det en närbild på den personen. Jag som har hållt mig undan alla sånna artiklar för att jag inte vill veta. Jag hade sett fram emot en spännande början på den nya säsongen men icke! Nu vet jag och det är aftonbladets fel. De hade väl kunnat låta bli att ha en närbild så hade man kunnat hoppa över artikeln om man inte ville veta. Jäkla Taskmörtar!!!
Om du, som jag, vill hålla dig ovetandes klicka inte här.

                
                                         Vem, vem, vem, vem, vem, vem, vem.......?


Stora beslut

Japp igår gjorde vi en stor grej. Vi har ju pratat om det jätte länge och igår var det dax... Vi åkte och beställde ett hus. Japp, vi ska bygga hus. Eller ja nästan iaf. Vi köper ett nyckelfärdigt hus. Paperna skrevs under igår och idag så ringde de från banken för att kompletera uppgifterna.

På måndag ska vi köpa tomten som vi har reserverat. Vi skulle gärna ha köpt den för några veckor sedan men då hade hon som har hand om tomtförsäljningen på tekniska kontoret gått på semester...och hade ingen ersättare eller vikarie eller något såndant. Det tycker jag är under all kritik men det är bara att vackert vänta. De sa visserligen att hon skulle höra av sig till mig på måndag men det kan man ju aldrig lita på till 100%. Vill man ha något gjort får man göra det själv.

Måste medge att det känns jädrigt spännande samtidigt som det känns väldigt skönt. Beslutet är taget. Vårat nya fina hus ska stå färdigt någon gång i mars 2010, vecka 10 trodde säljaren men han skulle försöka puscha på dem lite så att det blir ännu tidigare.

Veckan som gick

Jag hade tänkt att skriva i word varje dag medans jag var "internet lös". Det gick inte så bra. Två dagar blev det.
Ska ladda ner en bild till måndagsinlägget snart. Håll till godo.

Måndag 13/7-09


Dagen blev inte precis som vi hade tänkt oss. Klockan var ställd på 09:00, vilket är tidigt med tanke på att man inte nannat kudde före 02:00 på hela semestern. Nåja, vi skulle vara vid banken vid 11:00. Jag var mest där som trevligt sällskap. Väl där fick vi reda på att den som ville att vi skulle träffas där inte hade bokat en tid med någon på baken eller kollat upp någonting. Vi fick åka därifrån med outrättat ärende. Såååå irriterande. Vi handlade lite innan vi åkte hem till mig igen.


Som lök på laxen så hade K börjat bli rejält förkyld, så när vi kom hem blev det sängläge för honnom. Jag tror han somnade inom en minut.  Stackare. Finns det något sjukare än en förkyld karl? Nåväl.

På kvällen åkte vi ner till Öregrund för att se och lyssna på Öregrunds måndagen. Det är tydligen ett evenemang som har hållit på i 25 år men för min del var det premiär. Det var helt ok trots att det inte var direkt varmt där. Molnigt och lite blåsigt.


De hade besök av en Sydafrikansk sångerska som sjöng några jazziga låtar. Jag blev glatt överraskad när hon började sjunga "Aint missbehavin'"

Sunny hette hon. Efternamnet uppfattade jag aldrig. Men hon var bra. Jag hade gärna stannat ett tag till men fick snällt följa med hemmåt.

                   
                                                           Sunny ain't missbehavin'

Sen tog vi sikte på skogen.

Det enda irriterande med gårdagen var att jag missade premiären av "Lipstick jungle". Suck, men nästa avsnitt ska jag iaf  se.


Det här skrivs föresten i ett worddockument och publiceras när jag får tillgång till nätet. Så om det inte verkar som att det är särskillt kronologiskt och logiskt är det pga det.




Tisdag 14/7-07 - eller: jag HATAR mygg!


Ahrg! I natt har jag blivit myggbiten!!! Jag hatar mygg!

Efter frullen så skulle vi iväg och bada, var det tänkt iaf. Sagt och gjort, vi drog iväg ner till badet med ett litet pit-stop vid affären för att handla dricka och kanelbullar + mackor från hembageriet. So far so good.


Sen gick det stadigt neråt. Första badplatsen fick vi vända ifrån för att det var någon jobbig typ där...enl. K. På den korta vägen ner till baden från parkeringen blev vi fullkommligt attackerade av mygg. Så vi åkte vidare till en mindre badplats. Där fick man gå en bit igenom skogen. Det var om möjligt ännu mera mygg där. Helt jävla ortoligt!


