Sjuk

Och inte bara lite heller. Jag blir sällan sjuk men när jag blir det då blir jag dundersjuk! Det är jag nu. Mår så uselt att jag inte ens orkar tycka synd om mig. Utan att gnälla allt för mycket kan jag iaf konstatera att jag ser fram emot en av två saker. Antingen en snabb återhämtning eller ett snabbt slut. Som chefen säger: Man ser kåtglansen i ögonen.

Men om jag minns rätt så är choklad slemlösande och borde då kunna klassas som medicin idag. Jag behöver mycket medicin!!!! Nu ska jag dö ihjäl mig lite på soffan framför en film eller nåt.

Fullt upp

Tack och lov att jag inte besiktade bilen idag. Igår var allting toppen på instrumentpanelen. Idag lyser en hel massa lampor. Nåja, farbror bildoktorn får ta sig en titt på den i veckan när den ska in.

Nu är det en dusch som hägrar. Kom just hem efter en tripp till gymet. Dog ihjäl mig lite där men efteråt känns det alltid bra. Idag så blir det ett besök till Casa Carlén på öppet hus och efter det ska jag iväg och käka pizza och ha en riktig tjejkväll i Öregrund. Samling hos Ylva och sen är är det hårdrock hela vägen...eller nåt.

Den stora frågan är som alltid. Vad ska jag ha på mig?!?  :)

Världens bästa onsdag

Idag börjar äntligen ledigheten igen. Räkningarna är betalda, jag har strykit några gardiner och en duk till, tvättat en maskin tvätt (och hängt den så klart) så det känns toppen. Och för att göra saker och ting ännu lite bättre så fick jag just reda på att det kommer att bli en säsong 5 av True blood i sommar och ytterligare en säsong av Downton Abbey (säsong 3). Toppen toppen toppen!!!

Imorgon ska jag iväg och testa hot-stone massage :) Det kanske kan behövas eftersom jag ska besikta bilen på fredag och den är, tja ska vi säga inte helt samarbetsvillig. Ena dagen lyser det en massa lampor på instrumentpanelen och nästa dag lyser inte en endaste en...för att dagen efter kanske lysa ett tag. Man bli inte riktigt klok på Lilla Blå. Aja, farbror bildoktorn hittar inga fel på den så vi får väl hoppas på det bästa.

Gårdagens bravader

Fotfarande irriterad men jag kan glädjande nog rapportera att jag lyckades ta mig ner till gymet och körde ett benpass. Tja, ben och lite mage. Nu har jag två nätter att ta mig igenom så då blir det en liten paus i gymandet. Det brukar i allmänhet funka dåligt att gyma när jag jobbar natt. Särskillt eftersom det knasar med sömnen. Men man lär ju ta det piano och vila lite mellan varven också. Då passar jag på med det när jag jobbar natt. Man får ju inte vara helt tappad bakom en vagn hehe.

Meeeen dåååå!

Satan i gatan och alla svärord i boken! Nu är jag irriterad och ledsen. Varför? Jo, för att jag upptäckte att jag har tappat mitt ena örhänge. Jag har gått och letat efter det överallt, backtrackat varje steg jag har tagit men ingenstans kan jag hitta det. Det svider! Särskillt eftersom det bara är andra gången som jag använder dem. Premiär igår. De var en julklapp från mamma. Aja, jag antar att det blir till att fråga henne vart hon köpt dem för jag skulle gärna vilja ha ett par till. Nä usch, nu totaltappade jag all lust för allt. Det känns väl bättre imorgon antar jag men just nu...Näpp!


Jag tycker de är jättesöta. Väldigt jag.

8 timmar and counting!

Yes, 8 timmar huvudvärksfri på första gången på en vecka eller något i den stilen. Det börjar bli lite suddigt lixom. Men för att kompensera så har jag ont i tandköttet istället, svullet och fint. Aldrig får man vara riktigt glad men jag är så jäkla tacksam för en huvudvärksfri dag (peppar peppar) så det gör inte så mycket. Det verkar vara på bättringsvägen nu.

Idag dog jag ihjäl mig lite på löpbandet, eller i mitt fall gåbandet. Träningsvärken har visserligen klingat av lite men jag är långt ifrån återställd så det där med att springa/jogga var bara att glömma på stubben. Men en 25min promenad i stegrande tempo lyckades jag med. Efter det följde ett hurttigt pass som innefattade armar, axlar och bröst. Otroligt så tungt 5 ynka kilo kan vara ibland.


Häpp häpp!


