Läslust

Jag har just börjat läsa Lars Keplers Hypnotisören. Det verkar väldigt bra måste jag säga. Jag skulle bara kolla lite på första sidan om jag gillade språket och stilen...och vips hade jag läst ett kapitel. Bara sådär liksom. Älskar sånna böcker, när man liksom bara sjunker in i själva bokens handling direkt. Det käns riktigt toppen att jag är ledig måndag och tisdag. Det kan tänkas att jag har lite läsmys då. Fast hummm, jag har ju fortfarande kvar sex avsnitt av Lark Rise to Candleford, säsong fyra. Nu blir det svårt! :)

Sen har jag Paganinikontraktet som ligger och väntar på mig när Hypnotisören är avklarad. Den sägs ju vara lika bra så det ska bli kul att ta reda på. Jag tror bestämt att en tredje bok är ute också, Eldvittnet. Det jag har läst om den verkar positivt. Det blir alltså simultanläsning eftersom jag samtidigt läser Harry Potter and the half blood prince. Simultanläsa böcker brukar inte vara något större problem men det händer att historierna glider ihop ibland. Men den här gången är det nog ingen större risk. Det hjälper att läsa böcker på olika språk. Att jag sedan har läst Harry Potter böckerna tidigare och att de tillhör en annan genre gör ju sitt till såklart.


       
Böckerna som står på tur att avverkas :)


En blivande julklapp kanske?

Till minne av Dig..


I minnet Du lever
Du finns alltid kvar
I minnet vi ser Dig
precis som Du var


Första advent

Sedan lite drygt en timme tillbaka är det nu första advent och första ljuset är ännu inte tänt... Ibland känns det verligen som att tiden bara flyger fram. När jag var liten så sa alltid mina föräldrar att tiden gick så fort. Lillgammal som jag var påpekade jag att det var en omöjlighet för tiden att gå snabbare eller långsammare eftersom den var konstant. Jag vill minnas att de svarade att jag skulle förstå när jag blev äldre. Nu förstår jag.

Idag (igår rent tekniskt sett alltså) har jag fuskat lite och satt upp alla adventsljusstakarna och stjärnorna. Nu är det bara adventsgranen kvar men den ska jag ta hem imorgon. Tanken var att jag skulle göra det idag men sambon hade tagit volvon så jag hade bara min lilla polo hemma. Inte precis en idealisk bil att frakta en gran i. Äsch, det får helt enkelt bli imorgon

Det blev så fint när alla stjärnorna var uppsatta i fönsterna. Jag älskar det mysiga ljuset de sprider, mmmmm♥ Jag hade tänkt att ta kort på finheten men inte kom jag ihåg det inte. Det fanns inte med på kartan. Jag får försöka komma ihåg det ikväll eller möjligtvis måndag kväll. Har hört talas om att det ska regna imorgon med. Usch så trist.

Lite extra tråkigt eftersom det är julskyltning då. Och jag som redan har köpt hem glögg, julmust och pepparkakor att mumsa på efter julskyltningen. Illa illa men mumsa på pepparkakor kan man ju göra ändå förståss. Om det ska vara riktigt riktigt rätt så ska egentligen lussekattsbaket ske imorgon. Det var lite av en höjdpunkt när man var liten. Först julskyltning och sen hem för att få smaka på den första lussekatten och en mugg med varm choklad till det. Men eftersom jag jobbar natthelg och det dessutom kanske inte blir någon julskyltning, pga regnet, så lägger jag min kraft och energi på att fixa med granen tror jag. Om inte hela himelen öppnas förstås. Då får granen banne mig vänta :)


Trevlig första advent på er föresten

Ahrrrg!

Träningsvärk! Den kom som ett brev på posten om man så säger. Att kuta i trappor i flera timmar känns i vaderna dagen efter kan jag lova. I låren också förvisso men vaderna är värst. Nästan lika illa som att göra larmprov på kontrollerat på trean, utan att använda hissarna...i två timmar.

Utöver den grymma smärtan i vaderna, ok lite dramaqueen där kanske hehe, mår jag tipptopp. Vädret idag inspirerade inte till några stordåd precis så jag städade huset istället. Skönt att ha det gjort inför advent. Pappa ringde och sa att han hade en adventsgran som stod och väntade på mig hemma hos dem. Toppen!!! Så imorgon ska jag ta mig över dit och hämta hem den samt lite färska ägg. Kan komma väl till pass inför de stundande julbaken.

Jag är så tacksam att vi går på ledighet den 7 december. Det ska bli underbart att inte behöva stressa med pyntande, bakande, städande, granjakt och julklappar och allt annat som hör juletiden till (läs: SNÖSKOTTNING). Visst vill jag ha en vit jul men som jag tidigare sagt, det behöver inte komma en halvmeter snö varenda dag! Plogbilen och jag är inte riktigt kompsar heller. Antingen dyker den inte upp eller så gör den det och då fäller de aldrig ner det där bladet på sidan för att minimera plogvallen. Aja, den här vintern hoppas vi på nya friska tag från kommunens sida vad det gäller snöröjning... Och kanske lite mindre snö än de två föregående vintrarna.

Snälla?

