I-landsproblem

Men det är lik förbaskat ett problem. Jag har inga byxor som passar längre! Tack och lov så kom mamma förbi med ett par byxor som hon hade köpt till sig själv som inte passade här om dagen. De sitter kanske inte som ljutna (än) men jag får på mig dem och de halkar inte ner iaf. Att de är av modell "loose fit" är det ju ingen som vet. Jag hoppas på varmt och skönt väder idag, annars får jag väl gå runt och frysa då. Beggars can't be choosers.


Belöning

Nu har jag beställt en liten belöning till mig själv eftersom jag tycker att jag har varit riktigt duktig vad gäller träning och kosthållning. Ett armband. Samma lika armband som jag tappade för tre veckor sedan. Tack och lov så hittade jag på hemsidan och har nu beställt ett likadant. 2-4 dagars leveranstid stod det. Ska bli spännande att se om de håller vad de lovar.
 
En liten belöning för att jag har lyckats vända på livet...till viss del
 

På torsdag ska jag in på MRT, alltså magnet röntgen av hjärtat. Jag ska ligga i en 60cm tunnel i två timmar. Jag kan ju inte påstå att jag ser fram emot det men det ska bli skönt när det är över. Efter att det är gjort så kommer de att avsluta min utredning. Jag räknar inte med att få några svar på varför hjärtat bara stannade tre gånger på två dagar. Men så är det iaf slut. Det enda jag kommer att behöva göra är att "besiktas" en gång om året, precis som bilen och var tionde år byta batteriet.
 
Så så kommer mitt liv att se ut...resten av livet.

May. 26, 2013

Stanna världen, jag vill kliva av!


Attans

Nu går det sådär med inläggen igen. Som vanligt ligger jag i sängen och ska upp om några få timmar. Och som vanligt har jag sovit någon timme på soffan framför tvn igen. Jag är hopplös. Men igår var det nästan kors i taket och änglafanfarer: jag somnade INTE i soffan då!

Jag satt och tittade på den gamla klassikern "Soldier Blue". En i mina ögon gripande film som får mig att skämmas över att vara "vit och civiliserad". Jag blir lika rasande, äcklad, rörd och berörd varje gång jag ser eller ens tänker på slutet av filmen.

Nåja, det ska varken bli ett politiskt eller historieinlägg. Så jag slutar med allt som har med det att göra på stubben. Mest bara ett litet hej och hallå och jag finns fortfarande :)

Men nu måste jag sova. Klockan ringer om på tok för få timmar.

Natti natti


Huuua!!!

Idag blev det en lugn start på dagen. Jag kastade mig med andra ord inte upp ur sängen, drog i mig frulle och begav mig mot gymet. Nej, idag låg jag och drog mig och det var ljuvligt. Jag åt frukost på balkongen i solen, ackompanjerad av måsarnas skrin och svalornas kvittrande. Tror bestämt att någon slags fågel har bo med massor av hungriga fågelungar under taknocken. Jag är påtok för dåligt på fågelläten för att kunna avgöra vad det är för slags fågel.

Sen blev det soldyrkan de Lux ett tag innan jag gick in och donade. Mitt donande resulterade i ett skinande blankt kök, (jag putsade till och med diskbänken) och ett lika rent badrum. Sovrummet och vardagsrummet fick en omgång de med. En härlig känsla att ha ett nystädat hem.

På eftermiddagen så drog jag på mig dojerna och betade av en mil lite drygt. Det kändes kanonbra. Jag skalade av mitt personbästa med tre minuter. Sweet! Sen blev det en välförtjänt dusch och marsch pannkaka isäng för att hinna sova lite innan nattskiftet. Tyvärr trasslar fötterna och knät är inte bra än. Annars kanske det hade gått ännu bättre, vem vet :)

På vägen hem så såg jag den här filuren. Jag hävdar med bestämdhet att slingrande slangar gör sig bättre på betryggande avstånd. Huvva!


Testar igen

Publiceringstrassel. Mitt liv just nu...


Tebild

Bilden som försvann... Här är den iaf. Njurteet. ☕


Neeejee...

Kall, ruggig och trött. Så fruktansvärt trött. Håller jag på att bli sjuk tro? Just nu känns det här med att gyma efter jobbet fruktansvärt osäkert. Allt jag vill är bara att lägga mig ner i soffan eller sängen och dra en filt (värmefilten ❤) över mig.