Lovely lördag

Ujujuj, idag har jag träningsvärk. Drog ner och körde ett tungt benpass igår och som tack för det så går jag som en riktig cowboysare idag. Tur att det går över snart.



Det knasar fortfarande lite med sömn och dygnsrytm men det gör inte så mycket eftersom jag jobbar eftermiddag. Då kan man sova ut med gott samvete. Det enda som är lite tråkigt är att man inte hinner göra särskillt mycket hemma på förmiddagen. Eller som i mitt fall idag, ingenting. Men å andra sidan så sov jag till någon gång efter 10:30.

Så det där med att träna idag, det fick stryka på foten. Jag hatar att träna under stress. Det blir bara pankaka av alltihopa då. Istället tog jag en extremt lång frukost med en bok som sällskap ♥ Jag har börjat läsa en av mina Dean Koontz böcker igen. Jag är lite av en periodare vad gäller författare och genre. För ca 14år sedan (åh here min gud, har det gått så lång tid???) hade jag en relativt extrem Koontz-period. Det var det enda, och då menar jag verkligen det enda jag läste. Den här gången blir det nog inte riktigt så ensidigt och inte så länge. Det höll i sig bra många månader sist.

Mmmmm, nu känner jag hur huvudvärken gör sitt återtåg. Skönt att man slapp den i några timmar iaf. Men nu är den tillbaka. Bara att bita ihop och tänka på något annat.

Ingen bra dag!

Inte någon höjdardag idag heller.

Ny dag imorgon :)


På samma sida?

Varför sova tills väckarklockan ringer när man kan vakna strax före 03:00 på natten. Efter det kunde jag inte somna om alls. Usch så drygt det kändes att se timmar och minuter flyga förbi medans kroppen vägrade att somna. Det är totalt opålitlig.

Här har man sovit som en stock efter nattskiften och på lediga dagarna men när jag faktisk vill sova är det stopp. Aja, jag får väl en ny chans att vakna ap-tidigt imorgon med. Fast då är det sista förmiddagen för den här perioden så det kan jag leva med. Måste säga att det har gått över förväntan på jobbet idag med tankte på den väldigt tidiga morgonen. Fast jag misstänker att jag kommer att somna så fort jag kommer hem. Hoppas jag hinner stänga dörren bakom mig åtminstånde.

Äntligen måndag!

Sista natten är snart över och det är jag tacksam för. Jag misstänker att det är något på g i kroppen just nu. Idag sov jag ända till 14:30 och det händer inte ofta. Den där promenaden jag hade tänkt mig var det inte tal om. Istället så klev jag upp och var ungefär hur trött som helst. Efter att ha varit uppe i tre timmar så erkände jag mig besegrad och gick och lade mig igen. När jag klev upp vid 21:00 hade jag en sådan där olustig känsla i kroppen. Mja, det lär väl visa sig om man ligger däckad i två dagar nu (sen börjar jobbet igen och då har jag inte tid att vara krasslig). Jag hoppas på det bästa.

I övrigt:

                                     I'M SOOOOO BORED!!!!


Natt två av tre möjliga

Så underbart skönt jag har sovit på eftermiddagen idag. Tänk att en värmemadrass kan göra så stor skillnad. Var för har jag inte skaffat en sådan för länge sedan??? Aja, bättre sent än aldrig antar jag. Det är livskvalité de lux.

Det har inte blivit några stordåd idag. Jag vilade från träningen, med en grym träningsvärk som enda sällskap. Lite ugnsbakad falukorv med potatis lyckades jag allt mecka ihop men utöver det så blev det mest Family Guy och en störtdykning ner i böckernas underbara värld. Mer än så ska man inte behöva göra på en natthelg :)

Inget lördagsgodis har det blivit heller för ikväll blir det tårta på jobbet. En av kollegorna fyller år, mumma. Men just nu böjrar det dra ihop sig till en kopp värmande te. Fryssen nu.


Fredag den 13:e

Oooo, skapligt darrig i benen idag. Jag var ner till gymet på förmiddagen och körde ett tungt pass för benen. Fick även den "briljanta" idén att jag skulle se hur mycket jag klarar av att lyfta med benen (kontrollerade reps alltså). Ett glatt resultat som jag nu känner av i låren. Ujujuj. Träningsvärken i magen har inte släppt än men ont ska väl fördrivas med ont.

