TGIMonday

Solen lyser och jag har inte sovit bort hela dagen, underbart. Har varit så flitig och vikt tvätt, slängt in mera tvätt och hängt den med, vattnat blommor och pysslat med dem, torkat fönsterbrädor och och mja det var nog allt. Bra gjort med bara tre timmars sömn. Nu ska jag iväg och kolla efter duk tyngder på hemmaplan.

Äntligen måndag!

Nu är vi inne på den fjärde timmen av måndagen den 30 juli. Otroligt så fort tiden går. Snar snar snar får jag gå hem och sova. Eller ja, snart och snart föresten. Två och en halv timme kvar men det minskar iaf för varje minut. Sen: ledig i två dagar (även om jag kommer att sova bort en första).

Ikväll ska jag möta upp gänget som jag var till Turkiet med. Det ska bli kul att ses igen. Kan tänkas att det blir ett glas vin eller två och titta på semesterkort. Buskul!

Lördag

Sommaren inföll tydligen på min natthelg i år :)
Först vaknade jag vid 10:00 men bara två timmars sömn under bältet skulle inte funka så jag somnade om. När jag vaknade till igen så hade två timmar förflutit. Nog för att jag skulle ha kunnat somna om igen men eftersom det var så fint väder så klev jag upp ändå.

Efter lite frukost så blev det en cykeltur till loppmarknaden. Nu var det iof bara 30 min kvar av den när jag väl kom dit men jag han runt ett varv iaf. Jag fyndade mig två fina röda krukor med glitrande guldmönster på. Perfekta till julen!

Sen blev det en sväng till bror för att inspektera hur mycket blommor som jag kan rädda undan "skövlingen". Det ska röjas lite till förmån för gräsmatta och då ryker blommor och stenar och hela baletten. Med lite tur kan jag kanske få ihop en fin liten samling.

En härlig cykeltur som ledde oss fram till uteserveringen. Filé Oskar och en stort glas iskallt vatten. Mums! Underhållningen stod de lokala överförfriskade förmågorna för. En dusch och vila på det.

När jag vaknade var jag tröttare än någonsin så det har väl kommit ikapp att jag inte sov något innan jobbet igår. Men det är bara att bita ihop. En natt till efter den här och sen är jag ledig 1½ dag. Sju dagar med jobb och sen är det semester! Super najs liksom. Dax att börja räkna dagarna snart.

Shopping

Idag har det blivit en riktig shoppingdag. Spenderade över tre timmar inne på Ikea, fast inte för egen del. Jag var med som sällskap, smakråd och bärhjälp. Men visst hittade jag lite saker jag med.

Eftersom det gick så bra att måla om min byrå så känner jag att jag har fått lite blodad tand och ska ge mig på nästa byrå. Ett fult skrälle i 80-tals brun färg med stora trähandtag. Så nu har jag köpt nya snygga handtag i svart metall, färg har jag kvar sedan byrå #1 och sandpapper med för den delen. Ooooo got at good feeling about this!

Sen inhandlades även en pall, eftersom jag inte når upp till de översta hyllorna i köket (mer än att jag preciiiis kan nå saker med fingertopparna). Man ska tydligen vara minst 1,80 för att funka obehindrat hemma hos mig. Pallen är gjord av ask och kommer att målas även den.

Jag kom över ytterligare en vaxduk utan galna mönster, ett överkast och en liten födelsedagspresent till en blivande 9-åring. Men det som jag faktiskt behövde och var skälet till att jag behövde åka in fick jag inte tag i. Tyngder till vaxduken eller i värsta fall klämmor. Tusan tusan tusan också!

Tänkte ju bita i det sura äpplet och köpa klämmorna jag såg i tisdags inne på Gränby men när vi kom dit så var hela köpcentret utrymt. Det var knökfullt med folk överallt. Det visade sig att brandlarmet hade gått. Det var bara att åka hem med andra ord. Vi mötte brandbilen när vi svängde ut därifrån. Något irriterande men jakten går vidare. Jag ska hitta några slags tyngder till mina dukar om det så är det sista jag gör den här sommaren.

Bio

Var föresten på bio i tisdags, Abraham Lincon - vampire hunter i 3D. Den var ok. Inte världens bästa film kanske men det kändes inte som bortkastade pengar iaf. De har ju kommit en bit på vägen vad gäller 3D effekter sedan "Hotet från den svarta lagunen".

Fast enligt filmen så har historieböckerna utelämnat en hel del om herr Lincons liv och levende.
 

Den där studsmattan

Efter sex timmars shopping ville sambon att vi skulle sätta ihop studsmattan som vi köpte för någon vecka sedan. Med inte allt för mycket  entusiasm så sa jag ok. Att bygga ihop saker är ganska kul tycker jag men inte om man måste göra det när man är trött och står i en myggsvärm.  Aja, det blev gjort iaf och på söndagen så fick vi upp nätet med. Nu känns det skönt att det är gjort.
 