Undrar om det är läge att lyssna på kroppen? Nåja, jag kanske piggar på mig. Även om det känns långsökt just nu.
Zzzzzzz.....


Tirsdag

Igår avslutades detoxen och idag har jag givit mig in på nästa test. Njurteet. Det är inte alls så illa som det låter, det smakar helt ok. En blandning av camomill och pepparmint. Det känns som att det kommer att bli en betydligt lättare vecka det här än de senaste tre veckorna. Dryckesmässigt sett iaf.

I övrigt så regnar det nu och jag har såååå tråkigt. Bara fyra timmar kvar innan frihetens klocka klämtar. Då blir det nog en liten sväng ner på gymet skulle jag tro. Det utspås mera regn så det får bli ett litet benpass.


Halvsovandes

Nu har ytterligare en dag glidit förbi. Det blev ett pass på gymet i riktat på armar och lite rygg idag. Sen tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt av en sallad. Fast jag utmanar vem som helst att hitta ett endaste salladsblad i den, hehe.

Idag var dessutom sista detoxdagen. Jag har gjort en tre veckors vårdetox. 1,5 liter vätska har jag klunkat i mig varje dag i tre veckors tid. Vätska innehållande blåstång, älggräs och fan och hans moster. Många saker var det iaf...och vattendrivande. Imorgon tänkte jag att jag skulle testa ett njurte. Inte ett te bryggt på njurar utan gjort på örter och annan kaninföda som ska vara bra för njurarna. Känns lite tveksamt men det kostar att ligga på topp ;)

Nu håller ögonen på att åka ihop så det är bäst att avsluta med tre bilder från dagen. Tråkigt att man inte kan få något mellanrum mellan bilderna och skriva lite bildtext när man bloggar via appen. Nåja, man kan tydligen inte få allt. Det är iaf början på min dag kl 06:00, detoxen samt en bild på himlen när jag kom hem från gymet vid 19:45. Nu är det verkligen tack och godnatt!


Nattinlägg

Som vanligt har jag hunnit sova några timmar i soffan redan men nu har jag iaf släpat mig till sängen. Tänkt att jag alltid ska somna i soffan. Ända sedan jag började träna "på riktigt" har jag gjort det. Nåja, kroppen behöver väl det så varför gräma sig över det.

Nu är nattskiften klara och jag har ledig helg. Jag sov till 13-tiden idag (igår) med. Jösses vad härligt. Och sen åt jag frukost på balkongen för första gången. Premiärturen var helt ok, solig och fin men jag måste ta dit mina trädgårdsmöbler. Att sitta i strandstolen funkar väl men man saknar verkligen ett bord. Aja, allt inom sin tid.

Sen drog jag iväg till gymet och körde ett benpass. Hör och häpna, det var ingen kö till skivstången. Wow, kors i taket liksom. Sen blev det ingen power walk som jag hade tänkt mig. Rackarns! Men jag får väl se det som positivt att jag orkade köra ett gympass efter två nattskift iaf. Den bästa träningen är ju som sagt den som blir av.

Och nu ska det bli sova av. Det regnar ute och smattrar mjukt mot fönstret. Helt ok. Hoppas att det håller sig på den nivån och inte tilltar. Allt hörs när man har fönstret mitt i snedtaket. Note to self: aldrig mera snedtaksfönster i sovrummet...i kombination med plåttak nedanför.

Natti natti.


Kristiflygare

Gymet stängde för elva minuter sedan och jag har just vaknat. Helt klart nackdelen med att jobba natt. Nåja, strunt i det. Jag får snöra på mig dojerna och beta av en mil istället.

Jag har tyvärr lite problem med fötterna just nu, mycket blåsor, men jag är omplåstrad efter konstens alla regler nu och har på mig springstrumpor som inte veckar sig så jag hoppas på det bästa. Man skulle ta mig tusan ha aktier i Compeed. 55kr för fem plåster. Det är drygt tio kronor per plåster. Och jag behövde två olika modeller (egentligen ännu flera men jag hoppas att det räcker såhär...annars får jag väl komplettera sen).

Som lök på laxen så har jag haft problem med vänster knä i snart en vecka med. Överansträngning. Jag försöker avlasta och ta det lugnt och sakta blir det bättre. Men det går ju såååå långsamt. Jaja, tålamod är inte min paradgren när det gäller min egen kropp, hehe. Det får ta den tid det tar. Huvudsaken är ju att det blir bättre.