Röj i Promillehill

Idag har det varit en oerhört produktiv dag. Jag samt mor och far har hjälpt en av mina morbröder att röja ur förrådet och hans arbetsrum. Det gick kanonbra. Mycket positiv energi och damm. Det var tur att jag hade tagit allergimedicin innan vi började annars hade jag nog inte klarat 30min ens. Nu klarade jag av nästan fyra timmar innan det strejkade. Med det gjorde inte så mycket eftersom jag ändå var tvungen att bryta för hemgång med dusch och mat inför jobbet.

Tre vändor till återvinnings stationen med fullastad släpkärra med kapell. Lite saker tog jag och mamma tog hem till oss. En bra dag med andra ord. Det var synd att jag var tvungen att åka iväg och jobba. Jag vill gärna slutföra projekt som jag påbörjar och arbetsrumet var långt ifrån klart när jag åkte därifrån.

Jag erbjöd mig att komma tillbaka men Adriana kommer imorgon och kavlar upp ärmarna då jag min assistans behövdes inte. Skönt, för jag har lite saker hemma att göra men lite tråkigt eftersom det är kul att se sånna drastiska resultat växa fram så fort.

På tal om, så är jag übertaggad att dra igång med mormor och morfars pannrum när som hellst. Pappa har påpekat att det inte kommer att bli av före jul. Nej, tidigast nästa år säger han så då blir det väl så då. Men kul ska det bli!

  
Från det här...
 
...till det här (nästan)

Lill-lördag och förra lördagen

Ja då har vi snart hunnit med halva veckan. Alltid lika trevligt att göra sånna upptäckter. I lördags var det ju firmafest och det var helt ok. Trevligt liksom. Förra året slog det inte men det hade jag å andra sidan inte räknat med. Men underhållningen var helt klart bättre i år än...någonsin. Många skratt blev det.

Tyvärr har jag inte laddat ner bilderna från kameran än men det gör å ndra sidan ingenting eftersom det knappt blev några kort knäppta. De som blev var av, ska vi säga varierande kvalitet. Den enda lilla missen jag gjorde i år var att jag tok-missbedömde lockningen av håret, FETT! Det fick ju givetvis en dominoeffekt men jag hade inga planer på att låta det sabba min kväll. Det bli inte alltid som man har tänkt sig, det är bara att hänga med i svängarna och anpassa sig.

Maten som det bjöds på i år var italiensk buffé, kallskuret. Mja, man blev ju mätt och så men jag föredrar varm mat. Men jag måste säga att de soltorkade tomaterna var underbara! Skulle gärna ha kunnat äta en hel talrik med dem, ja nästan iaf. Och så var det någon slags svamp och potatis kaka eller som höga plättar som också var mücket mümsiga!

Till min stora glädje var Peter och Adriana med i lördags så nu har jag äntligen fått träffa henne. Jag säger som Dynamit-Harry i Jönssonligan: Det är en underbar människa.


Lördagens underhållning host host. Bild ärligt stulen från frk Söderin

Just ja, åsså testade jag på det där med matchmaking. Tja, varför inte liksom :)

Snabbinlägg

Ikväll är det firmafest och det ska bli så kul! Hoppas att maten gör större succé än förra året bara. Nu ska jag nog dra fram med snabeldraken en sväng. Man får ju finbesök av fröken Fia idag :)
Ha en bra lördag gott folk :)

Inte nu igen...

Det gick ju så bra. Flera dagar, ja nästan veckor sen sist men nu är det klippt igen. Ont i skallen så ända in i bäng. Det smög sig på lite försiktigt när jag låg i soffan och tittade på tv innan jobbet. Så huggormiskt! Trodde jag kunde ignorera bort det, funkar faktiskt ibland, men näpp. Känner hur det riktigt börjar sippra ut i hela huvudet, mitt emellan ögonen. Hummm, bara 5½ timmar kvar innan jag får åka hem och gräva ner mig bland kuddar och täcken. En uppmuntrande tanke.

Idag började suveränt med att jag tittade på klockan och den visade 13:34. Underbart! Jag blir så glad när jag lyckas sova så länge. Hoppas på en lika fin sömn när jag kommer hem om några timmar. Idag har jag inte gjort särskillt mycket. Precis som det ska vara när man jobbar natt. Jag har börjat titta på säsong två av underbara Lark Rise to Candleford ♥ Jag är en riktig sucker för sånna serier. Säsong tre ligger och väntar på mig när tvåan är avverkad :) Åh vilket höstmys!


En stark hint om vad det är för slags serie :)

Undrar om inte Downton Abbey vore något för lilla mig med...

Me like?

Vad tittar du på i höst?

Nattgöra

Pjuuu. Här sitter jag och försöker bena lite i försäkringarnas underbara värld. Ibland får jag känslan att jag betalar dubbelt upp på vissa saker. Om det är så eller inte får väl framtiden utvisa men det är iaf en lätt obehaglig känsla jag får. Riiiktigt så välbergad är jag inte så att jag kan betala vad som hellst. Natten är iof inte den bästa tidpunkten att börja bena i sånt här men nån gång måste man börja och det heter ju så fint att "there's no time like the present". Men nu får det räcka för inatt. Imorgon kanske jag kan hitta kraften att sitta i telefonkö och språkas vid med försäkringsbolagen...kanske...


RSS 2.0