Nu är jag sönderbiten. Myggbetten har svullnat upp och ser ut som riktiga blaffor. Det lutar åt långbyxor på fredag. Inte kul alls. Vi ska ut med jobbet och äta på Köket då och ta en liten drink eller två efteråt. Det ska bli trevligt men jag hoppas att myggen uteblir annars åker jag hem.


Tillägg

Föresten, tänkte bara nämna att jag förmodligen inte kommer att skriva mera på minst en vecka. Nu kommer jag att spendera sju dagar i skogen så det här blir nog det sista ni hör av mig på ett litet tag.
Morss på er!

Yuuuu

Tänkte bara visa vad man kan få syn på när man är ute och rondar.

              
                                                         Inte mycket kvar av den

              
                                                    Som en tom godispåse

Jag säger bara det finns visst lo i trakten.

11 juli

Hade en fabulös lördag. Efter en skön sovmorgon såg vi att någon hade tänt lampan utomhus. Varmt och soligt har man ju inte precis blivit bortskämd med den här semestern så efter frukost så tog vi cyklarna och gav oss ut på en lång tur. Superskönt!

Till middag hade vi tänkt att unna oss en pizza så vi åkte ner till Millers och satte oss i trädgården. Men grillbuffén såg riktigt smarrig ut så vi tog det istället. Vilken hit. Jättegott ! Och så fick man äta så mycket man ville.

                   
                                                                  Såååå gott

Sen cyklade vi omkring lite planlöst för att smälta maten och för att det var så skönt. Plötsligt hörde vi musik från någonstans. Vi trampade omkring ett tag och försökte lokalisera vart musiken kom ifrån. Tillslut kom vi fram till att den kom från kampingen, så vi åkte dit. Där var det fullt med folk som satt och kollade på ett glatt gäng som showade och spexade. De hade klätt ut sig och körde playback. Riktigt kul faktiskt. Det verkade som om de hade lagt ner mycket tid på framträdandet. Tror att nästan hela kampingen hade kommit för att titta på dem. Det kunde inte ha varit bättre väderförhållanden heller. Soligt och varmt, folk hade plockat med sig stolar och satt och tog en öl, på stranden lekte ungarna och på det lilla trädäcket så var det underhållning. Eftersom jag satt så långt bak och jag bara hade mobilkameran med mig har bilderna en ganska dålig upplösning. Men man tager vad man haver.

                                  
                      Peps                                       Dolly Parton                                    Carola

                             
                 Roger Pontare                                ABBA                                  Underhållarna

Efter att det var slut så cyklade vi ner till kiosken och köpte oss varsin mjukglass. Årets första för min del :) Jätte smuffigt! Sen satt vi och väntade i ca 20-30 minuter på att en viss bil skulle köra iväg så att K skulle få höra motorljudet. Vad är det med killar och frekvenser på motorljud??? Nåja efter ca en halvtimme så gav vi upp och åkte hem.

                   
                             Biiiilen som skulle brumma på ett fantastiskt sätt...tydligen...

Sen kollade vi på film när vi kom hem. Vid midnatt fick vi för oss att vi skulle ta en cykeltur till. Men sen var det kudden som gällde. Från början till slut, en toppendag! Flera sånna tack.


Fredag kväll

Har varit på Adas idag med Anna-Karin. Jättetrevligt.
Solen skiner, helt jäkla otroligt. Jag började tro att det bara fanns blygrått och regn på menyn. Kul för K som är ute med jobbet ikväll.
Funderar på att ta en promenad nu. Det var alldeles för länge sedan. Undrar om någon har lusta att hänga med. Man kanske skulle ta och ringa några samtal. Det kanske finns nån som inte är uppbokad på en fredagkväll...fast jag måste medge att odsen kanske inte är så goda.

Lisbeth gick bort natten mellan tisdag och onsdag. Nu slipper du äntligen ha ont, R.I.P old girl.


Nä, häcken ur soffan och ring NU!

Föresten, det gick bra på banken om nån undrar.

Snart semester!