Nej, nu ska jag frukostera och sedan snöra på mig racerdojerna och power walka en mil, minst. Det sägs att det ska regna så det är bara att rappa på.
God morgon!


Delmål

Äntligen sovmorgon! Eller tja... Jag testade en natt utan öronproppar för att se hur länge jag skulle få sova. Som vanligt vaknade jag kl 06:00. Med proppar är det till 09:00 utan problem. Nåja, det blev ju en timmes sovmorgon. Men det är inte synd om mig för det. Jag låg och drog mig och småslumrade i trygg vetskap om att jag inte behövde gå upp alls. Det är bra skönt det med.

Och sen har jag hunnit vika undan gårdagen tvätt, plocka och röja undan alla småsaker som liksom bara dyker upp utan förvarning och stannar där. Men nu ser det ok ut igen. Inte Ikea-städat men lite lagom iaf.

När jag ställde mig på vågen imorse så fick jag en glad överraskning. Jag har nått ett av mina delmål. Det känns bra, jäkligt bra. Det var ju lite sådär när vågen fastnade en tidsperiod men nu har den börjat sjunka igen. Långsamt långsamt men den går åt rätt håll iaf och det är ju huvudsaken.


Håll tummarna

Nu verkar den förbonkade bloggappen att fungera. Jag laddade ner den igen igår för hundrafemtioelfte gången och den har funkat i över 24 timmar nu. Så håll tummarna gott folk så kanske det kan bli lite ordning och bättre kontinuitet på inläggen.
:)


Ofrivillig vila

Vilken oerhörd tur att Marina frågade om jag skulle träna idag eller om gymet stängde tidigt idag. Jag blev tvungen att kolla upp öppettiderna och dra på trissor... Det var ju idag som gymet stänger tidigt och inte alls imorgon som jag hade fått för mig. Vilken tur att hon frågade! Annars hade jag stått där utanför med ryggan i handen och känt mig oerhört snopen. Och så roligt är det inte att sitta och åka 2,5mil att jag gör det bara för mitt höga nöjes skull.

Så idag blir det en träningsfri dag. Jag hade tänkt att dra ut på en promenad, modell saktare eftersom blåsorna inte har läkt än, men eftersom mamma har namnsdag så hoppar jag över all träning idag. Det kan nog behövas misstänker jag eftersom jag har lyckats överanstränga vänster knä. Men imorgon är jag tillbaka på banan igen, banne mig :)

Klart att namnsdagsbarnet ska ha blommor


Jäääävligt vaken nu

Vaknade tidigt som attan (för att vara en ledig dag). Strax efter sju faktiskt. Min inre klocka är ställd på 09:00 och har varit det i flera flera år så jag var lite förvånad. Men jag har hunnit med en hel del på morgonen istället för att sova. Givetvis drog jag mig ett tag och låg och filosoferade men sen har jag vikit tvätt, gått igenom sommarkläder och provat bikinis.

Vilken lycka det är när man börjar komma i vissa plagg igen. Det är en bit kvar på några av dem men jag ska dit. Och två av shortsen kan jag få på och av mig utan att knäppa upp, yeay! Bikinifronten är väl ingen jubelfest men å andra sidan, när har den varit det?? Mina favoriter kommer jag visserligen i nu men de sitter åt lite väl mycket. De får nog vila den här säsongen och bli något för nästa sommar. Det finns inte en chans att jag ska hinna tighta till kroppen så mycket att jag känner mig bekväm i dem i år, på ett sundt sätt ska tilläggas.

Skitdag!

Nu bestämmer jag att den här skitdagen tar slut genom att jag går och lägger mig. Jag blev jätteledsen idag när jag såg att jag tappat mitt fina favoritarmband som jag alltid har på mig. Ett armband i läder med ett silverhjärta på. Ååååh, vad det svider. Dagen som annars borde ha varit tämligen ok förutom en stor set back som gjorde mig grymt besviken. Inte förvånad, för jag hade det på känn, men jävligt besviken.

Men efter att armbandet gått förlorat så sjönk dagen drastiskt till totalt värdelös! Sämsta Valborgsmässoafton på väldigt länge och då har jag haft fyra stycken sista april i rad som har varit allt annat än roliga.

Nä, nu är jag så fruktansvärt less på allt och alla att jag släcker lampan, drar täcket över skallen och hoppas på att somna in fort som fan. Kanske är världen borta när jag vaknar igen...

RSS 2.0