Ute blåser det isiga vindar och kornsnö far omkring. Burr, riktigt ruggigt. Nu ska det bli skönt med en varm dusch, skållhet tror jag. Sen blir det en sväng till mamma och pappa. Mammas mobil är nu in operational mode igen. Tusen tack Stefan. Svärdet i stenen är bäst ;) Dessutom ska Eldvittnet lånas ut. Den var kanonbra! Jag rekomenderar verkligen Lars Keppler böckerna.

Torsdagstrött

Lite så är det idag. Men det kan ju bero på att jag inte kom isäng förän efter 02:30. Å andra sidan sov jag som en stock till strax före nio. Jätteskönt. Efter en lugn frukost med tillhörande bok så tog jag mig i kragen och åkte ner till gymet, som jag hade lovat mig själv igår.

Färden dit kan i det närmaste beskrivas som skridskoslalom i bil. Attans så halt det var. Jag bli allt mindre imponerad av kommunens planeringsförmågor av vägdragning och tomtplanering. Hur i hela friden tänker man när man gör vägarna så smala att man knappt kan mötas under goda vägförhållanden? Kan lova att det inte är särskillt lustigt när det är glashalt eftersom det är en sådan lutning få vägen och en skarp måsvinge på den andra sidan. Nä det är för mig en gåta hur man tänker när man dessutom godkänner 90graders kurvor i parti och minut. Gnäll gnäll gnäll, ja jag vet men ibland bara måste man :)

Idag körde jag armar, axlar och lite cardio. Lite duktig känner man sig allt när man har haft en så bra aktivitetsvecka. Tror jag tar en tur till gymet imorgon med. Bäst att passa på medans man kan. Under nattskiften så brukar det kännas sådär att träna. Men man kanske kan få till en promenad om det inte regnar. Men SMHI utlovar inte superväder precis. Äsch, det visar sig.


Åsså ska skrattmusklerna tränas lite



Mouahahahaha


Häpp häpp

Jo jag tog mig faktiskt ner till gymet idag. Riktigt stolt över det eftersom sängen var lite extra skön idag när jag äntligen hade sovmorgon. Dryga timmen blev det på gymet. Lätt ben och rygg åsså lite sit-ups. Bäst att inte överdriva så här i början. Jag hade tänkt att göra ett återbesök imorgon och då vill jag kunna röra mig ordentligt och inte som en krypling. Då blir det andra muskler som ska få veta att de lever...om de lever.

Annars har det mest spännande idag varit att se vad det var förnågot i matlådan som jag tog ut ur frysen innan jobbet. En vegitarisk röra med curry visade det sig.

Mer än så har inte hänt mig idag. Men ibland ska man ju få ha lugna dagar också :)

Taggar ner för att tagga upp

Sitter framför tv:n och tittar på Gray's Anatomy. Snart ska jag ta en promenad ute för till gymet går jag inte på kvällen. I januari är det alltid knökfullt på gymet med folk som har gett nyårslöftet att börja träna. Nej det blir en promenad i kylan istället. Igår var jag duktig och tog en runda på en timme. Det kanske inte blir lika länge idag men en liten sväng ska det bli. Vi får se om det kanske kan bli en tur till gymmet i morgon förmiddag istället.
Oooo reklamen är slut. Mera Grey's nu :)

Smuff

Mmmm, sitter och smuffar i mig vindruvor just nu och håller mig lååångt bort från chokladen. Mumma så gott och frächt det är. Ja med vindruvor alltså. Tänkte se om jag klarar av att hålla mig ifrån godis på jobbet en vecka. Hemma är det inga problem men på jobbet blir jag alltid så godissugen. Alltid choklad. Jag är ingen smågodismänniska tack och lov. Tja, vi får se hur det går men just nu känner jag mig hoppfull. Vi får väl se hur det går när druvorna är slut :)


Me and my shadow

...my shadow and me. Japp, kickar igång dagen med tända ljus och frulle. Bara jag och huvudvärken. Men imorgon är det sovmorgon. Längtar liiite dårå. Och nätet hemma funkar bra idag, alltid något.
Tjingeling!

Måndag - big time

Idag har väl det mesta gått sådär. Efter en underbar ledig helg så lyckades jag vända på dygnet ganska fint eller rättare sagt jag vände inte tillbaka det efter sista natten. Det spelade ju inte någon större roll förän igår. Att börja titta på Schindlers list var väl kanske inte så smart eftersom det är en sådan öerhört bra film som är svår att slita sig ifrån. Den slutade först vid midnatt.