Ser lagom skoj ut
 
Men det blev bättre
 
Mjaha, nu knasar det med uppladdningen. Dvs inga bilder laddas upp över huvudtaget. Snopet men då går jag ut och njuter av solen i någon timme innan jag måste dra till jobbet.

Sooool!

Äntligen har vi fått en dag med fint väder. Det är inte utan att man känner sig mer och mer som en soldyrkare. Det har blivit klen på inläggsfronten eftersom jag dels har haft fullt upp och dels så har inspirationen lyst med sin frånvaro lite. Men solen gör skillnad so here we go!
 
I lördags så blev det en sväng till Arlanda för att släppa av brorsan och Janette som skulle ner till skåne en vecka. Hoppas att det från fint väder bara. På vägen hem blev det en sväng in till Uppsala. Det handlades, tittades och gicks i en massmassa butiker. Jag passade på att titta på blommor till mina rabatter, ojojoj så mycket fint det finns. Det blev till att hålla hårt i plånboken vill jag lova.
 
Kom till och med ihåg att ta lite kort.
 
Parasoll med belysning, stort, fint och jättedyrt
 
Blev lite kär men tog mitt förnuft till fånga dvs inga fler skor...just den dagen
 
Och här kommer en laddning med blomsterbilder. Sååå vackert det var!!!
Ett litet smakprov på vad jag skulle vilja ha i min rabatt
 
 

Rättelse

Guld, silver, diamanter. Ja det är inte lätt att hålla reda på alla stenar och metaller. Mormor & morfar firade guldbröllop 2002. Det var ju givetvis diamantbröllop som de firade nu i år, ingenting annat. De har med andra ord varit gifta i lyckliga 60år. ♥
 
Annars var det rätt alltihopa  :)

Nästa projekt :)

Ja nu när byrån är klar så har jag dragit igång nästa projekt, rabatten. Här om dagen så började jag rensa lite och idag när jag vaknat så började jag bära sten. Vet inte om det är den bästa sysselsättningen efter att ha jobbat natt men det kändes ändå helt ok.
 
 
Rensning pågår
 
Första stenen på plats
 
Tja, inte ringmuren precis men det duger fint för en rabatt
 
Nu ska det fixas med markduk och sen ska det i massvis med jord
 
Påbörjade även rabatt #2
 
Här ska det planteras lite högre blommor som syns från gräsmattan
 
Skrämde föresten slag på en liten groda i min jakt på perfekta stenar

Otroligt nöjd!

Nu är jag äntligen klar med byrån. Igår fixade jag med det sista, putsa alla mässingshandtag och alla små knoppar. Pillerplockpyssel som tog någon timme men jag tycker det är värt att lägga tid på de små detaljerna. Ska man göra något kan man lika gärna göra det ordentligt från början, annars kan man lika gärna låta bli.
 
Häxan i högsta hugg!
 
Riktigt snygga handtag efter lite putsande
 
Nu börjar det bli lite mera harmoni i färgskalan
 
Jag blev riktigt nöjd med resultatet och undrar varför jag inte målade om den tidigare
 
En viss skillnad på orginalskicket och nu. I iz nöjd!
 

Helg

Helgen närmar sig med stormsteg. Närmare bestämt om ca 30-50min så är den här. Då blir det till att krama kudden några timmar och sedan förhoppningsvis få njuta av solen resterande del av dagen. Hoppas hoppas

Guld ♥

Igår firade min mormor & morfar guldbröllop. Tråkigt nog kunde jag inte vara med eftersom jag jobbade men många andra barn och barnbarn var där. Man får väl dyka upp på diamantbröllopet istället :D

Vatten från skyn

Jag tänkte visa hur det ser ut hemma hos mig när det regnar. Aningen fuktigt på baksidan vid berget. Att ha ett eget vattenfall på tomten må låta tjusigt men jag skulle önska att vattnet kunde falla ner någon annan stans än just på min gräsmatta.
 
Det där vita vid berget är skum från vattnet som rinner så våldsamt att det skummar sig
 
Poolområde...?
 
Eller helt enkelt vattentäkt.
 
Tja, det är ju ingen risk att det ska torka ut just där iaf. Always look on the bright side of life.
 

???

Men så märkligt. Nyss gick det att lägga in en bild. Visst, storleken blev ju inte precis vad jag hade hoppats på trots att jag ställde in den rätt. Mucho märkligt indeed. Men som kompensation så har toolbaren försvunnit nu. Ibland känns det som om det här är mera tandgnisslan än vad det är värt mutter mutter mutter. Aja, det kanske löser sig nån gång det här med. Får klura lite på det...

Test

Måste bara testa om bloggen gör som jag vill idag...