Yepp, bara fyra timmar kvar nu. Det ska bli skönt att inte behöva vända på dygnet hela tiden i några veckor. På semestern ska jag göra så lite som möjligt. Eller tja, det brukar börja så iaf. Jag säger alltid att jag inte ska göra någonting men det brukar smyga sig in saker ändå. Men sånt är bara kul.

- I morgon, eller rättare sagt senare i dag när jag vaknar, ska jag hem till päronen på grillmiddag. Både jag och bror ska dit så det blir som förr i världen. Antar att framtiden kommer att diskuteras liksom föräldrarnas kryssning. De har varit ute och kryssat med Royal Caribbean Cruise Line. K jobbar så han uteblir.

-Jag träffa några tjejer som jag inte sett på ett bra tag och fika och babbla bort någon timme eller två. Ska bli så kuuul att träffa er igen. Usch så dålig man är på att göra sånna saker ibland. Men det är bara att försöka bättra sig.

-Mamma fyller år, så nu det gäller att gnugga geniknölarna och försöka komma på något bra att ge henne. (Tips någon, please)

- Ska ut med jobbet och käka. Hoppas på fint väder och att några dyker upp. Annars ska jag jävlar-i-mig lägga ner allt engagemang på den fronten

-Har ett möte på banken som kommer att vara avgörande för framtiden. Och beroende på utkomsten av det mötet kommer ett viktigt beslut att behöva fattas.

Oj, det blev visst lite ändå. Nåja, jag är ju faktiskt ledig i hela tre veckor så om man slår ut det på 21 dagar så är det inte så farligt. Nä nu blev det stopp i kolan. Tror jag lägger ner för ikväll/natt. Vet inte om jag kommer att skriva så mycket under semestern. Man hoppas ju att det kommer att vara fint väder och då har man ju ingen lust att sitta framför datorn. Men jag ger mig attan på att det blir blajväder bara för att jag är ledig, mest bara på pinkiv. Universum jäklas med mig. Nä nu får det vara nog.
Natti natti.

Just ja, en sak till. Sista augusti kommer förändringens vind att blåsa och det kommer aldrig mer att bli sig likt.
 
Over and out


Välkommen!

Ett stort grattis till Jenny och Robin som precis har fått en liten dotter. Det lilla halvmeters knyttet är en liten tjej som enligt sin mor är en "speciell,envis och högljudd dam,hon kommer sätta sina spår ".
Åter igen, jättegrattis till er båda och välkommen till världen Freja!

                             

Bröllop och bemärkelsedagar

Åh, nu har jag halkat efter på uppdateringsfronten igen. Har haft noll inspiration att blogga över huvud taget på senare. Det inte händer någonting alls. Eller ja, jo det gör det förståss. Det händer en jäkla massa men jag har inte orkat få ner någonting i skrift. Jag tror det delvis beror på att jag äger en av Sveriges segaste datorer. Låter som ett tröskverk gör den också. Jag var sååååå nära att få en ny i julklapp av broderskapet men han ändrade sig i sista sekund och gav mig fickpengar till Thailandsresan istället. Nåja, nog om det nu.

Pappsen har fyllt år i dagarna, så nu är han ett år närmare pension hehe. Som den goda dotter jag är bestämde jag mig för att avstå från att köpa den klyshiga slipsen och istället ge något som han faktiskt skulle uppskatta. Men vad? Det är ju inte så kul att ge någontign som bara står och sammlar damm. Tillslut bestämde jag mig för att köpa en platta Norrlansguld och ett paket korv. Gissa om han blev glad :)

                   
                                                                       Numera 59år

                                             
                                      Bästa presenten enl. farsgubben

Åsså något roligt. Min gammla klasskompis Linda har äntligen gift sig. Brölloppet tog plats i Las Vegas (i samma kapell som Bon Jovi gifte sig i enl. skylten). Här följer lite fina bröllopskort. Det är Henke som har fixat bilderna.

                   
                                                              Det fina brudparet

                   
                                                           Bara liiiite posing dårå'

                   
                                                                          Nygifta!!!!!!!!!

                   
                                               En after-wedding-cigg bakom kapeller

                   
                                                             Tha gangsta' bride...YO!

                   
                                        Vackra Linda. Påminner om Grace Kelly tycker jag

                   
                                                                Vegas baby, yeah!

                    
                                                                             Bliss

 Mina hjärtligaste gratulationer och önskan om ett långt och lyckligt liv tillsammans. 


RSS 2.0