Sen skulle man ju sova var det tänkt. Lögn i helskotta att jag kunde sova. Jag vet inte hur många varv jag snurrade men jag hann med en hel del. Att sambons klocka ringde strax efter 04:00 gjorde inte saken så mycket bättre. Min ringde strax före 05:00. De få timmar jag faktiskt sov drömde jag mardrömmar på typiskt nog. Så när jag vaknade var det med en mycket obehaglig stämning i kroppen. Okul liksom.

Sen väntade jag på att den jag samåker med skulle dyka upp. När klockan var 06:15 ringde jag och kollade att hon var vaken och visst var hon det. För hon skulle på kurs idag. Det hade jag heeeelt glömt bort, tsö. Så skrapa rutorna och in i en iskall bil. Stackars lilla blå och stackars mig!

Folk var sjuka på jobbet och personalplanerarna var hemma och tja, firade väl ut julen eller något, vad vet jag. Tja, allt har ju iaf löst sig...för tillfället iaf. Här tar vi inget för givet. Många timmar kvar av den här dagen som kan bli katastrofala. Nä, nu håller jag på att frysa ihop så jag får väl ta en runda, burrr.



Dagens: Att göra när jag kommer hem blir iaf att försöka komma åt nätet igen. Igår var det stendött. Lite som jag idag. Om det är såhär idag, hur ska det inte då bli på fredag? För ni har väl koll på att det är fredag den 13:e då. Hujeda mig!

Lördag

Idag åkte barrmonstret ut. Japp, granen alltså. Den blockades ren på kulor och pynt, så när som på glitter och belysning. Det fixade jag idag istället. Jösses så tomt det blev efter den. Men jag flyttade tillbaka min kista omgående så att det inte såg fullt så tomt ut. Jag måste helt klart skaffa något tjusigt att sätta upp på väggen. Det säger jag iof varje år efter att ha kastat ut granen men iaf :)

Krasch!

Tusan också. Där åkte en julgranskula i golvet och splittrades. Denna gran kommer inte att förbli inomhus ända till Tjugondag Knut. Den åker ut redan i helgen. Synd att det var en kula från morfars mor. Aja, ingenting att göra åt. Man kanske ska ta och börja montera ner lite kulor redan nu. Åtminstonde de från Harrods och från KDW som jag är lite rädd om. Så får det bli. New moon och nedmontering av julgranen nu.

From me 2 u

Sitter och tittar på tv medans jag fipplar med datorn. Tåtade ihop en enkel liten hälsning till er alla.



Nu ska jag återgå till dumburken :)

Försenat inlägg

Jomen tjena. Det här inlägget skulle publiceras i tisdags. Det tyckte tydligen inte Blogg.se. Suck aja, här är det iaf:


Oj viket långt uppehåll det blev sedan senaste inlägget. Aja, sånt händer. Livet har rullat på i vanlig stil. Semestern är slut för den här gången och jag har jobbat sedan den 30/12. Men i helgen är jag ledig wohooo fast bara från jobbet så det är lite sak samma.

Nyårsafton var en trevlig tillställning i egen regi. Mamma, Micke, Janette, Peter och Adriana kom och åt middag med oss på E-street. Var det något vi hade gott om så var det mat. Adriana hade gjort förrätten, svampfyllda krustader med kaviar och pepparrot (gudars så gott♥). Jag fixade varmrätten: stekt fläskfilé med sås, svamp & tomater, friterade strips och sallad. Till efterrätt hade mamma gjort lingonmousse och en pannacotta. Adriana hade gjort någonting som jag bara kan beskriva som mmmmmmmm!!! Det var grädde, kokade(?) äppelskivor, socker, citronskal(?) och säkert en hel massa mera grejer. Vansinnigt frächt var det iaf. Ska kanske nämna att Adriana jobbar som kock och har jobbat på två nobellmiddagar. Så det var lite mera avancerade grejer än vad jag brukar svänga ihop hehe. Sedan hade mamma även gjort en sockerkaka med lingon i. Den står fortfarande orörd i mitt skafferi. Men vänta bara till helgen :)

Det åts och dracks och skålades och pratades. Jättetrevligt! Peter och Adriana drog vidare till min mormor och morfar för att vaka in det nya året med dem och kvar blev vi andra. Vi väntade ut den värsta paltkoman i soffan framför tv:n, även om jag spenderade mesta tiden i köket och diskade. Såååå himla skönt att ha det gjort. När klockan började närma sig midnatt var jag redigt trött. Jag hade varit vaken sedan 04:50. Men jag höll mig vaken. Vi tittade på nyårsraketerna och önskade varandra gott nytt år. Ca 00:10 gick jag in och skyndade mig i sägng. Sen sov jag sött i fyra timmar. :)

RSS 2.0