Wow

Vilken fantastiskt fin dag det blev. Inte bara några solstrålar i morsse som jag trodde utan ihållande sol hela dagen. Fantastiskt, när hände det sist?
 
Lite tråkigt att jag var tvungen att åka till jobbet redan vid 14-tiden och ännu tråkigare att jag missuppfattade tiden och trodde jag hade en timme kvar hemma när det var dax att åka till jobbet. Det blev med andra ord ingen lunch och ingen middag hemmifrån. Surt!
 
Det var tur att jag min samåkare kom för att plocka upp mig när han gjorde det. Eftersom jag hade missuppfattat tiden och trodde att jag hade en timme på mig var jag precis påväg till affären för att handla. Tänk så snopet om jag hade hunnit åka iväg när han skulle hämta mig. Tja, så kan det gå...
 
 

Kan det vara...?

Nämen... solen finns ju tydligen kvar. Så härligt att kliva upp till strålande solsken. Det lyfter verkligen humöret. Jag gör mitt bästa för att ignorera det stora blygråa moln som drar in norrifrån. Eftersom det täcker hela himmlen så misstänker jag starkt att det här ljuva solskenet snart är ett minne blott. Bäst att njuta av det så länge det varar. Undrar om man hinner springa ut och äta frukost utomhus... Ytterst tveksamt men värt ett försök.

Fredag den 13:e

Usch och fy vilken genomusel dag. Eller tja, början var direkt obra. Jag hade säkert kunnat bringa någon om livet i morse. Någon gång på förmiddagen började det dåliga humöret mattas av även om dagen inte har gått i rosenrött. Lååångt därifrån men det är bara att bita ihop och räkna till tio...tusen. En mindre rolig sak dök upp som gjorde att jag tappade fotfästet ytterligare lite. Så visst märks det att det är fredag den 13:e idag.

Snart snart snart

På söndag ska handtagen på och sen ska den in på sin rätta plats igen. Längtar!
 
Kan bli bra det här  :)
 

Dunder

Nu åskar det för fullt och regnet faller lite då och då. Och ibland fullkomligt slår det ner. Vilken tur att man var uppe tidigt så man han med lite. En cykeltur hem till mamma och pappa, lite grillning och banka berg. Japp, jag har så smått påbörjat mitt försök att minimera en av bergskanterna. Den är vass och sticker upp lite väl högt så den vill jag inte ha kvar.

Någon stadsvandrign blir det inte idag. Hade tänkt att ta med mig mamma den här gången men vädret sätter stopp för det. Nåja, det får bli något att göra nästa år istället.
 
Inte utan att man kände sig som en fånge i en gammal westernfilm...

"Hemma" igen

Ja det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Jag hamnade på jobbet. Då kändes det lite extra skönt att ha hunnit med så mycket hemma. Utöver blomsterbestyr så blev mikron och spisfläkten rengjorda. Och då var man nästan tvungen att fortsätta med bänkar och arbetsytor.

Lite stressigt blev det när både dusch, grilla och köra sambons bil till verkstaden stod på agendan innan jag fick hoppa ner i sängen och sova lite innan nattskiftet. Om jag sov någonting? Njä, det kan jag väl inte påstå men jag fick ju vila 1½ timme iaf. Bättre än ingenting.

Rysligt fint på tomten

Regnet fortsätter även idag. Surprise surprise. Aja, jag får försöka hålla fast vid och muntra upp mig med tanken att jag slipper vattna gräsmattan iaf. Sambon fick något slags ryck och skulle klippa gräsmattan...för att grannen gjorde det. Trots att det började regna så skulle gräsklipparen fram. I sånna här stunder är det bäst att låta honnom hållas. Det blir ju klippt iaf :)
 
Själv håller jag mest på med innepyssel. Jag har hunnit vattna blommorna, damma av bladen på de där stora växterna, planterat om en blomma och plockat bort alla vissna blad på samtliga krukväxter.
 
Nu hör jag att sambon har plockat fram en av favoritleksakerna, trimmern. Då kommer han väl in om ett tag då. Bäst att dra igång lite kaffe så han har något att värma sig med när han väl kommer in.
Tjingeling!
 
 
Lite samma stämning som råder här hemma på E-street  :)
 
Nähä nä. Han bestämde sig tydligen för att fortsätta att klippa gräset runt huset med. Tja, då får kaffet vänta. Jag får väl vika och stryka lite tvätt så länge. Kan behövas det med.

Ogräs!

Tusan, nu får jag dåligt samvete. Sambon gick ut med en hink för att rensa ogräs för ett litet tag sedan. Jag klarade av att sitta här i ca 10 min innan det dåliga samvetet satte igång. Det är bara till att kliva upp ur soffan. Engelska Antikrundan såg jag ju igår och är ingen ursäkt för att sitta inne.

Mot ogräset nu!

Duggregn

Perfekt väder för gräsmattan inte lika perfekt väder för mina sista semesterdagar. Det blev en tvåtimmars promenad i duggregnet iaf. Det var riktigt skönt att komma ut och röra lite på sig. Hoppas det blir några solglimtar innan fredag när jobbkarusellen drar igång igen bara.

Veckan som gick

...gick jäkligt snabbt. Swosh sa det bara så var den över. Min varjedag aktivitet har varit att måla byrån. "Två eller tre gånger räcker och täcker nog" men tji fick jag. Först efter sex strykningar blev jag nöjd. Nu står den i garaget för att torka. Det rekomenderas att man ska låta färgen torka i en vecka om man ska ställa saker på möbeln. Jag ska ju ha tvn på den så det är lika bra att den får stå kvar sex dagar till även om den känns torr nu.
 
Annars då. Jo vi har blivit med trädgårdsmöbler, yeay! Nu ser det mycket bättre ut på uteplatsen. Det var så stort och tomt tidigare även om blommorna gjorde saken mycket bättre.
 
Samma kväll som vi köpte dem
 
Dagen efter skulle jag ut och vatta och möttes av den här synen. Usch så synd jag tyckte om fågeln men varför väjer de inte för fågeln som kommer rätt emot den???
 
    
Window one - bird zero
 
På torsdagen bestämde jag mig för att turista lite på hemmaplan. Så jag gick på en stadsvandring. Väldigt intressant faktiskt, över förväntan. Och vädret visade sig från sin bästa sida.
 
Sjöbodarna
 
Hamnen
 
Det mest fotograferade huset i stan enligt guiden
 
Och eftersom det var veteranbilsträff samma kväll så tog jag en sväng ner dit med. Det var massvis med folk där så det blev inte många kort tagna. Närmare bestämt bara det här.
 
 
På lördagen var det äntgligen dax för lite loppis. Jag har väntat i flera veckor. Midsommaruppehåll, jobb och regn har gjort att det var ett tag sen sist men i lördags så fick jag äntligen gå. Och som jag gick. Det var oerhört varmt och vansinnigt kvavt. Sånna gånger så är det skönt att ha mor och far ca 200m därifrån.
 
På loppis kan man verkligen hitta precis vad som helst
 
Kvällen avslutades med grillad kyckling, sallad och stekt vitkål, jumjumjum

När du får oväntat besök

Åh vilken bra kväll det blev. Asfaltskillarna kom äntligen förbi och fyllde igen den hålet vid uppfarten som vi var tvugna kapa upp. Och så lade de igen glipan mellan muren och vägen som asfalterades fel förra året. Åh vad bra det känns nu. Supertoppenbra!
 
Titta så tråkigt det såg ut tidigare
 
Nu är det igenfyllt och snyggt
 
Asfalt ända upp mot muren, precis som jag ville ha det
 
Trevliga och effektiva gubbar
 
Risken för ogräs har just minimerats med 99%
 
Glad glad glad tjej! Nu ska jag gå ut och sopa uppfarten så att den är  riktigt ren och fin tills sambon kommer hem. Tänk så överaskad han kommer att bli när han ser asfalten :)

Extreme shabby chic?

More shabby than chic at the moment me thinks...
 
En omgång till, eller två, med färg så blir det nog bra/bättre

Färg

Sådär jag. Färg inhandlad, pensel på plats. Nu kör vi!
 
Ser lite lustigt ut men för att skydda ovansidan får den stå på min tröja medans jag målar benen

Sneakattack

Ja vad gör man efter en kvällspromenad sådär vid niosnåret? Jo man smyger sig på ogräset när det minst anar det. Banzai!
Hatobjekt #1 ogräs!

Tyvärr så var myggorna på ogräsets sida så efter två timmar så fick jag ge upp. Men eftersom klockan ändå var strax efter 23:00 så grät jag inte blod för det.

En ny utmaning

Nu har jag börjat med ett nytt projekt som jag har gått och grunnat på jättelänge. Jag ska måla om min röda byrå. Eftersom den står i sovrumet, som i övrigt går i grått och vitt, så är det dax att byta färg. Äntligen. Eftersom jag inte kunde få loss handtagen så får de sitta kvar. Det gör ingenting eftersom de är riktigt snygga som de är.
 
I startgroparna
 
Färdigslipad och väntar på att få färg på sig
 
Tråkigt nog så fanns det ingen färgkarta i affären så jag kunde inte bestämma mig om jag ville ha vit eller antikvit. Vad är skillnaden? Och varför har man ingen färgkarta eller indikationer på burken hur färgen ser ut? Dumt dumtare dumtast! Det blir en sväng till den riktiga färgaffären imorgon för då ska det handlas färg.

RSS 2.0